-
Ο χρήστης olympian2 έγραψε:
Σήμερα έκανα ένα δεύτερο test drive σε ένα Golf VI 160PS DSG. Η πρώτη δοκιμή δε μου είχε επιτρέψει να βγάλω ασφαλές συμπέρασμα, καθώς δεν είχα τη δυνατότητα να δοκιμάσω το αμάξι σε γρήγορη οδήγηση (ο δρόμος, παρότι μεγάλος, είχε αρκετή κίνηση). Η σημερινή διαδρομή ήταν πολύ καλύτερη και συνδύαζε αυτοκινητόδρομο με επαρχιακό δρόμο με πολλές στροφές (κάποιες αρκετά απότομες). Το συμπέρασμά μου; ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ!!!. Οποιαδήποτε στιγμή θελήσεις, μπορείς να έχεις τη μέγιστη επιτάχυνση, με ένα απλό βύθισμα του γκαζιού. Δε σε ενδιαφέρει ούτε σε τι ταχύτητα είσαι, ούτε πόσες στροφές έχεις, τίποτα απολύτως. Πατάς τέρμα το γκάζι και εκτοξεύεσαι. Κολλάς στο κάθισμα κυριολεκτικά. Σε σχέση με το χειροκίνητο Scirocco που οδήγησα, αυτό σου δίνει την εντύπωση ότι έχει πολύ περισσότερη δύναμη, παρόλο που έχουν τον ίδιο ακριβώς κινητήρα. Μπορεί, θεωρητικά, το χειροκίνητο και το DSG να έχουν τους ίδιους χρόνους, όμως πρακτικά, σε καθημερινή οδήγηση, το DSG θα είναι αισθητά πιο γρήγορο, εφόσον κάνει πάντα τέλειες αλλαγές. Και πιο οικονομικό φυσικά, αν το έχεις στο D. Θα προτιμούσα βέβαια κι εγώ τα paddles να είναι σταθερά και όχι πάνω στο τιμόνι, ώστε να βολεύει περισσότερο στις στροφές, όμως αυτό είναι νομίζω λεπτομέρεια σε σχέση με τη συνολική εικόνα του κιβωτίου. Για να μη μιλήσω και για την κίνηση στην πόλη, όπου πραγματικά θα είναι η μέρα με τη νύχτα, σε σχέση με το χειροκίνητο.
Την πρώτη φορά ήμουν επιφυλακτικός, τώρα όμως πλέον αποφάσισα. DSG οπωσδήποτε. Το χειροκίνητο έχει πια πεθάνει. Να ζήσουμε να το θυμόμαστε.
Το ειχες βαλει και στο S mode? Εκει πρεπει να εχει καλυτερη αποκριση το μοτερ-μεταδοση.
Και στο S mode το kick-down το απενεργοποιει ή οχι?Το δοκίμασα σε όλα, και στο D και στο S και στο manual. To kickdown συνεχίζει να υπάρχει στο S, αν και δε θα στο κάνει συχνά καθώς συνήθως θα είσαι ήδη σε πολύ ψηλές στροφές. Σίγουρα η απόκρισή του είναι πολύ καλή, όμως δε νομίζω ότι θα χρησιμοποιείς το S σε καθημερινή χρήση. Είναι κουραστικό τόσο για σένα όσο και για τον κινητήρα, και πολύ αντιοικονομικό επίσης. Αυτό που συνήθως θα χρησιμοποιείς σε σπορ οδήγηση θα είναι το manual, με το οποίο ομολογώ ότι μπερδεύτηκα λίγο. Δεν άκουγα καθόλου τον κινητήρα (το Golf VI έχει φοβερή ηχομόνωση) και έπρεπε να κοιτάω συνέχεια το στροφόμετρο. Επίσης, όταν τόσα χρόνια οδηγείς manual, η αλλαγή με τα paddles (αλλά ακόμη και με το λεβιέ), χωρίς συμπλέκτη, σου φαίνεται κάπως περίεργη. Σίγουρα θέλει εξοικείωση, είμαι όμως σίγουρος πως όταν το μάθεις θα το παίζεις στα δάχτυλα. Κυριολεκτικά!!!
