-
Με απλη μεθοδο των τριων
-
Μοrpeus τσεκαρε παλι λιγο το video manual vs DSG στην κοντρα GTI DSG με Αstra Turbo και διαφορα 0.42sec ποσες 'καροτσες' ειναι μπροστα το Golf?
http://www.youtube.com/watch?v=gmMNRQ1GJ3o' target='_blank
Σε λιγο μου φαινεται θα ξεχασουμε και αυτα τα λιγα που ξερουμε...
-
Ο χρήστης olympian2 έγραψε:
Παιδιά, μια και μιλάμε για την ηλιοροφή, τι γίνεται σε περίπτωση σύγκρουσης; (φτουφτουφτου) Δε μειώνει την ακαμψία της καμπίνας; Θα φας και τα γυαλιά στο κεφάλι...Πολυ σωστη παρατηρηση...
Επισης ισχυει γενικα αυτο που λεγεται, οτι συνηθως ενισχυεται εσωτερικα η οροφη οταν τοποθετειται απο το εργοστασιο ηλιοροφη?
Το αμαξωμα διατηρει την στιβαροτητα του, ή μετα απο λιγο καιρο
αρχιζει να τριζει ολη η οροφη στις λακουβες? -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
** Παράδειγμα του 'παν ενδοχόμενο'?ας πούμε έπεσες σε κάποια λακούβα (κατά το παρκάρισμα σε ανηφόρα) και το αμάξι δεν τσουλάει.Πατάς γκάζι και μόλις βγεις από αυτήν, το γκάζι που 'δίνεις' είναι παραπάνω από αρκετό, οπότε το αμάξι να πάει περισσότερο μπροστά από όσο θα ήθελες.Αυτό θα ισχύει προφανώς και όταν ανεβαίνεις σε πεζοδρόμιο. Οπότε θα καταπονήσεις περισσότερο τα λάστιχα, καθώς δεν μπορείς να ανέβεις σιγά σιγα κάνοντας κουμάντο με το συμπλέκτη. Είναι έτσι όπως το φαντάζομαι;
(πάντως ναι.στο DSG μπορείς άνετα να πατήσεις γκάζι ενώ πατάς φρένο είτε έχεις D ή S είτε R χωρίς κανένα πρόβλημα.)
Με μεγάλη καταπόνηση του συμπλέκτη προφανώς...
ΥΓ:Κάτι έχω πάθει και γράφω 'σεντόνια' όλη την ώρα...
Ναι, ιδίως όταν γράφεις για το DSG. Πολύ καλά κάνεις όμως, ποιος άλλος θα μας λύσει τις απορίες μας, εσύ είσαι ο ειδικός DSGολόγος του forum...
-
Ο χρήστης olympian2 έγραψε:
Αυτό θα ισχύει προφανώς και όταν ανεβαίνεις σε πεζοδρόμιο. Οπότε θα καταπονήσεις περισσότερο τα λάστιχα, καθώς δεν μπορείς να ανέβεις σιγά σιγα κάνοντας κουμάντο με το συμπλέκτη. Είναι έτσι όπως το φαντάζομαι;Πεζοδρόμιο (στο ίσιωμα ή μικρή ανηφόρα-κατηφόρα) ανεβαίνει χωρίς γκάζι.
(ναι...το ξέρω...'ζώο ο κάγκουρας που παρκάρει με τις 2 ρόδες στο πεζοδρόμιο ' )(πάντως ναι.στο DSG μπορείς άνετα να πατήσεις γκάζι ενώ πατάς φρένο είτε έχεις D ή S είτε R χωρίς κανένα πρόβλημα.)
Με μεγάλη καταπόνηση του συμπλέκτη προφανώς...
Μεγάλη φαντάζομαι πώς όχι.Αλλά καταπόνηση σίγουρα υπάρχει.Το νιώθεις ότι είναι σα να πατινάρεις (ας πούμε) το δίσκο.Τουλάχιστον εγώ αυτή την αίσθηση αποκομίζω.
Ναι, ιδίως όταν γράφεις για το DSG. Πολύ καλά κάνεις όμως, ποιος άλλος θα μας λύσει τις απορίες μας, εσύ είσαι ο ειδικός DSGολόγος του forum...
Θεός...
