-
Για τον φόρο των προηγούμενων ετών συμφωνώ μαζί σου ότι έχει ήδη φορολογηθεί και εν γένει η περιουσία πρέπει να φορολογείται κατά την αγορά / πώληση και στο ενδιάμεσο μόνο για το εισόδημα που αποφέρει, αλλιώς είναι χαράτσι φάση.
Αλλά για το 'δυσανάλογα' έχεις άδικο, έτσι δουλεύει παγκοσμίως η αναδιανομή του εισοδήματος, που είναι σημαντική λειτουργικότητα μιας σωστής κοινωνίας, με μεγαλύτερους συντελεστές φορολογίας για τους πλουσιότερους.
(EDIT: Δες πχ. εδώ)
-
Άρα, να πω εγώ την παρλαπίπα μου, εφόσον για κάποιο λόγο ο τάδε δεν είχε φορολογηθεί τις καλές εποχές κατ' εξαίρεση ή είχε φορολογηθεί 'αυτοτελώς' ή είχε 'φορολογηθεί' με περαίωση (=δώσε ένα ξεφτιλοποσό και είμαστε ΟΚ) ή είχε αφαιρέσει από το εισόδημά του ακόμα και το mini cooper της γκόμενας, είναι εντάξει ακόμα κι αν ψοφάνε οι μισοί πολίτες της πείνας;
Περισσότερα αργότερα.
-
A δε πειραζει, όταν χτυπιόμασταν 'να πεσουν οι μισθοι γιατι καταστρέφεται το κρατος και να γινουν οι μεταρρυθμισεις' ε, καιρος να ρθει και η σειρα μας.
Αντε, join the club και οι υπολοιποι υποστηρικτες της λεηλασίας των ζωων μας. Όταν περνας στην άλλη πλευρα του φεγγαριου βλέπεις την αληθεια...
ΥΓ: Επι του θεματος (καθηγητές ξενων γλωσσων) δυστυχως υπαρχουν καθηγητές που 'εκπορνευονται μεταξιουργιωτικα' παρα διδασκουν, οποτε υπαρχουν και γονεις που εκμεταλλεύονται την κατασταση. Όταν θες (και δικαιωμα σου) ιδιαιτερο, πρεπει να το πληρωσεις. Και εγω θελω μια 911 με 5000 ευρω, αλλα δεν. Ναι, επεσαν οι τιμες αλλα το ιδιαιτερο πρεπει να είναι αισθητα ακριβοτερο και όχι να ανταγωνίζεται το φροντιστηριο. Δυστυχως δεν το καταλαβαινουν ουτε οι μεν, ουτε οι δε. Βασικα οι 'δε' βρηκαν την ευκαιρια τωρα...
-
Όταν μπορεί να διδάξει αγγλικά ο οποιοσδήποτε έχει ένα proficiency, εύκολα καταλαβαίνουμε πού θα πάνε οι τιμές, έτσι δεν είναι;
Από την στιγμή που οι γονείς εν τέλει νοιάζονται πώς θα την βγάλουν φθηνά και όχι για την ποιότητα του μαθήματος, δεν υπάρχει σωτηρία... Εγώ, θα πλήρωνα ιδιαίτερα μόνον καθηγητή με την αγγλική μητρική γλώσσα και όχι οποιονδήποτε τυχάρπαστο. Έτσι, ξέρω κι εγώ να διδάξω!Πάντως, και στους καλούς καιρούς, ένας καθηγητής σε φροντιστήριο, έβγαζε ψίχουλα, ούτε το 1000άρικο δεν έφτανε. Τα (μαύρα) ιδιαίτερα είχαν τα λεφτά.
-
Όταν προσαρμοστηκαν οι τιμές των γιατρών και των μηχανικών σε επίπεδα κρίσης νομίζω ότι ο καθηγητής αγγλικών οφείλει και αυτός να προσαρμοστεί ... Ουτε εμένα μου αρέσει, ουτε εσένα, ουτε σε κανέναν ... Ένας αυτός ο λόγος, και ένας η υπέρ προσφορά
Πάντως, Οι δασκάλες που κάνουν γερμανικά και αγγλικά στη μικρή αμείβονται πολ/Α και δεν μιλάμε για ακριβή γειτονιά της αθηνας
-
Και προφανώς εκλέγονται είτε νειτιβ είτε απόφοιτοι πανεπιστημίου με μτχ και εμπειρία απο την εκάστοτε χώρα... Αποκλείονται ντιρι κλπ καθώς και χαμηλό επίπεδο καθηγητή
-
Το θεμα ιδιαιτερα μαθηματα μπαζει απο παντου..
