-
Οι i-Vtec πάντως φημίζονται για την οικονομία τους...
-
Ο χρήστης vargas έγραψε:
Φιλε μου ειλικρινα , αν μπορουσα να στο φερω τωρα να στο αφησω μια βδομαδα να το δεις κ μονος σου. κ αλλοι που τους συμπεριφερονται πολυ πιο σκληρα τα νουμερα που λες δεν τα χουν δει...δεν έχω ιδέα πόσο καίει ο 1800αρης του type s , άρα δεν έχω λόγο να μην σε πιστέψω...
-
Εγώ πάντως σε μποτιλιάρισμα με σταμάτα-ξεκίνα κλπ δεν θεωρώ τα 9-9.5 πολλά !
Επίσης δεν θεωρώ τον εαυτό μου οικονομικό οδηγό , αν δω κανένα κενό τσιμπάω λίγο την 2α έτσι για να ακούσω την τουρμπίνα να
Τέλος εδώ στην Χαλκίδα με τους δρόμους που δεν έχει (κωλόστενα) , δεν θεωρώ αντιπροσωπευτικό δείγμα τα 9-9.5 για την κατανάλωση εντός πόλεως , στην Κηφισίας π.χ με χαλαρό cruising έχω δει 6άρια και χαμηλά 7άρια
Από την κατανάλωση του πάντως είμαι πολύ ευχαριστημένος ειδικά στην Εθνική -
Ο χρήστης Nikos147i έγραψε:
Εξακολουθώ να μη καταλαβαίνω με ποια λογική τα 10λτ/100κμ για 1400άρι turbo μοτέρ είναι υψηλά.Συμφωνώ με red_monster.
Τέλος, 5-6λτ/100κμ για 1800άρη ατμοσφαιρικό μου μοιάζουν από απίθανα έως αδύνατα...εκτός αν μιλάμε για στιγμιαία, στις 2.500 στροφές.
Λογικά θα έχει ένα 8άρι μέση αν είσαι στα 120-130 σταθερά.
Ας θυμηθούμε μια παλιότερη δήλωση:
viewtopic.php?p=1188731#p1188731Σωστά:
Η 120i ήταν ΤΡΟΜΕΡΑ άνετη στα Ζαγοροχώρια που πήγα...χιλιομετροφάγος...απλά 6η και ανοίγει από παντού και άνετα! Δε θέλει κατεβάσματα. Η ροπή είναι εκπληκτική και το τράβηγμα με 6η τέλειο! Αναφορικά θα σου πω ότι το αυτοκίνητο ΔΕ καίει ΤΙΠΟΤΑ! Έκανα 700χμ, με γρήγορους ρυθμούς (170+ σε ευθείες και γρήγορα στις στροφές, προσπεράσματα κλπ) και κλιματισμό με 3/4 ρεζερβουάρ!!
Σε όλα τα παραπάνω, (πρεστίζ, ποιότητα, οδηγική ευχαρίστηση και ασφάλεια, ειδικά στα 3 πρώτα) η 120i είναι μονόδρομος.
με απλους υπολογισμούς, λίγο πάνω απο 5 λίτρα. Πως συνάδουν με τις τωρινές δηλώσεις δεν ξέρω.
-
Ο χρήστης tallyho έγραψε:
Εξακολουθώ να μη καταλαβαίνω με ποια λογική τα 10λτ/100κμ για 1400άρι turbo μοτέρ είναι υψηλά.
Συμφωνώ με red_monster.
Τέλος, 5-6λτ/100κμ για 1800άρη ατμοσφαιρικό μου μοιάζουν από απίθανα έως αδύνατα...εκτός αν μιλάμε για στιγμιαία, στις 2.500 στροφές.
Λογικά θα έχει ένα 8άρι μέση αν είσαι στα 120-130 σταθερά.
