-
Αν ζηλεύω κάτι στα φαουβε είναι το vagcom...
Τρομερό εργαλείο , υπάρχει άραγε ανάλογο για το γκρουπο ;
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Βρεθηκε τροπος για πληρη απενεργοποιηση του ESP μεσω VAG com, χωρις να απενεργοποιειται το ABS, για τα προ ΜΥ2012 μοντελα, οπου με τις εργοστασιακες τους ρυθμισεις, κατι τετοιο, μεχρι πρωτινος, δεν ηταν εφικτο...http://www.sciroccoclub.gr/forum/viewto ... 43#p161443
(ισως χρειαζεται μια τυπικη εγγραφη στο sciroccoclub, για να ανοιξει η σελιδα...)
Μλκία κατ εμέ αφού:
Το esp παραμένει μονίμα εκτός και δεν ξαναμπαίνει παρα μόνο αν κάνεις την αντίστροφη διαδικασία με το vag-com.@red_monster
πραγματικά με το vag-com μπορείς να κάνεις 'παπάδες' αν ξέρεις (ή διαβάσεις και μάθεις). -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Βρεθηκε τροπος για πληρη απενεργοποιηση του ESP μεσω VAG com, χωρις να απενεργοποιειται το ABS, για τα προ ΜΥ2012 μοντελα, οπου με τις εργοστασιακες τους ρυθμισεις, κατι τετοιο, μεχρι πρωτινος, δεν ηταν εφικτο...
http://www.sciroccoclub.gr/forum/viewto ... 43#p161443
(ισως χρειαζεται μια τυπικη εγγραφη στο sciroccoclub, για να ανοιξει η σελιδα...)
Μλκία κατ εμέ αφού:
Το esp παραμένει μονίμα εκτός και δεν ξαναμπαίνει παρα μόνο αν κάνεις την αντίστροφη διαδικασία με το vag-com.@red_monster
πραγματικά με το vag-com μπορείς να κάνεις 'παπάδες' αν ξέρεις (ή διαβάσεις και μάθεις).τα σπαει το vagcom αλλα θελει ΜΕΓΑΛΗ προσοχη.
-
To πολύ-πολύ αν κάνεις καμιά μλκία πατάς alt-ctrl-del.
-
Στο link που εβαλα, αναφερεται επιπλεον η δυνατοτητα ενεργοποιησης του TCS (torque steer compensator)
ενος συστηματος που επεμβαινει στην ηλεκτρικη κρεμαγιερα, κανοντας μικροδιορθωσεις οταν 'ψαρευει' το αυτοκινητο
σε εκκινησεις πχ, με σκοπο να διατηρηθει σε ευθεια πορεια, συστημα το οποιο ειναι -πιθανοτατα- ενεργοποιημενο στις ισχυροτερες εκδοσεις (scirocco R, Golf R)... -
Μλκία κατ εμέ αφού:
Το esp παραμένει μονίμα εκτός και δεν ξαναμπαίνει παρα μόνο αν κάνεις την αντίστροφη διαδικασία με το vag-com.Παντως λιγοτερο μαλακια σε σχεση με την αρχικη εργοστασιακη ρυθμιση για τα μοντελα παραγωγης μεχρι και τον Ιουνιο 2012, αφου πλεον μπορεις να το βγαλεις εκτος, χωρις ταυτοχρονα να χανεις το ABS, κατι που γινοταν πχ εαν αφαιρουσες την ασφαλεια Νο40 απο τον ηλεκτρικο πινακα...
Ετσι κι αλλιως εφοσον καποιος εχει εξοικειωθει με την λειτουργια απενεργοποιησης του ESP μεσω VAG com, το να το επαναφερει, δεν θα του παρει περισσοτερο χρονο απο δυο-τρια λεπτα πχ...Τωρα εαν εντωμεταξυ γινει χοντρομαλακια απο την πλευρα του οδηγου, αυτο ειναι δικο του προβλημα, αφου συνειδητοποιημενα μαλιστα ειχε προβει στην συγκεκριμενη ενεργεια, 'ακυρωσης' του ESP...
