-
Έξω βρέχει... σώωωωπα θα μου πείτε, αυτό κάνει εδώ και μια βδομάδα, έχει ξεχάσει να σταματήσει. Και τι γίνεται όταν βρέχει? Οι δρόμοι γλιστράαανε... σώωωωπα θα μου ματαπείτε, στην Ελλάδα γλιστράνε και στεγνοί... Πολύ όμορφα λοιπόοον... Εμείς οι συνειδητοποιημένοι (λέμε τώρα ) οδηγοί του 4TF, τι κάνουμε σε περίπτωση βροχής? Σε τι ρυθμούς οδηγάμε? Ξυπνάει ο Βάτανεν μέσα μας, η μας επισκέπτεται το πνεύμα της θείας μας της Κίτσας και ξεχνάμε τι πάει να πει 2α στο κιβώτιο? Εγώ προσωπικά ψιλοφοβάμαι στο βρεγμένο, η πρώτη μου τράκα (και η πιο σοβαρή από άποψη ζημιάς) έγινε υπό καθεστώς βροχής και γλίτσας (άσχετα αν τα λάστιχά μου ήταν επιεικώς για πέταμα), οπότε συνειρμικά το βρεγμένο τερέν δεν είναι και το αγαπημένο μου, ιδιαίτερα αν το αμάξι δεν μου εμπνέει εμπιστοσύνη σε αυτές τις συνθήκες (όπως τώρα με τα Γιόκο-Τσόκο 539). Από την άλλη είναι και ευκαιρία για ατέλειωτα παιχνίδια με μηδενικές ταχύτητες, όπως με ένα βιτάρα που είχε πέσει πριν καιρό στα χέρια μου και έτυχε εκείνες τις μέρες να βρέχει...
Βεβαια πήγα να υπερνικήσω τους φόβους μου ένα ωραίο βροχερό απόγευμα του Αυγούστου σε μια μικρούλα και άσημη πίστα με το μακρουλό όνομα Nurburgring Nordschleife, αλλά ο θεός της βροχής δεν ήθελε να αναπτύξω το αστείρευτο ταλέντο μου και να κομπλεξάρω και τους υπόλοιπους, οπότε χρααααααπ!!!! πάρε μια μεγαλοπρεπή σβούρα εκεί που δεν το περιμένεις...
Πείτε μου ότι δεν είμαι ο μόνος που το παθαίνει αυτό...
ΥΓ.: Το ξέρω ότι υπάρχει ήδη thread για τη βροχή, αλλά εκείνο αφορά κυρίως τους χαλασμένους δρόμους, τις πλημμύρες κτλ. Εδώ μιλάμε για καθαρά οδηγική συμπεριφορά...
-
Έξω βρέχει... σώωωωπα θα μου πείτε, αυτό κάνει εδώ και μια βδομάδα, έχει ξεχάσει να σταματήσει. Και τι γίνεται όταν βρέχει? Οι δρόμοι γλιστράαανε... σώωωωπα θα μου ματαπείτε, στην Ελλάδα γλιστράνε και στεγνοί... Πολύ όμορφα λοιπόοον... Εμείς οι συνειδητοποιημένοι (λέμε τώρα ) οδηγοί του 4TF, τι κάνουμε σε περίπτωση βροχής? Σε τι ρυθμούς οδηγάμε? Ξυπνάει ο Βάτανεν μέσα μας, η μας επισκέπτεται το πνεύμα της θείας μας της Κίτσας και ξεχνάμε τι πάει να πει 2α στο κιβώτιο? Εγώ προσωπικά ψιλοφοβάμαι στο βρεγμένο, η πρώτη μου τράκα (και η πιο σοβαρή από άποψη ζημιάς) έγινε υπό καθεστώς βροχής και γλίτσας (άσχετα αν τα λάστιχά μου ήταν επιεικώς για πέταμα), οπότε συνειρμικά το βρεγμένο τερέν δεν είναι και το αγαπημένο μου, ιδιαίτερα αν το αμάξι δεν μου εμπνέει εμπιστοσύνη σε αυτές τις συνθήκες (όπως τώρα με τα Γιόκο-Τσόκο 539). Από την άλλη είναι και ευκαιρία για ατέλειωτα παιχνίδια με μηδενικές ταχύτητες, όπως με ένα βιτάρα που είχε πέσει πριν καιρό στα χέρια μου και έτυχε εκείνες τις μέρες να βρέχει...
