-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Ισα ισα μπολιαστηκες περισσοτερο με τις ιδεες του ανατολικου μπλοκ αφου εβλεπε τα δεινα και τις ανισοτητες του καπιταλισμου.Ακριβώς Χάρη!
Δεν θα ξεχάσω ποτέ την εικόνα της αστραφτερής Ferrari 355 που μόλις είχε βγει τότε, παρκαρισμένη σε ένα κτηματομεσιτικό γραφείο και απέναντι την NatWest Bank. Πάω λοιπόν στην τράπεζα για να βγάλω λεφτά χαζεύοντας το πανάκριβο supercar (Ferrarista από τα γεννοφάσκια άλλωστε ) και στην είσοδο με παρακαλάει ο άστεγος για 1 Λίρα για να φάει (παπάρια φαϊ... για να πιεί αλκοόλ την ήθελε αλλά δεν του θυμώνω... κι εγώ στη θέση του να πιω και να ξεχάσω θα ήθελα!). Εκείνο το βράδυ δεν κοιμήθηκα σκεπτόμενος αυτή την ανισότητα στην πλούσια Νότια Αγγλία.
-
Την οποία ανισότητα βιώνουμε σήμερα και στην Ελλάδα. Προσωπικά το πιο ανθρώπινο χαμόγελο που είδα εδω και πολύ καιρό μου το έδωσε ένας άστεγος όταν του έδωσα 1 ευρώ (αν είναι δυνατόν μιλάμε για 1 ευρώ!) το οποίο στην αρχή του το είχα αρνηθεί κιόλας, ο ηλίθιος. Αλλά ευτυχώς δεν είχε ανάψει ακόμα το φανάρι όταν του έκανα νόημα. Ήταν 7 το απόγευμα και μου λέει 'Πας σπίτι ή βόλτα' και του λέω 'Για δουλειά, δεν έχω τελειώσει ακόμα' ήταν η τελευταία θεραπεία της ημέρας και με κοιτάει και μου λέει χαμογελώντας 'Σε ευχαριστώ,καλή συνέχεια και να είσαι καλά'.
Τι να πεις...
-
Χτες μίλαγα με μια φίλη ελληνίδα οδοντίατρο που ήρθε πριν λίγα χρονια ολλανδία. Μου λέει ότι έχει λάβει 20 (ΕΙΚΟΣΙ) βιογραφικά απο ελλάδα για μία θέση
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Μηχανικός; Marketing? HR?σου ειπα ειναι λιγο συνθετο... εχει λιγο R&D/engineering & SW, finance, business analysis, process improvements..
Kilomeater για που αν επιτρεπεται ειναι η προταση; ποια χωρα;
Γερμανια
περισσοτερα οταν γυρισω
εχω στειλει και μερικα αkομα, ελπιζω να εχω θετικες απαντησεις για περισσοτερες επιλογες
παντως με τη γυναικα το εχουμε αποφασισει, εχθες μιλησα και στα παιδιακια μου και αν κατσει, φυγαμε. -
Καλή επιτυχία!!!
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
εδω αυτος ο τοπος δεν εχει σωτηρια.ας μείνουν όσοι έχουν τα άντερα...
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
εδω αυτος ο τοπος δεν εχει σωτηρια.
ας μείνουν όσοι έχουν τα άντερα...
δεν θα το σχολιασω αυτο , μπορει να εχεις και δικιο
ΘΑ σου πω ομως την ιστορια με τη γυναικα μου:
δεν ηθελε να παμε, μεχρι προσφατα, ηταν ψιλοαρνητικη... εδω εχουμε τους φιλους μας, το σπιτι μας που παιδευτικαμε να χτισουμε, τους γονεις μας (ζουνε και οι 4 καλα ναναι, και ειναι και κοντα μας) ...
Τις οικονομικες πιεσεις οκ, τις καταπινουμε, και ευτυχως, εγω εχω μια σχετικα καλη δουλεια που δεν με πονεσανε παρα πολυ τα διαφορα μετρα.Αυτο που δεν αντεχω ειναι η καταρρευση των κοινωνικων υποδομων.πχ.
φετος απο τοτε που ανοιξανε τα σχολια και εστειλα τα πιτσιρικια
ι) ζητημα να κανανε τις μισες ημερες μαθημα, απεργιες, αποχες κτλ..
ιι) υπολειτουργουνε, στον παιδικο σταθμο του μικρου τουλαχιστον... δεν ξερω τι κανουνε, λευκη απεργια, επιτηδες, ετυχε, αλλα αφηνουνε απο 4 κοπελες μονο τη μια ολο το πρωι να τα βγαλει περα με 20 θηρια. Το παιδι δεν το στελνω εκει για να το παρκαρω, τι μπορει να μαθει με τετοιες συνθηκες
ιιι) πριν λιγες μερες μιλαγαμε με γνωστη μας που εχει κανει στο σκ@το της παξιμαδι και στελνει τα 2 παιδια της σε πολυ γνωστο ιδιωτικο.. μας εδειξε το προγραμμα του τι δραστηριοτητες κανουνε και το συνεκριναμε με το τι κανουνε τα δικα μου.
Μετα το τελευταιο , η γυναικα μου μου ειπε 'ποτε φευγουμε;' -
η απαντηση σου μου αρέσει, ωστόσο εμμένω στην αρχική μου τοποθέτηση...
