Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Eλα ρε συ Γιωργο τωρα, παριστανεις το αγγελακι με το νοητο στεφανι...
Πριν ανακαλυφθει το ESP, δεν κυκλοφορουσαν αυτοκινητα στον δρομο?, ή μηπως τωρα που κυκλοφορουν
εχουν εξαλειφθει τα ατυχηματα, (και μαλιστα τα σοβαρα ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΑ, οπου το ESP δεν μπορει ετσι κι αλλιως να κανει κατι, ειναι ανωφελο, αποδεδειγμενα στις περισσοτερες περιπτωσεις)
Δεν παριστάνω κανέναν άγιο Γρηγόρη. Κι εγώ κάνω μ@λ@κίες και όση πείρα και να έχεις αν οδηγείς στα όρια, το λάθος θα το κάνεις.-
Δε θα σου τύχει την 1η φορά ή τη 2η ή την 100η, αλλά κάποια στιγμή θα σου τύχει. Εκεί θα χρειαστείς το ESP για να μην 'κλάψεις' το αμάξι σου.
(εδώ τα κάνουν οδηγοί αγώνων, δε θα το κάνεις εσύ που δεν ξέρεις τι υπάρχει μπροστά σου στο δημόσιο δρόμο?)
Προσωπικά ποτέ δε με έκοψε το ESP εκτός από τις περιπτώσεις που πήγα να κάνω 'καγκουριά' (χειροφρενιές κτλ) ή το παρα-έκανα στη στροφή και το αμάξι γλίστρησε.
Όπως επίσης το ESP δεν είναι 'θεός' και αν γλιστρήσεις 'με τα 4', το ESP δεν καταλαβαίνει τίποτα και εσύ 'φεύγεις' κανονικότατα προς το εξωτερικό της στροφής. (το έζησα αυτό δυστυχώς )
Δες και τι σου γράφω παρακάτω (σχετικά με μικρά αμάξια με μεγάλες ιπποδυνάμεις) και πιστεύω ότι θα καταλάβεις.
Εσυ δεν εχεις αυταπατη, αλλα αυτος που εχει το καλωδιο μονιμα συνδεδεμενο, και εφοσον υπαρχει πχ δυνατοτητα να περαστει
σε καποιο 'εξυπνο' κινητο το προγραμμα, αντι να κουβαλαει laptop, η 'δουλεια' γινεται στο αψε-σβησε...
Γρηγόρη, αυτό που συζητάμε (και οποιαδήποτε ρύθμιση στον εγκέφαλο των VAG) δεν γίνεται με σχεδόν κανένα άλλο πρόγραμμα. Πόσο μάλλον με εφαρμογή που 'τρέχει' σε κινητό (και παίρνει δεδομένα από έναν εκπομπό που αναμεταδίδει ό,τι ζητήσεις). Με τα κινητά όπως και με τα άλλα εργαλεία που κυκλοφορούν, δεν μπορείς να 'δεις' τίποτε άλλο εκτός από καταγεγραμμένα σφάλματα και σε κάποια 'καλύτερα' μηχανάκια να μπορείς να log-άρεις 1-2 blocks (μετά η ταχύτητα λήψης μετρήσεων γίνεται 'τραγική' και δεν έχει νόημα).
Και για το Laptop: ναι, φυσικά μπορείς να είσαι συνδεδεμένος μόνιμα, αλλά η όλη διαδικασία που περιγράφει δεν γίνεται αν δε σταματήσεις (είτε στην άκρη του δρόμου είτε...στο μπροστινό σου ).
Και για να κάνω κι εγώ τον υπερβολικό, εγώ περιμένω να γεμίσουν οι αγγελίες με τρακαρισμένα scirocco.
Αυτα ειναι γουστα Γιωργο...
Δεν είναι γούστα Γρηγόρη. Κι εγώ έμαθα χωρίς ESP αλλά σε αμάξι λιγότερο από 150ps και για να πάρεις τόση φόρα που θα βγεις με 'όσα' από τη στροφή, έπρεπε να πάρεις φόρα από... την Κόρινθο.
Τα σημερινά αυτοκίνητα που έχουν τόση δύναμη (τα 'σκατούλια' τύπου polo έχουν πλέον 'εύκολα' 200ps! ) είναι για μένα απαραίτητη όχι γιατί δεν υπάρχουν επιδέξιοι οδηγοί αλλά γιατί αυτοί που οδηγούν συνήθως αυτά τα αυτοκίνητα ΔΕΝ είναι (επιδέξιοι) και δεν 'το έχουν' το άθλημα (γιατί συνήθως είναι μικροί σε ηλικία).
Παρόλα αυτά σε ξαναρωτάω γιατί μου αρέσει να είμαι σαφής: Ας πούμε στην ιδεατή περίπτωση ότι κυνηγιέσαι με κάποιον σε ένα δρόμο κυκλοφοριακά ελεγχόμενο (κλειστό σε άλλα οχήματα). Θα είναι τόσο το κόψιμο του ESP που θα είναι καθοριστικό ώστε να μην περάσεις τον 'μπροστά σου'?
Μην τρελαθούμε...
Τέλος, στο δρόμο τι θα ανακαλύψεις που θα στο 'κρύψει' έντεχνα το ESP? Αν μπορείς να πας με το scirocco (που δεν είναι και καμιά υπερ-κατασκευή, sports car κτλ και είναι και FWD σε όλες τις εκδόσεις του) με το πλάι για ώρα?
ΥΓ: μάλλον βέβαια πολύ φιλοσοφική συζήτηση για το τίποτα. Προσωπικά συνεχίζω να μην καταλαβαίνω την άρνησή σου στο ESP, τόσο σε ταπεινά μοντέλα όσο και σε πιο sport ακόμα κι αν δεν απενεργοποιείται καθόλου.
ΥΓ2: αλήθεια, τώρα που απενεργοποιείται το ESP έστω και με περίεργο τρόπο (vag-com κτλ), θα το αγοράσεις?