Βεβαια πήγα να υπερνικήσω τους φόβους μου ένα ωραίο βροχερό απόγευμα του Αυγούστου σε μια μικρούλα και άσημη πίστα με το μακρουλό όνομα Nurburgring Nordschleife, αλλά ο θεός της βροχής δεν ήθελε να αναπτύξω το αστείρευτο ταλέντο μου και να κομπλεξάρω και τους υπόλοιπους, οπότε χρααααααπ!!!! πάρε μια μεγαλοπρεπή σβούρα εκεί που δεν το περιμένεις...
ΥΓ.: Το ξέρω ότι υπάρχει ήδη thread για τη βροχή, αλλά εκείνο αφορά κυρίως τους χαλασμένους δρόμους, τις πλημμύρες κτλ. Εδώ μιλάμε για καθαρά οδηγική συμπεριφορά...
-
-
ακριβώς το 2ο όπτιον!!! Ρε μπάς και με ξέρεις βρε Taurus?
-
Στο δρόμο πηγαίνω λίγο πιο σιγά, αυξάνω αποστάσεις και χαμηλώνω τη μουσική του ραδιοφώνου για να ακούω έξω τι γίνεται (να αντικαταστήσει η ακοή τη μειωμένη ορατότητα).
Στην πίστα δεν έχω καμία εμπειρία με βροχή. Μια φορά στις Σέρρες οδήγησα σε βρεγμένο αλλά δεν έβρεχε (κανένα πρόβλημα, απλώς είναι ισόποσα μειομένη η πρόσφυση), στα Μέγαρα τις προάλλες είχε νερά που απλώς απέφευγα, ενώ στο Nurburgring φέτος, ήταν βρεγμένο σε σημεία, αλλά ο ρυθμός μου ήταν πολύ χαμηλός για να ανησυχήσω από το νερό.
-
Το δεύτερο, κυριολεκτικά.
-
Ο χρήστης opterios έγραψε:
Στο δρόμο πηγαίνω λίγο πιο σιγά, αυξάνω αποστάσεις και χαμηλώνω τη μουσική του ραδιοφώνου για να ακούω έξω τι γίνεται (να αντικαταστήσει η ακοή τη μειωμένη ορατότητα).Αυτό ακριβώς!
-
Mε το Golf όχι με το RAV4 ναι.
Τι διαφορά τη κάνουν τα ελαστικά...
Εxalto II στο ένα ( ) Βridgestone 768 στο άλλο ( )
Δράμα τα λάστιχα πρώτης τοποθέτησης στο RAV4... -
Έμαθα να οδηγώ Νορβηγία... το νερό με ενοχλεί μόνο επειδή μου λερώνει το αμάξι.
Φυσικά στην Ελλάδα όχι πολλά, πολλά γιατί δεν υπάρχουν δρόμοι με ασφάλεια. -
Ο χρήστης Έλσα έγραψε:
Στο δρόμο πηγαίνω λίγο πιο σιγά, αυξάνω αποστάσεις και χαμηλώνω τη μουσική του ραδιοφώνου για να ακούω έξω τι γίνεται (να αντικαταστήσει η ακοή τη μειωμένη ορατότητα).
Αυτό ακριβώς!
αν δεν το ειχα κάνει αυτό εχ8ες, σημερα θα σας εγραφα απο το κελί μου..
ενα παπάκι εκανε τις γνωστές σφήνες και εκει που πήγα να αλλάξω λωρίδα ηρθε με πολλά και στο τσάκ τον άκουσα και σταμάτησα την αλλαγή!
(δεν φαινόταν λόγω σπρέυ απο πίσω βραδιάτικα, δεν ειχε δυνατά φώτα) -
Λόγω συνθηκών, έχω αναγκαστεί να μάθω να οδηγώ στη βροχή και να μην τη φοβάμαι.
-
Το 3ο!
-
Ο χρήστης sokos έγραψε:
αν δεν το ειχα κάνει αυτό εχ8ες, σημερα θα σας εγραφα απο το κελί μου..Πάω ελαφρώς OT, αλλά αυτό δείχνει πόσο σοβαρό πράγμα είναι η οδήγηση και τι ευθύνες κρύβει, και δυστυχώς πόσο ελαφριά την παίρνουμε (όχι εσύ κι εγώ, γενικά μιλάω). Εκεί που πας ωραία και καλά, μπορεί από το τίποτα να βρεθείς σε τεράστιους μπελάδες, για να μην αναφέρουμε το να σκοτώσεις κάναν άνθρωπο, φταις δε φταις (και να μη φταις, ούτε τα τρεξίματα γλυτώνεις, αλλά ούτε και τις τύψεις).