ελπίζω να αντέξω το ψυχολογικό και σωματικό και να μην φύγω στην γερμανία που ήδη δουλεύει η αδερφή μου
καλή δύναμη
-
Δηλαδή μόνο όσοι δεν έχουν άντερα φεύγουν έξω;
-
Αναλογως τι δουλεια κανεις και τι δουλεια θα κανεις. Εννοωντας τι συνθηκες επικρατουν και τι αντιληψεις. Δουλεψα 3 χρονια, προκοπη δεν ειδα. Παιδι για ολες τις δουλειες γιατι ετσι πρεπει να ξεκινησει ο μηχανικος, να δει τα παντα. Κανενα επιστημονικο ενδιαφερον, διεκπεραιωτες υποχρεωσεων ως επι το πλειστον. Ειπα θα κανω υπομονη, καθησα και παλεψα με δυσκολες συνθηκες και δουλευοντας και 15 ωρες την ημερα αρκετες φορες. Το ευχαριστω; Μολις επεσαν οι δουλειες 'δεν σε χρειαζομαστε'. Κανενα πλανο για τυχον ανακαμψη. Μετα απο δυο μηνες απ τη φυγη μου σε τυχαια συζητηση 'αν προκυψουν κατι δουλειες που περιμενουμε ισως σε χρειαστουμε παλι, ψηνεσαι;'
Ηρθα να ψαξω τη τυχη μου στο εξωτερικο και να δω αν αυτα που ακουγα απο φιλους και ζηλευα ισχυουν. Προς το παρον εχω ηρεμησει ψυχολογικα και εχω κερδισει το δικαιωμα για ονειρα.
-
Γιατι? (γιατι να μεινεις εδω αν αυτη η χωρα οχι μονο δεν σου προσφερει κατι καλο, αλλα σου παιρνει κ οτι καλο εχεις κ γενικοτερα σε γαμαει σε καθημερινη βαση)
-
Χωρες οπως η Δανια και ο Καναδας (αλλοτε χωνευτηρια μεταναστων,ειδικα ο δευτερος) πλεον μιλανε για το προβλημα της ανεργιας...
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Μηχανικός; Marketing? HR?
σου ειπα ειναι λιγο συνθετο... εχει λιγο R&D/engineering & SW, finance, business analysis, process improvements..
Γερμανια
περισσοτερα οταν γυρισω
εχω στειλει και μερικα αkομα, ελπιζω να εχω θετικες απαντησεις για περισσοτερες επιλογες
παντως με τη γυναικα το εχουμε αποφασισει, εχθες μιλησα και στα παιδιακια μου και αν κατσει, φυγαμε.50% φοροι. Καλη τυχη.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
σου ειπα ειναι λιγο συνθετο... εχει λιγο R&D/engineering & SW, finance, business analysis, process improvements..
Γερμανια
περισσοτερα οταν γυρισω
παντως με τη γυναικα το εχουμε αποφασισει, εχθες μιλησα και στα παιδιακια μου και αν κατσει, φυγαμε.50% φοροι. Καλη τυχη.
και 80% να ητανε παλι καλυτερη τυχη ειναι
-
Ο χρήστης vrax έγραψε:
Γερμανια
περισσοτερα οταν γυρισω
και 80% να ητανε παλι καλυτερη τυχη ειναι
Ναι βεβαια. Θα δουλευει για να τα περνει η Μερκελ να τα δεινει στην Ελλαδα για να κινηθει η οικονομια. win-win.
-
εδω αν εισαι συνεπης και πληρωνεις τα παντα, η φορολογια ειναι περιπου 50% μαζι με τα χαρατσια
Γερμανια ειναι πολυ λιγοτερο απο 50%
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
εδω αν εισαι συνεπης και πληρωνεις τα παντα, η φορολογια ειναι περιπου 50% μαζι με τα χαρατσιαΓερμανια ειναι πολυ λιγοτερο απο 50%
Δηλ. ποσο λιγοτερο ειναι; Γιατι εγω αλλα ακουω και δουλευω σε Γερμανικη εταιρεια...
-
απο 0 εως 45%
μαζι με τα χαρτσια εδω ειναι σαφως περισσοτερο. Το χειροτερο ειναι οτι εδω πληρωνεις για να εχεις υπηρεσιες Καζακσταν του 1900, ενω εκει... -
Δέν ξέρω πού να το βάλω, μάλλον εδώ είναι το πιό σχετικό τόπικ.
Ώς γνωστόν τον τελευταίο καιρό έχουν κλείσει χιλιάδες καταστήματα. Κάποια απο αυτά τα κλειστά κάποιοι τα πήρανε και τα ξαναανοίξανε. Έχω παρατηρήσει λοιπόν οτι απο αυτά τα ξαναανοιγμένα, τα μισά έχουν ξανακλείσει μέσα σε λιγότερο απο 12 μήνες. Ένα συγκεκριμένο στην περιοχή μου έχει περάσει απο αυτό τον κύκλο 2 φορές.
Σε μια άλλη περίπτωση που ξέρω, είναι δύο συναίτεροι που ετοιμάζονται να ανοίξουν φαγάδικο. Ενώ ακόμα είναι στις ετοιμασίες, ο ένας απο τους δύο αυτοκτονεί λόγω χρεών.
Αναρωτιέμαι τί σκέφτονται και μπαίνουν σε τέτοιες διαδικασίες
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Το χειροτερο ειναι οτι εδω πληρωνεις για να εχεις υπηρεσιες Καζακσταν του 1900, ενω εκει...αυτό είναι όλο το ζουμί....
αν είχες φορολογία 50% του εισοδήματος σου και το κράτος λειτουργούσε σωστά θα ήταν παράδεισος...
δεν θα πλήρωνες για
περίθαλψη
σπουδές
έκτακτα
κλπ κλπ
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....