Απλά προσπαθώ να μεταφέρω τις εμπειρίες μου όσο πιο παραστατικά γίνεται (από μέρους μου) για να μπορέσει ο καθένας που είναι στο δίλημμα (DSG or manual) να επιλέξει (όπως σου έγραψα και στα pm's ).Αλήθεια...είμαι ο μόνος με DSG/stronic στο forum?
-
(ναι...το ξέρω...'ζώο ο κάγκουρας που παρκάρει με τις 2 ρόδες στο πεζοδρόμιο ')Μαζί σου 100%. Και εκτός αυτού δεν παρκάρω ποτέ σε πεζοδρόμια γιατί επιπλέον δε θέλω να καταπονήσω τα λάστιχα. Όμως αναγκάζομαι να ανεβαίνω για να μπω στην πυλωτή μου (δεν είναι διαμορφωμένο, δυστυχώς, τουλάχιστον όμως εκεί ανεβαίνω κάθετα, και επίσης μέχρι να πάρω το Scirocco θα έχω μετακομίσει).
Πάντως, στη Θεσσαλονίκη το παρκάρισμα σε πεζοδρόμια, διπλές σειρές και γενικά όπου να 'ναι είναι κανόνας. Ίσως η πόλη με το χειρότερο κυκλοφοριακό πρόβλημα και σίγουρα με το μεγαλύτερο πρόβλημα εύρεσης πάρκιγκ...Ναι, ιδίως όταν γράφεις για το DSG. Πολύ καλά κάνεις όμως, ποιος άλλος θα μας λύσει τις απορίες μας, εσύ είσαι ο ειδικός DSGολόγος του forum...
Θεός...
Απλά προσπαθώ να μεταφέρω τις εμπειρίες μου όσο πιο παραστατικά γίνεται (από μέρους μου) για να μπορέσει ο καθένας που είναι στο δίλημμα (DSG or manual) να επιλέξει (όπως σου έγραψα και στα pm's ).Αλήθεια...είμαι ο μόνος με DSG/stronic στο forum?
Σίγουρα θα υπάρχουν κι άλλοι. Αλλά μπροστά στο Δάσκαλο σωπαίνουν...
Χωρίς πλάκα πάντως, προσωπικά με έχεις βοηθήσει πολύ. Πιστεύω και όλους τους άλλους που το σκέφτονται για DSG. Ευτυχώς που υπάρχεις κι εσύ, γιατί οι αντιπροσωπείες κοιμούνται όρθιες...
-
Κάβουρα σε ευχαριστώ κι εγώ...μένω σε μέρος με έντονες ανηφόρες-κατηφόρες και είχα κάνει για το ίδιο ακριβώς θέμα ερώτηση πριν κάποιες σελίδες...μου επιβεβαίωσες αυτό που υποψιαζόμουνα ότι δηλαδή με DSG δεν μπορείς να κάνεις ακριβείς χειρισμούς σε δρόμους με έντονη κλίση στις περιπτώσεις δηλαδή που με ένα χειροκίνητο κιβώτιο παίζεις με τον συμπλέκτη
Τρεις ακόμα ερωτήσειςΣε αφήνει να οδηγείς στο όριο του κόφτη ή ανεβάζει από μόνο του ταχύτητα;
Σε γρήγορη οδήγηση σε αφήνει να κατεβάσεις σε όλες τις περιπτώσεις;
Είναι βολικό να κοιτάς συνεχώς τα όργανα για να βλέπεις τι ταχύτητα έχεις; Πολλές φορές εγώ ακουμπάω με το χέρι μου τον μοχλό ταχυτήτων για να δω τι ταχύτητα έχω. Το πλεονέκτημα είναι ότι δεν παίρνεις το βλέμμα σου απ'το δρόμο. Με το DSG δεν σε κουράζει να κοιτάς συνεχώς τον πίνακα οργάνων;
-
Λοιπον εχω εναν προβληματισμο.
Παρατηρησα τις προαλλες πως επειδη οι πορτες του Scirocco ειναι frameless,δλδ δεν εχουν το κλασσικο μεταλλικο περιγραμμα,οποτε τραβηξεις το χερουλι το μοτορακι κατεβαζει ελαχιστα το παραθυρο,για να μπορεσει να ανοιξει η πορτα.Στη συνεχεια αφου κλεισεις την πορτα το τζαμι ανεβαινει παλι και μπαινει αναμεσα στα 2 ελαστικα φιλετα στεγανοποιησης στην οροφη.Ολα καλα ως εδω.
