-
Ο χρήστης danonito έγραψε:
Αμα θελεις να μεινεις στη χωρα κανεις την προσπαθεια και μαθαινεις τη γλωσσα. Σου μιλαω απο εμπειρια... Αν επενδυσει 6 μηνες θα μιλαει καλα ολλανδικα, ενω αν επενδυσει 6 μηνες στην ευρεση εργασιας στην ελλαδα 99% δε θα βρει τιποτα... Δυστηχως η εμπειρια μου λεει οτι το ´θελουμε ολλανδικά απο εταιρειες ειναι απλα η πρωτη γραμμη αμυνας, η η ευκολη δικαιολογιαΕγω τα έλεγα εδω και καιρο, αλλα δεν με ακουγε
Δεν είναι γραμμή άμυνας ακριβώς, όταν η εταιρία είναι ολλανδική, μιλάνε ολλανδικα, τα έγγραφα είναι στα ολλανδικα, οπότε δεν μπορείς να δουλεψεις.
Προφανώς υπάρχουν και οι διεθνείς εταιρίες αλλα πχ η Phillips έχει παγώσει τα Πάντα, NXP το ίδιο.- το θέμα της ξενοφοβίας.
-
Αυτη την εποχή πολλές εταιρίες έχουν και την συνήθεια να παγώνουν τις προσλήψεις (και τα λοιπά έξοδα), προκειμένου να κλείσουν λογιστικώς/οικονομικώς 'θετικά' το έτος. Τουλάχιστον σε εμάς έτσι συμβαίνει, στα περισσότερα locations της εταιρίας παγκοσμίως, πράγμα που (δικαιολογημένα) δυσαρέστησε πολλούς εργαζόμενους που ψάχνουν κάποιο εσωτερικό transfer. Έτσι την πάτησα και εγώ πέρσι, όπου είχα προσληφθεί σε άλλη θέση τον Νοέμβρη και δεν μπορούσα να μετακινηθώ γιατί είχε γίνει πάλι freeze.
Λογικά από Γενάρη/Φλεβάρη θα ξεπαγώσουν τις προσλήψεις πάλι. -
**Έρχεται κατώτατος μισθός 560 ευρώ και συμβάσεις... χαρτιά υγείας! **
Νέα συνάντηση Βενιζέλου - τρόικας
- Το σοκαριστικό mail που έστειλαν στον υπουργό Εργασίας
- Οι ελεγκτές απαιτούν ψαλίδισμα κατά 200 ευρώ το μήνα στον κατώτατο μισθό και συμβάσεις μίας ημέρας
- Θέλουν να ακούσουν με ποια ΝΕΑ και συγκεκριμένα μέτρα 2,5 δισ. ευρώ θα μπαλωθούν οι τρύπες
- ''Επιτέλους ξεκολλήστε, πάτε ένα βήμα εμπρός και δύο πίσω'' λένε στην κυβέρνηση
Τα μέτρα της διετίας 2013 – 2014 και την αναθεώρηση του Μεσοπρόθεσμου, συζητά σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος με τους εκπροσώπους των δανειστών μας, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για την έκτη δόση και ενώ ο Τόμσεν έχει διαμηνύσει ότι “υπάρχουν ανοικτά θέματα”.
Οι τροικανοί απαιτούν ημερομηνίες για 'λουκέτα', συγχωνεύσεις οργανισμών, εφαρμογή διαρθρωτικών αλλαγών ('κλειστά επαγγέλματα'), καθορισμό 'ορφανών' μέτρων 2,5 δισ. ευρώ της διετίας 2013- 2014. Διαβάστε αναλυτικά
Πηγές του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι κατά την πολύωρη συνάντηση του Σαββάτου ολοκληρώθηκε η εξέταση της οικονομικής και χρηματοοικονομικής πολιτικής για τη διετία 2011-12.
Πάει και ο κατώτατος μισθός...
Τελευταία δραματική εξέλιξη στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα είναι το θέμα της κατάργησης του κατώτατου μισθού που προβλέπει η Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας δηλαδή 751 ευρώ. Η τρόικα, σύμφωνα με το mail – σοκ που έστειλε στον Γ. Κουτρουμάνη, “δείχνει” προς μείωση σε επίπεδα Πορτογαλίας, όπου ο κατώτατος μισθός είναι 560 ευρώ μεικτά.
Αν και ο πρωθυπουργός διεμήνυσε ότι “θα προστατεύσουμε τους εργαζόμενους” και ότι “δεν θα γίνουμε Ινδία”, ωστόσο το θέμα συζητείται και βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα των απαιτήσεων της τρόικας.
