-
Ο σοφός γερο-koutsan έγραψεν:
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Ναι.
Δεν είμαι δα κι ο manosk αλλά διαβάζω μάλλον γρήγοραΚαι πριν λαλήσει κλπ κλπ κλπ
Ο άθλιος συκοφάντης mjacob να καθίσει στ' αυγά του. Δεν ενθυμούμαι ΠΟΤΕ o εν λόγω να κάνει λάθος ή να έχει άδικο. Link or it didn't happen.
Και δεν είχε ούτε μια φράση γαλλικά, που ας μην γελιόμαστε, δεν είναι η μητρική του manosk, άλλο που την καταλαβαίνει και την ομιλεί άπταιστα, μετά χρόνια εξάσκηση διαβάζοντας τις μεγαλύτερες γαλλικές εφημερίδες καθημερινά (ΧΩΡΙΣ Google translate! ).
Εύγε, γι'ακόμη μια φορά manosk, το φόρουμ σε ευγνωμονεί! Κάποια στιγμή πρέπει να φτιαχτεί και ένα Πάνθεον για τις μεγάλες πένες του φόρουμ, όπου μόνον κάποιοι σαν τον trident, κι εσένα θα είχαν θέση, και δεν μπορώ να σκεφτώ κανένα άλλον τούτη τη στιγμή που να πληροί τα κριτήρια...
Στάλθηκε από το Nexus 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Αυθαδιάζουμε;
Και μάλιστα με ένα κάρο ανοησίες, που δεν έχω καν όρεξη να ξαναεξηγήσω σε χαζούληδες;Πού πας μικρέ Καραμήτρο, που έχεις αραδιάσει αμέτρητες θεωρίες που ισχύουν μόνο στο κεφάλι σου, αλλά ποτέ δεν έχεις παραδεχθεί ότι έχεις κάνει λάθος;
Κάτσε κάτω τώρα, αρκετά έβγαλες γλώσσα. Βρες κανένα χαζοπίπινο να του αποδείξεις ότι έχεις ΠΑΝΤΑ δίκιο.
-
manosk μου, κάνε ένα κόπο να μου εξηγήσεις, γιατί κάτι έχω κάνει λάθος και έχω μπλέξει με νομικάρια και όπως κι εσύ, έχει αυτή πάντα δίκιο!
Και ούτε πιπίνι είναι, μόνο 10 χρόνια της ρίχνω, ζω ένα δράμα!
Τι με συμβουλεύεις με την απέραντη σοφία σου; Ο koutsan δεν έχει χρόνο ν'ασχοληθεί, όλη μέρα μετράει την πίεση, το ζάχαρο και τον δείκτη του ΧΑΑ!Στάλθηκε από το Nexus 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
._
-
Καμία βοήθεια; Δεν το περίμενα από εσένα αυτό manosk μου, εσύ που τρέχεις να βοηθήσεις τους πάντες, να τώρα βρέθηκες να πεις μια καλή κουβέντα για τον trident, ο οποίος κιόλας δεν την είχε και ανάγκη, είναι γνωστό πως τα καταφέρνει τέλεια μόνος του, άσε που έχει και πάντα δίκιο, είτε τηγανίζει πατάτες, είτε παίζει με γατοκέφαλα...
Και σε μένα, που έχουμε φάει ψωμί κι αλάτι εδώ μέσα τόσα χρόνια, μια καλή κουβέντα βοήθειας δεν μου είπες...Με πλιγώνς manosk μου!
Στάλθηκε από το Nexus 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο όρος UNFIXED TERM CONTRACT σε τι αναφέρεται; Σε μόνιμη θέση; Ή σε κάτι άλλο; Δεν μπόρεσα να βγάλω άκρη online.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Ο όρος UNFIXED TERM CONTRACT σε τι αναφέρεται; Σε μόνιμη θέση; Ή σε κάτι άλλο; Δεν μπόρεσα να βγάλω άκρη online.Term προφανώς εννοεί το διάστημα εργασίας...κάτι 'αορίστου' (unfixed = απροσδιόριστο?) εμένα μου κάνει.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Ο όρος UNFIXED TERM CONTRACT σε τι αναφέρεται; Σε μόνιμη θέση; Ή σε κάτι άλλο; Δεν μπόρεσα να βγάλω άκρη online.Σύμβαση αορίστου χρόνου είναι.
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Ο όρος UNFIXED TERM CONTRACT σε τι αναφέρεται; Σε μόνιμη θέση; Ή σε κάτι άλλο; Δεν μπόρεσα να βγάλω άκρη online.
Σύμβαση αορίστου χρόνου είναι.