Τελος μιλαμε για ενα σπορτιφ μικρομεσαιο, που τουλαχιστον εμφανισιακα κανει μπαμ για τις...διαθεσεις του.
Δεν ειναι πχ Golf που να απευθυνεται σε ευρυτατο κοινο...Θα επρεπε απο την αρχη να διατιθεται η λειτουργια του ESP, οπως στα ΜΥ2012 μοντελα με δυνατοτητα πληρους απενεργοποιησης (οπου ακομα και ετσι, με χρηση φρενου ενεργοποιειται στιγμιαια...). Τουλαχιστον ετσι οσοι ειναι κατοχοι λιγοτερο προσφατων μοντελων, θα μπορουν να εαν θελουν να διαπιστωσουν τις δυνατοτητες του αυτοκινητου, χωρις 'ηλεκτρονικο φυλακα'... -
Μλκία κατ εμέ αφού:
Το esp παραμένει μονίμα εκτός και δεν ξαναμπαίνει παρα μόνο αν κάνεις την αντίστροφη διαδικασία με το vag-com.Παντως λιγοτερο μαλακια σε σχεση με την αρχικη εργοστασιακη ρυθμιση για τα μοντελα παραγωγης μεχρι και τον Ιουνιο 2012, αφου πλεον μπορεις να το βγαλεις εκτος, χωρις ταυτοχρονα να χανεις το ABS, κατι που γινοταν πχ εαν αφαιρουσες την ασφαλεια Νο40 απο τον ηλεκτρικο πινακα...
**Ετσι κι αλλιως εφοσον καποιος εχει εξοικειωθει με την λειτουργια απενεργοποιησης του ESP μεσω VAG com, το να το επαναφερει, δεν θα του παρει περισσοτερο χρονο απο δυο-τρια λεπτα πχ...**Τωρα εαν εντωμεταξυ γινει χοντρομαλακια απο την πλευρα του οδηγου, αυτο ειναι δικο του προβλημα, αφου συνειδητοποιημενα μαλιστα ειχε προβει στην συγκεκριμενη ενεργεια, 'ακυρωσης' του ESP...
Τελος μιλαμε για ενα σπορτιφ μικρομεσαιο, που τουλαχιστον εμφανισιακα κανει μπαμ για τις...διαθεσεις του.
Δεν ειναι πχ Golf που να απευθυνεται σε ευρυτατο κοινο...Θα επρεπε απο την αρχη να διατιθεται η λειτουργια του ESP, οπως στα ΜΥ2012 μοντελα με δυνατοτητα πληρους απενεργοποιησης (οπου ακομα και ετσι, με χρηση φρενου ενεργοποιειται στιγμιαια...). Τουλαχιστον ετσι οσοι ειναι κατοχοι λιγοτερο προσφατων μοντελων, θα μπορουν να εαν θελουν να διαπιστωσουν τις δυνατοτητες του αυτοκινητου, χωρις 'ηλεκτρονικο φυλακα'...περισσότερο ή λιγότερο δεν ξέρω. Είναι μ@λ@κία.-
Συν του ότι ξεχνάς το πολύ απλό: ότι το αμάξι αυτό (οπως και σχεδόν όλα τα υπόλοιπα που παράγονται σήμερα) έχουν ως στόχο την μετακίνηση σε **δημόσιο **δρόμο. Ή μήπως εγώ κάνω λάθος?Τέλος σχετικά με το bold, καλά τα λες εσύ στη θεωρία, αλλά στην πράξη δεν πιστεύω ότι κανένας θα κάτσει να βγάλει το esp εν κινήση γιατί 'θέλει να το κυνηγήσει' (το ερέθισμα για 'κυνήγημα' μπορεί να είναι διάφοροι εξωτερικοί παράγοντες) και μετά θα κάτσει να το ξαναβάλει εν κινήσει. Ή πιστεύεις ότι θα σταματάει σε κάθε 'αλλαγή διάθεσης' για να επανα-ενεργοποιεί το ESP? (γιατί εγώ δεν έχω τέτοια αυταπάτη )
ΥΓ: και σιγά ρε Γρηγόρη το πόσο πολύ σε κόβει το ESP του scirocco στο δημόσιο (το τονίζω) δρόμο που καταντάει κουραστικό. Επιεικώς υπερβάλλεις ότι είναι μλκια που δε βγαίνει το ESP στα 1ης γενιάς.