Σύμφωνα με το Βήμα, το επίμαχο mai (γραμμένο από ελληνικά χέρια, όπως αναφέρεται) χαρακτηρίζει εξωπραγματική την τριετή σύμβαση εργασίας που υπέγραψαν ΓΣΕΕ και ΣΕΒ με αυξήσεις πάνω από τον ευρωπαϊκό πληθωρισμό για τα έτη 2011 και 2012.
Υποστηρίζει ότι οι μισθοί πρέπει να μειωθούν για να δοθεί κίνητρο προσλήψεων από μικρομεσαίες επιχειρήσεις, από όπου θεωρείται ότι προέρχεται το 70% των ατόμων που έχασαν τη δουλειά τους το τελευταίο διάστημα.
Η τρόικα ζήτησε να υπάρξει διαβούλευση της κυβέρνησης με τους κοινωνικούς εταίρους για το ζήτημα, ωστόσο αν αυτή αποτύχει ή δεν προσέλθουν τα συνδικάτα στο τραπέζι αυτού του διαλόγου, να νομοθετήσει μόνη της.
“Κάτι ανάλογο γίνεται και στην Πορτογαλία και στην Ιρλανδία, με την κυβέρνηση να καθορίζει τον κατώτατο μισθό. Γιατί να μη γίνεται κάτι τέτοιο και στην Ελλάδα;” λέει το κείμενο του mail, σύμφωνα με το Βήμα.
Έλληνας νέος ατενίζει το μέλλον με 'αισιοδοξία'...
Παράλληλα η τρόικα σημειώνει ότι πρέπει οι εργασιακές σχέσεις να αναθεωρηθούν στο σύνολό τους και η διαπραγμάτευση για τον μισθό να γίνεται πλέον κατά κύριο λόγο μεταξύ του εργαζόμενου – ατομικά – και του εργοδότη, στην οποία είναι σαφές ποιος έχει το πάνω χέρι για να επιβάλλει τους όρους του.
Προτείνει μάλιστα στην κυβέρνηση να αγνοήσει τις εργοδοτικές οργανώσεις και να καθορίζει τους μισθούς με βάση διαπραγμάτευση που θα κάνει με “λόμπι” επιχειρήσεων , φωτογραφίζοντας τράπεζες, εξαγωγικές εταιρείες, τουριστικές επιχειρήσεις κ.α.
Συμβάσεις... χαρτιά υγείας
Σύμφωνα τώρα με ρεπορτάζ του “Θέματος” η χώρας μας, στην οποία έρχεται όπως όλα δείχνουν καθεστώς ζούγκλας δια νόμου στα εργασιακά, θα κυριαρχήσουν οι συμβάσεις μίας ημέρας που ήδη εφαρμόζονται στην Ισπανία.
Έτσι ο εργαζόμενος το πρωί θα υπογράφει, ως το μεσημέρι θα δουλεύει και το βράδυ θα απολύεται. Χωρίς δικαίωμα αποζημίωσης, απεργίας, προστασίας από σωματείο κ.α. “αναχρονιστικά” και “άκαιρα”.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, στην Ισπανία υπάρχουν επιχειρήσεις όπου στην πόρτα βρίσκει κανείς ένα ρολό χαρτί από το οποίο κόβεται και από ένα κόμμάτι, όπως στο χαρτί υγείας.
Ο εργαζόμενος κόβει, γράφει τα στοιχεία του, προσλαμβάνεται και δουλεύει για μία ημέρα. Αν τον ξαναφωνάξουν πάει και ξαναδουλεύει.
Όπως αναφέρει το “Θέμα” για να έχει και η Ελλάδα αυτή τη δυνατότητα εργασιακών σχέσεων, η κυβέρνηση θα παρουσιάσει τον θεσμό “μασκαρεμένο” πίσω από τα τοπικά σύμφωνα απασχόλησης, πράγμα που θα γίνει ως το τέλος του μήνα.
http://www.newsit.gr/default.php?pname= ... 38&catid=9
-
Ο χρήστης danonito έγραψε:
Αμα θελεις να μεινεις στη χωρα κανεις την προσπαθεια και μαθαινεις τη γλωσσα. Σου μιλαω απο εμπειρια... Αν επενδυσει 6 μηνες θα μιλαει καλα ολλανδικα, ενω αν επενδυσει 6 μηνες στην ευρεση εργασιας στην ελλαδα 99% δε θα βρει τιποτα... Δυστηχως η εμπειρια μου λεει οτι το ´θελουμε ολλανδικά απο εταιρειες ειναι απλα η πρωτη γραμμη αμυνας, η η ευκολη δικαιολογιαΠολύ σωστό αυτό που λες και όπως αναφέρεις δεν είναι και τόσο πια δύσκολο να μάθεις τη γλώσσα. Στις περισσότερες δουλειές απαιτείται να συννενοείσαι αξιοπρεπώς και όχι να έχεις την ευχαίρια να συντάσεις λογοτεχνικά δοκίμια. Σε 6 μήνες ή έστω ένα χρόνο να μπορείς να συννενοείσαι ικανοποιητικά και καλό είναι να συνεχίσεις μαθήματα (αν χρειάζεται) και αφού πιάσεις δουλειά.
