-
^Γνώστης
-
#kouragioellina
-
μην ψαρωνεις εντυ βλακειες των αριστερων ειναι...
-
Αυτό που μου κάνει περισσότερη εντύπωση είναι οι χαρακτηρισμοί:
'φρέσκοι' υπάλληλοι, στην 'τσιτα', 'πολύ καλό υλικό', τους έχει γίνει 'ξηγα'
Και μιλαμε για μια εταιρία που παρουσιάζει άυξηση κερδών περίπου 70%... -
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Και μιλαμε για μια εταιρία που παρουσιάζει άυξηση κερδών περίπου 70%...Γιατί σου κάνει εντύπωση;
Οι περισσότεροι εργοδότες στην Ελλάδα κάπως έτσι ήταν και είναι.
Υπάρχει βέβαια και σε μεγάλο βαθμό, ένα αρκετά σάπιο εργατικό δυναμικό, αλλά σε καμία περίπτωση δεν φτάνει στα επίπεδα της εργοδοσίας.
Απλώς τώρα, με όσους νόμους ψηφίστηκαν τα τελευταία χρόνια, όλος ο μουνοπανισμός που υπήρχε καλά κρυμμένος τόσο καιρό πίσω από αρχιδιές τύπου, ελληνική λεβεντιά, DNA , φιλότιμο κλπ κλπ βγαίνει ελεύθερα στην επιφάνεια γι αυτό και κυκλοφορούνε ανοιχτά, χαρτάκια σαν και αυτό που πόσταρες πιο πάνω. -
Και μιλαμε για μια εταιρία που παρουσιάζει άυξηση κερδών περίπου 70%...Είχα πάει πρόσφατα στο Πλαίσιο και παρατήρησα ότι οι υπάλληλοι ήταν ως επί το πλείστον νέοι ηλικίας μάξιμουμ 25 χρονών (ίσως λέω πολύ), οι κινήσεις τους και ο τρόπος που μιλούσαν έδειχναν ότι είναι πολύ αγχωμένοι, οι φράσεις που χρησιμοποιούσαν ήταν copy-paste όπως τους τις είχαν πει, γενικά κατάσταση πολύ πιεσμένη για τους υπαλλήλους. Και φυσικά θα έχουν και τον μπετόβλακα πελάτη που θα τους κάνει φασαρία για ανουσιότητες στις οποίες δε φέρει ευθύνη ο υπάλληλος. Συνθήκες εργασίας γενικά πάτος. Έφυγα ψυχοπλακωμένος από κει πέρα για τα παιδιά που (προφανώς έχουν ανάγκη και) δουλεύουν υπό τέτοιους όρους.
-
Ο χρήστης BEAMS έγραψε:
Γιατί σου κάνει εντύπωση;
Οι περισσότεροι εργοδότες στην Ελλάδα κάπως έτσι ήταν και είναι.
Υπάρχει βέβαια και σε μεγάλο βαθμό, ένα αρκετά σάπιο εργατικό δυναμικό, αλλά σε καμία περίπτωση δεν φτάνει στα επίπεδα της εργοδοσίας.
Απλώς τώρα, με όσους νόμους ψηφίστηκαν τα τελευταία χρόνια, όλος ο μουνοπανισμός που υπήρχε καλά κρυμμένος τόσο καιρό πίσω από αρχιδιές τύπου, ελληνική λεβεντιά, DNA , φιλότιμο κλπ κλπ βγαίνει ελεύθερα στην επιφάνεια γι αυτό και κυκλοφορούνε ανοιχτά, χαρτάκια σαν και αυτό που πόσταρες πιο πάνω.Ξεχνάς σύντροφε οτι ο εργάτης μπορεί και χωρίς αφεντικά. Βασικά πράγματα που μέσα στην αναμπουμπούλα του μνημονίου, τις νεοφιλελευθερες πολιτικές και τα χαμένα όνειρα ξεχνάμε δυστυχώς.
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Όποιος δεν γουστάρει να πάει να δουλέψει αλλού.Τόσο απλά.
Τι πιο απλο με 30% ανεργια; Μα τι κοινωνικη διανοηση;!
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Είμαι ο μόνος που πιστεύει ότι το email παραπάνω είναι fake?
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Είμαι ο μόνος που πιστεύει ότι το email παραπάνω είναι fake?Αυτός ακριβώς θα έγραφα...
Καράfake, όχι απλώς fake...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Όποιος δεν γουστάρει να πάει να δουλέψει αλλού.
Τόσο απλά.
Τι πιο απλο με 30% ανεργια; Μα τι κοινωνικη διανοηση;!
