-
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Πως και δεν το πηρες σε firespark τελικα?Θα ήταν πολύ σκούρο για το διάστημα.
-
Ο χρήστης olympian2 έγραψε:
Πως και δεν το πηρες σε firespark τελικα?
Θα ήταν πολύ σκούρο για το διάστημα.
Παρε πρασινο να κανεις ευκολα φιλους αρειανους
-
Ο χρήστης jntaras έγραψε:
Ισχύει παιδιά! Χάρη στο λαχανί του σιρόκο γνωριστήκαμε.
-
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
To δευτερο πετυχημενο σου μετα απο αυτο
:yikes:
Καλορίζικο τότε!! Όπως το βλέπουμε και στις φωτογραφίες, ίδιο;
-
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
Αρειανός είσαι;
-
Vamos Aρειανάρα!!
-
-
Ο χρήστης ndsnks έγραψε:
έχω πρόχειρες τις σχέσεις μετάδοσης για golf vi 160 dsg7 (ίδιο πιστεύω θα είναι και στο scirocco)..
1η 41χλμ/6000
2η 74χλμ/6500
3η 110χλμ/6500
4η 150χλμ/6500
5η 196χλμ/6500
6η 220χλμ/5900
7η 220χλμ/4900καραθεόκοντες... κοίτα την 3η για να καταλάβεις...
εχουμε του manual??
εχεις του 122 τα χιλιομετρα ανα σχεση???????
-
@olympian2
Σε καθημερινη βαση... -
@olympian2
Σε καθημερινη βαση...Σωστός. Έχουν πολύ ενδιαφέρουσες φωτογραφίες. Να ήξερα και γαλλικά...
-
Κάτι μου λέει πως με τις αναμενόμενες αλλαγές ίσως δώσουν και νέα χρώματα. Κοιτούσα τώρα το configurator του GTI στο γερμανικό site της VW, και προς μεγάλη μου έκπληξη είδα ότι οι επιλογές χρωμάτων είναι πλέον άπειρες. Εκτός από τα απλά χρώματα (άσπρο, μαύρο, κόκκινο) χωρίς χρέωση, έχει 4 μεταλλικά και 2 περλέ με €480, και από εκεί και πέρα 13 (!!!) αποχρώσεις του μπλε, 5 του πράσινου, 3 του κόκκινου (οι 2 πολύ κοντά στο firespark ), 2 του κίτρινου και 5 ασημί/γκρι, όλα μεταλλικά και τα περισσότερα περλέ. Αυτά είναι τα καλά νέα, γιατί υπάρχουν και άσχημα. Ναι, σωστά το μαντέψατε, το κόστος. Από €1595 μέχρι €1980!!! Δεν τολμώ να φανταστώ τι θα σου ζητάνε στο συνεργείο για βαφή...
Δείτε τα και μόνοι σας:
http://www.volkswagen.de/vwcms/master_p ... n/GTI.htmlΤο μόνο σίγουρο είναι πως (όπως γράφουν εδώ και καιρό τα διάφορα ξένα sites) το χρώμα επέστρεψε. Αλλά μάλλον δε μας καταδέχεται...
-
Κάτι μου λέει πως με τις αναμενόμενες αλλαγές ίσως δώσουν και νέα χρώματα. Κοιτούσα τώρα το configurator του GTI στο γερμανικό site της VW, και προς μεγάλη μου έκπληξη είδα ότι οι επιλογές χρωμάτων είναι πλέον άπειρες. Εκτός από τα απλά χρώματα (άσπρο, μαύρο, κόκκινο) χωρίς χρέωση, έχει 4 μεταλλικά και 2 περλέ με €480, και από εκεί και πέρα 13 (!!!) αποχρώσεις του μπλε, 5 του πράσινου, 3 του κόκκινου (οι 2 πολύ κοντά στο firespark ), 2 του κίτρινου και 5 ασημί/γκρι, όλα μεταλλικά και τα περισσότερα περλέ. Αυτά είναι τα καλά νέα, γιατί υπάρχουν και άσχημα. Ναι, σωστά το μαντέψατε, το κόστος. Από €1595 μέχρι €1980!!! Δεν τολμώ να φανταστώ τι θα σου ζητάνε στο συνεργείο για βαφή...Δείτε τα και μόνοι σας:
http://www.volkswagen.de/vwcms/master_p ... n/GTI.htmlΤο μόνο σίγουρο είναι πως (όπως γράφουν εδώ και καιρό τα διάφορα ξένα sites) το χρώμα επέστρεψε. Αλλά μάλλον δε μας καταδέχεται...