-
Οδηγώ πολύ πιο φυλαγμένα απ'ό,τι στο στεγνό, κυρίως γιατί φοβάμαι την υδρολίσθηση (φοράω 215/45/17), τη μειωμένη ορατότητα, τις κακοτεχνίες στο δρόμο που κρύβει το νερό αλλά περισσότερο τους άλλους οδηγούς. Αν είμαι μόνος μου στο δρόμο θα ψιλοψάξω τα όρια του αυτοκινήτου -πάντα με προσοχή- για να ξέρω πού βρίσκονται στο βρεγμένο δρόμο.
-
Χεχεχεεχεχε.... ταχυπλοο δεν το κανω, αλλα οταν βλεπω βροχη δεν ξερω, με πιανει ο rain master μεσα μου Κατι σαν schumacher ενα πραγμα. Αλλα νταξ, παντα οδηγω με μια επιφυλαξη γιατι φοραω λαστιχα για στεγνο δρομο παντα, αλλα και λογω της ελειψης ABS. Οποτε σε συνθηκες κινησης και υψηλοτερων ταχυτητων, παντα ειμαι με αρκετη αποσταση γιατι ξερω οτι τι φρεναρισμα μου θα τεινει στο συν απειρο...
Παντως και γω απλα εχω λαχταρισει στην βροχη με κανα 2 σβουρες σε στροφες (με επιασαν στον υπνο, δεν πηγαινα γυρευοντας...) εεε και αρκετα ανοιγματα τροχιας των οπισθιων... με το τελευταιο χθες σε αερογεφυρα του περιφερειακου Θεσ/νικης (νταξ το πιεζα το γκαζι λιγο, αλλα περιμενα μουτρα to be honest)
Σε γενικες γραμμες μου αρεσει η οδηγηση σε δυσκολες συνθηκες... ισως να ειμαι και μαζοχας...
-
Το 3ο, αλλά χωρίς πάντες (εκτός αν είμαι τυχερός και έρθουν μόνες τους ).
-
.
Γιατί δε μου αρέσει να οδηγώ σβέλτα κατά τη διάρκεια της βροχής ή μετά από βροχή στο ΣΟΥΛΤΑΝΑΤΟ:
-
Μετά από μια στροφή ή στην κορυφή της, μπορεί να έχει μαζευτεί όλο το αιγαίο σε νερό με αποτέλεσμα να ξηλώσω τους θόλους.
-
Αυτή η μικρή λιμνούλα που φάινεται μπροστά μπορεί να κρύβει μία τρύπα βάθους ενός μέτρου.
-
Η βροχή μπορεί να έχει προκαλέσει κατολίσθηση (μικρή ή μεγάλη) και να βρεθώ αγκαλιά με καμιά κοτρώνα μετά από κάποια στροφή.
-
Οι γεμάτοι λακούβες δρόμοι γεμίζουν νερό και δεν έχεις ούτε φρένα ούτε τιμόνι...
Εχτές έκανα αυθημερόν Κόρ. > Πάτρα > Κόρ.
Χάλι μαύρο σε αρκετά σημεία ο δρόμος και το βράδι που γύριζα ήταν ακόμα πιο δύσκολα.....
-
-
Εγώ όντως έμαθα στην Αγγλία να οδηγώ.. αλλά η βρεμένη αγγλική άσφαλτος εχεί πολύ μεγαλύτερη πρόσφυση από την στεγνή ελληνική, και αυτό δυστιχώς δεν είναι σχήμα λόγου...
M23 και 120-130mph , βρόχη σε καθημερινή βάση..
-
Δύσκολη η βροχή! Μείώνεται η ορατότητα, αυξάνεται η επικινδυνότητα, αυξάνεται η απόσταση φρεναρίσματος, η ολισθηρότητα και βέβαια τα αντανακλαστικά μας.
Προσωπικά, οι ρυθμοί πέφτουν αρκετά και μόνο όταν υπάρχει πολύ καλή άσφαλτος και ελάχιστη κίνηση, επιτρέπω για λίγο παραπάνω ρυθμό.
Με επιβάτες μέσα είμαι χαλαρότατος. -
Το κλειδώνω και παίρνω τη μηχανή...
(Βροχή + Αθήνα + Αυτοκίνητο)*10φορές= τρελλοκομείο
Τρελλοκομείο-μοτοσυκλέτα= βρεγμένος
Βρεγμένος=(κρύωμα/μήνα)+(καμιά γρατζουνιά/έτος)+(κανά σπασμένο χέρι/πενταετία) < Τρελλοκκομείο.
Φοβάστε τη βροχή;