O κυριος λογος που ισως το συνδυαζα θα ηταν για να 'καλυπτει' ελαφρως
την ελλειψη αμεσης αποκρισης στις χαμηλες στροφες ο 160.
Με τις πολυ κοντες πρωτες 3 σχεσεις που θα αλλαζει συντομα προς τα πανω στην θεση D πχ θα βελτιωνεται καπως η κατασταση πιστευω...
Κατα τα αλλα το DSG6 που ειχα δοκιμασει αλλα μονο στην D και στο +/- ενος Golf V GTI,
αν και σου λυνει το θεμα της αυτοσυγκεντρωσης του δεξιου χεριου σε σχεση με το χειροκινητο επιλογεα, επιτρεποντας σου να εισαι πιο συγκεντρωμενος στην ιδανικη χαραξη
της διαδρομης που εχεις μπροστα σου (ειδικα με τα paddles, που προσωπικα ετσι οπως ειναι με βολευουν πολυ!), εντουτοις ενοιωθα οτι μου εχει στερηθει ο απολυτος ελεγχος της επιλογης αλλαγης σχεσης, ειτε με αργο ειτε με πολυ γρηγορο τροπο, οπως οταν πχ πετυχαινεις μια πολυ γρηγορη αλλαγη απο 2α σε 3η και ακους ενα πολυ ελαφρυ σπιναρισμα, ή αντιστοιχα οταν καταφερνεις να κατεβαζεις 1-2 ταχυτητες απανωτα με 'μυτη-τακουνι' χαιρεσαι να το ακους αυτο απο τον κινητηρα και να ξερεις οτι εσυ το κανεις αυτο
και οχι καποιο ηλεκτρονικο συστημα...
Παρολα αυτα αν τελικα δεν βγει με τo μοτορι που ελπιζω, μαλλον θα πρεπει
να βρω ενα 160αρη με DSG7 σε test drive για να παρω την μεγαλη αποφαση... -
Τι νόμιζες; Κι αυτός fan του firespark ήταν, τούτου μη δοθέντος όμως συμβιβάστηκε με το πρασινάκι. Γι' αυτό κι εγώ, αν τελικά το βγάλουν σε κόκκινο μεταλλικό, θα πηγαίνω και θα το παρκάρω έξω από το σπίτι του.Είπαμε είναι απόρρητο
-
Τα ίδια ακριβώς χρώματα υπάρχουν πλέον και για το Golf, όπως βλέπω...
Ναι,οχι πλεον ομως,απο παντα ...αλλα μονο για τη Γερμανια ...εγω ειχα κολλησει με το Collarot red...αλλα εχει και 2000€...
Κόκκινο εσύ;
Τι νόμιζες; Κι αυτός fan του firespark ήταν, τούτου μη δοθέντος όμως συμβιβάστηκε με το πρασινάκι. Γι' αυτό κι εγώ, αν τελικά το βγάλουν σε κόκκινο μεταλλικό, θα πηγαίνω και θα το παρκάρω έξω από το σπίτι του.
Aααα οχι εγω φαν του ΙROC ημουν παντα αρα Viper Ftw ...απλα μετα το πρασινο θα επαιρνα firespark γιατι ειναι φοβερο
-
Νομίζω πως αυτό είναι το μεγάλο πλεονέκτημα του DSG, που δεν μπορεί με τίποτα να σου το προσφέρει το manual. Εκεί ή θα πηγαίνεις πλακωμένος ή θα πηγαίνεις χαλαρά, οπότε σε περίπτωση που θέλεις να επιταχύνεις (για προσπέραση ή γιατί συνέβη κάτι απροσδόκητο) θα πρέπει πρώτα να κατεβάσεις ταχύτητα. Και όλοι ξέρουμε πόσο αργεί το κατέβασμα σε σχέση με το ανέβασμα. Άσε που στο DSG δε θα χρειαστεί καν να κατεβάσεις, το μόνο που θα κάνεις θα είναι να πατήσεις το γκάζι.έχω την εντύπωση ότι το χέρι θα κατεβάσει γρηγορότερα και πιο ακαριαία πχ από 6η σε 3η, ενώ το dsg μπορεί να μπερδευτεί να σου βάλει μια τελειωμένη 2α, να σε στείλει ψηλά εκτός turbo range και να χρειαστεί να περιμένεις την 3η για να επιταχύνεις..