Με την φημη που εχουν τα ηλεκτρονικα του vag ειδικα στον τομεα των παραθυρων,υπαρχει αραγε περιπτωση να μην κατεβει το τζαμι,και με ενα βιαιο ανοιγμα να το σπασεις ?
-
Μπα, μάλλον θα ξεριζώσεις την τσιμούχα...
-
βασικα τι φημη εχουν τα ηλεκτρονικα του vag στον τομεα των παραθυρων?συνηθως πεφτουν τα παραθυρα..
-
Ο χρήστης Δρομέας έγραψε:
Κάβουρα σε ευχαριστώ κι εγώ...μένω σε μέρος με έντονες ανηφόρες-κατηφόρες και είχα κάνει για το ίδιο ακριβώς θέμα ερώτηση πριν κάποιες σελίδες...μου επιβεβαίωσες αυτό που υποψιαζόμουνα ότι δηλαδή με DSG δεν μπορείς να κάνεις ακριβείς χειρισμούς σε δρόμους με έντονη κλίση στις περιπτώσεις δηλαδή που με ένα χειροκίνητο κιβώτιο παίζεις με τον συμπλέκτηαπλά χρειάζεται εξοικείωση πιστεύω.Κρίνοντας από τον εαυτό μου, μπορώ να το κινώ οριακά ακόμα και σε έντονες ανηφόρες-κατηφόρες.Χρειάζεται όμως τελείως διαφορετικό χειρισμό από ένα manual κιβώτιο, κάτι που ίσως σε δυσκολέψει στην αρχή.
Δεν το κρύβω ότι αρχικά έψαχνα πιο μεγάλες θέσεις (από ό,τι τώρα) και απέφευγα τα πολύ κατηφορικά κομμάτια όταν έψαχνα θέση για να παρκάρω.Για ένα περίεργο(?) λόγο, η όπισθεν με φόβισε περισσότερο.Εξοικειώθηκα πιο γρήγορα στο παρκάρισμα σε ανηφόρα, από ό,τι σε κατηφόρα...Προφανώς δεν τον ελέγχω ακόμα τόσο οριακά όσο όταν είχα manual σασμάν, αλλα πιστεύω ότι αδικώ τον εαυτό μου αν μπω σε τέτοια σύγκριση, καθώς με manual κιβώτιο έχω οδηγήσει πάνω από 100.000km όταν με το DSG μόλις 8500km.
Τονίζω πάντως ότι δεν στα λέω αυτά για να σε πείσω να βάλεις DSG.Προσπαθώ να δώσω μία (όσο το δυνατόν πιο) αντικειμενική άποψη.
Το αν σου ταιριάζει ή όχι, θα το κρίνεις (προφανώς) εσύ.Απαντώντας και στις ερωτήσεις σου:
Σε αφήνει να οδηγείς στο όριο του κόφτη ή ανεβάζει από μόνο του ταχύτητα;
αν χτυπήσεις κόφτη, βάζει την επόμενη ταχύτητα είτε το έχεις στο σειριακό είτε στο (τελείως) αυτόματο (ανεξαρτήτως λειτουργίας). Δεν έχω προσέξει αν το κάνει άμεσα ή σε αφήνει λίγο να 'παίζεις' στον κόφτη...
Άποψή μου είναι ότι κακώς γκρινιάζουν ότι 'κακώς ανεβάζει'.Εξάλλου σου είναι άχρηστη η ταχύτητα που έχεις αν φτάσεις σε κόφτη.Αν εσύ φτάσεις να χτυπήσεις κόφτη είναι κακός χειρισμός και επιλογή από σένα και από κανέναν άλλο.
(Εντάξει....εκτός κι αν μιλάμε για καταστάσεις πίστας όπου εκεί πας πολύ οριακά οπότε και το στυλ οδήγησης μπορεί να μη σε φτάσει ποτέ σε τέτοια κατάσταση ή μπορεί να σε φέρνει σε αυτήν σε κάθε στροφή -που λέει ο λόγος.)Σε γρήγορη οδήγηση σε αφήνει να κατεβάσεις σε όλες τις περιπτώσεις;
Πάντα σε αφήνει να κατεβάσεις ή να ανεβάσεις οποιαδήποτε ώρα και στιγμή, αν πατήσεις το 'αυτάκι' με το (-) ή (+) αντίστοιχα.Είτε έχεις D είτε S είτε σειριακή λειτουργία (που οκ εδώ προφανώς και το κάνει).