ΥΓ2: εξάλλου οι 'hard-core' που δε θέλουν τα ηλεκτρονικά (γιατί 'κόβουν τη χαρά και τη συμμετοχικότητα'), θα γουστάρουν περισσότερο που μπορούσαν να απενεργοποιήσουν και το ABS. (ελπίζω τις μλκιες να τις κάνουν μόνο στην πίστα ) -
θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε (από κάπου ψηλά κατα προτιμηση ) πως μαζεύεις σε δημόσιο δρόμο τον κώλο του σιρόκο...
-
περισσότερο ή λιγότερο δεν ξέρω. Είναι μ@λ@κία.-
Συν του ότι ξεχνάς το πολύ απλό: ότι το αμάξι αυτό (οπως και σχεδόν όλα τα υπόλοιπα που παράγονται σήμερα) έχουν ως στόχο την μετακίνηση σε **δημόσιο **δρόμο. Ή μήπως εγώ κάνω λάθος?Eλα ρε συ Γιωργο τωρα, παριστανεις το αγγελακι με το νοητο στεφανι...
Πριν ανακαλυφθει το ESP, δεν κυκλοφορουσαν αυτοκινητα στον δρομο?, ή μηπως τωρα που κυκλοφορουν
εχουν εξαλειφθει τα ατυχηματα, (και μαλιστα τα σοβαρα ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΑ, οπου το ESP δεν μπορει ετσι κι αλλιως να κανει κατι, ειναι ανωφελο, αποδεδειγμενα στις περισσοτερες περιπτωσεις)Τέλος σχετικά με το bold, καλά τα λες εσύ στη θεωρία, αλλά στην πράξη δεν πιστεύω ότι κανένας θα κάτσει να βγάλει το esp εν κινήση γιατί 'θέλει να το κυνηγήσει' (το ερέθισμα για 'κυνήγημα' μπορεί να είναι διάφοροι εξωτερικοί παράγοντες) και μετά θα κάτσει να το ξαναβάλει εν κινήσει. Ή πιστεύεις ότι θα σταματάει σε κάθε 'αλλαγή διάθεσης' για να επανα-ενεργοποιεί το ESP? (γιατί εγώ δεν έχω τέτοια αυταπάτη )
Εσυ δεν εχεις αυταπατη, αλλα αυτος που εχει το καλωδιο μονιμα συνδεδεμενο, και εφοσον υπαρχει πχ δυνατοτητα να περαστει
σε καποιο 'εξυπνο' κινητο το προγραμμα, αντι να κουβαλαει laptop, η 'δουλεια' γινεται στο αψε-σβησε...ΥΓ: και σιγά ρε Γρηγόρη το πόσο πολύ σε κόβει το ESP του scirocco στο δημόσιο (το τονίζω) δρόμο που καταντάει κουραστικό. Επιεικώς υπερβάλλεις ότι είναι μλκια που δε βγαίνει το ESP στα 1ης γενιάς.
ΥΓ2: εξάλλου οι 'hard-core' που δε θέλουν τα ηλεκτρονικά (γιατί 'κόβουν τη χαρά και τη συμμετοχικότητα'), θα γουστάρουν περισσότερο που μπορούσαν να απενεργοποιήσουν και το ABS. (ελπίζω τις μλκιες να τις κάνουν μόνο στην πίστα )Αυτα ειναι γουστα Γιωργο...Οπως εχει μαθει ο καθενας. Εγω εμαθα χωρις ABS και ακομα περισσοτερο χωρις κανενα 'φυλακα', σε οποιοδηποτε στυλ οδηγησης.
