-
Οπως τα λεει ο μπλαστερ ειναι, σε διγλωσση οικογενεια καθε γονεας μιλαει την γλωσσα του
-
ο τρυφων στα ελβετικα η στα ελληνικα μιλαει;;
-
Ο χρήστης jtblaster έγραψε:
Επισης ξερω παιδακια φιλων 3γλωσσα ... Απο 1 ετους μηλανε Ελληνικα με τον μπαμπα, Ιαπωνικα με τη μαμα και Αγγλικα οταν ειναι και οι δυο παροντες!
Sent from my GT-I9100 using TapatalkΑυτο δυσκολευομαι να το πιστεψω,τι λεξεις λεει ενα παιδι 12 μηνων,και μαλιστα σε 3 γλωσσες... ?
Εκτος αν το cat dog mum dad,σημαινουν δι-τριγλωσσια...
...και γενικως μην τρελενεστε να μαθετε στα παιδια να μετρουν και να διαβαζουν πριν απο την ωρα τους...εκπαιδευτικα ειναι λαθος...
-
Δεν υπάρχει κανόνας με τις γλώσσες, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το παιδί αλλά και άλλους παράγοντες. Υπάρχουν περιπτώσεις που τα παιδιά αριστεύουν, αλλά και άλλες (πολλές μάλιστα) που καταλήγουν να μιλάνε πολλές γλώσσες αλλά καμμία από αυτές άριστα.
-
Tί εννοείς καμία απ αυτές άριστα.
Και πολλά ελληνάκια που μεγαλώνουν στην ελλάδα από έλληνες γονείς μιλάνε ελληνικά του κώλου.Αν το παιδί έχει δυσλεξία όντως τότε αν δεν του μιλάς μόνο μία γλώσσα υπάρχει πρόβλημα.
Σε φυσιολογικές συνθήκες η τακτική είναι αυτή που έγραψα. Ο κάθε γονέας του μιλάει την γλώσσα του και αν τύχει να μεγαλώνει σε τρίτη χώρα τότε την τοπική γλώσσα θα την μάθει στο σχολείο. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να πηγαίνει όμως απο νωρίς στον παιδικό -
Να μιλάει τη γλώσσα στο γνωσιακό επίπεδο που υπαγορεύει η ηλικία του. Η γυναίκα μου που είναι στην προσχολική εκπαίδευση έχει δει αρκετές περιπτώσεις που ορισμένα δίγλωσσα παιδιά χωλαίνουν. Έχει και άλλες που δεν υπάρχει πρόβλημα, και δεν μπορεί να βγάλει εύκολα συμπέρασμα. Αν υπάρχουν άλλοι με εμπειρία από μεγαλύτερες ηλικίες, ας γράψουν.
-
Το ότι μπορεί να αργήσει λίγο να μιλήσει σωστά, δεν σημαίνει ότι τελικά υπάρχει πρόβλημα.
Αυτά που σου γράφω είναι οι συμβουλές που δίνουν στην Ολλανδία σε όλα τα παιδιά των μεταναστών οι δάσκαλοι και το σύστημα δουλεύει.
Όλα τα παιδάκια φίλων που πηγαίνουν σε ολλανδικά σχολεία μαθαίνουν ολλανδικά εκεί. -
Ο χρήστης vaggman έγραψε:
Επισης ξερω παιδακια φιλων 3γλωσσα ... Απο 1 ετους μηλανε Ελληνικα με τον μπαμπα, Ιαπωνικα με τη μαμα και Αγγλικα οταν ειναι και οι δυο παροντες!
Sent from my GT-I9100 using TapatalkΑυτο δυσκολευομαι να το πιστεψω,τι λεξεις λεει ενα παιδι 12 μηνων,και μαλιστα σε 3 γλωσσες... ?
Εκτος αν το cat dog mum dad,σημαινουν δι-τριγλωσσια...
...και γενικως μην τρελενεστε να μαθετε στα παιδια να μετρουν και να διαβαζουν πριν απο την ωρα τους...εκπαιδευτικα ειναι λαθος...
12 μηνών δεν πιάνεις συζήτηση ούτως ή άλλως.
Σε λίγο μεγαλύτερη ηλικία μόνα τους ξέρουν ανάλογα με το σε ποιόν απευθύνονται να χρησιμοποιούν την κατάλληλη γλώσσα. Ξέρω ότι ακούγεται περίεργο αλλά και συμβαίνει και είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό. Με όποιον αναπτυξιολόγο και να μιλήσετε θα σας πει το ίδιο πράγμα. Ο κάθε γονέας πρέπει να απευθύνεται στο παιδί στην δικιά του γλώσσα !Όσο για το τελευταίο, ποιος σου είπε ότι τους μαθαίνουμε να μετράν ή να διαβάζουν πριν την ώρα τους;
-
http://www.skai.gr/news/finance/article ... es-orario/
Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό (7,7%), ημιαπασχόλησης στην ευρωζώνη καταγράφεται στην Ελλάδα, το 2012, σύμφωνα με τη Eurostat. Ωστόσο, στη χώρα μας καταγράφεται το υψηλότερο ποσοστό στην ΕΕ των ημιαπασχολούμενων που επιθυμούν να εργαστούν περισσότερες ώρες(66%).
Πιο συγκεκριμένα, το ποσοστό των ημιαπασχολούμενων στην ευρωζώνη το 2012 ήταν 21,4% και 19,9%, στην «Ευρώπη των 27». Δηλαδή, το 2012 στην ΕΕ υπήρχαν 43 εκατομμύρια μερικώς απασχολούμενοι.
