-
Εδώ και 1 μήνα αγόρασε ο θείος μου το νέο GRAND VITARA 2.0 έχει κάνει περι τα 8000-10.000 km σε δρόμο χώμα χιόνια κτλ και το συμπέρασμα είναι οτι δεν είναι καθόλου μα καθόλου σταθερό ειδικά στο βρεγμένο. Σε καμία περίπτωση δεν κινείται με ασφάλεια με ταχύτητες πάνω απο 160(υπερβολικά χαμηλή ταχύτητα για 5d 2λιτρο τζιπ).
Υπάρχει μεγάλη περίπτωση να το πουλήσουμε. Συμφωνείται?
-
Εδώ και 1 μήνα αγόρασε ο θείος μου το νέο GRAND VITARA 2.0 έχει κάνει περι τα 8000-10.000 km σε δρόμο χώμα χιόνια κτλ και το συμπέρασμα είναι οτι δεν είναι καθόλου μα καθόλου σταθερό ειδικά στο βρεγμένο. Σε καμία περίπτωση δεν κινείται με ασφάλεια με ταχύτητες πάνω απο 160(υπερβολικά χαμηλή ταχύτητα για 5d 2λιτρο τζιπ).
-
-
Ο χρήστης deenoo έγραψε:
Εδώ και 1 μήνα αγόρασε ο θείος μου το νέο GRAND VITARA 2.0 έχει κάνει περι τα 8000-10.000 km σε δρόμο χώμα χιόνια κτλ και το συμπέρασμα είναι οτι δεν είναι καθόλου μα καθόλου σταθερό ειδικά στο βρεγμένο. Σε καμία περίπτωση δεν κινείται με ασφάλεια με ταχύτητες πάνω απο 160(υπερβολικά χαμηλή ταχύτητα για 5d 2λιτρο τζιπ).Υπάρχει μεγάλη περίπτωση να το πουλήσουμε. Συμφωνείται?
Όχι ρε φίλε και λίγα τα 160χλμ/ ώρα με το κέντρο βάρους στον ημιόροφο!!!
Έτσις ακριβώς την πατάνε μερικοί ... αναπτύσουν μεγάλες ταχύτητες χάνουν τον έλεγχο και δύσκολα δεν θα τουμπάρουν!!!!!! Τα 120 για το συγκεκριμμένο τζιπ είναι καλά!!!!! Αλλού θα το χαρεί, δηλαδή σε λάσπες και βουνά!!!!!
Αν ήθελα ταξίδια με 160άρες, ΝΑΙ θα το πουλούσα!!!!!!!
ΌΛΑ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΑΡΧΙΣΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΩΝ -
Eγώ περίμενα να είχατε προβλήματα με τριγμούς.
Τι εννοείς δεν είναι σταθερό???
Το RAV4 πάντως στα 180 είναι σταθερότατο και στις καμπές μπαίνει με 140-160 χωρίς κανένα πρόβλημα. Φαντάζομαι όμως ότι ούτε το GV θα έχει τέτοιο πρόβλημα...
Ελπίζω να μη με κακοχαρακτηρίσετε... -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Τα 120 για το συγκεκριμμένο τζιπ είναι καλά!!!!! Αλλού θα το χαρεί, δηλαδή σε λάσπες και βουνά!!!!!
ΌΛΑ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΑΡΧΙΣΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΩΝΕπετρεψε μου φιλε να το θεσω διαφορετικα ' δεν θα το αγοραζα' και θα ρωταγα λεγοντας 'τι το θελω' και οχι 'τι να παρω' για να το δεσω και με αλλη ενοτητα
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Όχι ρε φίλε και λίγα τα 160χλμ/ ώρα με το κέντρο βάρους στον ημιόροφο!!!