Για να κανεις ιδιαιτερα μαθηματα Αγγλικων η Μαθηματικων σε ενα παιδακι δεν χρειαζεται να εχεις κ πτυχιο απ το ΜΙΤ..
Προσωπικα θα με ενδιεφερε η μεταδικοτητα κ η επαφη που θα ειχε ο δασκαλος με τον μαθητη κ ας μην ειχε μεταπτυχιακο...
Επισης τοσα χρονια εχουν διακινηθει εκατομμυρια € σε ιδιαιτερα μαθηματα χωρις αποδειξεις ,φορους κ.λ.π Ειναι κ αυτο ενα θεμα... -
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Τα φροντιστήρια πληρώνουν τους καθηγητές κάτω από €200/μήνα για για σχεδόν full time ακόμα και με 20ετή προυπηρεσία. Και το κάνουν γιατί ούτε αυτά πληρώνονται απ τους γονείς.
Δε βγαίνει.
Σχεδόν full time είναι, ας πούμε, 6 αντί για 8 ώρες ημερησίως;
200 € καθαρά;
Με περίπου 500 € το καθαρό μηνιάτικο για 8ωρο, το ωρομίσθιο είναι γύρω στα 3 €. 3€Χ6 ώρες Χ 25 ημέρες: 450 ευρώ καθαρά, άντε να πούμε 400 ευρώ στην ξεφτίλα (καθαρά πάντα).Ξέρω ότι παλιά το 'πλήρες' ωράριο ήταν (λόγω συλλογικών συμβάσεων φροντιστηριάδων και ΚΞΓ) καμιά 25ριά? ώρες τη βδομάδα (αντί για....40! που είναι σήμερα, μετά τα Μνημόνια και τα νέα κόλπα στα εργατικά), ίσως αναφέρεσαι σε εκείνο το πλήρες ωράριο κι όχι σε 8ωρα.
-
Ε παρλαπίπα είναι διότι υποθέτουμε δίκαιη φορολόγηση και τότε και σήμερα.
Είναι επιπλέον παρλαπίπα διότι το Σ απαγορεύει αναδρομική φορολόγηση πριν από πέρισι. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Πρόλαβε ο nass.-
Από πουθενά δεν προκύπτει (βάσει Συντάγματος) ότι θα δώσει 10% ο ένας και 10% ο άλλος. Μπορεί να δώσει 0% ο πεινασμένος και 40% ο έχων και κατέχων. Για να υπάρχει κοινωνική συνοχή, κοινωνική ειρήνη και εθνική πρόοδος.
-
Οι 'δυνάμεις' καθενός δεν είναι συνώνυμες με τη λέξη 'εισόδημα'. Ο εργοστασιάρχης που θα βάλει λουκέτο στις μηχανές και ο οποίος είχε κερδίσει δεκάδες εκατομμύρια τα προηγούμενα χρόνια, ενώ διαθέτει 10 βίλες και 5 κότερα, δεν νοείται (σε ένα δίκαιο κράτος) να φορολογηθεί με 0€, ενώ ο φύλακας του εργοστασίου του να φορολογηθεί με 10% στο ετήσιο εισόδημά του.
Αυτά και σ' όποιον αρέσουν. ΧΟΥΝΤΑ ΡΕ!
Συμφωνώ. Σε όλα τα κράτη ο φόρος ανεβαίνει ποσοστιαία με την άνοδο του εισοδήματος. Κι ας μη αρέσει στον Kacey!
-
-
Kαι απλα καληνύχτα:
http://www.newsbeast.gr/greece/ekpaideu ... -deliveri/
Aμα η πιτσιρικα παιρνει 3.52 στο φροντιστηριο, τα 5 είναι 'παραδεισος' στο ιδιαιτερο. Το ότι δεν της κοβει να ζητησει τα διπλα που είναι το μίνιμουμ πρεπον στο ιδιαιτερο από την ωρα στο φροντιστηριο (μετακινηση κτλ), μπα...