Αν πατήσεις το (-) (ή το + αντίστοιχα) ακόμα και στο D (ή S) να το έχεις, αυτόματα γυρίζει για λίγο σε σειριακή λειτουργία όπου περιμένει εσένα για να βάλει την επόμενη ή προηγούμενη ταχύτητα.Πόσο λίγο είναι αυτό?Αν για περίπου 30sec παραμείνεις με σταθερό γκάζι, με σταθερά km, χωρίς να χρησιμοποιείς τη σειριακή λειτουργία, τότε επιστρέφει στο πρόγραμμα που του έχεις βάλει (D ή S) από το μοχλό των 'ταχυτήτων'.Αν τα 30sec σου φαίνονται λίγα,πίστεψέ με, τα 30sec κάποιες φορές σου φαίνεται αιώνας, καθώς αν πατήσεις λίγο παραπάνω το γκάζι ή το αφήσεις τελείως, χάνεται το μέτρημα των 30sec.Περιμένει να κρατήσεις σταθερά τα km/h με τα οποία πας (πατώντας σταθερό γκάζι δηλαδή) για να 'μετρήσει' αυτά τα ρημαδο-30sec.Τώρα αν είναι κατηφορικός δρόμος (κατάβαση ας πούμε), τότε μετά από αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα (δυστυχώς δεν το μέτρησα ποτέ), επιστρέφει στο D ή S (όποιο έχεις επιλέξει από το μοχλό των ταχυτήτων).
Μεγάλη σημασία επίσης έχει και πώς το οδηγούσες πριν.
Στην αυτόματη λειτουργία, παρατήρησα ότι όταν το οδηγούσα πιο επιθετικά, το D ανέβαζε ταχύτητα σε πιο υψηλές στροφές, ενώ κατέβαζε και σε πιο υψηλές.
Το ίδιο και στην S λειτουργία.
Αν πχ κατεβάσεις από τα 'αυτάκια' και πριν οδηγούσες επιθετικά (πάντα υποθέτοντας ότι δεν το είχες εξαρχής στη σειριακή λειτουργία), τότε θα κάνει παραπάνω από 30sec για να 'επιστρέψει' στο mode που το έχεις βάλει.
Γενικότερα ανάλογα με το στυλ οδήγησής σου, προσαρμόζεται σχετικά άμεσα και γρήγορα.Αν οδηγούσες ώρα επιθετικά, θα αργήσει πολύ να μπει στο 'φυσιολογικό' πρόγραμμα (D ή S ανάλογα με το τι έχεις επιλέξει). Αν έκανες ας πούμε 1-2-3 γκαζιές (πχ συνεχόμενες προσπεράσεις), τότε θα μπει πιο σύντομα (σε σχέση με πριν) στο πρόγραμμα που έχεις επιλέξει από τον μοχλό.κάτι που πρέπει να επισημάνω είναι ότι για να κατεβάσεις, εννοείται ότι η ταχύτητα που θες να βάλεις δεν ξεπερνά τον κόφτη, αλλιώς σε 'γράφει' και δεν κατεβάζει.
Αντίστοιχα αν θες να ανεβάσεις και είναι ΄πιο κάτω από τον κόφτη η επόμενη, πάλι σε 'γράφει'.
Και στις 2 περιπτώσεις, μπορεί να σε 'γράφει' αλλά αν για χ-ψ λόγο δεν το έχεις στη σειριακή λειτουργία, αυτό μπαίνει σε αυτήν για εκείνο το χρονικό διάστημα (που λέγαμε)Είναι βολικό να κοιτάς συνεχώς τα όργανα για να βλέπεις τι ταχύτητα έχεις; Πολλές φορές εγώ ακουμπάω με το χέρι μου τον μοχλό ταχυτήτων για να δω τι ταχύτητα έχω. Το πλεονέκτημα είναι ότι δεν παίρνεις το βλέμμα σου απ'το δρόμο. Με το DSG δεν σε κουράζει να κοιτάς συνεχώς τον πίνακα οργάνων;
Αρχικά κοιτούσα συχνά το καντράν καθώς δεν πολυ-καταλάβαινα ποιά ταχύτητα είχα.Επίσης αρχικά το είχα μόνιμα στο D και ειλικρινά δε με πολυένοιαζε τι ταχύτητα είχε μέσα.Με όλες τράβαγε παραπάνω από το ικανοποιητικό.