-
Kαλημερα
ειναι ευκολο να ξσαναποσταρει καποιος φωτο απο τα μαρσπιε που γραφουν σιροκο?
ειχαν ξαναμπει φωτο αλλα δυστυχως χλωμο να τις βρω μεσα σε 300 σελιδες. -
Ο χρήστης tapouts έγραψε:
Kαλημεραειναι ευκολο να ξσαναποσταρει καποιος φωτο απο τα μαρσπιε που γραφουν σιροκο?
ειχαν ξαναμπει φωτο αλλα δυστυχως χλωμο να τις βρω μεσα σε 300 σελιδες.Δες τα δικά μου....
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
O κυριος λογος που ισως το συνδυαζα θα ηταν για να 'καλυπτει' ελαφρως
την ελλειψη αμεσης αποκρισης στις χαμηλες στροφες ο 160.
Με τις πολυ κοντες πρωτες 3 σχεσεις που θα αλλαζει συντομα προς τα πανω στην θεση D πχ θα βελτιωνεται καπως η κατασταση πιστευω...
Κατα τα αλλα το DSG6 που ειχα δοκιμασει αλλα μονο στην D και στο +/- ενος Golf V GTI,
αν και σου λυνει το θεμα της αυτοσυγκεντρωσης του δεξιου χεριου σε σχεση με το χειροκινητο επιλογεα, επιτρεποντας σου να εισαι πιο συγκεντρωμενος στην ιδανικη χαραξη
της διαδρομης που εχεις μπροστα σου (ειδικα με τα paddles, που προσωπικα ετσι οπως ειναι με βολευουν πολυ!), εντουτοις ενοιωθα οτι μου εχει στερηθει ο απολυτος ελεγχος της επιλογης αλλαγης σχεσης, ειτε με αργο ειτε με πολυ γρηγορο τροπο, οπως οταν πχ πετυχαινεις μια πολυ γρηγορη αλλαγη απο 2α σε 3η και ακους ενα πολυ ελαφρυ σπιναρισμα, ή αντιστοιχα οταν καταφερνεις να κατεβαζεις 1-2 ταχυτητες απανωτα με 'μυτη-τακουνι' χαιρεσαι να το ακους αυτο απο τον κινητηρα και να ξερεις οτι εσυ το κανεις αυτο
και οχι καποιο ηλεκτρονικο συστημα...
Παρολα αυτα αν τελικα δεν βγει με τo μοτορι που ελπιζω, μαλλον θα πρεπει
να βρω ενα 160αρη με DSG7 σε test drive για να παρω την μεγαλη αποφαση...Αυτό με την αίσθηση μειωμένης συμμετοχής πράγματι ισχύει και είναι κάτι που σε ξενίζει αρχικά. Πιστεύω όμως ότι είναι τελικά θέμα συνήθειας. Αν συνηθίσεις το DSG θα σου φαίνεται μετά περίεργο το χειροκίνητο. Όπως και να 'χει πάντως, η τάση για μειωμένη συμμετοχή του οδηγού και ανάληψη όλο και περισσότερων καθηκόντων από τα ηλεκτρονικά συστήματα του αυτοκινήτου είναι δεδομένη και μη αναστρέψιμη. Σκέψου πόσα πράγματα, που παλιά τα κάναμε εμείς, τα αναλαμβάνουν πλέον τα ηλεκτρονικά. Ηλεκτρονικό γκάζι, τιμόνι με ηλεκτρική υποβοήθηση (ρυθμιζόμενη ανάλογα με την ταχύτητα), ABS, ESP, ηλεκτρονικές αναρτήσεις, κλπ. Όλα αυτά μεταφράζονται σε μεγαλύτερη ασφάλεια, περισσότερη άνεση και καλύτερες επιδόσεις. Άποψή μου είναι πως το χειροκίνητο δε θα υπάρχει σε μερικά χρόνια.
