-
Αυτό που θεωρώ σημαντικό οδηγικά σε ένα αυτοκίνητο είναι αν σε μια επαρχειακή διαδρομή σου εμπνέει εμπιστοσύνη να το οδηγείς οριακά και να βαζεις τακτικά σε λειτουργία το ESP, που σε βοηθάει να ανακαλύπτεις τα όρια με περισσότερη ασφάλεια. Γιατι μήν έχετε αυταπάτες, το ESP δεν μαζεύει την υπερβολή ... αλλά τα ρέματα κι οι μάντρες.
Και να προσθέσω ότι άμα γλιστράει με τα 4 δεν βοηθάει τίποτα παρά μόνο το οδηγικό ένστικτο επιλογής της ταχύτητας σου! Κι έτσι βγαίνεις εκτος δρόμου, δεν χρειάζεται να στρέψει.
-
Ο χρήστης inimic έγραψε:
Μήπως είσαι αλλοδαπός φίλε μου;
Οχι, απλα μερικες φορες, αισθανομαι 'Ινδιανος' , και οταν βρισκομαι σε μερη με ανυπαρκτη κινηση,
μου αρεσει να 'ξεκολλαω' οτι οδηγω, αποκταω καλυτερη επαφη, νιωθω καλυτερα τις αντιδρασεις του εκαστοτε αυτοκινητου.Εδώ μιλάμε σε Ελληνικό forum! Στην Ελλάδα λοιπόν, είναι οι κυκλοφοριακές συνθήκες (δρόμοι, συμεπριφορά οδηγών, κλπ.) τόσο άρτιες που σε συνδυασμό με τις αυξημένες οδηγικές ικανότητες των Ελλήνων κάνουν αυτά τα 'κοκοψοψια' (ESP) περιττά. Έχουν σχεδιαστεί γιά Γερμανούς και άλλους κουτόφραγκους και δυστυχώς πρέπει να τα επομίζεται και ο λαός μας.
Σαφως και ειμαι υπερ του ESP, και μαλιστα, οταν ειχα μια καλη οδηγικη επαφη με το Scirocco, ανεφερα ξεκαθαρα πως την λειτουργια του την βρηκα εξαιρετικη και καλορυθμισμενη:
viewtopic.php?f=15&t=31644&hilit=%CE%B3%CF%81%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%B7%CF%82+%CE%BA%CE%B9%CE%BA%CE%B9%CE%B6%CE%B1%CF%82&start=3225#p2075488Πέραν της πλάκας όμως, από πρροσωπική εμπειρία, το ESP σώζει ζωές και χαλάλι εάν χάνεται ένα μέρος ρυθμιστηκότητας.
Δεν διαφωνω σε αυτο, και μαλιστα οταν ανακοινωθηκε οτι πλεον συντομα θα παρεχεται η δυνατοτητα πληρους απενεργοποιησης του, αμεσα ανεφερα πως η όποια αισθηση ελευθεριας (σε δημοσιο δρομο, αλλα μονο οπου και οταν η κινηση ειναι ανυπαρκτη) μπορει να 'πιστωθει' μονο με 2α αντε και -μιση- 3η στο κιβωτιο. Απο εκει και περα, σε τυχον απωλεια ελεγχου θα ειναι ισως αδυνατη η επαναφορα του αυτοκινητου στην επιθυμητη πορεια...
-
Ο χρήστης JDL έγραψε:
JDL, τι αυτοκίνητο έχεις αν επιτρέπεται;
Tο ένα είναι Golf GTi V φτιαγμένο εξ΄ολοκλήρου στην Γερμανία στην ΜΤΜ, και το άλλο έρχεται με το καλό σε ένα μήνα.....βλέπε την υπογραφή μου.
'Το αλλο' ειναι...
Τα περισσοτερα πορσικα θα τα εχει για πρωινο...
Ουσιαστικα το καταπληκτικο αυτο Audi (οτι πιο...σημα κατατεθεν πιστευω της αλλοτε 'πολεμικης' Audi) ηταν και μια απο τις βασικες προτασεις μου για αντικατασταση του S3 του Vellerefonti, αλλα πλεον το κοστος του στην χωρα μας, πρεπει να φτανει τα 80-90κ σε περιπτωση παραγγελιας... -
Ο χρήστης JDL έγραψε:
... τώρα στο επι της ουσίας όμως δεν σηκώνει καν συζήτηση.
Tι εννοεις, τα οδηγησες και τα δυο και ειδες οτι το S3 ειναι ανωτερο απο το R?