Έτσις ακριβώς την πατάνε μερικοί ... αναπτύσουν μεγάλες ταχύτητες χάνουν τον έλεγχο και δύσκολα δεν θα τουμπάρουν!!!!!! Τα 120 για το συγκεκριμμένο τζιπ είναι καλά!!!!! Αλλού θα το χαρεί, δηλαδή σε λάσπες και βουνά!!!!!
ΌΛΑ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΑΡΧΙΣΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΩΝαν θέλεις ασφάλεια στα 160 πάρε Berlina όχι jeepoειδές !!
To Vitara είναι για τα βουνά και τις λάσπες.
-
Για το βρεγμένο που λες φταίνε τα λάστιχα πρώτης τοποθέτησης και οι χάλια δρόμοι μας.
Και το RAV4 στο βρεγμένο, με τα λάστιχα που φοράει, είναι δράμα. Πάνω από 100-120 δεν πάω (στην ευθεία). Στις στροφές ακόμα πιο σιγά... -
Υπερβολικά χαμηλή ταχύτητα τα 160 χαω για τζίπ? Μάλλον λάθος αυτοκίνητο έχει πάρει ο θείος σου. Όπως λέει και ο φίλος cpp το κέντρο βάρους είναι στον ημιόροφο. Δοκιμάστε να αλλάξετε λάστιχα πάντως με τίποτε καλά ασφάλτινα για να μην το πουλήσετε καινούργιο αμάξι.
Φιλικά
Γιώργος -
Παίδες τα 160 δεν είναι πολλά για ένα αυτοκίνητο με ανεξάρτητη ανάρτηση μπροστά--πίσω και μόνιμη τετρακίνηση. Το καινούριο GV δεν έχει καμμία σχέση με το παλιό...
colnago 2900 -
Με το παλιό και μάλιστα το 3πορτο με τίποτα δε θα έλεγα πως είναι επικύνδηνο στα 160.
-
Φιλε deenoo πες του θειου σου πως αμα θελει να τρεχει να παρει κανα κουπε χαμηλωμενο και οχι 4κινητο, SUV κλπ. Αυτο που ειπες για χαμηλη ταχυτητα τα 160χλμ ειναι απαραδεκτο, μαλλον εισαι και εσυ απο τους φονιαδες που κυκλοφορουν στις εθνικες οδους και λεωφορους! Λυπαμαι που τα λεω αυτα αλλα με τις υπερβολικες ταχυτητες τα παιρνω! και οπως θα ξερουν μερικοι οποτε γραφω τα χωνω!
Αν ηθελε 2λιτρο και να τρεχει ο θειος σου ας πουλησει το υπεροχο κατ΄εμε Grand Vitara και να παρει το 2λιτρο τουρμπο Mitsubishi Outlander ή το Subaru Forester που βγαινει και αυτο 2 και 2,5λιτρο τουρμπο με πολυ καλα κρατηματα απο οτι εχου διαβασει και ακουσει απο ολους τους χρηστες του. -
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Με το παλιό και μάλιστα το 3πορτο με τίποτα δε θα έλεγα πως είναι επικύνδηνο στα 160.
Διαφωνώ κάθετα!!!!!
Είναι γνωστή παγκοοσμίως η ιστορία με τα Vitara... μην κοιτάς που εδώ είναι Ελλάδα!!!!!!!!
Aυτό είναι το παλιό παλιό vitara και όχι Grand Vitara...
Επίσης εγώ έχω δει το προηγούμενο clio (όχι αυτό που βγήκε τώρα) σε πολύ χειρότερη κατάσταση σε σχέση με αυτό που πόσταρες.
Άρα και για το clio 2.0 sport τα 160 ειναι υπερβολική ταχύτητα?? -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Για το βρεγμένο που λες φταίνε τα λάστιχα πρώτης τοποθέτησης και οι χάλια δρόμοι μας.1)Τα λάστιχα έχουν βεβαίως αντικατασταθεί απο καινουργια toyo με 235 πελμα (225 ειχε προηγουμένος).