-
Δέν καταλαβαίνω τέτοιο κόλλημα με την Ολλανδία. Τόσο καλά είναι εκεί πέρα;
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Αμα θελεις να μεινεις στη χωρα κανεις την προσπαθεια και μαθαινεις τη γλωσσα. Σου μιλαω απο εμπειρια... Αν επενδυσει 6 μηνες θα μιλαει καλα ολλανδικα, ενω αν επενδυσει 6 μηνες στην ευρεση εργασιας στην ελλαδα 99% δε θα βρει τιποτα... Δυστηχως η εμπειρια μου λεει οτι το ´θελουμε ολλανδικά απο εταιρειες ειναι απλα η πρωτη γραμμη αμυνας, η η ευκολη δικαιολογια
Πολύ σωστό αυτό που λες και όπως αναφέρεις δεν είναι και τόσο πια δύσκολο να μάθεις τη γλώσσα. Στις περισσότερες δουλειές απαιτείται να συννενοείσαι αξιοπρεπώς και όχι να έχεις την ευχαίρια να συντάσεις λογοτεχνικά δοκίμια. Σε 6 μήνες ή έστω ένα χρόνο να μπορείς να συννενοείσαι ικανοποιητικά και καλό είναι να συνεχίσεις μαθήματα (αν χρειάζεται) και αφού πιάσεις δουλειά.
Για κάποιες γλώσσες ίσως ισχύει, αλλα βλέποντας πόσοι το έχουν καταφέρει αυτο, παράλληλα με τις σπουδές τους το ποσοστό των φοιτητών που μιλά ολλανδικα είναι ελάχιστο. Προφανώς ούτε όλοι έχουν ευχερια στις γλώσσες...
Την γνώμη μου την εχω ξαναπεί, θεωρώ αδιανόητο να ζεις σε μια χώρα και να μην μιλάς τη γλώσσα, αλλα απαιτεί κόπο κ χρονο, ειδικά όταν ξεκινάς απ το μηδέν.Η δικιά μου με τα ολλανδικα είχε θέμα, δεν τα παλεύει. Ίσπανια που ήταν για ερασμους, τα έμαθε σε 3 μήνες.
Επίσης μην ξεχνάτε ότι όσο μεγαλώνεις, τόσο πιο δύσκολα αφομοιωνεις ξένες γλώσσες.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Δέν καταλαβαίνω τέτοιο κόλλημα με την Ολλανδία. Τόσο καλά είναι εκεί πέρα;Αν καταφέρεις κ βρει δουλεια, ειδικά σε ολλανδική εταιρεία, ναι, θεωρώ οτιτο περιβάλλον και οι συνθήκες εργασίας είναι παρα πολυ καλα.
Προφανώς θέλει να μείνει εδω και για αλλους λογους -
Το ξεμυάλισες το κορίτσι.
-
Δε μπορω να πω με βεβαιοτητα τι συνβαινει στη συγκεκριμρνη περιπτωση αλλα εδω το 99% δε μαθαινει τη γλωσσα επειδη ειναι 'αχρηστη'. Ε αυτοι οι ιδιοι δε βρισκουν δπυλεια. Δεν παιζει ρολο το αγγλικο ποια εταιρειΑ στην ελλαδα θα προσλαμβανε καποιον που μιλαει μονο αγγλικα; και μιλαμε για εντρυ δουλειες οχι για συμβουλους σινιορ... Οσο για τα ολλανδιικα δε ξερω αλλα αν αφιερωσεις ενα εξαμηνο full time θα εισΑι fluent σε οποιαδηποτε γλωσσα αγγλοσαξονικη... Εδω τα παιδια που ηταν desperate μαθανε μια χαρα
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Το ξεμυάλισες το κορίτσι.Εγώ της είπα, γυρνά Ιταλία, αλλα εκει είναι χειροτερα
Danonito, αυτο ακριβώς λέω κι εγω, όταν είσαι entry πρεπει υποχρεωτικά να ξεχωρίσεις με κάτι, και προφανώς αν μπορεί να βρει Ολλανδό, για ποιον λόγο να προτιμήσει κάποιον ξένο, όταν τα skills είναι ίδια?
