-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Σε ένα βιβλίο του Philip Dick (ίσως το blade runner, δεν θυμάμαι) περιγράφει μια εφεύρεση που είχε κάνει πλούσιο τον εφευρέτη της: Γυαλί που δεν επιτρέπει στο νερό να μείνει πάνω του. Θα καταργούνταν αυτόματα οι καθαριστήρες και θα είχαμε άψογη ορατότητα και στη βροχή.υπάρχει έμμεσος τρόπος. Έχει βγει ένα υγρό που το απλώνεις πάνω στο παρμπρίζ και οι σταγόνες φεύγουν με την ταχύτητα και την αεροδυναμική. Δεν καταργεί τους καθαριστήρες τελείως, αλλά κάνει πολύ καλή δουλειά
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Σε ένα βιβλίο του Philip Dick (ίσως το blade runner, δεν θυμάμαι) περιγράφει μια εφεύρεση που είχε κάνει πλούσιο τον εφευρέτη της: Γυαλί που δεν επιτρέπει στο νερό να μείνει πάνω του. Θα καταργούνταν αυτόματα οι καθαριστήρες και θα είχαμε άψογη ορατότητα και στη βροχή.
υπάρχει έμμεσος τρόπος. Έχει βγει ένα υγρό που το απλώνεις πάνω στο παρμπρίζ και οι σταγόνες φεύγουν με την ταχύτητα και την αεροδυναμική. Δεν καταργεί τους καθαριστήρες τελείως, αλλά κάνει πολύ καλή δουλειά
Επίσης μπορείς να τρίψεις το παρμπρίζ με μια ...πατάτα.
Δεν κάνω πλάκα!
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Σε ένα βιβλίο του Philip Dick (ίσως το blade runner, δεν θυμάμαι) περιγράφει μια εφεύρεση που είχε κάνει πλούσιο τον εφευρέτη της: Γυαλί που δεν επιτρέπει στο νερό να μείνει πάνω του. Θα καταργούνταν αυτόματα οι καθαριστήρες και θα είχαμε άψογη ορατότητα και στη βροχή.
υπάρχει έμμεσος τρόπος. Έχει βγει ένα υγρό που το απλώνεις πάνω στο παρμπρίζ και οι σταγόνες φεύγουν με την ταχύτητα και την αεροδυναμική. Δεν καταργεί τους καθαριστήρες τελείως, αλλά κάνει πολύ καλή δουλειά
Στο 'οδηγώντας' του ΚΚ έχει πιο πρακτικό τρόπο σε περίπτωση που μείνετε από καθαριστήρες. Απλώνεις πάνω ντομάτα ή πατάτα κομμένη και οι σταγόνες κυλάνε και δεν κάθονται στο τζάμι.
Edit με πρόλαβε ο Κώστας για κάτι δεύτερα
-
Ντομάτα& πατάτα στο παρμπρίζ και γίναμε σαλάτα
-
Ρε παιδια, μπερδευτηκα: Εμπιπτουν οι πατατες και οι ντοματες στον ορο
'Χαρακτηριστικά σύγχρονης τεχνολογίας που θα θέλατε'; Ή μηπως πρεπει να ειναι τιποτα μεταλλαγμενες, οποτε ειναι μεν 'συγχρονης τεχνολογιας' αλλα δεν τις θελουμε ετσι κι αλλιως; -
Στο προηγούμενο (ή προπροηγ. ??? ) Drive είχε ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ με τις νέες τεχνολογίες που αναμένονται να κυκλοφορήσουν σύντομα.
Σχεδόν το 99% είχε να κάνει με ηλεκτρονικά και νομίζω ότι μερικές θα ήταν πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσες.
π.χ. Head Up Display, έξυπνο cruise control, έξυπνα φώτα, ηλεκτρονικά φρένα, νέας τεχνολογίας ESP κλπ κλπ κλπ. -
Μου αρέσουν όλες οι σύγχρονες ανέσεις και ευκολίες μνα θα προτιμούσα να βρεθούν φτηνά ανθεκτικά και ελαφριά υλικά για την κατασκευή τους ώστε να μην γίνονται τα αυτοκίνητα μας κινούμενα βαρίδια.