Ο δε 'φτασμένος' 6.6€. Κακα τα ψεμματα,η δουλεια αυτή δεν είναι για ανδρες, παρα μονο αν είναι ιδιοκτητες ΚΞΓ. Αυτό παλι είναι δυσκολο, μιας και ο 'χαρτης' εχει παρα πολύ λιγες τρυπες. ΧΛ, οσα σου χρωστανε και κατι παραπανω είναι η εφορια μου φετος. Στο ιδιο καζανι βραζουμε. Συντομα η 'αναπτυξη' της Αντωνελλας θα προσθεσει νεα λουκετα, μιας και οποιο μικρο (όλα εχουν μικρυνει) φροντιστηριο (και όχι μονο) δεν είναι ιδιοκτητο, θα κλεισει. Εμεις 'οι τυχεροι' με δικα μας κτιρια, θα παλευουμε ματαια με την εφορια και τον ΟΑΕΕ...
Και να το δουμε και λιγο επιχειρηματικα: Μια μεση τιμη 60€/μηνα σε μικρη ταξη (Α/Β) με κατά μεσο ορο 3 ωρες την εβδομαδα, σημαινει 5€/ωρα. Ποσο πιο κατω να παει δλδ;
#tiliksemouduokilaegglezikagiatospiti
-
@nass
'Φορολόγηση', δεν ήρθε κάποιος να πει ότι θα φορολογήσει τα εισοδήματα του 2010 σήμερα.
Αλλά, είπαμε, 'δυνάμεις' είναι οι τρέχουσες, όπως έχουν φυσικά διαμορφωθεί διαχρονικά. Το ότι ένας γόνος εφοπλιστών ή βιομηχάνων είναι 'δυνατός' οικονομικά, με εκατομμύρια σε καταθέσεις/μετοχές/ομόλογα/αμοιβαία, είναι συμβατό με πλήρη απαλλαγή από την κάλυψη των δημόσιων βαρών γιατί βαρέθηκε να βγάλει κι άλλα λεφτά το 2013; Ή ο κάθε Πάγκαλος, θα κλειδώσει τα 100 του ακίνητα και θα ζητήσει 'μέρισμα' ;Τα υπόλοιπα που ανέφερα περί ευνοϊκής φορολογίας (κομψά το γράφω) κατηγοριών φορολογουμένων στο παρελθόν, ήταν επιχείρημα κατά των αντεπιχειρημάτων περί δήθεν ληστείας.
Ας είχαν οι μισθωτοί τη δυνατότητα να αφαιρέσουν την οικοσκευή, τα ταξίδια, τη διασκέδαση, τα ΙΧ τους από το φορολογούμενο ετήσιο εισόδημα τα προηγούμενα χρόνια και θα υπήρχε μια κάποια ισορροπία. -
οπότε αφού μερικοί έκλεβαν (γιατί το να αφαιρείς προσωπικά έξοδα από το εισόδημα δεν ήταν ποτέ νόμιμο), ας τους γαμήσουμε όλους.
Κλασσική ελληνική φάση φορολογίας 'κλέφτης μέχρι αποδείξεως του εναντίου' με μπόνους μη δικαίωμα απόδειξης του οτιδήποτε (που ξαναλέγαμε).Ευτυχώς έχουμε διαπιστώσει πόσο καλά λειτουργεί αυτό, οπότε γιατί να μη το στηρίξουμε κι άλλο.
Στο κάτω κάτω, από πίτα που δεν τρως τι σε νοιάζει κι αν καεί. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Άρα, να πω εγώ την παρλαπίπα μου, εφόσον για κάποιο λόγο ο τάδε δεν είχε φορολογηθεί τις καλές εποχές κατ' εξαίρεση ή είχε φορολογηθεί 'αυτοτελώς' ή είχε 'φορολογηθεί' με περαίωση (=δώσε ένα ξεφτιλοποσό και είμαστε ΟΚ) ή είχε αφαιρέσει από το εισόδημά του ακόμα και το mini cooper της γκόμενας, είναι εντάξει ακόμα κι αν ψοφάνε οι μισοί πολίτες της πείνας;Περισσότερα αργότερα.
Αυτο ειναι κατι τελειως διαφορετικο απο αυτο που ειπες πριν και σχολιασα. Οπου και παλι, στο δευτερο (εκπτωση φορου για προσωπικα εξοδα περασμενα ως επαγγελματικα) εισαι σωστος, στο πρωτο ομως οχι. Αυτα επρεπε να πληρωσει τοτε που ειχε εισοδημα, αυτα πληρωνε, αυτος ηταν ο νομος και αυτα θα πληρωνε και ο οποιοσδηποτε αλλος στη θεση του. Αμα ΤΩΡΑ σφιξανε τα λουρια αλλα ΤΩΡΑ ειναι ανεργος, ΤΩΡΑ δεν πρεπει να πληρωσει τιποτα. Η καθημενη περιουσια (ειτε κινητη, ειτε ακινητη ειτε ρευστο) δεν αποδιδει εισοδημα, οποτε σε καθε περιπτωση φορος = απαιτηση να σου δωσει επιπλεον λεφτα απο πραγματα που εχει ηδη φολορογηθει.