Δεν κάνω ποτέ θεωρητικές συγκρίσεις γιατί όπως λένε και οι ξένοι Assumption is the mother of all fuckups,
Tο scirocco R το έχουμε στην οικογένεια το τελευταίο εξάμηνο και έχει ξεσπάσει πραγματικός πόλεμος με τον κουμπάρο μου και το δικό του S3 για το πιο είναι καλύτερο και σε ποια σημεία, και όπως καταλαβαίνεις επειδή είμαστε παιδάκια και δεν μένουμε στα λόγια κάθε σχεδόν παρασκευή και κυριακή 'βολτάρουμε' τα δυο αυτοκίνητα και όχι μόνο σε ότι συνθήκες μπορείς να φανταστείς....επειδή εγώ δεν είμαι ούτε ξάδελφος ούτε φίλος ούτε φάντασμα... αλλά είχα στην κατοχή μου το ένα και θα έχω το άλλο αφού το οδήγησα αρκετά το Αρ, ενα σας λέω,
απλά καμία σχέση το πάτημα του ενός από το άλλο... το δε Αρ είναι ανώτερο σε αίσθηση και ομορφιά αλλά χειρότερο σε πρακτικότητα...
το ένα θυμίζει αλύτικο αλλά και είναι τελικά στον δρόμο, το άλλο σου λέει πολλά αλλά επι της ουσίας πληρώνεις την απιστευτη ποιότητα... που εγώ την είχα οπότε χόρτασα... οδηγηκα ουδεμία σύγκριση εκτός του ταξιδιού που ήταν ανώτερο... αφού το ένα είναι GT και το άλλο δικαίως φοράει το R...
ήθελα κάτι πιο αυθεντικό αλλά όχι αγνωνιστικό, δεν έχω καμία δεύτερη σκέψη ούτε και το έκανα ελαφρά τη καρδία... είναι μια πολύ συνειδητοποιημένη επιλογή και χαίρομαι ιδιαίτερα που αναγνώρησα όλα τα θετικά του στοιχεία από την πρώτη βόλτα κιόλας. 'Εχουν γραφτεί πάμπολλα θετικά δε, στον διεθνή αλλά και τοπικό τύπο. Τα επικροτώ και επαυξάνω...
...αναμένω τον ερχομό του σαν μικρό παιδί και δεν πρόκειται να μου το πάρει κανείς εδώ μέσα, με ή χωρίς πικρόχολα, ειρωνικά, σοβαρά ή μη σχόλια...
για αυτό εξάλλου και σταμάτησα να ασχολούμε με το παρόν site. Οι φίλοι μου, που δόξα το θεό είναι πολλοί εδώ μέσα, έχουν καταλάβει ακριβώς τι κάνω και μόνο απο σεβασμό, αν όχι ουσιαστικά, περιμένουν κι αυτοί με την ίδια θέρμη...
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Δηλαδή να καταλάβω...το Scirocco R δεν είναι καθόλου παιχνιδιάρικο?
Δεν γυρίζει καθόλου και με τπτ?? Ούτε με στραμπουλίγματα, ούτε με φρένο, ούτε με 'άσε' και τιμονιά??I see trouble here...
Κάναν εξαιρετική δουλειά οι μηχανικοί δλδ σε σχέση με το απλό σιρόκκο!
Δεκτόν!
ακριβώς... πολύ καλή δουλειά... καλύτερη αίσθηση, καλύτερο τιμόνι, καλύτερα φρένα, καλύτερο βάρος, -200κιλά!, καλύτερο ήχο, καλύτερο πρόγραμμα DSG, και άλλα πολλά που μερικοί πειναλέοι εδώ μέσα ξεφτιλίζουν απλά γιατί δεν μπορούν πάρουν ούτε S3 ούτε Scirocco R...
Λυπάμαι που ξαναμπήκα μέσα σε αυτό το μπάχαλο... πάλι χαλάστηκα με την μ@λ@κία που παιζεται εδώ μέσα...
Λυπάμαι...
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
JDL, τι αυτοκίνητο έχεις αν επιτρέπεται;
Tο ένα είναι Golf GTi V φτιαγμένο εξ΄ολοκλήρου στην Γερμανία στην ΜΤΜ, και το άλλο έρχεται με το καλό σε ένα μήνα.....βλέπε την υπογραφή μου.
'Το αλλο' ειναι...
Τα περισσοτερα πορσικα θα τα εχει για πρωινο...