2)Δέν το αγόρασε για να τρέχει διότι έχει και μια CLK200 (μοντέλο 2002) που είναι οτι πρέπει για αυτήν την δουλειά, ομώς δεν είναι δυνατον να έχεις 2λιτρο και να πηγαίνεις ταξίδια με 120!!!
3)Προηγουμένος είχαμε το 1.6 (Grand Vitara μοντέλο 99) και επειδή το οδηγούσα και γω(έκανα περίπου 10.000km) έχω να πω πως ηταν μέρα με τη νύχτα με το νέο μοντέλο καθώς ΔΕΝ έστριβε ΔΕΝ σταματούσε και ΔΕΝ πήγαινε πάνω απο 130 χωρίς να διωρθώνεις συνεχώς. Στο χώμα ήταν ΑΨΟΓΟ!
Τώρα η πρώη σκέψη είναι να πουληθουν και τα 2 αυτοκίνητα, vitara kai clk και να αγοραστεί Cayenne. Αυτό είναι απλα μία σκέψη.
Θα δείξει...
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Διαφωνώ κάθετα!!!!!
Είναι γνωστή παγκοοσμίως η ιστορία με τα Vitara... μην κοιτάς που εδώ είναι Ελλάδα!!!!!!!!
Aυτό είναι το παλιό παλιό vitara και όχι Grand Vitara...
Επίσης εγώ έχω δει το προηγούμενο clio (όχι αυτό που βγήκε τώρα) σε πολύ χειρότερη κατάσταση σε σχέση με αυτό που πόσταρες.
Άρα και για το clio 2.0 sport τα 160 ειναι υπερβολική ταχύτητα??Όχι φίλε εγώ δεν λέω αυτό...
Απλά τα SUV έχουν την μεγαλύτερη πιθανότητα να τουμπάρουν σε ατύχημα (αυτό είναι ευρέως αποδεκτό)
Στις ΗΠΑ υπάρχουν πάρα πολλές υποθέσεις με Vitara και RAV4 (αδιαμφισβήτητα) το ότι στις ΗΠΑ τα οδηγούν νεαροί πιο γρήγορα του κανονικού έχει αυτά τα αποτελέσματα......
Εδώ τα λέμε όλα... δεν έχουμε λόγο να κρύψουμε κάτι.. έτσι λοιπόν το να λέμε ότι ένα Vitara ή ακόμα ένα RAV στρίβει άνετα με αυτά τα τριψήφια νούμερα που αναφέρονται είναι αναληθές....Και για να συνεχίσω... στην πράξη ακόμα και σε ΕΟ πχ στο Κάστρο (θα δεις ότι οι ημιόροφοι ζορίζονται χωρίς να βάζω στην συζήτηση βροχή, αέρα, κλπ)
-
Ο πατέρας μου έχει το προηγούμενο GV 2.5 και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί επικίνδυνο. Προφανώς δεν είναι ούτε ΜΧ5 ούτε Elise, σε κάθε περίπτωση πρέπει να γνωρίζεις τι αγόρασες και για ποιο λόγο. Αφού μάλιστα έχει αντικαταστήσει τα ελαστικά, έχετε διορθώσει άλλο ένα μειονέκτημα του συγκεκριμένου μοντέλου. Μου φαίνεται ότι ο θείος σου έχει συνηθίσει στην CLK και το ESP της, για αυτό του φαίνεται τόσο επικίνδυνο το Suzuki. Ας πηγαίνει όσο γρήγορα δε νιώθει ανασφάλεια. Το οποίο κατ' εμέ είναι αρκετά παραπάνω από τα 120 .
Αν για σένα Αmstrad τα 150-160 είναι εγκληματικά, υπάρχουν πολλοί δρόμοι στην Ελλάδα όπου ένα τέτοιο αυτοκίνητο μπορεί να κινηθεί απροβλημάτιστα με αυτές τις ταχύτητες. -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Όχι φίλε εγώ δεν λέω αυτό...