Αλλα πιο κατω συνεχιζεις να λες αυτο το πρωτο που ελεγες (με αλλα λογια) και παρεμενει λαθος.
@nass
'Φορολόγηση', δεν ήρθε κάποιος να πει ότι θα φορολογήσει τα εισοδήματα του 2010 σήμερα.
Αλλά, είπαμε, 'δυνάμεις' είναι οι τρέχουσες, όπως έχουν φυσικά διαμορφωθεί διαχρονικά. Το ότι ένας γόνος εφοπλιστών ή βιομηχάνων είναι 'δυνατός' οικονομικά, με εκατομμύρια σε καταθέσεις/μετοχές/ομόλογα/αμοιβαία, είναι συμβατό με πλήρη απαλλαγή από την κάλυψη των δημόσιων βαρών γιατί βαρέθηκε να βγάλει κι άλλα λεφτά το 2013;Ακριβως. Συμμετειχε στα βαρη, ΟΤΑΝ επρεπε. Αφου φορολογηθηκε για τα εισοδηματα του, φορολογηθηκε για την αποκτηση της κινητης και ακινητης περιουσιας οταν την απεκτησε, σημερα που εχει λεφτα να καθονται και βαριεται να δουλεψει πια στη ζωη του ΔΕΝ μπορεις να τον φορολογεις 'επειδη εχει περιουσια', δεν στο χρωσταει ουτε να πληρωνει εσ'αει φορους που δεν πληρωνουν αλλοι, ουτε να εργαζεται εσ'αει αν δεν θελει για να παραγει φορολογητεο εισοδημα. Φορολογησε του νεα εισοδηματα (πχ τοκους απο τα λεφτα που καθονται), αλλα φυσικα και δεν μπορεις να του ζητας φορο για αυτα που καθονται, ειδικα οταν αντι για εσοδα του φερνουν εξοδα.
Ή ο κάθε Πάγκαλος, θα κλειδώσει τα 100 του ακίνητα και θα ζητήσει 'μέρισμα' ;
αν τα απεκτησε νομιμα και πληρωσε οτι επρεπε να πληρωσει ΟΤΑΝ επρεπε, τοτε ναι ΤΩΡΑ ΔΕΝ μπορεις να ζητας παραπανω επειδη αυτος εχει ενω αλλοι δεν εχουν.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Τα φροντιστήρια πληρώνουν τους καθηγητές κάτω από €200/μήνα για για σχεδόν full time ακόμα και με 20ετή προυπηρεσία. Και το κάνουν γιατί ούτε αυτά πληρώνονται απ τους γονείς.
Δε βγαίνει.
Σχεδόν full time είναι, ας πούμε, 6 αντί για 8 ώρες ημερησίως;
200 € καθαρά;
Με περίπου 500 € το καθαρό μηνιάτικο για 8ωρο, το ωρομίσθιο είναι γύρω στα 3 €. 3€Χ6 ώρες Χ 25 ημέρες: 450 ευρώ καθαρά, άντε να πούμε 400 ευρώ στην ξεφτίλα (καθαρά πάντα).Ξέρω ότι παλιά το 'πλήρες' ωράριο ήταν (λόγω συλλογικών συμβάσεων φροντιστηριάδων και ΚΞΓ) καμιά 25ριά? ώρες τη βδομάδα (αντί για....40! που είναι σήμερα, μετά τα Μνημόνια και τα νέα κόλπα στα εργατικά), ίσως αναφέρεσαι σε εκείνο το πλήρες ωράριο κι όχι σε 8ωρα.
Το full time στους καθηγητές ήταν πάντα 18 ώρες την εβδομάδα. Στις καλές εποχές εγώ έπαιρνα από το φροντιστήριο €580-600 τους μήνες που εργαζόμουν + περίπου 150 Πάσχα Χριστούγεννα και καμιά €340άρα το τρίμηνο του καλοκαιριού από τον ΟΑΕΔ.