Μετά που άρχιζα να το πιέζω, κοιτούσα κλεφτά το καντράν αρκετά συχνά, όμως και πάλι ελάχιστες φορές με ενδιέφερε ακριβώς τι ταχύτητα έχω, αφού για να έχω πχ 4500rpm, σήμαινε ότι η επόμενη παραήταν ψηλά, οπότε αν ήθελα να επιταχύνω ίσως 'κρεμούσα' στην επιτάχυνση.Πιο πολύ το έκανα από περιέργεια, παρά γιατί ήταν μία πληροφορία που χρειαζόμουν εκείνη τη στιγμή.
Σε κάθε περίπτωση πάντως εμένα μου φαίνεται ευανάγνωστα τα γράμματα 6-5-4-3-2-1 που εμφανίζεται στο κάτω μέρος της κεντρικής οθόνης του καντράν όταν μπαίνει στην σειριακή λειτουργία το κιβώτιο.Πλέον το κοιτάω ελάχιστα καθώς από τα km/h που πάω και από τις στροφές του κινητήρα, ξέρω αμέσως τι ταχύτητα έχω.
Δυστυχώς αυτό που λες όταν οδηγείς χειροκίνητο ('πιάνω το λεβιέ και αμέσως ξέρω τι ταχύτητα έχω'), το χάνεις με το DSG.Πρέπει (αν δε θες να κοιτάς το καντράν) να μάθεις να οδηγείς και λίγο με το αυτί.
Στο όριο δεν ξέρω να σου πω τι θα έκανα.Πάντως προσπαθώντας να βάλω τον εαυτό μου να οδηγώ το αμάξι μου σε πίστα (δηλαδή καταστάσεις ταχύτατης οδήγησης), θα το είχα στο χειροκίνητο (σειριακό δηλαδή), θα κατέβαζα εγώ και θα το άφηνα να ανεβάζει (μόνο του) όταν έφτανε στον κόφτη.Τώρα στο δρόμο... ...τι να σου πω.Δε μου έχει τύχει και ποτέ να χτυπήσω κόφτη σε στροφή και να μου βάλει την επόμενη και να με 'κρεμάσει'.Ίσως και γιατί δεν μπαίνω ποτέ τόσο οριακά σε στροφές δρόμου (που συνεπάγεται ότι υπάρχουν και άλλοι που απλά πάνε στις δουλειές τους εκείνη την ώρα).
Και για να απαντήσω σε όλες σου τις ερωτήσεις θα σου δώσω ένα παράδειγμα:
Πχ σε κατάσταση εθνικής, το έχω στο D που αυτόματα σημαίνει ότι έχει 6η ταχύτητα όταν πας με σταθερα km/h. (D=οικονομική οδήγηση υποτίθεται).Θες να προσπεράσεις και θες να κατεβάσεις εσύ?Πατάς 1 φορά το (-) και αυτόματα ξέρεις ότι έχεις 5η.Νομίζεις ότι θα χρειαστείς 4η?Πατάς μία ακόμα φορά το (-).Θες μήπως 3η?Ξαναπατάς το (-).Ας πούμε ότι χτυπάει κόφτης κατά την επιτάχυνση...βάζει 4η αυτόματα...Μετά ας πούμε ότι δε θες να επιταχύνεις άλλο.Εσύ (χωρίς να πειράξεις τίποτα) συνεχίζεις να πηγαίνεις με σταθερά km/h κρατώντας σταθερό το γκάζι.Αυτό έχει 4η στο κιβώτιο (ελπίζω να καταλαβαίνεις ως εδώ και να μην τα περιγράφω πολύ συνοπτικά).Μετά από 30sec (minimun χρόνος), θα αλλάξει σε κατάσταση D, θα θελήσει να βάλει 6η, οπότε αυτομάτως βάζει από 4η->5η και καπάκι μετά από πολύ-πολύ λίγο 5η->6η και επιστρέφεις στην οικονομική σου οδήγηση.Αν μπορείς να σκεφτείς κάποιο παράδειγμα πιο αντιπροσωπευτικό ή κάποιο άλλο παράδειγμα που φοβάσαι ότι θα σου δημιουργήσει πρόβλημα η λειτουργία του DSG, πες το και ευχαρίστως να το αναλύσουμε.