Προσεχα βεβαια στις ανησυχες στιγμες τι εκανα και που το εκανα, σε 'ξεχασμενες' διαδρομες χωρις κινηση.
Εσυ θεωρεις οτι επιεικως υπερβαλλω που δεν βγαινει, εγω θεωρω οτι επιεικως υπερβαλλουν οι Γερμανοι που τοσο καιρο (απο την αρχη βασικα) στα scirocco τουλαχιστον, δεν ειχαν αυτη την προσθετη δυνατοτητα οπως στην προηγουμενη γενια, ακομα και στα Golf, την δυνατοτητα πληρους απενεργοποιησης.Για το YΓ2, δεν ξερω σε τετοιες δυναμεις (πανω απο 150αλογα πχ) και με τα οδοστρωματα που εχουμε, εαν 'παλευεται'
η κατασταση χωρις ABS. Τουλαχιστον εγω θα το ηθελα (το ABS), και σε οτι με αφορα, ακομα και μεγαλυτερες ιπποδυναμεις, το να μην εχω (ή να εχω βγαλει εκτος, το) ESP, δεν μου εχει δημιουργησει προβλημα, ουτε αισθηση αναφαλειας.
Εαν πχ ειχα βαλει στο αυτοκινητο, νομιμα ημισλικ, ισως να μην με πειραζε καθολου ουτε η ελλειψη ABS...
Αλλα και παλι αυτο το τελευταιο ειναι υποθετικο, δεν το εχω δοκιμασει, και δεν ξερω τελικα εαν θα με ενοχλουσε ή οχι...
Η ελλειψη ESP παντως, σιγουρα δεν με ενοχλει, ειδικα οταν ενα αυτοκινητο ειναι καλοστημενο... -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε (από κάπου ψηλά κατα προτιμηση ) πως μαζεύεις σε δημόσιο δρόμο τον κώλο του σιρόκο...Aυτο εγινε μια φορα, και καλη, επιτηδευμενα, σε απομονωμενη διαδρομη, χωρις καθολου αυτοκινητα...
Το αποτελεσμα ηταν ενα βιαιο 'γονατισμα', ταυτοχρονα σχεδον, την στιγμη που η ουρα βγηκε προς τα εξω...
Πιο πολυ για να διαπιστωσω τελικα εαν 'γυριζει' εστω και 'κομμενο' απο τα φρενα του ESP, χωρις την χρηση χειροφρενου... -
Στο link που εβαλα, αναφερεται επιπλεον η δυνατοτητα ενεργοποιησης του TCS (torque steer compensator)
ενος συστηματος που επεμβαινει στην ηλεκτρικη κρεμαγιερα, κανοντας μικροδιορθωσεις οταν 'ψαρευει' το αυτοκινητο
σε εκκινησεις πχ, με σκοπο να διατηρηθει σε ευθεια πορεια, συστημα το οποιο ειναι -πιθανοτατα- ενεργοποιημενο στις ισχυροτερες εκδοσεις (scirocco R, Golf R)...Δεν είναι TCS = Traction Control System ? = αντισπιν ?
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
σε εκκινησεις πχ, με σκοπο να διατηρηθει σε ευθεια πορεια, συστημα το οποιο ειναι -πιθανοτατα- ενεργοποιημενο στις ισχυροτερες εκδοσεις (scirocco R, Golf R)...Δεν είναι TCS = Traction Control System ? = αντισπιν ?
Το συγκεκριμενο απ' οτι διαβασα και απο προηγουμενες δημοσιευσεις, του ιστοτοπου sciroccoclub.gr, παροτι εχει παρομοια αρχικα, με το αντισποιν, αφορα την ηλεκτρονικη παρεμβαση στην κρεμαγιερα, με σκοπο την μειωση του φαινομενου torque steering. Mπορεις να δεις και μια απο τις πρωτες αναφορες, εδω:
http://www.sciroccoclub.gr/forum/viewto ... 1&start=60
(υπαρχει και ενα ενδεικτικο video)
-
ΥΓ2: εξάλλου οι 'hard-core' που δε θέλουν τα ηλεκτρονικά (γιατί 'κόβουν τη χαρά και τη συμμετοχικότητα'), θα γουστάρουν περισσότερο που μπορούσαν να απενεργοποιήσουν και το ABS. (ελπίζω τις μλκιες να τις κάνουν μόνο στην πίστα )Οι hardcore δεν θα έπαιρναν εξ'αρχής Scirocco.