Ας θυμηθούμε μια παλιότερη δήλωση:
viewtopic.php?p=1188731#p1188731Σωστά:
Η 120i ήταν ΤΡΟΜΕΡΑ άνετη στα Ζαγοροχώρια που πήγα...χιλιομετροφάγος...απλά 6η και ανοίγει από παντού και άνετα! Δε θέλει κατεβάσματα. Η ροπή είναι εκπληκτική και το τράβηγμα με 6η τέλειο! Αναφορικά θα σου πω ότι το αυτοκίνητο ΔΕ καίει ΤΙΠΟΤΑ! Έκανα 700χμ, με γρήγορους ρυθμούς (170+ σε ευθείες και γρήγορα στις στροφές, προσπεράσματα κλπ) και κλιματισμό με 3/4 ρεζερβουάρ!!
Σε όλα τα παραπάνω, (πρεστίζ, ποιότητα, οδηγική ευχαρίστηση και ασφάλεια, ειδικά στα 3 πρώτα) η 120i είναι μονόδρομος.
με απλους υπολογισμούς, λίγο πάνω απο 5 λίτρα. Πως συνάδουν με τις τωρινές δηλώσεις δεν ξέρω.
Εσύ έχεις ορεξούλες να ψάχνεις ποστ 4ετίας...εγώ δεν έχω.
Αθήνα - Γιάννενα μέσω κατάρας είναι 600κμ περίπου. Τα έβγαλα με περίπου 45-48 λίτρα αν θυμάμαι καλά, άρα περίπου 8λτ/100κμ.
-
Πολλα γνωριζει για τοσο νεο μελος... μη θυμηθω και το ωραιο πμ που ελαβα...
-
Επιβεβαιώνω την κατανάλωση του scirocco! Εντώς πόλης δυσκολα πάει κάτω απο τα 10 λίτρα. Εκτός, με ταχύτητες γυρω στα 130 είναι στα 8.5. Εχω το 122!
-
Ο χρήστης aggelooos2000 έγραψε:
Επιβεβαιώνω την κατανάλωση του scirocco! Εντώς πόλης δυσκολα πάει κάτω απο τα 10 λίτρα. Εκτός, με ταχύτητες γυρω στα 130 είναι στα 8.5. Εχω το 122!ouaou φιλε πραγματικά έχεις μεγάλες καταναλώσεις! μήπως το ζορίζεις αρκετά? γτ εγώ στο γκολφ μου(δεν εχουν διαφορες) εντός πόλης αλλά όχι σε μποτιλιαριμα εχω και βλέπω ενα 8,4λτ/100 και εκτός πόλης πάλι έχω(υπολογισει)και βλέπω(τριπ κομπιουτερ)οτι εχω ενα 7,1 λτ/100 με ταχύτητες οπος λες κ εσυ στα 130 κοντά... στην ιώνια οδό φυσικά αλλάζει το πράγμα +30κμ/ωρα αα και όλα αυτά με 225 πελμα λάστιχου οχι 205 που εχει το σιροκκο 122..
-
δεν μπορω να καταλαβω για ποιο λογο,σε οποιαδηποτε δηλωση,εκαστοτε μελους,υπαρχει παντοτε καποιος που προσπαθει να τον συναιτισει,να του δειξει το σωστο(με βαση τα δικα του κριτηρια) κ να τον πεισει οτι κανει λαθος.
για μενα λοιπον,ξαναλεω κρινωντας παντα με τα δικα μου κριτηρια,χωρις να προσπαθω να πεισω κανεναν,10λτ/100χλμ απο 1.4λτ 160 ιππων,ειναι πολλα.θα προτιμουσα 12λτ/100χλμ,απο 2λτ κ 265 ιππους.απλο.δεν μπορει το ροκκο μου να καιει σχεδον το ιδιο με το 3λτ πετρελαιο(αλλα κ 2.000κγ κ κινητο περιπτερο απο αποψη αεροδυναμικης αντιστασης) λαντ κρουιζερ.αν ηταν πυραυλακατος στα 1.4(που δεν ειναι σε καμια περιπτωση),ΕΓΩ κ με βαση τα ΔΙΚΑ ΜΟΥ κριτηρια,θα το δικαιολογουσα.