Το μεγαλύτερο ποσοστό έχει η Ολλανδία (49,8%) και ακολουθούν η Μ. Βρετανία (27%), η Γερμανία και η Σουηδία (26,5%), η Δανία (25,7%), η Αυστρία (25,5%) και το Βέλγιο (25%).
Τα χαμηλότερα ποσοστά μερικής απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφονται στη Βουλγαρία (2,4%), στη Σλοβακία (4,1%), στη Τσεχία (5,7%), στην Ουγγαρία (7%) και στην Ελλάδα(7,7%)..Από τους ημιαπασχολούμενους στην ΕΕ, περισσότερες ώρες θα επιθυμούσε να εργαστεί το 21,4%.
Όσον αφορά στα κράτη - μέλη με τους ημιαπασχολούμενους που ήθελαν να εργαστούν περισσότερο, πρώτη – όπως προαναφέρθηκε – είναι η Ελλάδα, δεύτερη είναι η Ισπανία (55%) και ακολουθούν η Λετονία (53%) και η Κύπρος (50%).
Αντίθετα, το χαμηλότερο ποσοστό ημιαπασχολουμένων, που επιθυμούν και είναι διαθέσιμοι να απασχοληθούν περισσότερο, καταγράφεται στην Ολλανδία (3%), όπου το ποσοστό ημιαπασχόλησης είναι το υψηλότερο στην ΕΕ.
Εξάλλου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η εν δυνάμει επιπρόσθετη εργατική δύναμη στην «Ευρώπη των 27», ανέρχεται σε 11 εκατομμύρια ανθρώπους.
Συγκεκριμένα, στον οικονομικά ανενεργό πληθυσμό (ούτε απασχολούμενοι, ούτε άνεργοι), καταγράφονται 8,8 εκατομμύρια άτομα, από 15 ως 74 ετών, τα οποία είναι διαθέσιμα να εργαστούν, αλλά δεν αναζητούν εργασία, και 2,3 εκατομμύρια άτομα που αναζητούν εργασία, αλλά δεν είναι διαθέσιμα για αυτό. Και οι δύο αυτές ομάδες αποτελούν ένα δυνητικά πρόσθετο εργατικό δυναμικό 11 εκατομμυρίων ανθρώπων, που αντιστοιχεί στο 4,6% της εργατικής δύναμης της ΕΕ. Το ποσοστό αυτό κυμαίνεται στα κράτη- μέλη από 1,5% στην Τσεχία έως 12,1% στην Ιταλία.
Στην Ελλάδα, η εν δυνάμει επιπρόσθετη εργατική δύναμη ανέρχεται σε 127.000 άτομα, ποσοστό το οποίο αντιστοιχεί στο 2,6% της εργατικής δύναμης της χώρας -
Εχω πλεον στα χερια μου το συμβολαιο μαζι με το NDA.. λειπει η υπογραφη κατω απο το ονομα μου,
η οποια είτε μπαίνει αρχες εβδομαδας είτε καθολου.
Ωραιο ΣΚ θα περασουμε... τουλαχιστον εχω ολες τις πληροφοριες, οικονομικα στοιχεια, contract details κτλ για να παρουμε την αποφαση.Ελλαδα Γερμανια = ... ?
-
Με την δουλεια στην Ελλαδα τι θα κανεις; Πρεπει να παραιτηθεις ή μπορεις να παρεις μακροχρονια αδεια;
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Εχω πλεον στα χερια μου το συμβολαιο μαζι με το NDA.. λειπει η υπογραφη κατω απο το ονομα μου,
Ωραιο ΣΚ θα περασουμε... τουλαχιστον εχω ολες τις πληροφοριες, οικονομικα στοιχεια, contract details κτλ για να παρουμε την αποφαση.Ελλαδα Γερμανια = ... ?
Γερμανία και μην το σκέφτεσαι καθόλου! Θα πάρεις και C6
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Auf Weiderseihn (η οπως τελος παντων γραφεται) Kilomeater...
-
Ειναι αληθεια οτι οι νηπιαγωγοι στο δημοσιο δουλευουν 4 (τεσσερις) ωρες την ημερα?
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Ειναι αληθεια οτι οι νηπιαγωγοι στο δημοσιο δουλευουν 4 (τεσσερις) ωρες την ημερα?21 ώρες την εβδομάδα.
-
Γιατι αυτο?
-
Πόσες ώρες νομίζεις ότι εργάζεται στο σχολείο ο μέσος εκπαιδευτικός των δύο πρώτων βαθμίδων?
-
Ρωτάς γιατί? Παγιωμένο κεκτημένο ...
Το ωράριο των εκπαιδευτικών ανα βαθμίδα είναι απο 21 ώρες ως 30 την εβδομάδα!Στον λοιπό ΔΤ βέβαια ας αναμένουμε εξελίξεις προς 45ωρο. Ακούγονται πολύ τελευταία ... τα Σάββατα.
-
Ρωταω γιατι ειναι σχεδον σα να μη δουλευεις...Ειδικα αμα βαλεις μεσα και τις αργιες γιορτες &καλοκαιρι
Στην ουσια ειναι part time -
Ετσι το θυμάμαι και στα 80ies ως μαθητής. Τίποτα δεν άλλαξε από τότε και το ωράριο των εκπαιδευτικών -το μόνο στον ΔΤ- είναι 'άβατο'!
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....