Μπορείς πολύ εύκολα να βρεις ένα Golf 160 DSG για test drive, υπάρχουν πάρα πολλά. Δε χρειάζεται να είναι Scirocco, εξάλλου αυτό που σε ενδιαφέρει είναι να δοκιμάσεις το συνδυασμό 7-speed DSG με 1.4TSI 160PS.
-
Ο χρήστης saxo_1100 έγραψε:
Νομίζω πως αυτό είναι το μεγάλο πλεονέκτημα του DSG, που δεν μπορεί με τίποτα να σου το προσφέρει το manual. Εκεί ή θα πηγαίνεις πλακωμένος ή θα πηγαίνεις χαλαρά, οπότε σε περίπτωση που θέλεις να επιταχύνεις (για προσπέραση ή γιατί συνέβη κάτι απροσδόκητο) θα πρέπει πρώτα να κατεβάσεις ταχύτητα. Και όλοι ξέρουμε πόσο αργεί το κατέβασμα σε σχέση με το ανέβασμα. Άσε που στο DSG δε θα χρειαστεί καν να κατεβάσεις, το μόνο που θα κάνεις θα είναι να πατήσεις το γκάζι.
έχω την εντύπωση ότι το χέρι θα κατεβάσει γρηγορότερα και πιο ακαριαία πχ από 6η σε 3η, ενώ το dsg μπορεί να μπερδευτεί να σου βάλει μια τελειωμένη 2α, να σε στείλει ψηλά εκτός turbo range και να χρειαστεί να περιμένεις την 3η για να επιταχύνεις..
Στα δύο test drive που έκανα δε μου έδωσε ποτέ αυτήν την εντύπωση. Δεν αποκλείω ότι μπορεί να το κάνει (αν και το θεωρώ εξαιρετικά απίθανο, καθώς υποτίθεται ότι γνωρίζει σε ποιες στροφές έχει τη μέγιστη επιτάχυνση), εγώ πάντως δεν το παρατήρησα. Το πιο πιθανό είναι να κάνεις εσύ λάθος στο κατέβασμα, αφού δεν είσαι υπολογιστής να τα υπολογίσεις όλα με ακρίβεια, αλλά άνθρωπος που το κάνει στο περίπου. Ακόμη όμως και τέλειος να είναι ο υπολογισμός σου, στο χειροκίνητο το κατέβασμα παίρνει πάντα περισσότερο χρόνο από ό,τι το ανέβασμα. Το DSG απ' την άλλη το κάνει ακαριαία, και μάλιστα χωρίς τινάγματα και μουγκρίσματα.
Όλα αυτά τα συμπεράσματα τα έβγαλα βέβαια μέσα από τη σύντομη επαφή μου μαζί του. Κάποιος κάτχος μπορεί να μας κατατοπίσει καλύτερα.
-
Για οποιον ενδιαφερεται για παραλαβη σημερα στην Αττικη Οδο στην Περιφ.Υμμητου ειδα μια νταλικα με 8 ρικακια πανω, ασπρα,μπλε,μαυρα και κοκκινα, το 1 ασπρο και 1 κοκκινο σιγουρα με σπορ πακετο και αλλα 2 με interlagos.Σιγα τη λεπτομερεια αλλα λεμε τωρα.
Αντε με το καλο
-
xmmm... σπορτ πακετο ε??
εμενα φοραει ντονινγτον παντως..κ δν εχει σπορτ πακετ.....