γνωριζα εκ των προτερων οτι η εργοστασιακη τιμη εχει αποκλιση απο τις πραγματικες μεσες.αλλα δεν περιμενα να ειναι της ταξεως του 30%,σε 1350κγ,1.4λτ..
αυτα απο μενα.η αποψη μου κ μονο.ελευθεροι να διαφωνισετε η να συμφωνησετε.κ εγω μαζι σας.
καλη συνεχεια. -
Το θέμα είναι ότι η εργοστασιακή δεν είναι υπολογισμένη ούτε με τις συνθήκες που οδηγεί ο καθένας ξεχωριστά, ούτε με μποτιλιάρισμα στην Αθήνα. Από εκεί και πέρα το να έχουν 2 διαφορετικά άτομα, ο ένας 1.4Τ με 160 άλογα και ο άλλος 2lt με 265 και πηγαίνοντάς τα και τα 2 νορμάλ και στο τέλος έχουν διαφορά στην κατανάλωση 2 λίτρα (10 έναντι 12) δε λέει τίποτα σπουδαίο, και αποτυπώνει μια μικρή άποψη από τη χρήση του αυτοκινήτου(μέσος όρος με νορμάλ μετακίνηση). Για να το δει κανείς πιο σφαιρικά θα πρέπει να υπολογίσει πως σε φουλ σκίσιμο το 1.4 θα κάψει 13,5-14 lt ενώ το άλλο μπορεί και 4-5 λίτρα παραπάνω, ενώ σε προσπάθεια με οικονομική οδήγσηση θα είναι πάλι οικονομικότερο το 1.4. Το μεγάλο όμως έχει 100 άλογα επιπλέον, τα οποία αποδίδονται αναλογικά σε όλο το φάσμα των στροφών, οπότε είναι απόλυτα λογικό αυτό το αποτέλεσμα στην κατανάλωση.
-
Ο χρήστης Mark έγραψε:
Το θέμα είναι ότι η εργοστασιακή δεν είναι υπολογισμένη ούτε με τις συνθήκες που οδηγεί ο καθένας ξεχωριστά, ούτε με μποτιλιάρισμα στην Αθήνα. Από εκεί και πέρα το να έχουν 2 διαφορετικά άτομα, ο ένας 1.4Τ με 160 άλογα και ο άλλος 2lt με 265 και πηγαίνοντάς τα και τα 2 νορμάλ και στο τέλος έχουν διαφορά στην κατανάλωση 2 λίτρα (10 έναντι 12) δε λέει τίποτα σπουδαίο, και αποτυπώνει μια μικρή άποψη από τη χρήση του αυτοκινήτου(μέσος όρος με νορμάλ μετακίνηση). Για να το δει κανείς πιο σφαιρικά θα πρέπει να υπολογίσει πως σε φουλ σκίσιμο το 1.4 θα κάψει 13,5-14 lt ενώ το άλλο μπορεί και 4-5 λίτρα παραπάνω, ενώ σε προσπάθεια με οικονομική οδήγσηση θα είναι πάλι οικονομικότερο το 1.4. Το μεγάλο όμως έχει 100 άλογα επιπλέον, τα οποία αποδίδονται αναλογικά σε όλο το φάσμα των στροφών, οπότε είναι απόλυτα λογικό αυτό το αποτέλεσμα στην κατανάλωση.+1
Με λιγο διαφορετρικο τροπο, κατεληξα και εγω στο ιδιο συμπερασμα, στα γραφομενα μου...
-
@C.L.A.B.
Στο ειχα αναφερει και παλαιοτερα, προσυπογραφω και τωρα. Εκανες πιθανοτατα λαθος επιλογη, για τις αναγκες-θελω,
για αυτα που περιμενες απο το υποψηφιο προς αγορα αυτοκινητο.
Η ιδανικη επιλογη για εσενα, ισως να ηταν το CR-Z. Αρκετα σβελτο, σπορτιφ, φρεσκο hatch με κουπε πινελιες, πιο 'παιχνιδιαρικο' (πηρως απενεργοποιουμενο ESP) και με μεση καταναλωση κατω απο 9λιτρα, στην πολη ακομα πιο χαμηλη.