Αν ειναι για Αγγλια εχω την εντυπωση οτι δεν υπαρχουν συμβασεις αοριστου χρονου γιαυτο συνηθως ρολλαρουν term contracts. Πιστευω οτι αυτο ειναι, ενα συμβολαιο πχ 6 μηνως που θα ανανεωνεται οσο χρειαζεται.
-
Για Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι η αγγελία.
-
Οπως και να εχει δεν υπαρχει εξασφαλιση σε αυτου του ειδους τα συμβολαια . Οτι παρεις οσο δουλεψεις.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Οπως και να εχει δεν υπαρχει εξασφαλιση σε αυτου του ειδους τα συμβολαια . Οτι παρεις οσο δουλεψεις.Το έχω υπ' όψιν μου ότι ο εργοδότης σε διώχνει ανά πάσα στιγμή χωρίς να δίνει λογαριασμό.
-
Μηχανικός με 6ετή προϋπηρεσία χωρίς επικουρικό πόσα θα πρέπει να πληρώνει για αυτασφάλιση σε περίπτωση μετοίκισης στα ξένα; Τώρα απασχολείται ως μισθωτή.
Έχω βρει το https://www.tsmede.gr/Portals/0/Entypa/ ... 6.3.13.pdf . Ισχύουν τα όσα αναφέρει στην παραπάνω περίπτωση; Αν όχι, τι ισχύει;
-
Στην ολλανδια οταν εχεις συμβαση αοριστου δεν ειναι τοσο απλο να σε διωξει, πρακτικα εχεις μονιμο συμβολαιο ( κατι που δεν ξερω αν υπαρχει πλεον)
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Στην ολλανδια οταν εχεις συμβαση αοριστου δεν ειναι τοσο απλο να σε διωξει, πρακτικα εχεις μονιμο συμβολαιο ( κατι που δεν ξερω αν υπαρχει πλεον)Ακριβως το ιδιο και στην Γερμανια. Ειναι σαν να εισαι δ/υ ενα πραγμα. Απλα γινεται διαπραγματευση για το τι ποσο θα παρεις και το πανω χερι το εχει ο εργαζομενος γιατι μπορει να καθησει στο συμβολαιο του.
-
Στην Αγγλια θα σε απολυσουν πριν κλεισεις χρονο ακριβως για να μην εξομειωθεις με μονιμο προσωπικο (βαση νομου). Αν σε θελουν θα σου προτεινουν μονιμη θεση. Παντως απο οτι εχω ακουσει σε ΗΑΕ δεν εχεις πολλα εργασιακα δικαιωματα.
-
Δεν αναφέρεται στην Ελλάδα αλλά ταιριάζει περισσότερο εδώ:
Ο Andrew Bauer, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Secaucus στο Νιού Τζέρσει των ΗΠΑ, έψαχνε απεγνωσμένα να βρει έναν τρόπο για να αυξήσει την παραγωγικότητα των εργαζομένων του, αλλά και να τονώσει το ηθικό τους.
Για τον λόγο αυτό, όταν πέρυσι ανέλαβε τα ηνία της εταιρείας από τον πατέρα του, αποφάσισε να κάνει ένα πείραμα και μείωσε κατά πολύ τις ώρες που απασχολούσε το προσωπικό του. «Συνήθως δούλευαν εννέα με δέκα ώρες την ημέρα και όσο περισσότερο εργάζονταν τόσο πιο πολύ μειωνόταν η απόδοσή τους. Έτσι λοιπόν πέρυσι αποφάσισα να μειώσω τις ώρες εργασίας σε δύο με τρεις, ανάλογα με τον τομέα του καθενός για να δω τι θα γίνει».
Στόχος του Bauer, όπως αναφέρει το iefimerida, ήταν να εκτινάξει την απόδοσή τους και όχι να μειώσει τους μισθούς τους, όπως αρκετοί τον κατηγόρησαν. Αντιθέτως τους έδωσε και 15% αύξηση ενώ διατήρησε τα 45λεπτα διαλείμματα για φαγητό. Η απόφασή του αποδείχθηκε σοφή καθώς η παραγωγή αυξήθηκε κατά 10-15% σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.
Οι υπάλληλοι του, πολλοί από τους οποίους εργάζονται στην εταιρεία από μία έως και τρεις δεκαετίες, εκτίμησαν την κίνηση του αφεντικού τους και απόλαυσαν το γεγονός ότι επέστρεφαν σπίτι τους πολύ νωρίτερα σε σχέση με παλαιότερα.
Αναφορικά με τις ώρες που πρέπει να εργάζεται ένας υπάλληλος ημερησίως έχουν γίνει αρκετές μελέτες με αντικρουόμενα αποτελέσματα.
