-
Σαφώς και κολλάει το ό,τι το χρέος αναχρηματοδοτείται, αν δεν το έχεις καταλάβει αυτό τότε γιατί προσπαθείς να απαντήσεις ? Δανειζόμασταν για να πληρώνουμε τους άχρηστους το 1989, μετά δανειζόμασταν για να πληρώσουμε το παλιό χρέος και αυτό συνεχίστηκε ώσπου έσκασε. Αρα το χρέος του 2009 είναι το χρέος του 1989 (και του 1990, 1991 κτλ.), αναχρηματοδοτημένο, δε δημιουργήθηκε το 2008.
Τώρα που κολλάει η σύγκριση με την ευρωζώνη και το 1%, εσύ το ξέρεις. Και η σύγκριση απόλυτων ποσών ενώ το πρόβλημα είναι ότι τους πληρώνουμε τζάμπα δηλ. είναι αντιπαραγωγικοί επίσης δεν απαντάει.
Τα ελλείματα και το χρέος οφείλονται και στα μειωμένα έσοδα και στα υψηλά έξοδα. Και στα 'δωράκια' και στους άχρηστους.
Εσύ πάλι μας λες ότι το κομματικό κράτος δεν υπάρχει, ότι όλα τα δωράκια κτλ. κτλ. γίνονται χωρίς να υπάρχει τίποτε άλλο από την άλλη πλευρά εκτός από σκληρά εργαζόμενους δημόσιους υπαλλήλουςΔεν είναι μόνο τα κέντρα κάπρων, υπάρχουν χιλιάδες αργόμισθοι πχ. στους Δήμους (ενδεικτικά ο Πρόεδρος ΠΟΕ-ΟΤΑ: έχει προσληφθεί στην υπηρεσία καθαριότητας δηλ. σκουπιδιάρης αλλά βρέθηκε να δουλεύει (?) στο περιοδικό του Δήμου), στις Εφορίες, παντού. Αν δεν τους βλέπεις δεν σου φταίω εγώ.
Τέλος πάντων, έχω βαρεθεί αυτή τη συζήτηση, όποιος κατάλαβε κατάλαβε.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
@rx8_drifterΛό-λα-να-ένα-μή-λο
Δεν με ενδιαφέρει η παραγωγικότητα της Vodafone αλλά η ποιότητα και η τιμή της υπηρεσίας τους.
Αν μπορούν να έχουν και να πληρώνουν άχρηστους και παρόλα αυτά να έχουν καλή ποιότητα και καλή τιμή, θα τους αγοράσω.Στην περίπτωση του δημοσίου και η ποιότητα των υπηρεσιών που απολαμβάνω ως πολίτης είναι χαμηλή και η τιμή είναι αυταπόδεικτα υψηλή (και στα δύο αυτά σε ένα βαθμό φταίνε οι ίδιοι οι ΔΥ). Και, σε αντίθεση με τη Vodafone, δεν έχω επιλογή να τους πω 'άει σιχτίρ' και, είτε να πάω σε άλλο πάροχο είτε ακόμα και να μην έχω καθόλου κινητό.
Να τα πω ακόμα απλούστερα μήπως ?
Πληρωνεις ακριβο ρευμα?
Μηπως ησουν στην ιδιωτικη που φαλιμενταρισε και εισαι θυμωμενος?Η δεη λοιπον πληρωνει φωτοπουλο και σου παρεχει φτηνο ρευμα, win
Για υγεια ας μη μιλησουμε βεβαια, εκει ειναι κακοπληρωμενοι και σε πολλες περιπτωσεις απολαμβανεις ακομα καλυτερες υπηρεσιες απο πολλα ιδιωτικα
Εδιτ. Φανταζομαι κανεις επιλογες μεταξυ BP & SHELL και αλλα τετοια χαρωπα
-
Ο χρήστης dimitris_f έγραψε:
........- για ολο αυτο το χρονικο διαστημα (με την εξαιρεση δυο ετων) οι συνολικες δαπανες ως προς το ΑΕΠ της Ελλαδας ηταν μικροτερες απο το μ.ο των ΕΕ-16 και ΕΕ-27 .