Ουσιαστικα το καταπληκτικο αυτο Audi (οτι πιο...σημα κατατεθεν πιστευω της αλλοτε 'πολεμικης' Audi) ηταν και μια απο τις βασικες προτασεις μου για αντικατασταση του S3 του Vellerefonti, αλλα πλεον το κοστος του στην χωρα μας, πρεπει να φτανει τα 80-90κ σε περιπτωση παραγγελιας...50 μεταχειρισμένα τρία βρήκα φίλε... αλλά άμα το οδηγήσεις θα καταλάβεις τι σημαίνει κινητήρας (θετικά) και τι σημαίνει βαρεμάρα και πλήρης ανυπαρξία αίσθησης (αρνητικά)
ένα ακόμη πιο βαρετό S3 με πολύ όμορφο σχήμα και υπέροχη τεχνολογία σασσί... μάλλον την δική σου επιλογή θα έκανα...
Porsche Cayman S
-
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
ακριβώς... πολύ καλή δουλειά... καλύτερη αίσθηση, καλύτερο τιμόνι, καλύτερα φρένα, καλύτερο βάρος, -200κιλά!, καλύτερο ήχο, καλύτερο πρόγραμμα DSG, και άλλα πολλά που μερικοί πειναλέοι εδώ μέσα ξεφτιλίζουν απλά γιατί δεν μπορούν πάρουν ούτε S3 ούτε Scirocco R...
Λυπάμαι που ξαναμπήκα μέσα σε αυτό το μπάχαλο... πάλι χαλάστηκα με την μ@λ@κία που παιζεται εδώ μέσα...
Λυπάμαι...
τώρα γίνεσαι άδικος και χάνεις το όποιο δίκιο είχες... δεν νομίζω κανείς να σε φθονεί (τουλάχιστον δεν φαίνεται στα γραφόμενα ) σε τέτοιο βαθμό που να χαλαστείς... μια εύλογη ερώτηση έπεσε για την επιλογή του r μετά το ολοκληρωμένο και με το ίδιο μοτέρ s3...
-
-
Έχω μια ειλικρινή απορία.
Πως μπορεί κάποιος από 4κίνηση να πάει με τα ίδια άλογα στην εμπρός κίνηση?
Πιο ασφαλή δεν είναι η 4κίνηση από την εμπρός κίνηση, ειδικά σε αυτά τα άλογα?
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Έχω μια ειλικρινή απορία.Πως μπορεί κάποιος από 4κίνηση να πάει με τα ίδια άλογα στην εμπρός κίνηση?
Κι εγώ μεταξύ άλλων την ίδια απορία είχα, αλλά φαίνεται πως δεν θεωρείται ειλικρινής η απορία μας.
Oh well....
-
Δηλαδή να καταλάβω...το Scirocco R δεν είναι καθόλου παιχνιδιάρικο?
Δεν γυρίζει καθόλου και με τπτ?? Ούτε με στραμπουλίγματα, ούτε με φρένο, ούτε με 'άσε' και τιμονιά??I see trouble here...
Κάναν εξαιρετική δουλειά οι μηχανικοί δλδ σε σχέση με το απλό σιρόκκο!
Δεκτόν!
Λυπάμαι...
Meaning??
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Έχω μια ειλικρινή απορία.
Πως μπορεί κάποιος από 4κίνηση να πάει με τα ίδια άλογα στην εμπρός κίνηση?
Κι εγώ μεταξύ άλλων την ίδια απορία είχα, αλλά φαίνεται πως δεν θεωρείται ειλικρινής η απορία μας.
Oh well....
Σιλάνς ΗF του μπίθουλα...
ΥΓ: Εντωμεταξύ κοιτάζω τα ποστ και δεν βρίσκω ούτε ένα ειρωνικό για το Scirocco R...
-
... τώρα στο επι της ουσίας όμως δεν σηκώνει καν συζήτηση.
Tι εννοεις, τα οδηγησες και τα δυο και ειδες οτι το S3 ειναι ανωτερο απο το R?
Δεν κάνω ποτέ θεωρητικές συγκρίσεις γιατί όπως λένε και οι ξένοι Assumption is the mother of all fuckups,
Tο scirocco R το έχουμε στην οικογένεια το τελευταίο εξάμηνο και έχει ξεσπάσει πραγματικός πόλεμος με τον κουμπάρο μου και το δικό του S3 για το πιο είναι καλύτερο και σε ποια σημεία, και όπως καταλαβαίνεις επειδή είμαστε παιδάκια και δεν μένουμε στα λόγια κάθε σχεδόν παρασκευή και κυριακή 'βολτάρουμε' τα δυο αυτοκίνητα και όχι μόνο σε ότι συνθήκες μπορείς να φανταστείς....**
επειδή εγώ δεν είμαι ούτε ξάδελφος ούτε φίλος ούτε φάντασμα... αλλά είχα στην κατοχή μου το ένα και θα έχω το άλλο αφού το οδήγησα αρκετά το Αρ....**Να προτείνω λοιπόν αφού ο καθένας θέλει να ακούει συγκεκριμένα πράγματα για τίς όποιες επιλογές του, να μου στέλνει σε pm τι θα ήθελε να διαβάσει ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ως απάντηση η τοποθέτηση, και εγω προσωπικά δεν έχω πρόβλημα να το αναδημοσιεύσω ως δικό μου.