ΥΓ:Αν κάποιος πιστεύει ότι χαλάω το topic, ας που το πει.No offence.Θα αρχίσω να στέλνω pm's ή έστω κάποιος mod ή admin ας μεταφέρει τα σχετικά ποστ με το DSG του scirocco σε άλλο topic.
ΥΓ2:Και δικαιολογημένα κάποιος να ενοχληθεί με το πραγματικά τεράστιο σεντόνι. -
Eτοιμαζεται το Scirocco R20Τ το 2010 με τον κινητηρα του Audi S3 !!!
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
βασικα τι φημη εχουν τα ηλεκτρονικα του vag στον τομεα των παραθυρων?συνηθως πεφτουν τα παραθυρα..Οπότε λύσαμε και το πρόβλημα 'αν κολλήσει το παράθυρο στην προσπάθειά σου να ανοίξεις την πόρτα ίσως ξεκολλήσει η τσιμούχα'!!!
Οι άνθρωποι είναι 'μπροστά' λέμε!!!(νομίζω το 'περίφημο' πρόβλημα με τους γρύλους των παραθύρων σταμάτησαν με το τέλος της παραγωγής του Golf IV )
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Παιδιά, μια και μιλάμε για την ηλιοροφή, τι γίνεται σε περίπτωση σύγκρουσης; (φτουφτουφτου) Δε μειώνει την ακαμψία της καμπίνας; Θα φας και τα γυαλιά στο κεφάλι...
Πολυ σωστη παρατηρηση...
Επισης ισχυει γενικα αυτο που λεγεται, οτι συνηθως ενισχυεται εσωτερικα η οροφη οταν τοποθετειται απο το εργοστασιο ηλιοροφη?
Το αμαξωμα διατηρει την στιβαροτητα του, ή μετα απο λιγο καιρο
αρχιζει να τριζει ολη η οροφη στις λακουβες?Στεγνά! Όλα τα γυαλιά στο κεφάλι... Πέραν αυτού εγώ πιστεύω είναι πολλά 925ευρώ τουλάχιστον ας άνοιγε τελείως...
-
Γειά σας και από μένα!
Βρήκα τυχαία το φόρουμ καθώς έψαχνα πληροφορίες για την αρρώστια που λέγεται VW Scirocco και μπορώ να πω οτι ενθουσιάστηκα! Ενθουσιάστηκα αρχικά με το πλήθος των σελίδων του τόπικ και αργότερα (αφόυ άρχισα να διαβάζω τις πιο πρόσφατες, καμιά 50αρια περίπου!!!) από την αρτιότητα των απαντήσεων όλων σας. Πραγματικά έλυσα αρκετές απορίες που μου είχαν δημιουργηθει, όχι όμως όλες...!!Γι'αυτό όποιος ξέρει, παρακαλώ ας μου απαντήσει στα παρακάτω:
- Το RCD510 έχει σκληρό δίσκο ή μόνο το RNS510 τον έχει? Επίσης μπορεί να αναπαράγει εικόνες και βίντεο, έστω και με κάποια 'μετατροπή'?
- Στο γνωστό πακέτο με τα καλούδια, μπορώ να το παραγγείλω χωρις τις Donington και αν ναι, αλλάζει η τιμή του? Πιστεύω πως οι στάνταρ Long Beach είναι πολύ πιο όμορφες...
- Τι χρηματοδοτικά προγράμματα έχει η VW? Πχ. κάνει άτοκες δόσεις? Τώρα με την οικονομική κρίση δεν έχουν αναγγείλει τίποτα διευκολύνσεις, όπως άλλες εταιρείες? (Πόλλά θέλω ε?!)
- Γενικά, οι αντιπροσωπείες και οι έμποροι κάνουν κάποιες εκπτώσεις ή παρέχουν δωρεάν εξοπλισμό?
Αυτά τα ολίγα!! Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
ΥΓ.1: Προσπαθώ να μην αρχίσω να εκθειάζω το αμάξι, γιατί πιστεύω οτι μπορώ χαλαρά να γράψω έκθεση!!! Μιλάμε για ΠΟΡΩΣΗ...!!!