To 10λιτρα στην πολη σαφως ΔΕΝ ειναι ΛΙΓΑ για ενα 1400αρι, η προτεραιοτητα-φιλοσοφια του κινητηρα ομως ΔΕΝ ειναι μονοδιαστατη ετσι κι αλλιως, απο την στιγμη που φοραει τουρμπινα Κ03, η οποια ειναι μεγαλη, για τον κυβισμο του αυτοκινητου.
Απλα το οφελος επικεντρωνεται σε σβελτη προς γρηγορη (σκισιμο) οδηγηση, οπου καταναλωσεις απο 10λιτρα (εκτος πολης)
μεχρι 13λιτρα, δεν ειναι δα και τραγικες ουτε καν υπερβολικες για τους ρυθμους που μπορει να κινειται.
Τελος, οκ πυραυλακατος δεν ειναι, αλλα με τυπικο 0-100Km/h σε 8sec, και 0-1000m σε 29sec 'ξερο' δεν ειναι και 'απλα σβελτο'.
Αν δηλαδη το πας 'δια της ατοπου...' εξεταζοντας τις επιδοσεις πρωτα, και μετα να δεις τι καταναλωση εχει το καθε ανταγωνιστικο ή μη αυτοκινητο (σε κυβικα-κατηγορια ογκου κτλ), δεν θεωρειται δα και τσιμπημενη η συνολικη καταναλωση του scirocco, τουλαχιστον με αυτα τα νουμερα που παραθετεις, τα οποια θεωρω και ακρως ρεαλιστικα. -
Ο χρήστης aggelooos2000 έγραψε:
Επιβεβαιώνω την κατανάλωση του scirocco! Εντώς πόλης δυσκολα πάει κάτω απο τα 10 λίτρα. Εκτός, με ταχύτητες γυρω στα 130 είναι στα 8.5. Εχω το 122!η γκολφω 122 κανει χαλαρα 8αρακια και 7αρακια
μαλλον πρεπει να αναθεωρησεις το οδηγικο σου στυλ
-
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
δεν μπορω να καταλαβω για ποιο λογο,σε οποιαδηποτε δηλωση,εκαστοτε μελους,υπαρχει παντοτε καποιος που προσπαθει να τον συναιτισει,να του δειξει το σωστο(με βαση τα δικα του κριτηρια) κ να τον πεισει οτι κανει λαθος.
για μενα λοιπον,ξαναλεω κρινωντας παντα με τα δικα μου κριτηρια,χωρις να προσπαθω να πεισω κανεναν,10λτ/100χλμ απο 1.4λτ 160 ιππων,ειναι πολλα.θα προτιμουσα 12λτ/100χλμ,απο 2λτ κ 265 ιππους.απλο.δεν μπορει το ροκκο μου να καιει σχεδον το ιδιο με το 3λτ πετρελαιο(αλλα κ 2.000κγ κ κινητο περιπτερο απο αποψη αεροδυναμικης αντιστασης) λαντ κρουιζερ.αν ηταν πυραυλακατος στα 1.4(που δεν ειναι σε καμια περιπτωση),ΕΓΩ κ με βαση τα ΔΙΚΑ ΜΟΥ κριτηρια,θα το δικαιολογουσα.
γνωριζα εκ των προτερων οτι η εργοστασιακη τιμη εχει αποκλιση απο τις πραγματικες μεσες.αλλα δεν περιμενα να ειναι της ταξεως του 30%,σε 1350κγ,1.4λτ..
αυτα απο μενα.η αποψη μου κ μονο.ελευθεροι να διαφωνισετε η να συμφωνησετε.κ εγω μαζι σας.
καλη συνεχεια.ποιος σου ειπε κι εσενα οτι το 2λιτρο με τα 265 καιει 12αρια?