Η χρέωση όμως το ξεκαθαρίζω θα είναι το συμβολικό ποσό των 50 λεπτών (για τους πειναλέους) και ίσως κάποιο σεντόνι (για τα φαντάσματα)........ -
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Λυπάμαι...Meaning?? [/quote]
Σημαίνει ότι συμετέχεις σε ένα φόρουμ μπάχαλο γεμάτο μαλακία που αυτά που γράφεις 'χαλάνε' την ηρεμία και ευεξία των υπολοίπων V.I.P. (πλουσίων) μελών, και από την στιγμή που δεν μπορείς να αγοράσεις ένα S3 η ένα Scirocco R είσαι πειναλέωντας.
Θα σου πρότεινα λοιπόν αφού δεν σου το επιτρέπει η φορολογική σου δήλωση η το μήκος του πουλιού σου να μην ξαναποστάρεις για ακριβά αυτοκίνητα, αλλά να γράφεις μόνο για καραμέλες που είναι φτηνές........ -
Ίσως θα έπρεπε, λόγω tact, να μην κάνουμε τέτοιες αναφορές στο συγκεκριμένο τόπικ (ο άνθρωπος έχει χαρά και ανυπομονησία για το νέο τουτου του).
Από την άλλη, ο φίλος vel, συμπεριφέρθηκε 10 φορές χειρότερα με τα γραφόμενά του γιατί δεν διέκρινα κάτι ειρωνικό στα ποστ κανενός.
Το ότι η συγκεκριμένη επιλογή (scirocco) κέντρισε το ενδιαφέρον αρκετών (και μάλλον άγνωστων μεταξύ τους) αναγνωστών δεν είναι τυχαίο. Σημαίνει ότι τα σχόλια έχουν κάποια βάση.
Εγώ θα ξαναπώ καλορίζικο και το εννοώ, αλλά χρειάζεται και μια αυτοσυγκράτηση σε αυτά που γράφονται και δεν είναι όλοι υποχρεωμένοι να τα ανέχονται.
-
οριστε και τα δικα μου 50cents
απο S3 σε κατι αλλο?
για μενα το S3 ειναι ενα γρηγορο GT για 24Χ365 χρηση, ιδανικο για δρομους σαπουνια σαν τους Ελληνικους. Πασχει καπως σε feeling βεβαια, αλλα ποιος τα εχει ολα;- πας σε κατι πιο καθαροαιμο, οχι απαραιτητα πιο γρηγορο. Δικηνητο και μαλιστα μπροστα; Οκ, Megane RS.- (μεγαλο μειον για μενα η ελλειψη DSG)
- πας σε κατι πιο αποτελεσματικο και ακομη πιο γρηγορο; EVO & STi
- πας σε κατι πιο κυριλε; Μτχ BMW η Πορσε
(- πας για το απολυτο; Πουλας το σπιτι και παιρνεις GT-R )
επαναλαμβανω, γιατι υπαρχουν και παρεξηγιαρηδες, αυτη ειναι η προσωπικη μου αποψη. Αρα καθε τι διαφορετικο δε σημαινει οτι ειναι λαθος.
-
και άλλα πολλά που μερικοί πειναλέοι εδώ μέσα ξεφτιλίζουν απλά γιατί δεν μπορούν πάρουν ούτε S3 ούτε Scirocco R...
Λυπάμαι...Τι είναι ετούτος ρε !!!
Απόγονος των Τσάρων ή κάποιας νεώτερης δυναστείας? -
Δυναστεια του σιροκο ...
JDL εσφαξες με μπαμπακι χωρις μπαμπακι με πριονι κ σιδεροπριονο....Παντως ειναι πιο ομορφο για μενα το σιροκο απο το Σ3 ...Πριμιουμ σιγουρα δεν ειναι ουτε το ενα το αλλο ...Οποτε αλαζονικα σχολια ειναι τουλαχιστον αστεια...Δηλαδη τι να πουν οι κατοχοι εξωτικων μην μου μιλαει κανεις γτ οδηγω ferrari?? Ενα γνωστο μου παντως με gallardo τον σαπακιασε ασχημα παρκαδορος στο balux οταν του πε, δεν πιστευω να πηρες καμια βολτα το εργαλειο οσο ημουν μεσα... οποτε προσοχη...
-
-
Αχ, εχω συγκινηθει παρα πολυ
VW Scirocco