Αυτα ειναι γουστα Γιωργο...Οπως εχει μαθει ο καθενας. Εγω εμαθα χωρις ABS και ακομα περισσοτερο χωρις κανενα 'φυλακα', σε οποιοδηποτε στυλ οδηγησης.
Παρότι συμφωνώ μαζί σου στα περι ESP, δεν πρέπει να ξεχνάς πως μεγάλη μερίδα (νέων σχετικά) οδηγών πλέον δεν έχει οδηγήσει ποτέ χωρίς ESP και ABS.
Αυτό, σε κάποια αυτοκίνητα (όχι τόσο στο Scirocco που είναι στημένο προς την safe μεριά) μπορεί πολύ εύκολα να τους γυρίσει μπούμερανγκ με τα σημερινά δεδομένα... -
Eλα ρε συ Γιωργο τωρα, παριστανεις το αγγελακι με το νοητο στεφανι...
Πριν ανακαλυφθει το ESP, δεν κυκλοφορουσαν αυτοκινητα στον δρομο?, ή μηπως τωρα που κυκλοφορουν
εχουν εξαλειφθει τα ατυχηματα, (και μαλιστα τα σοβαρα ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΑ, οπου το ESP δεν μπορει ετσι κι αλλιως να κανει κατι, ειναι ανωφελο, αποδεδειγμενα στις περισσοτερες περιπτωσεις)Δεν παριστάνω κανέναν άγιο Γρηγόρη. Κι εγώ κάνω μ@λ@κίες και όση πείρα και να έχεις αν οδηγείς στα όρια, το λάθος θα το κάνεις.-
Δε θα σου τύχει την 1η φορά ή τη 2η ή την 100η, αλλά κάποια στιγμή θα σου τύχει. Εκεί θα χρειαστείς το ESP για να μην 'κλάψεις' το αμάξι σου.
(εδώ τα κάνουν οδηγοί αγώνων, δε θα το κάνεις εσύ που δεν ξέρεις τι υπάρχει μπροστά σου στο δημόσιο δρόμο?)Προσωπικά ποτέ δε με έκοψε το ESP εκτός από τις περιπτώσεις που πήγα να κάνω 'καγκουριά' (χειροφρενιές κτλ) ή το παρα-έκανα στη στροφή και το αμάξι γλίστρησε.
Όπως επίσης το ESP δεν είναι 'θεός' και αν γλιστρήσεις 'με τα 4', το ESP δεν καταλαβαίνει τίποτα και εσύ 'φεύγεις' κανονικότατα προς το εξωτερικό της στροφής. (το έζησα αυτό δυστυχώς )
Δες και τι σου γράφω παρακάτω (σχετικά με μικρά αμάξια με μεγάλες ιπποδυνάμεις) και πιστεύω ότι θα καταλάβεις.Εσυ δεν εχεις αυταπατη, αλλα αυτος που εχει το καλωδιο μονιμα συνδεδεμενο, και εφοσον υπαρχει πχ δυνατοτητα να περαστει
σε καποιο 'εξυπνο' κινητο το προγραμμα, αντι να κουβαλαει laptop, η 'δουλεια' γινεται στο αψε-σβησε...Γρηγόρη, αυτό που συζητάμε (και οποιαδήποτε ρύθμιση στον εγκέφαλο των VAG) δεν γίνεται με σχεδόν κανένα άλλο πρόγραμμα. Πόσο μάλλον με εφαρμογή που 'τρέχει' σε κινητό (και παίρνει δεδομένα από έναν εκπομπό που αναμεταδίδει ό,τι ζητήσεις). Με τα κινητά όπως και με τα άλλα εργαλεία που κυκλοφορούν, δεν μπορείς να 'δεις' τίποτε άλλο εκτός από καταγεγραμμένα σφάλματα και σε κάποια 'καλύτερα' μηχανάκια να μπορείς να log-άρεις 1-2 blocks (μετά η ταχύτητα λήψης μετρήσεων γίνεται 'τραγική' και δεν έχει νόημα).