εγω καιω σχεδον 14, ο vellerefontis λεει οτι καιει 12, αλλα εδω εχουμε να κανουμε και με αλλους οδηγους (διαφορετικου στυλ) που κινουνται σε διαφορετικες συνθηκες
απο το μοτερ σου δεν εχω ιδιαιτερη εμπειρια και δε σε αμφισβητω, αλλα δε μπορω να δεχτω ετσι αμασητο οτι καιει λιγο λιγοτερο απο το δικο μου..
αν σου εδινα το δικο μου ενδεχομενως να εκαιγες μια 16αρα
τα αλλα αυτοκινητα που αναφερεις τα οδηγεις εσυ ή γνωστοι σου?
-
it's not what you drive, but how u drive...
-
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
καλη συνεχεια.βαλε υγραεριο.
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Επιβεβαιώνω την κατανάλωση του scirocco! Εντώς πόλης δυσκολα πάει κάτω απο τα 10 λίτρα. Εκτός, με ταχύτητες γυρω στα 130 είναι στα 8.5. Εχω το 122!
η γκολφω 122 κανει χαλαρα 8αρακια και 7αρακια
Αν κυκλοφορεις σε κηφισιας/συγγρου/ποσειδωνος/μαραθωνος τα βραδυα τα βλεπεις τα 7αρια και τα 6αρια και χωρις να σερνεσαι . Μεσα στην κινηση ουτε στον υπνο σου....
Αν εχεις διαδρομη με πολλα σταματα ξεκινα και με κρυο μοτερ το 10 ειναι το στανταρ. Η καθημερινη μου διαδρομη για την Ασοεε ειναι μεσα απο το Ψυχικο και μετα απο τον περιφερειακο πολυγωνου κατεβαινω την Ευελπιδων, μια διαδρομη 10 χιλιομετρων, ε με ζορι το κατεβαζω στο 9.5 ... Και αυτο ειναι σε βαθος μετρησεων 1.5 ετους οδηγωντας με διαφορους τροπους7 μεσα σε τετοιες συνθηκες δεν εχω δει ΠΟΤΕ . Απο την αλλη λογω της 7ης, στα 130 σιγουρα εχω γυρω στο 7.5 ισως και πιο κατω
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
η γκολφω 122 κανει χαλαρα 8αρακια και 7αρακια
Οντως,στα δικα μας φταιει ο ποδης μας,στα αλλα ο κατασκευαστης...
-
σε συνθηκες που περιγραφεις και χειροτερες ο 265αρης θα καψει στην καλυτερη καμια 13αρα και σε ασφυκτικη κινηση εχω δει μεχρι και 18αρα
παρολα αυτα επειδη παω και τις χαλαρες μου βολτες τα απογευματα και τα βραδια κανω κανα ταξιδακι που και που , ή και βγαινω να τρεξω εχω μια γενικη μεση 13.6
αν καποιος αλλος ειχε το αυτοκινητο μονο για ταξιδια θα ειχε πολυ πιο κατω, σε ταξιδι η μεγαλυτερη καταναλωση που εχω δει ειναι 13.5 , αλλα δε ξερω τι με ειχε πιασει εκεινη τη μερα επεφτα 120 το λιγοτερο σε τιποτα καμπες
οποτε αναλογα και τη περιπτωση
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Οντως,στα δικα μας φταιει ο ποδης μας,στα αλλα ο κατασκευαστης...
δε το βγαζω απο το μυαλο μου αυτο, τα βλεπω σε αυτοκινητο πολυ καλου μου φιλου, ο οποιος περα απο τις χαλαρες βολτουλες, τρωει και στη μαπα το περιφερειακο με τραγικη κινηση για να πηγαινει καθημερινα πολυτεχνειο
βεβαια αυτος εχει και dsg , αυτο απο οτι εχω καταλαβει βοηθαει πολυ οποτε ισως δεν ειναι δικαιη η συγκριση
τα 'δικα σας' -βλεπε μιτο - δεν ειπα ποτε οτι δεν κανουν καλες καταναλωσεις
η 155 μιτο ανετα κανει 8αρακιαγια την 159 1.75 μονο εχω πει
VW Scirocco