Τώρα, με περίπου 15 ώρες την εβδομάδα βγάζω... €175-190 χωρίς δώρα και μάλλον χωρίς προοπτικές για ΟΑΕΔ, για τα οποία χρήματα δεν είμαι πεποισμένος ότι αξίζει να προσφέρω την εμπειρία, τον χρόνο μου και τις βενζίνες μου. Όμορφα ήταν όσα χρόνια ήταν επικερδές, καθώς έβγαζα χρήματα από ένα επάγγελμα που λάτρεψα. Από εδώ και στο εξής... βλέπουμε.
-
Tα ιδιαίτερα πλέον είναι πολυτέλεια όπως επίσης και η ξένη γλώσσα. Αυτός που έχει τις χαμηλότερες τιμές αυτός επιλέγεται έτσι ο φρέσκος καθηγητής είτε αγγλικών είτε οποιουδήποτε άλλου μαθήματος μπορεί να ζητήσει μια ξεφτίλα τιμή για να μπει στο χώρο.
-
Ξένη γλώσσα πολυτέλεια μπορεί να ήταν πριν 20 χρόνια, σήμερα είναι βασικότατο μάθημα...
φορ δε ρεκορντ σχετικά πιτσιρίκες, απόφοιτες καποδιστριακού, με μτχ και σοβαρή προϋπηρεσία λαμβάνουν 20/ώρα για επίπεδο τοεφελ και 23/ώρα όταν έκανε η μικρή πριν κανα χρόνο για προφ... όλα αυτά σε μετρια αθηναική γειτονιά του κεντρου... αν ζητήσεις κάτω από 20 στην κηφισία δεν θα σε προτιμήσουν θεωρώντας το ωρομίσθιο ύποπτα χαμηλό
θέλω να πω, μη σε παίρνει από κάτω, σε καλή περιοχή αν δεν λανθάνω μένεις, όλο και ένα χ κύκλο έχεις φτιάξει απο το φρο...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Είναι επιπλέον παρλαπίπα διότι το Σ απαγορεύει αναδρομική φορολόγηση πριν από πέρισι.
Έλα;;;;
Στα funniest κερδίζει την πρώτη θέση...
Αν και πάντα ίσχυε αυτό στον μπανανιστάν μας, οι τελευταίες κυβερνήσεις (από GAP και μετά) έχουν πάρει μετάλλιο (και οι 3 χρυσό) στο αγώνισμα 'βιασμός του Συντάγματος'.
Έχω καταλήξει να αναρωτιέμαι αν η εφαρμογή του Συντάγματος είναι προαιρετική...
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
δεν εκτιμουν ουτε τον κοπο τους, ουτε τα πτυχια τους, ουτε τις υποχρεωσεις τους (αν δεν δουλευουν μαυρα δλδ).
Τετοια υποτιμηση ουτε εγω δεν την εκανα οταν ημουν ποιο νεος στην πιατσα και ειχα την αγωνια μου να πιάσω. Η αγωνια αγωνία... αλλα και ο κοπος κοπος, οπως και η ευθυνη που φερει ο καθενας για τα πεπραγμένα του. Κανεις πρεπει να πληρωνετε σε τουλαχιστον ρεαλιστικο επιπεδο.
Μακαρι βεβαια να αντιλαμβανονταν ολοι το 'πρεπει να πληρωνομαι γι αυτο που κανω'. Καλως η κακως παντα θα υπαρχουν συναδελφοι σε ολα τα επαγγέλματα (νεοι κυριως) που θα αυτοκανιβαλιζονται και θα σκαβουν τον λακο ολων.
όχι μόνο οι νέοι κορσε, το κάνουν και οι έμπειροι δυστυχώς...
έχω ακούσει και δει τιμές που γελάει το κατσίκι, υπάρχουν πολλοί ηλίθιοι δυστυχώς
και η μαλακία είναι ότι παίρνει και άλλους η μπάλα
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Όταν προσαρμοστηκαν οι τιμές των γιατρών και των μηχανικών σε επίπεδα κρίσης νομίζω ότι ο καθηγητής αγγλικών οφείλει και αυτός να προσαρμοστεί ... Ουτε εμένα μου αρέσει, ουτε εσένα, ουτε σε κανέναν ... Ένας αυτός ο λόγος, και ένας η υπέρ προσφοράΠάντως, Οι δασκάλες που κάνουν γερμανικά και αγγλικά στη μικρή αμείβονται πολ/Α και δεν μιλάμε για ακριβή γειτονιά της αθηνας
οι (νέοι) μηχανικοί ένα @@ παίρνουν, μόνο οι ναυπηγοί βγάζουν λεφτά και αυτό αν πηγαίνουν το μισό τουλάχιστον χρόνο έξω
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....