βρε λες??????????????/ να πηγαινει προς κν λιμανι... αντε κατεβαστε το
-
Ο χρήστης ndsnks έγραψε:
έχω πρόχειρες τις σχέσεις μετάδοσης για golf vi 160 dsg7 (ίδιο πιστεύω θα είναι και στο scirocco)..
1η 41χλμ/6000
2η 74χλμ/6500
3η 110χλμ/6500
4η 150χλμ/6500
5η 196χλμ/6500
6η 220χλμ/5900
7η 220χλμ/4900εχουμε του manual??
εννοείται, γι'αυτό υπάρχει το φόρουμ
scirocco 1.4 tsi 6speed manualκόφτης 6600rpm
vmax 218km/h1η 57χλμ/6600
2η 101χλμ/6600
3η 158χλμ/6600
4η 209χλμ/6600
5η 218χλμ/5700
6η 218χλμ/5000 (δεν ξέρω αν πιάνει vmax με 6η ή μόνο με 5η)η κλιμάκωση είναι λίαν επιεικώς απαράδεκτη... είναι δυνατόν σε σπορ μοντέλο να στέλνεις την 3η στα 160 και την 4η στα 210??? επιπλέον μην ψαρώνετε με το 7.8-8sec στο 0-100, προσθέστε άλλο 0.2-0.3sec γιατί τα πιάνει με μια αλλαγή ταχύτητας..
όπως βλέπω τώρα τις σχέσεις, πιστεύω με το dsg7 θα έχεις 'άλλο' αμάξι (σε επιδόσεις)... το βράδυ θα φτιάξω ένα συγκριτικό επιδόσεων scirocco 1.4 160 6sp vs golf vi 160 dsg7..
-
.....Tα turbo μοτερ επωφελουντε απο τις μακρυες σχεσεις....
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
έχω πρόχειρες τις σχέσεις μετάδοσης για golf vi 160 dsg7 (ίδιο πιστεύω θα είναι και στο scirocco)..
1η 41χλμ/6000
2η 74χλμ/6500
3η 110χλμ/6500
4η 150χλμ/6500
5η 196χλμ/6500
6η 220χλμ/5900
2η 101χλμ/6600
3η 158χλμ/6600
4η 209χλμ/6600
5η 218χλμ/5700
6η 218χλμ/5000 (δεν ξέρω αν πιάνει vmax με 6η ή μόνο με 5η)η κλιμάκωση είναι λίαν επιεικώς απαράδεκτη... είναι δυνατόν σε σπορ μοντέλο να στέλνεις την 3η στα 160 και την 4η στα 210??? επιπλέον μην ψαρώνεται με το 7.8-8sec στο 0-100, προσθέστε άλλο 0.2-0.3sec γιατί τα πιάνει με μια αλλαγή ταχύτητας..
όπως βλέπω τώρα τις σχέσεις, πιστεύω με το dsg7 θα έχεις 'άλλο' αμάξι (σε επιδόσεις)... το βράδυ θα φτιάξω ένα συγκριτικό επιδόσεων scirocco 1.4 160 6sp vs golf vi 160 dsg7..
Tα turbo μοτερ επωφελουντε απο τις μακρυες σχεσεις....
και ηταν αναγκη να κανεις ολοκληρη παραθεση για μια απαντηση πεντε λεξεων.;
-
Νταξ...μου ξεφυγε αλλα το διορθωσα...
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Εγω παντως απο την αισθηση που ειχα στις στροφες λειτουργιας του κομπρεσσορα
δεν μπορω να πω οτι ημουν ευχαριστημενος...
Ο 122 εχει καλυτερη, αμεσοτερη και αποδοτικοτερη λειτουργια σε αυτο το φασμα στροφων.