Απλά τα SUV έχουν την μεγαλύτερη πιθανότητα να τουμπάρουν σε ατύχημα (αυτό είναι ευρέως αποδεκτό)
Στις ΗΠΑ υπάρχουν πάρα πολλές υποθέσεις με Vitara και RAV4 (αδιαμφισβήτητα) το ότι στις ΗΠΑ τα οδηγούν νεαροί πιο γρήγορα του κανονικού έχει αυτά τα αποτελέσματα......
Εδώ τα λέμε όλα... δεν έχουμε λόγο να κρύψουμε κάτι.. έτσι λοιπόν το να λέμε ότι ένα Vitara ή ακόμα ένα RAV στρίβει άνετα με αυτά τα τριψήφια νούμερα που αναφέρονται είναι αναληθές....Και για να συνεχίσω... στην πράξη ακόμα και σε ΕΟ πχ στο Κάστρο (θα δεις ότι οι ημιόροφοι ζορίζονται χωρίς να βάζω στην συζήτηση βροχή, αέρα, κλπ)
Συγγνώμη αλλά το δικό μου ανετότατα στρίβει και δεν προβληματίζεται καθόλου.
Για να μη σου πω ότι το καλοκαίρι που μας πέρασε στο δρόμο προς στη Σητεία κυνηγιόμασταν (γνωστοί όλοι μεταξύ μας) 2 rallye, ένα RAV4 (3θυρο παλιό) και ένα fiesta ST, χωρίς το RAV4 να 'κολώνει' πουθενά... Και δεν είναι να πεις ότι πηγαίναμε αργά. Στα 9/10 είμασταν.
Και μιλάμε για δρόμο με στροφές και όχι ανοικτές καμπές.
Αν έχεις την εντύπωση ότι αυτοκίνητα όπως το RAV4 δεν κρατάνε καλά λυπάμαι αλλά κάνεις λάθος. Δεν σε κατηγορώ όμως για αυτό. Άλλωστε και εγώ έτσι νόμιζα μέχρι που βρέθηκα μάρτυρας στο παραπάνω και μέχρι που απέκτησα και εγώ ένα.
Προσοχή δεν ισχυρίζομαι ότι μπαίνει καλύτερα το RAV4 σε σχέση με 106 rallye και fiesta ST, αλλά σιγουρα μπορεί να τα ακολουθήσει χωρίς ιδιαίτερο πρόβλήμα... -
Είναι - δεν είναι επικίνδυνο, μετά την CLK πως ήθελε να του φανεί ???
Το οτι είναι 2λιτρο τι έχει να κάνει? Είναι αυτοκίνητο σχεδιασμένο για άλλο σκοπό. Σα να λές γιατί ένα Hummer δεν πάει όπως μια Φερράρι, αφού έχουν τα ίδια κυβικά εκατοστά κινητήρα.
-
Στην ΕΟ αυτό που βλέπω είναι πολλοί οδηγοί εξαντλούν τα SUV τους στις ευθείες και στις στροφές μένουν πίσω, ακόμα και αυτά που στρίβουν καλά παίρνουν πολύ μεγάλες κλίσεις με αποτέλεσμα να μειώνουν ταχύτητα.....
Εξαιρείται forester και συναφή!!!!!!Νομίζω η φυσική, είναι φυσική!!!!!!!
Τώρα το Vitara που εγώ έχω δει να τουμπάρει σε απόσταση 200μ μπροστά μου μπήκε λίγο πιο γρηγορα στην στροφή και υπήρχε εμπόδιο στο τελείωμα της (ακινητοποιημένα προπορευόμενα λόγω κίνησης) φρένο στην κορυφή ο τύπος και νάτες δυο τούμπες (πάλι καλά σταμάτησε σε κανονική θέση)
ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ GRAND VITARA 2.0?