Ένα εξάμηνο full time μαθαίνεις, αλλα θέλει φράγκα και όρεξη.Εγω είπα και ελαλησα, η γνώμη μου είναι ότι επενδυεις στη γλώσσα, εμν ανάγκη ζητάς και μια βοήθεια απ τους γονεις και το κανείς, αλλα την έχει πιάσει άρνηση, ότι θα είναι πεταμένα λεφτά.
Δεν ακούει τον ντριφτερ και θα την πληρώσει στ τελος -
Danonito είσαι στη Σουηδία αν θυμάμαι σωστά? Ειδικά για τη Σουηδία πάντως που έχω αρκετούς γνωστούς, όλοι έμαθαν Σουηδικά πριν βρουν δουλειά. Αφιέρωσαν 6 μήνες ή όσο χρειάστηκε, έκαναν μαθήματα εδώ ή και εκεί και βρήκαν. Δεν είναι κάτι ασυνήθιστο ή περίεργο και τα 'πεταμένα λεφτά' θα αποσβεσθούν πολύ γρήγορα. Επίσης αν θα μείνει κάποιος σε μία χώρα για χρόνια σίγουρα δεν είναι άχρηστο να ξέρει τη γλώσσα.
-
Τα σουηδικα γενικά είναι.'βατη' γλώσσα για αγγλοφωνους
-
Τα ολλανδικά από την άλλη πρέπει να είναι εξέλιξη της γλώσσας των Κλίγκον.
-
τα Γερμανικα ειναι δυσκολα για καποιον που ξερει Αγγλικα? Μου φαινεται οτι δεν εχει καμια σχεση...
-
Ε, όντως δεν πολυέχουν σχέση με αγγλικά. Με σκανδιναβικές γλώσσες υπάρχει σύνδεση
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
α)Τα σουηδικα γενικά είναι.'βατη' γλώσσα για αγγλοφωνους2)τα Γερμανικα ειναι δυσκολα για καποιον που ξερει Αγγλικα? Μου φαινεται οτι δεν εχει καμια σχεση...
3)Ε, όντως δεν πολυέχουν σχέση με αγγλικά. Με σκανδιναβικές γλώσσες υπάρχει σύνδεση
Αποφασιστε...
4)Τα ολλανδικά από την άλλη πρέπει να είναι εξέλιξη της γλώσσας των Κλίγκον.
Εγω θα ελεγα το αναποδο μεταξυ 1 και 2.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
τα Γερμανικα ειναι δυσκολα για καποιον που ξερει Αγγλικα? Μου φαινεται οτι δεν εχει καμια σχεση...έκανα 3 χρόνια, παλούκι είναι. Στραμπουλάς την γλώσσα σου.
πανεύκολα είναι τα ιταλικά αν ξες αγγλικά.
@ kacey, υπάρχει η γλώσσα των κλίγκον του σταρ τρεκ;
-
Αντιμετωπίζω αυτα τα ερωτηματα τωρα που αρχισαν τα παιδια να κανουν 2η ξενη γλωσσα...
Μερικες προσωπικες αποψεις:
Θεωρω οτι τα Αγγλικα πρεπει να τα μιλαμε οπως και τα ελληνικα, αλλα δεν βοηθανε ιδιαιτερα στο να μαθεις καποια αλλη γλωσσα, αφου ειναι τα πιο ευκολαΤα γερμανικα εχουν πολυ γραμματικη και συντακτικο, αλλα (θεωρώ) εχουν ευκολες λεξεις και προφορα ενω αν τα ξερεις σε βοηθαει να μαθεις τις γλωσσες εκει γυρω...
Τα Γαλλικα βοηθανε στο να μαθεις Ιταλικα και Ισπανικα
Μαλλον οι γλωσσες του μελλοντος ειναι τα Ρωσικα και τα Κινεζικα, αλλα αυτα θα τα μαθουν οταν μεγαλώσουν...
-
Διαφωνώ, τα γερμανικά είναι δύσκολη γλώσσα. Τις εύκολες λέξεις που τις είδες;
Βάλε και τα τούρκικα στην γλώσσα του μέλλοντος που θα σε αφορά ως έλληνα.
-
Προσωπική γνώμη και off-topic αλλά θεωρώ μεγάλο λάθος να μαθαίνουν τα παιδιά 2η ξένη γλώσσα. Υπάρχουν τόσα άλλα απείρως πιο χρήσιμα και ενδιαφέροντα πράγματα να μάθουν.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....