Απλα ο 160 δειχνει τα δοντια του χαρις και την μεγαλυτερη τουρμπινα μετα τις 3,000+ στροφες.στα παρακάτω dynos όπου Scirocco tsi 160 και Astra GTC 1.6t, φαίνεται ξεκάθαρα ότι στις 2200 το scirocco έχει 50ps και το astra 80ps.. στις 2300 το scirocco 75ps και το astra 85ps.. μετά έρχονται στα ίσια τους.. είναι αυτή μήπως η περιοχή που παρατήρησες την αδυναμία του κομπρέσσορα?
(Πηγή Drive)Tα turbo μοτερ επωφελουντε απο τις μακρυες σχεσεις....
τα τούρμπο μοτέρ σαν της volvo, saab, audi που έχουν πολλά κυβικά ναι... το scirocco που είναι 14άρι τα 'φτύνει' όταν πέφτει η υπερπλήρωση..
από τις 5700-6200 η ροπή πέφτει από τα 20 κιλά στα 15 κιλά και από 6200-6600 δεν υπάρχει καν μέτρηση, οπότε η ροπή θα είναι ακόμα χαμηλότερα... άρα μιλάμε για ένα μοτέρ που αποδίδει όπως περιμένεις από 2500-5500, λίγο δεν είναι? ας φρόντιζαν τουλάχιστον να έβαζαν κοντύτερες σχέσεις να το ζωηρέψουν λίγο..
(Πηγή Drive) -
Επομένως, επιβεβαιώνεται η αίσθηση που είχα, κατά την οδήγηση και των δύο, ότι το DSG ήταν αισθητά πιο γρήγορο.
-
1η 41χλμ/6000
2η 74χλμ/6500
3η 110χλμ/6500
4η 150χλμ/6500
5η 196χλμ/6500
6η 220χλμ/5900
2η 101χλμ/6600
3η 158χλμ/6600
4η 209χλμ/6600
5η 218χλμ/5700
6η 218χλμ/5000 (δεν ξέρω αν πιάνει vmax με 6η ή μόνο με 5η)η κλιμάκωση είναι λίαν επιεικώς απαράδεκτη... είναι δυνατόν σε σπορ μοντέλο να στέλνεις την 3η στα 160 και την 4η στα 210??? επιπλέον μην ψαρώνετε με το 7.8-8sec στο 0-100, προσθέστε άλλο 0.2-0.3sec γιατί τα πιάνει με μια αλλαγή ταχύτητας..
Αν νομιζεις οτι με το σιροκκο παιρνεις χοτ χατς εισαι γελασμενος...αν θελεις επιδοσεις παιρνεις κορσα OPC η αμπαρθ απλα τα πραγματα...αλλα οχι και οτι το σιροκκο κοιμαται,GT ειναι ο χαρακτηρας του με ο,τι αυτο συνεπαγεται...
-
Επομένως, επιβεβαιώνεται η αίσθηση που είχα ότι το DSG ήταν αισθητά πιο γρήγορο.Εννοειται!Δες κοντρα GTI vs GTI Dsg και θα καταλαβεις...
-
Ο χρήστης jntaras έγραψε:
Επομένως, επιβεβαιώνεται η αίσθηση που είχα ότι το DSG ήταν αισθητά πιο γρήγορο.
Εννοειται!Δες κοντρα GTI vs GTI Dsg και θα καταλαβεις...
Έχω δει. Τους Γιαπωνέζους.
-
H διαφορα στα gti ειναι λογω των αλλαγων και οχι λογω κλιμακωσης....Στο scirocco αυτη η διαφορα στην αισθηση (και σε χρονους προφανως) οντως θα οφειλεται στην κλιμακωση. Αλλα το ενα εχει 6 και το αλλο 7....φυσιολογικο ειναι να ειναι πιο κοντες οι 7, δεν σημαινει πως το αλλο ειναι μακρυ! Για να γινει ομως πιο σωστος ο προσδιορισμος θα πρεπει να εχουμε και την τελικη σχεση μεταδοσης....ισως να μην ειναι η ιδια και ετσι οι σχεσεις να ειναι το ιδιο κοντες.
VW Scirocco