- για ολο αυτο το χρονικο διαστημα τα συνολικα εσοδα ως προς το ΑΕΠ της Ελλαδας ηταν μικροτερα απο το μ.ο των ΕΕ-16 και ΕΕ-27.
Αρα τα ελλειμματα και το χρεος οφειλονται κυριως στα μειωμενα εσοδα. .....
αυτο που καταλαβαινω ειναι οτι τζαμπα πληρωνονταν αφου επι δεκαετιες δεν επιαναν κανενα στοχο εσοδων ή εισπραξης εσοδων.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Πληρωνεις ακριβο ρευμα?Επί δεκαετίες πλήρωνα απαράδεκτα ακριβό τηλέφωνο μέχρι που ήρθαν οι ιδιώτες και είδα το φως το αληθινό.
Επί δεκαετίες πλήρωνα την Ολυμπιακή και έφτανα στο Λονδίνο ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ με 1.5 ώρα καθυστέρηση.
Επί δεκαετίες πλήρωνα και ακόμα πληρώνω τον ΟΣΕ για να ΜΗΝ ΕΧΩ τρένο.
Επί δεκαετίες πλήρωνα κρατική Εθνική και η ουρά έφτανε στο πεζοδρόμιο.
Επί δεκαετίες είχα τα ακριβότερα φάρμακα στον κόσμο και ούτε που είχαν σκεφτεί ποτέ τα συνεταιράκια εταιρείες-δημόσιο για ηλεκτρονική συνταγογράφηση, έλεγχο τιμών κτλ.
Κοκ. κοκ.Η δεη λοιπον πληρωνει φωτοπουλο και σου παρεχει φτηνο ρευμα, win
Με επιδότηση λόγω του τζάμπα λιγνίτη. Beat that
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Σαφώς και κολλάει το ό,τι το χρέος αναχρηματοδοτείται, αν δεν το έχεις καταλάβει αυτό τότε γιατί προσπαθείς να απαντήσεις ? Δανειζόμασταν για να πληρώνουμε τους άχρηστους το 1989, μετά δανειζόμασταν για να πληρώσουμε το παλιό χρέος και αυτό συνεχίστηκε ώσπου έσκασε. Αρα το χρέος του 2009 είναι το χρέος του 1989 (και του 1990, 1991 κτλ.), αναχρηματοδοτημένο, δε δημιουργήθηκε το 2008.Τώρα που κολλάει η σύγκριση με την ευρωζώνη και το 1%, εσύ το ξέρεις. Και η σύγκριση απόλυτων ποσών ενώ το πρόβλημα είναι ότι τους πληρώνουμε τζάμπα δηλ. είναι αντιπαραγωγικοί επίσης δεν απαντάει.
Τα ελλείματα και το χρέος οφείλονται και στα μειωμένα έσοδα και στα υψηλά έξοδα. Και στα 'δωράκια' και στους άχρηστους.
Εσύ πάλι μας λες ότι το κομματικό κράτος δεν υπάρχει, ότι όλα τα δωράκια κτλ. κτλ. γίνονται χωρίς να υπάρχει τίποτε άλλο από την άλλη πλευρά εκτός από σκληρά εργαζόμενους δημόσιους υπαλλήλουςΔεν είναι μόνο τα κέντρα κάπρων, υπάρχουν χιλιάδες αργόμισθοι πχ. στους Δήμους (ενδεικτικά ο Πρόεδρος ΠΟΕ-ΟΤΑ: έχει προσληφθεί στην υπηρεσία καθαριότητας δηλ. σκουπιδιάρης αλλά βρέθηκε να δουλεύει (?) στο περιοδικό του Δήμου), στις Εφορίες, παντού. Αν δεν τους βλέπεις δεν σου φταίω εγώ.