ΥΓ.2: Απ'οτι άκουσα στις ειδήσεις του ΑΝΤ1, η VW σταματάει την παραγωγή της για τη περίοδο των Χριστουγέννων, λόγω της οικονομικής κρίσης... Ελπίζω αυτό να μην καθυστερήσει κι άλλο τις παραγγελίες όλων σας. -
Ο χρήστης Giannis_13 έγραψε:
Γειά σας και από μένα!
Βρήκα τυχαία το φόρουμ καθώς έψαχνα πληροφορίες για την αρρώστια που λέγεται VW Scirocco και μπορώ να πω οτι ενθουσιάστηκα! Ενθουσιάστηκα αρχικά με το πλήθος των σελίδων του τόπικ και αργότερα (αφόυ άρχισα να διαβάζω τις πιο πρόσφατες, καμιά 50αρια περίπου!!!) από την αρτιότητα των απαντήσεων όλων σας. Πραγματικά έλυσα αρκετές απορίες που μου είχαν δημιουργηθει, όχι όμως όλες...!!Γι'αυτό όποιος ξέρει, παρακαλώ ας μου απαντήσει στα παρακάτω:
- Το RCD510 έχει σκληρό δίσκο ή μόνο το RNS510 τον έχει? Επίσης μπορεί να αναπαράγει εικόνες και βίντεο, έστω και με κάποια 'μετατροπή'?
- Στο γνωστό πακέτο με τα καλούδια, μπορώ να το παραγγείλω χωρις τις Donington και αν ναι, αλλάζει η τιμή του? Πιστεύω πως οι στάνταρ Long Beach είναι πολύ πιο όμορφες...
- Τι χρηματοδοτικά προγράμματα έχει η VW? Πχ. κάνει άτοκες δόσεις? Τώρα με την οικονομική κρίση δεν έχουν αναγγείλει τίποτα διευκολύνσεις, όπως άλλες εταιρείες? (Πόλλά θέλω ε?!)
- Γενικά, οι αντιπροσωπείες και οι έμποροι κάνουν κάποιες εκπτώσεις ή παρέχουν δωρεάν εξοπλισμό?
Αυτά τα ολίγα!! Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
ΥΓ.1: Προσπαθώ να μην αρχίσω να εκθειάζω το αμάξι, γιατί πιστεύω οτι μπορώ χαλαρά να γράψω έκθεση!!! Μιλάμε για ΠΟΡΩΣΗ...!!!
ΥΓ.2: Απ'οτι άκουσα στις ειδήσεις του ΑΝΤ1, η VW σταματάει την παραγωγή της για τη περίοδο των Χριστουγέννων, λόγω της οικονομικής κρίσης... Ελπίζω αυτό να μην καθυστερήσει κι άλλο τις παραγγελίες όλων σας.Απ ότι γνωρίζω το RCD δεν έχει σκληρό και δεν παίζει video, είναι απλά ένα 6 αρι cd-changer με έγχρωμη οθόνη αφής.
Το πακέτο επειδή το έβαλα και είχα κι εγώ την απορία σου δεν σπάει. Πάντως τελικά μου άρεσαν οι Donnington όταν τις είδα σε video κι όχι στο site της VW.
Για χρηματοδοτικά δεν γνωρίζω πάντως άν πιέσεις κάτι θα πάρεις όπως οι περισσότεροι εδώ πιστεύω.Αυτό για την παραγωγή τί το ήθελες;;; Μου έμπηξες μαχαίρι.....
