Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Report μετα το προσφατο job interview στη Δανια : εντυπωσεις ανάμεικτες
Η ζωη είναι πολύ διαφορετικη από τα ως τωρα βιωματα μου (μιλαμε για επαρχια Δανια, όχι μεγαλο αστικο κεντρο).
Οι πολεις μικρες, για διασκεδαση κτλ (καφετεριες εστιατορια τιποτα) πολύ λιγα πραγματα, γενικοτερα νεκρα.. κινηση ελαχιστη..
Από την άλλη, στο πουθενα λεμε, να εχουν κατι εγκαταστασεις απιστευτες (δημοτικο κλειστο κολυμβητηριο με τζαμαριες γυρω γυρω θερμαινομενο με κατι τεραστιες νεροτσουληθρες, στο ιδιο συγκροτημα καμια 10αρια γηπεδα τενις , μπασκετ.. όλα κλειστα-σκεπαστα)
Ο κοσμος , μου φανηκε πολύ καλλιεργημενος.. από τους ταξιτζηδες μεχρι την καθαριστρια του ξενοδοχειου, τα αγγλικα τους ηταν απταιστα, πολύ ευγενικοι, ανοικτοι (πιανανε κουβεντα ευκολα) κτλ κτλ.. Ακριβεια όμως ρε παιδι μου.. ο ταξιτζης για να με παει σε μια πολη διπλα που ελεγα μπας και παω να δω, 20 λεπτα δρομος ηθελε ~110 ευρω round trip..
Στο σουπερ μαρκετ.. μερικα βασικα ηταν πιο φτηνα (πχ γαλα ~0.8 το lt) αλλα τα περισσοτερα ηταν πανακριβα.. ψωμι ~2.5 με 3 το καρβελι, η κοκα κολα το μισολιτρο παλι τα ιδια, κτλ κτλ…
Ενταξει, από ότι καταλαβα περα από το φαγητο δεν ξοδευεις τιποτα άλλο (που να πας?) αλλα και παλι…
Συνολικα η ζωη μου φανηκε απλη.. τη δουλεια σου, αρμονια με τη φυση, το ποδηλατακι σου, με την οικογενεια σου και that’s it..
Δεν ξερω αν μπορω να κανω τετοια μεταβαση ευκολα, δεν είναι μονο αλλαγη χωρας-πολιτισμού, είναι και η μεταβαση στο πουθενα (μη αστικο τοπιο)
Και αν εγω μπορω, η συζηγος θα κοψει φλεβες…
Τελως παντων, όλα ανοικτα μενουν, δεν απορρίπτω τιποτα.
Και με τη δουλεια δεν καταληξαμε οριστικα. Αυτό από μονο του δεν λεει τιποτα, μου το ειχανε πει από την αρχη ότι θα καναμε focus μονο στα τεχνικα και next steps (offer & life in Denmark) σε επομενη φαση….. .. σε καμια εβδομαδα follow up
Μιαμιση ωρα κουβεντα, πολύ απαιτητική (καλο αυτό), με αρκετη θεωρια, πολλα παραδειγματα, ερωτησεις εμπειριας κτλ..
Το θεμα είναι ενας στο panel ηταν πολύ aggressive και σκαλωνε συνεχως σε διαφορα θεματα τα οποια αποπροσανατόλιζαν τη συζήτηση.
Μαλιστα πηγαινε τη συζητηση μερικες φορες ετσι που να φτανω να απολογουμαι για διαφορες παθογενειες που εχει ο τωρινος οργανισμος στον οποιο εργαζομαι (fail).
Του εξηγουσα ποιο είναι το σωστο, πως πρεπει να γινεται, τι κανω εγω με τις δεδομενες συνθηκες (closes possible) … αυτος εκει, και γιατι δεν το κανεις όπως πρεπει.
Οι αλλοι ητανε cool, ερωτησεις καλες επι του θεματος…
Μου δειξανε και τα αποτελεσματα των τεστ μου: στο ένα ειχα σκορ ~75%, το οποιο είναι οκ , το άλλο ηταν DISC assessment
οπου παλι εδωσε negative vibe o Αγγλος, πχ καπου λεγαμε ότι δεν εγκαταλείπω ευκολα , ε ναι μου λεει αλλα ξερεις αυτό μπορει να δουλεψει και αναποδα κτλ κτλ.. και εβγαλε ένα λογιδριο σχετικο… που ενταξει τι να του πεις τωρα, όλα μπορουν να δουλεψουν και ετσι και αλλιως (του το ειπα βεβαια αλλα αυτος ηθελε να ακουσει τον εαυτο του).
Ή πχ περι leadership αφου ειπαμε τοσα και για αυτό, μου λεει αααα δεν ειμαι 100% convinced, θελω να μπεις μεσα και να τους σκισεις ολους, θα γινει αυτό αυτό και αυτό κτλ..
Ε καπου εκει του λεω πχ I’m very confident about my leadership skills , they’re more than enough to get the job done’, δεν κατεβαίνω και για Political office όμως… Ειχαμε κατι τετοιους διαλογους εντονους.. (βεβαια συνεχως μου ελεγε ότι είναι πολύ open τυπος και γουσταρει ευθυτητα.. αλλα τελωςπαντων..)
Η πχ μου ελεγε για escalations , του λεω δεν είναι ανάμεσα στις πρώτες μου επιλογες, ότι δουλευω αυτοομα και προσπαθυω να λυνω τα προβληματα στο level μου και όχι να τα κανω shift στους απο πανω… αα μου λεει.. δεν πρεπει να φοβασαι το executive management και θελλει θαρρος κτλ κτλ.. (bullshit..)
Τελως παντων , θα μου πουνε σε λιγο καιρο αν τελικα θελανε καποιον με περισσοτερη εμπειρια ακριβως στο transformation που θελουνε να κανουνε (να φτιαξουνε έναν οργανισμο πρωτυπο by the book σε θεματα project management) .. if so..καλη τυχη (στο να βρουνε)
Αν μου πουνε παμε παρακατω, παλι δεν ξερω τι να πω.. εχω πολλα ερωτηματικα με τη ζωη εκει.. αναλογα τις απαντησεις που θα παρω το βλεπουμε…
Παντως το (πληρωμενο) ταξιδι Δανια και το interview ηταν μεγαλη εμπειρια...
thanks but no thanks τελικα, δεν ειχαμε τη σωστη χημεια
Μεγαλη εμπειρια ηταν αυτο το interview, θα στειλω και ενα ευχαριστηριο στους τυπους (γιατι εμενα με ενημερωσε το HR τους) .
Ενταξει προφανως δε μαρεσε το 'νο' γιατι θελω να 'κερδιζω' παντα αλλα κατα τα αλλα η εξελιξη δε με στεναχωρει, ειχα πολλα ανοικτα μετωπα για το αν με επαιρνε (οικονομικα) να παω
Για οποιον ενδιαφερεται για Δανια υπαρχει ενα φορυμ greeksdk.com που μπορειτε να παρετε απαντησεις
Μερικα ιδιαιτερα που εμαθα:
-πανω απο 60Κ εχει φορολογια 75% ( )
-κανεις δε φερνει αμαξι μεσα... δεν αξιζει, αγοραζεις απο εκει
-υπαρχουν διαφορα επιδοματα βοηθητικα που δεν τα βρισκεις ευκολα με την πρωτη (τεκνων, μεταβασης εργασιας >25χλμ κτλ..)
-ξεχνας τα λαχανικα... το γαλα ειναι αρκετα φτηνο, το κρεας στα ιδια, αλλα τα λαχανικα που εδω ειναι αρκετα φτηνα εκει ειναι delicatessen