Τέλος πάντων, έχω βαρεθεί αυτή τη συζήτηση, όποιος κατάλαβε κατάλαβε.
Ετσι κανω οταν εχω χανγκοβερ, προσπαθω να απαντησω χωρις να εχω καταλαβει.
Σου εξηγησα οτι πρεπει να βρεις το ποσο της μισθοδοσιας που αντιστοιχει σε αυτους 'που δεν χρειαζονται' καθε χρονο και να προσθετεις τους τοκους σε αυτο το ποσο. Η αναχρηματοδοτηση του συνολικου χρεους δεν κολλαει. Δεν ευθυνονται αυτοι που 'δεν χρειαζονται' ουτε για τα 12 δις ουτε για το συνολικο χρεος και την αναχρηματοδοτηση του , ευθυνονται μονο για την μισθολογικη δαπανη που αφορα τους ιδιους.Εξηγησα που κολλαει το 1%. Εσυ με ποιο επιστημονικο τροπο εβγαλες οτι το ποσοστο (και μαλιστα ο μ.ο μιας 30ετιας) αυτων 'που δεν χρειαζονται' ειναι 25% ?
Που και ποτε ειπα οτι το κομματικο κρατος δεν υπαρχει ? Που και ποτε μιλησα για 'μονο σκληρά εργαζόμενους δημόσιους υπαλλήλους' ?
Εγω να δεις ποσο την εχω βαρεθει (αλλωστε δεν την ξεκινησα εγω).
ΥΓ Οταν αναφερεσαι στην συμβολη της μισθολογικης δαπανης του δημοσιου στη επιβαρυνση του δημοσιου χρεους , πρεπει ή να την συγκρινεις (ως προς το ΑΕΠ) με το μ.ο σε αντιστοιχες χωρες (πχ ΕΕ-16, ΕΕ-27) ή να παρουσιασεις καποια μελετη η οποια δειχνει ,με στοιχεια, οτι αυτη η δαπανη υπερβαινει την με 'επιστημονικο/ορθολογικο' τροπο καθορισμενη δαπανη.
-
Οταν αντιληφθεις οτι αυτο που σχολιασα στο ποστ του συμφορουμιτη ηταν οτι η η παραγωγικοτητα του ΙΤ δε σε επηρεαζει, τα ξαναλεμε.
Για το ρευμα λες χαζομαρες, επρεπε να εχει η RWE την εκμεταλλευση για να δεις ποσο θα πληρωνες. Ετυχως μπηκε ο μυτιλιναιος και ειδαμε ασπρη μερα
Οσονουπω. -
Ο χρήστης vice246 έγραψε:
........
- για ολο αυτο το χρονικο διαστημα (με την εξαιρεση δυο ετων) οι συνολικες δαπανες ως προς το ΑΕΠ της Ελλαδας ηταν μικροτερες απο το μ.ο των ΕΕ-16 και ΕΕ-27 .
- για ολο αυτο το χρονικο διαστημα τα συνολικα εσοδα ως προς το ΑΕΠ της Ελλαδας ηταν μικροτερα απο το μ.ο των ΕΕ-16 και ΕΕ-27.
Αρα τα ελλειμματα και το χρεος οφειλονται κυριως στα μειωμενα εσοδα. .....
αυτο που καταλαβαινω ειναι οτι τζαμπα πληρωνονταν αφου επι δεκαετιες δεν επιαναν κανενα στοχο εσοδων ή εισπραξης εσοδων.
Καθενας καταλαβαινει οτι μπορει ή οτι θελει (να καταλαβει).
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Επί δεκαετίες πλήρωνα κρατική Εθνική και η ουρά έφτανε στο πεζοδρόμιο.Λίγο άσχετο, όμως το μοναδικό μηχάνημα αυτόματης κατάθεσης και πληρωμής λογαριασμών βρίσκεται στο Mall που έχουν ανοίξει ένα πρότυπο i-bank store. Τέτοια μηχανήματα έχουν οι άλλες τράπεζες σε όλα τα υποκαταστήματα τους, όχι όμως η Εθνική
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Τα πιο τζάμπα λεφτά φύγαν σε μια συγκεκριμένη ομάδα ΔΥ, τους καθηγητές...