Μακάρι να μην επηρεάσει τίποτα..... Ούτως η άλλως για να δακόπτουν την παραγωγή σημαίνει δεν έχουν παραγγελίες, κάτι που τουλάχιστον σε ότι αφορά το Scirocco δεν πιστεύω ότι συμβαίνει...μπορεί να σταματήσουν άλλες γραμμές παραγωγής που δεν υπάρχουν πολλές εκκρεμείς παραγελίες ή τουλάχιστον μπορούν να τις καλύψουν αργότερα εύκολα. Κανένας δεν θέλει να σταματήσει να βγάζει λεφτά...εάν βγάζει -
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Ούτως η άλλως για να δακόπτουν την παραγωγή σημαίνει δεν έχουν παραγγελίες, κάτι που τουλάχιστον σε ότι αφορά το Scirocco δεν πιστεύω ότι συμβαίνει...μπορεί να σταματήσουν άλλες γραμμές παραγωγής που δεν υπάρχουν πολλές εκκρεμείς παραγελίες ή τουλάχιστον μπορούν να τις καλύψουν αργότερα εύκολα. Κανένας δεν θέλει να σταματήσει να βγάζει λεφτά...εάν βγάζειΠέραν της πλάκας, κανείς δεν ξέρει που θα διακόψουν την παραγωγή και για πόσες μέρες.Μην τρελαινόμαστε άλλωστε.Το πολύ-πολύ να πάνε όλες οι παραγγελίες λίγο πιο πίσω... (2-3 βδομάδες )
ΥΓ:Προβλέπω βροχή μηνύματων με quotes που θα βρίζουν και θα ωρύονται: 'γιατί σταματάει την παραγωγή γ@μώ το κέρατό τους' και 'εγώ πότε θα παραλάβω το μονάκριβό (τέλειο) αμάξι μου? ' κτλ - κτλ
-
Ούτως η άλλως για να δακόπτουν την παραγωγή σημαίνει δεν έχουν παραγγελίες, κάτι που τουλάχιστον σε ότι αφορά το Scirocco δεν πιστεύω ότι συμβαίνει...μπορεί να σταματήσουν άλλες γραμμές παραγωγής που δεν υπάρχουν πολλές εκκρεμείς παραγελίες ή τουλάχιστον μπορούν να τις καλύψουν αργότερα εύκολα. Κανένας δεν θέλει να σταματήσει να βγάζει λεφτά...εάν βγάζει
Πέραν της πλάκας, κανείς δεν ξέρει που θα διακόψουν την παραγωγή και για πόσες μέρες.Μην τρελαινόμαστε άλλωστε.Το πολύ-πολύ να πάνε όλες οι παραγγελίες λίγο πιο πίσω... (2-3 βδομάδες )
ΥΓ:Προβλέπω βροχή μηνύματων με quotes που θα βρίζουν και θα ωρύονται: 'γιατί σταματάει την παραγωγή γ@μώ το κέρατό τους' και 'εγώ πότε θα παραλάβω το μονάκριβό (τέλειο) αμάξι μου? ' κτλ - κτλ
Ε ναι!!!!!!
(έτσι για να κάνω την αρχή)
-
Ο χρήστης morpheus έγραψε:
'Καροτσες' με 0.5sec στο 400αρι υπερ του DSG δεν υφιστανται...
Μην υποτιμάς το 0.5 sec...
Στα 160χαω (ΜΟΤ εξόδου απο 400άρι στο GTi) ένα αυτοκίνητο καλύπτει ~44 μέτρα / 1 sec = 22μ / 0.5 sec...
Πόσες 'καρότσες' των 4.2μ χωράνε στα 22μ...?Πρόχειρο διαγώνισμα...
Για να ισχύουν τα 22m που λες θα έπρεπε η κίνηση να ήταν ευθύγραμμη και ομαλή , πράγμα που δν συμβαίνει....
-
Ο χρήστης Giannis_13 έγραψε:
ΥΓ.2: Απ'οτι άκουσα στις ειδήσεις του ΑΝΤ1, η VW σταματάει την παραγωγή της για τη περίοδο των Χριστουγέννων, λόγω της οικονομικής κρίσης... Ελπίζω αυτό να μην καθυστερήσει κι άλλο τις παραγγελίες όλων σας.Ο ANT1 λέει παπ...ιές ακόμη μια φορά. Το Wolfsburg κλείνει για 2 βδομάδες τα Χριστούγεννα, όπως γίνεται κάθε χρόνο στη Γερμανία. Το Scirocco όμως δεν κατασκευάζεται εκεί αλλά στην Πορτογαλία.
Υ.Γ. Μη σας κάνουν εντύπωση οι 2 βδομάδες διακοπές για τους εργαζόμενους τα Χριστούγεννα, είναι κάτι που το συνηθίζουν οι Γερμανοί (όπως και σε άλλες περιπτώσεις). Επίσης το οκτάωρο είναι απαραβίαστο εκεί. Μην ψαρώνεται με όσα (σκόπιμα) σας λένε, τους χειρότερους είλωτες στην Ελλάδα θα τους βρείτε...
VW Scirocco