Και για το Laptop: ναι, φυσικά μπορείς να είσαι συνδεδεμένος μόνιμα, αλλά η όλη διαδικασία που περιγράφει δεν γίνεται αν δε σταματήσεις (είτε στην άκρη του δρόμου είτε...στο μπροστινό σου ).
Και για να κάνω κι εγώ τον υπερβολικό, εγώ περιμένω να γεμίσουν οι αγγελίες με τρακαρισμένα scirocco.
Αυτα ειναι γουστα Γιωργο...
Δεν είναι γούστα Γρηγόρη. Κι εγώ έμαθα χωρίς ESP αλλά σε αμάξι λιγότερο από 150ps και για να πάρεις τόση φόρα που θα βγεις με 'όσα' από τη στροφή, έπρεπε να πάρεις φόρα από... την Κόρινθο.
Τα σημερινά αυτοκίνητα που έχουν τόση δύναμη (τα 'σκατούλια' τύπου polo έχουν πλέον 'εύκολα' 200ps! ) είναι για μένα απαραίτητη όχι γιατί δεν υπάρχουν επιδέξιοι οδηγοί αλλά γιατί αυτοί που οδηγούν συνήθως αυτά τα αυτοκίνητα ΔΕΝ είναι (επιδέξιοι) και δεν 'το έχουν' το άθλημα (γιατί συνήθως είναι μικροί σε ηλικία).Παρόλα αυτά σε ξαναρωτάω γιατί μου αρέσει να είμαι σαφής: Ας πούμε στην ιδεατή περίπτωση ότι κυνηγιέσαι με κάποιον σε ένα δρόμο κυκλοφοριακά ελεγχόμενο (κλειστό σε άλλα οχήματα). Θα είναι τόσο το κόψιμο του ESP που θα είναι καθοριστικό ώστε να μην περάσεις τον 'μπροστά σου'?
Μην τρελαθούμε...Τέλος, στο δρόμο τι θα ανακαλύψεις που θα στο 'κρύψει' έντεχνα το ESP? Αν μπορείς να πας με το scirocco (που δεν είναι και καμιά υπερ-κατασκευή, sports car κτλ και είναι και FWD σε όλες τις εκδόσεις του) με το πλάι για ώρα?
ΥΓ: μάλλον βέβαια πολύ φιλοσοφική συζήτηση για το τίποτα. Προσωπικά συνεχίζω να μην καταλαβαίνω την άρνησή σου στο ESP, τόσο σε ταπεινά μοντέλα όσο και σε πιο sport ακόμα κι αν δεν απενεργοποιείται καθόλου.
ΥΓ2: αλήθεια, τώρα που απενεργοποιείται το ESP έστω και με περίεργο τρόπο (vag-com κτλ), θα το αγοράσεις? -
Ο χρήστης morpheus έγραψε:
ΥΓ2: εξάλλου οι 'hard-core' που δε θέλουν τα ηλεκτρονικά (γιατί 'κόβουν τη χαρά και τη συμμετοχικότητα'), θα γουστάρουν περισσότερο που μπορούσαν να απενεργοποιήσουν και το ABS. (ελπίζω τις μλκιες να τις κάνουν μόνο στην πίστα )
Οι hardcore δεν θα έπαιρναν εξ'αρχής Scirocco.