Αμα γουστάρει ας πιπώνει και το αφεντικό μαζί με τον καφέ το πρωί. 30% ανεργία είναι αυτή οχι αστεία. Αλληλεγγύη, ανθρωπιά, εμπανάσταση.
-
Εξυπνακισμος, κουτοπονηρια, ηλιθιοτητα!!!
-
Και μιλαμε για μια εταιρία που παρουσιάζει άυξηση κερδών περίπου 70%...Ρεαλιστικότατο.
Και γιατί είναι κακό από ηθικής πλευράς, αν θεωρήσεις ότι απευθύνονται σε σπουδαστές που με λίγες ώρες μπορούν να έχουν ένα κρίσιμο εισόδημα και ταυτόχρονα αποκτούν πρακτική εμπειρία. Και υπάρχει προοπτική για όσους ξεχωρίζουν.Κάποιες δουλειές δεν μπορεί παρά να είναι κακοπληρωμένες και καταλήγουν να απευθύνονται σε μερικά απασχολούμενους φοιτητές κλπ., όπως ίσχυε π.χ. ανέκαθεν για σερβιτόρους στις ΗΠΑ (με αμοιβή 'εθελοντικό' 15% tip - από τα ελάχιστα φανερά 'μαύρα' στις ΗΠΑ).
Γενικώτερα, το παρανοϊκό είναι ότι το Ελληνόπουλο (ειδικά φοιτητής) περίμενε όταν πάει να μάθει μιά δουλειά να πληρώνεται τα διπλά από το πλουσιοπάροχο χαρτζιλίκι του μπαμπά και της μαμάς.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Εξυπνακισμος, κουτοπονηρια, ηλιθιοτητα!!!Sent from my Neo V using Tapatalk.
Εγώ απορώ γιατί απαντάτε στα εντελώς εκτός πραγματικότητας (κατά πολύ ξεπερασμένα και τα όρια του trolling) σχόλια του jmarr. Θέμα παρά θέμα σελίδα παρά σελίδα η ίδια ατάκα 'σε όποιον δεν αρέσει να παραιτηθεί, να πάει αλλού' κι οι ίδιες απαντήσεις.
-
Ο χρήστης Adriver έγραψε:
Κάποιες δουλειές δεν μπορεί παρά να είναι κακοπληρωμένες και καταλήγουν να απευθύνονται σε μερικά απασχολούμενους φοιτητές κλπ., όπως ίσχυε π.χ. ανέκαθεν για σερβιτόρους στις ΗΠΑ (με αμοιβή 'εθελοντικό' 15% tip - από τα ελάχιστα φανερά 'μαύρα' στις ΗΠΑ).Δεν είναι μαύρα τα tips. Δηλώνονται κανονικά και μάλιστα νομίζω παίζει και ένα σύστημα 'τεκμηρίου' για το minimum που μπορείς να δηλώσεις (βάλε και ότι μιλάμε για πληρωμές με πιστωτική, οπότε είναι πολύ εύκολο να γίνει cross checking)
Επίσης δεν νομίζω ότι τελικά είναι και τόσο λίγα (εξαρτάται βέβαια από το εστιατόριο, αλλά γενικά δεν είναι και φτηνά τα εστιατόρια). Μάλλον καταλήγουν να αμείβονται με πολλαπλάσια νούμερα από έναν ελληνικό μισθό (κανονικό, όχι part time κλπ). -
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Εξυπνακισμος, κουτοπονηρια, ηλιθιοτητα!!!
Εγώ απορώ γιατί απαντάτε στα εντελώς εκτός πραγματικότητας (κατά πολύ ξεπερασμένα και τα όρια του trolling) σχόλια του jmarr. Θέμα παρά θέμα σελίδα παρά σελίδα η ίδια ατάκα 'σε όποιον δεν αρέσει να παραιτηθεί, να πάει αλλού' κι οι ίδιες απαντήσεις.
Αντίσταση και πάλη αδέρφια αυτό μόνο εχουμε ενάντια στον καπιταλισμό και το κεφάλαιο.
Το οτι το 'προιόν' που προσφέρεις βέβαια στον εργοδότη μπορεί να το βρεί και αλλού φτηνότερα τουμπέκα ομως
-
Θα παραμείνω 'πιστός' στην προηγούμενη δημοσίευσή μου
-
Πίστευε και μη ερεύνα σύντροφε. Και χώνε το κεφάλι στην άμμο. Έτσι κι αλλιως φταίνε οι ξένοι, τα αφεντικά και ο νεοφιλελευθερισμός.
Εσύ τα κάνεις ολα τέλεια.
-
Μονο εσύ τα κανεις όλα τέλεια και με απόλυτη επιτυχια.
Sent from Corsair's brick
-
Χαίρομαι που το αναγνωρίζεις.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....