εσένα δεν σε έδεσαν ακόμα
ελεύθερος κυκλοφορείς ή έχει καλό wifi ο κορυδαλλός -
Οπως και να'χει τα 11δις δεν πηγαινουν σε αναπτυξη. Αν δεν πληρωθω εγω δεν θα δει ασπρη μερα ο εργοδοτης των μικροεπιχειρησεων με το ολιγον του προσωπικο. Το να πληρωθει ο ΔΥ δεν σημαινει ουτε αναπτυξη ουτε καταστροφη του κρατους. Το ποσο ομως ειναι αμεσα συνδεδεμενο και με τα δυο.
Ειναι ευκολο για το κρατος να διαπιστωσει τις υπερβολικα μεγαλες αμοιβες στο ΔΤ οπου αυτες βρισκονται. Στην ευρεση εργασιας ο εργοδοτης δυσκολα προσλαμβανει ακομα και με δυο ντουζινες πτυχια ενω ο νεος πτυχιουχος αναγκαζεται να γινει expert στην κατασκευη πιτογυρου εαν φυσικα του εχουν πει απο το σπιτι του οτι η δουλεια δεν ειναι ντροπη.
Και τελειως τους φορους να κοψουν στον ιδιωτικο χωρο εργασιας και οσο χρημα και να διαθεσει το κρατος αν γινει τυφλα στηριζομενη στο τωρινο συστημα ελενχου με τα ανευ εξειδικευσης και μορφωσης Δημοσια Οργανα παλι η ρεμουλα εις βαρος του ιδιου και των καταναλωτων και των εργαζομενων που δραχμη παταπανω δεν θα παιρνουν στην αμοιβη τους θα ειναι ιδια και αλλη τοση.
Αγαπητε Νας οταν η γυναικα μου δουλευε ως υπαλληλος σε ιδιωτικη επιχειρηση ερχοταν καποια εγγραφα απο το αρμοδιο κρατικο γραφειο για αυξηση 2 με 3% στο μισθο της .Προ κρισης.Επι 10 Χρονια ολα τα επιπλεον εσοδα πηγαιναν στη τσεπη του εργοδοτη. Ηξερε πως αν το ελεγε καποιος υπαλληλος του θα πηγαινε σπιτι του .Απολυση.Φυσικα τα εγγραφα αυτα δεν γινονταν αντιληπτα και προσωπικα σε ρολο γκανγκστερ καταφερα και τα εβγαλα στα ματια μας. Και δεν μιλω για εξαιρεση επιχειρησης .Αυτο που ζηταγε ο εργοδοτης ηταν ενα πτυχιο και να κανεις οτι σου λεει και να μη μιλας. Αν κρατουσες η δεν ζητουσες αυξηση εμενες.Χωρις ποιοτητα χωρις παραγωγικοτητα . -
Αν δεν ήταν όνειρο του κάθε έλληνα να μπεί στο δημόσιο και να τα ξύνει , τότε πολλοί θα σκεφτόντουσαν να γίνουν παραγωγικοί επιχειρηματίες και έτσι οι ΚΑΛΟΙ υπάλληλοι θα είχαν επιλογές και καλούς μισθούς .
Αλλά οι ιδιωτικοί σκέφτονταν πως θα γίνουν δημόσιοι , οι δημόσιοι σκέφτονταν πως θα τα αρπάξουν από τους επιχειρηματίες , οι επιχειρηματίες σκέφτονταν πως θα κλέψουν τους πάντες γιά να πληρώσουν τον διεφθαρμένο δημόσιο υπάλληλο , αλλά και να αντέξουν στον ανταγωνισμό από τους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες .
Ολα αυτά ήταν και είναι ακόμα καθημερινές πρακτικές στην χώρα μας και μας έφεραν στα χάλια που είμαστε . -
Έλα ρε cruiser τώρα. Θα μας πεις σε λίγο ότι ο κακός ΔΤ, διαφθείρει τους άμεμπτους του ΙΤ. Δεν υπάρχουν Έλληνες μπαταξήδες επιχειρηματίες...
-
την πιθανότητα να είναι οι ίδιοι σάπιοι (και μη σάπιοι) άνθρωποι και στον ιδιωτικό και στον δημόσιο και απλώς ο καθένας να εκφράζει τη σαπίλα του διαφορετικά αναλόγως της θέσης του, δεν τη σκεφτόμαστε δλδ;
Πρέπει σων' και ντε να είναι διαφορετικής πάστας άνθρωποι οι μεν και οι δε;
-
Είπα εγώ ότι δεν υπάρχουν μπαταξήδες επιχειρηματίες ? Προφανώς και υπάρχουν . Γιά αυτό είπα και για κρατικοδίαιτους . Και σε αγαστή συνεργασία με διεφθαρμένους ΔΥ , επιβιώνουν ανταγωνιζόμενοι τους υπόλοιπους .
Αλλά ξέρεις οι διεφθαρμένοι ΔΥ δεν έχουν αναστολές . πιέζουν να τα παίρνουν από όλους .
Δεν είμαι υπέρ κανενός τσουβαλιάσματος . Αλλά βέβαια δεν θεωρώ λογικό νά έχουμε 200000 παραπάνω ΔΥ από όσους χρειαζόμαστε γιά να έχουν δουλειά τα ρουχάδικα
-
Mηπως ξεφυγαμε απο το θεμα μας;[mod]
-
Συνολικά μπορεί να έχουμε και λιγότερους ΔΥ από όσους χρειαζόμαστε (δες τι ελλείψεις έχει στις Εφορίες, για να μη μιλήσω για Ε.Δ. και Σ.Α.) αλλά θα συμφωνήσω πως είναι λάθος κατανεμημένοι.
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Αλλά ξέρεις οι διεφθαρμένοι ΔΥ δεν έχουν αναστολές . πιέζουν να τα παίρνουν από όλους .ευτυχώς οι διεφθαρμένοι ΙΥ τηρούν άγραφους ηθικούς κανόνες δικαίου
-
Όπως κάπου είχα γράψει παλιότερα, δεν υπάρχει ΔΥ που να μην ήταν ιδιώτης νωρίτερα, είτε σκάρτος, είτε σωστός.
Το ζήτημα ήταν ότι έναν άχρηστο, φυγόπονο κλπ δεν τον προσλαμβάνεις, αν δεν του έχεις υποχρέωση κάποιου είδους (συγγενής, κολλητός, γκόμενα/-ος κλπ). Τότε τι μπορεί να κάνει αυτός; Αν είναι άχρηστος, δεν μπορεί να πετύχει σε κάποιες εξετάσεις για το δημόσιο, όπου θα βρει την Ιθάκη του. Όμως, μπορεί να βρει κάποιον κατάλληλο άνθρωπο και να μπει στο δημόσιο από το παράθυρο, όπου -μέχρι σήμερα- κανείς δεν τον κούναγε. True story.
-
Η μονη διαφορετικη παστα κατ 'εμε ειναι οτι στην μια περιπτωση αρχιζει να ψαχνει δουλεια μεσω κολλητων κομματικων στελεχων, και στην αλλη δεν διανοειται κατι τετοιο.... γιατι δεν θελει να μπει σε αυτο το τριπακι....= να υποχρεωθει σε καποιον για να του βρει μια θεση για να τα ξηνει... ακομα και με ΑΣΕΠ για μενα ειναι θεμα, αν χρειαζονται αυτοι που προσλαμβανονται βασει καποιων οργανογραμματων...
-
Ξέρεις πόσες προσλήψεις στον ΙΤ γίνονται με μέσο; Δεν υπάρχει καμία διαφορά. Απλά όσοι δεν έχουν βύσμα, τον ήπιανε.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....