Οι wannabe hardcore όμως που έχουν να διαθέσουν ως 25.000€? (αυτούς είχα στο μυαλό μου)
-
ΥΓ2: εξάλλου οι 'hard-core' που δε θέλουν τα ηλεκτρονικά (γιατί 'κόβουν τη χαρά και τη συμμετοχικότητα'), θα γουστάρουν περισσότερο που μπορούσαν να απενεργοποιήσουν και το ABS. (ελπίζω τις μλκιες να τις κάνουν μόνο στην πίστα )
Οι hardcore δεν θα έπαιρναν εξ'αρχής Scirocco.
Οι wannabe hardcore όμως που έχουν να διαθέσουν ως 25.000€? (αυτούς είχα στο μυαλό μου)
Aφενως αυτο που λεει ο morpheus, αφετερου, η εννοια 'Hardcore' ειναι διαφορετικη για τον καθενα...
Για εσενα hardcore μπορει να ειναι ακομα και να πατησεις το sport button πχ σε αυτοκινητο που εχει τετοια δυνατοτητα.
Για τον αλλο, hardcore μπορει να ειναι να βγαλει εντελως την ασφαλεια που περα απο το ESP απενεργοποιει ΚΑΙ το ABS, και να κυκλοφορει συνεχως ετσι.
Oι wannabe hardcore, συνηθως δεν ξερουν καν που,πως, και ποτε μπαινει το ESP, ακομα και αν καποια στιγμη νιωσουν καποιο τροχο να φρεναρει 'μονος του'... -
ΥΓ2: εξάλλου οι 'hard-core' που δε θέλουν τα ηλεκτρονικά (γιατί 'κόβουν τη χαρά και τη συμμετοχικότητα'), θα γουστάρουν περισσότερο που μπορούσαν να απενεργοποιήσουν και το ABS. (ελπίζω τις μλκιες να τις κάνουν μόνο στην πίστα )δηλ τόσα αμάξια που κυκλοφορούν έξω χωρίς ΕSP είναι επικίνδυνοι;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
δηλ τόσα αμάξια που κυκλοφορούν έξω χωρίς ΕSP είναι επικίνδυνοι;
Σε σύγκριση με αυτά που έχουν ESP είναι πιο επικίνδυνοι.
Πολύ αστεία μου φαίνεται όλη αυτή η συζήτηση όπου θέλουμε να απενεργοποιούμε συστήματα ασφαλείας σε καθημερινά αυτοκίνητα. Μου θυμίζει παλιότερα που κάποιοι ‘λέγαν πως τους ενοχλεί η ζώνη ασφαλείας και ψάχνανε πατέντες να μην κάνει μπιπ το αμάξι.
-
Ο χρήστης inimic έγραψε:
Πολύ αστεία μου φαίνεται όλη αυτή η συζήτηση όπου θέλουμε να απενεργοποιούμε συστήματα ασφαλείας σε καθημερινά αυτοκίνητα. Μου θυμίζει παλιότερα που κάποιοι ‘λέγαν πως τους ενοχλεί η ζώνη ασφαλείας και ψάχνανε πατέντες να μην κάνει μπιπ το αμάξι.
Exεις καποια επισημα στατιστικα στοιχεια, που να επιβεβαιωνουν κατι τετοιο...?
Γιατι εγω απο οσα δυστυχηματα εχω δει ειτε απο κοντα, (οχι μικροατυχηματα, οι λαμαρινες φτιαχνονται...οι χαμενες ζωες ομως οχι...) ειτε στην τηλεοραση, ειτε που εχω διαβασει, τα περισσοτερα προκληθηκαν με τετοιο τροπο και με τετοιες ταχυτητες, που το ESP απο μονο του εδειχνε αστειο μονο και μονο για να προστεθει στην συζητηση...Aτυχες το παραδειγμα με την ζωνη ασφαλειας, και πλεον -κανω και ενα βημα παραπανω- ΚΑΙ με τους αεροσακους.
Εκει ΝΑΙ, οι πιθανοτητες επιβιωσης, σε ενδεχομενο ατυχημα, αλλαζουν ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ, oταν φορας φυσικα ζωνη, και εχεις αεροσακο... -
Ο χρήστης inimic έγραψε:
έλα ρε παιδιά τώρα ...
VW Scirocco