-
-Υδροφοβικά τζάμια για να μην κρατάνε νερό πάνω τους
-Eξυπνο και ακριβες navigation
-Καμερες υπερήθρων για καλύτερο visibility σε πολύ σκοτεινές συνθήκες
-Led Lights
-Tri-Xenon lights
-Nανοτεχνολογια στα πλαστικά του ταμπλό για να μην κάνει γυαλάδες στον ήλιο
-Νανοτεχνολογία στη μπογιά του αυτοκινήτου για να μην γίνονται ευκολα γρατζουνιες
-Κρύσταλλα που προσαρμόζονται στις συνθήκες του φωτός και σκουρένουν ανάλογα
-Τουρμπίνα μεταβλητής γεωμετρίας
-Μπογιά αυτοκινήτου που να εκτρεπει τις ακτίνες από τα πιστόλια laserτα πιο πολλά από αυτά έχουν βγει ήδη αλλά όχι όλα μαζί σε ένα μοντέλο
-
Δημήτρη μήπως θα ήταν καλύτερα ένα με τεχνολογία στέλθ; Αόρατος από το νόμο!
-
αεραναρτησεις μεταβαλλομενες απο μεσα απο το αμαξι με ενα κουμπι
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Δημήτρη μήπως θα ήταν καλύτερα ένα με τεχνολογία στέλθ; Αόρατος από το νόμο!πλακα πλάκα εχω βρει που υπάρχει μπογιά τέτοια αλλα ειναι σε μέρος που απογορεύεται να μπεις χωρίς ειδική εξουσιοδότηση.πάντως αν βάψεις με τέτοια το τουτου σου δεν σε πιάνουν τα ραντάρ
-
Ο χρήστης dimitrios έγραψε:
Δημήτρη μήπως θα ήταν καλύτερα ένα με τεχνολογία στέλθ; Αόρατος από το νόμο!
πλακα πλάκα εχω βρει που υπάρχει μπογιά τέτοια αλλα ειναι σε μέρος που απογορεύεται να μπεις χωρίς ειδική εξουσιοδότηση.πάντως αν βάψεις με τέτοια το τουτου σου δεν σε πιάνουν τα ραντάρ
Δυστυχώς δεν φτάνει μόνο η μπογιά. Θέλει ειδική διαμόρφωση επιφανειών, άσε δε τις γυάλινες επιφάνειες που σίγουρα είναι μεγάλες και δεν καμουφλάρονται. Θα βελτιώσει σίγουρα την κατάσταση αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα αποτρέψει τις κλήσεις.
-
Ο χρήστης Bruce έγραψε:
προσωπικα μονο το cruise control μου λειπει. ολα τα αλλα με νυσταζουν (και δεν κανω καθολου πλακα).επισης θα ηθελα να απενεργοποιειται τελειως το abs και τα συναφη οταν θα το ηθελα εγω (οπως ειπε κι ενας αλλος χρηστης).
ξερετε αν γινεται κατι τετοιο?
ναι, γίνεται. Ας μιλήσουν και οι γνώστες
-
Τα έχω όλα και συμφέρω.
Ας υπήρχε το ESP για καμιά δύσκολη κατάσταση, αλλά δεν το έχω χρειαστεί πλην μιας-δυο περιπτώσεων που άρχισε να κουνιέται το πίσω μέρος σε λείο οδόστρωμα.Α, γράψε λάθος: θα ήθελα navigator!
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Τα έχω όλα και συμφέρω.
Ας υπήρχε το ESP για καμιά δύσκολη κατάσταση, αλλά δεν το έχω χρειαστεί πλην μιας-δυο περιπτώσεων που άρχισε να κουνιέται το πίσω μέρος σε λείο οδόστρωμα.Α, γράψε λάθος: θα ήθελα navigator!
Πάρε ένα Qtek palmtop!
-
Δεν χρειάζεται και κεραία, GPS κλπ; Πόσο πάει το μαλλί συνολικά;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δεν χρειάζεται και κεραία, GPS κλπ; Πόσο πάει το μαλλί συνολικά;Περί τα
-
Ο χρήστης Bruce έγραψε:
προσωπικα μονο το cruise control μου λειπει. ολα τα αλλα με νυσταζουν (και δεν κανω καθολου πλακα).επισης θα ηθελα να απενεργοποιειται τελειως το abs και τα συναφη οταν θα το ηθελα εγω (οπως ειπε κι ενας αλλος χρηστης).
ξερετε αν γινεται κατι τετοιο?
Εμείς το βρήκαμε απο ενα τρελο παλικάρι στο club μέσα στην πίστα..
έβγαλε την ασφάλεια για το ABS και ω-λα-λα είχε πολυ ωραία F1 φρένα -
Μμμμ, πολλά τα λεφτά Άρη. Τόσο κάνει κοτζάμ ηλιακός θερμοσίφουνας ή ολόκληρη αναβάθμιση PC.
Θαααααα το σκεφτώ (αν το βρω σε χαμηλότερη τιμή από το εξωτερικό). -
[quote='Krusenstern']Περί τα
Χαρακτηριστικά σύγχρονης τεχνολογίας που θα θέλατε