Πέρυσι, μία έρευνα από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) που δημοσίευτηκε στο περιοδικό «The Economist», έδειξε ότι όσο περισσότερο εργάζονταν οι υπάλληλοι τόσο περισσότερο έπεφτε η παραγωγικότητά τους.
http://www.thestival.gr/xalllara/item/1 ... ragogikous
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Στην ολλανδια οταν εχεις συμβαση αοριστου δεν ειναι τοσο απλο να σε διωξει, πρακτικα εχεις μονιμο συμβολαιο ( κατι που δεν ξερω αν υπαρχει πλεον)
Ακριβως το ιδιο και στην Γερμανια. Ειναι σαν να εισαι δ/υ ενα πραγμα. Απλα γινεται διαπραγματευση για το τι ποσο θα παρεις και το πανω χερι το εχει ο εργαζομενος γιατι μπορει να καθησει στο συμβολαιο του.
σχετικά με την εργασία κτλ...
είχα ασθενή τις προάλλες έναν διευθυντή μεγάλης εταιρίας κ μου έλεγε το εξής:
σε συνεντεύξεις οι υποψήφιοι εργαζόμενοι όταν ερωτήθηκαν πόσο μεικτό εισόδημα θα ήθελαν, απαντούσαν πχ κάτι ποσά 60.000€, ενώ αυτός πχ ήταν διατεθειμένος να δώσει, ή ανέμενε, 80.000-90.000€. Υποτιμούσαν τον εαυτό τους δλδ. Και εν τέλει έκλειναν συμβόλαιο πχ 65.000€ κ όλοι ευχαριστημένοι... -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Δεν αναφέρεται στην Ελλάδα αλλά ταιριάζει περισσότερο εδώ:Ο Andrew Bauer, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Secaucus στο Νιού Τζέρσει των ΗΠΑ, έψαχνε απεγνωσμένα να βρει έναν τρόπο για να αυξήσει την παραγωγικότητα των εργαζομένων του, αλλά και να τονώσει το ηθικό τους.
Για τον λόγο αυτό, όταν πέρυσι ανέλαβε τα ηνία της εταιρείας από τον πατέρα του, αποφάσισε να κάνει ένα πείραμα και μείωσε κατά πολύ τις ώρες που απασχολούσε το προσωπικό του. «Συνήθως δούλευαν εννέα με δέκα ώρες την ημέρα και όσο περισσότερο εργάζονταν τόσο πιο πολύ μειωνόταν η απόδοσή τους. Έτσι λοιπόν πέρυσι αποφάσισα να μειώσω τις ώρες εργασίας σε δύο με τρεις, ανάλογα με τον τομέα του καθενός για να δω τι θα γίνει».
Στόχος του Bauer, όπως αναφέρει το iefimerida, ήταν να εκτινάξει την απόδοσή τους και όχι να μειώσει τους μισθούς τους, όπως αρκετοί τον κατηγόρησαν. Αντιθέτως τους έδωσε και 15% αύξηση ενώ διατήρησε τα 45λεπτα διαλείμματα για φαγητό. Η απόφασή του αποδείχθηκε σοφή καθώς η παραγωγή αυξήθηκε κατά 10-15% σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.
Οι υπάλληλοι του, πολλοί από τους οποίους εργάζονται στην εταιρεία από μία έως και τρεις δεκαετίες, εκτίμησαν την κίνηση του αφεντικού τους και απόλαυσαν το γεγονός ότι επέστρεφαν σπίτι τους πολύ νωρίτερα σε σχέση με παλαιότερα.
Αναφορικά με τις ώρες που πρέπει να εργάζεται ένας υπάλληλος ημερησίως έχουν γίνει αρκετές μελέτες με αντικρουόμενα αποτελέσματα.
Πέρυσι, μία έρευνα από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) που δημοσίευτηκε στο περιοδικό «The Economist», έδειξε ότι όσο περισσότερο εργάζονταν οι υπάλληλοι τόσο περισσότερο έπεφτε η παραγωγικότητά τους.
http://www.thestival.gr/xalllara/item/1 ... ragogikous
Καλά, δεν ρωτάει κανέναν ελ επιχειρηματία να του πει ότι μόνο αν πληρώνεις το προσωπικό με 500 ευρώ / μήνα και τους έχεις και δουλεύουν χωρίς ένσημα από το πρωί ως το βράδυ μπορείς να επιβιώσεις;;;;; Άσχετα αμερικανάκια...
Όλο θεωρίες και από πράξη τίποτα...
-
http://www.njbiz.com/article/20140730/B ... er-workers
Εδώ τα λέει αλλιώς, οτι μείωσε απο 8 σε 7 τις ώρες στο απλό προσωπικό, ενώ παράλληλα αυξησε το μισθό αλλά και τις ώρες του τμήματος design σε 10.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....