Ρε δεν στο χα πει καιρο οτι το γκολφ στη Γερμανια εχει απειρα χρωματα?Απο την αρχη γινοταν αυτο,δεν εγινε τωρα...
-
Τα ίδια ακριβώς χρώματα υπάρχουν πλέον και για το Golf, όπως βλέπω...
-
Τα ίδια ακριβώς χρώματα υπάρχουν πλέον και για το Golf, όπως βλέπω...Ναι,οχι πλεον ομως,απο παντα ...αλλα μονο για τη Γερμανια ...εγω ειχα κολλησει με το Collarot red...αλλα εχει και 2000€...
-
Ο χρήστης jntaras έγραψε:
Ναι,οχι πλεον ομως,απο παντα ...αλλα μονο για τη Γερμανια ...εγω ειχα κολλησει με το Collarot red...αλλα εχει και 2000€...
-
Ναι,οχι πλεον ομως,απο παντα ...αλλα μονο για τη Γερμανια ...εγω ειχα κολλησει με το Collarot red...αλλα εχει και 2000€...
Κόκκινο εσύ;
-
Σήμερα έκανα ένα δεύτερο test drive σε ένα Golf VI 160PS DSG. Η πρώτη δοκιμή δε μου είχε επιτρέψει να βγάλω ασφαλές συμπέρασμα, καθώς δεν είχα τη δυνατότητα να δοκιμάσω το αμάξι σε γρήγορη οδήγηση (ο δρόμος, παρότι μεγάλος, είχε αρκετή κίνηση). Η σημερινή διαδρομή ήταν πολύ καλύτερη και συνδύαζε αυτοκινητόδρομο με επαρχιακό δρόμο με πολλές στροφές (κάποιες αρκετά απότομες). Το συμπέρασμά μου; ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ!!!. Οποιαδήποτε στιγμή θελήσεις, μπορείς να έχεις τη μέγιστη επιτάχυνση, με ένα απλό βύθισμα του γκαζιού. Δε σε ενδιαφέρει ούτε σε τι ταχύτητα είσαι, ούτε πόσες στροφές έχεις, τίποτα απολύτως. Πατάς τέρμα το γκάζι και εκτοξεύεσαι. Κολλάς στο κάθισμα κυριολεκτικά. Σε σχέση με το χειροκίνητο Scirocco που οδήγησα, αυτό σου δίνει την εντύπωση ότι έχει πολύ περισσότερη δύναμη, παρόλο που έχουν τον ίδιο ακριβώς κινητήρα. Μπορεί, θεωρητικά, το χειροκίνητο και το DSG να έχουν τους ίδιους χρόνους, όμως πρακτικά, σε καθημερινή οδήγηση, το DSG θα είναι αισθητά πιο γρήγορο, εφόσον κάνει πάντα τέλειες αλλαγές. Και πιο οικονομικό φυσικά, αν το έχεις στο D. Θα προτιμούσα βέβαια κι εγώ τα paddles να είναι σταθερά και όχι πάνω στο τιμόνι, ώστε να βολεύει περισσότερο στις στροφές, όμως αυτό είναι νομίζω λεπτομέρεια σε σχέση με τη συνολική εικόνα του κιβωτίου. Για να μη μιλήσω και για την κίνηση στην πόλη, όπου πραγματικά θα είναι η μέρα με τη νύχτα, σε σχέση με το χειροκίνητο.Την πρώτη φορά ήμουν επιφυλακτικός, τώρα όμως πλέον αποφάσισα. DSG οπωσδήποτε. Το χειροκίνητο έχει πια πεθάνει. Να ζήσουμε να το θυμόμαστε.
Το ειχες βαλει και στο S mode? Εκει πρεπει να εχει καλυτερη αποκριση το μοτερ-μεταδοση.
Και στο S mode το kick-down το απενεργοποιει ή οχι? -
Σήμερα έκανα ένα δεύτερο test drive σε ένα Golf VI 160PS DSG. Η πρώτη δοκιμή δε μου είχε επιτρέψει να βγάλω ασφαλές συμπέρασμα, καθώς δεν είχα τη δυνατότητα να δοκιμάσω το αμάξι σε γρήγορη οδήγηση (ο δρόμος, παρότι μεγάλος, είχε αρκετή κίνηση). Η σημερινή διαδρομή ήταν πολύ καλύτερη και συνδύαζε αυτοκινητόδρομο με επαρχιακό δρόμο με πολλές στροφές (κάποιες αρκετά απότομες). Το συμπέρασμά μου; ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ!!!. Οποιαδήποτε στιγμή θελήσεις, μπορείς να έχεις τη μέγιστη επιτάχυνση, με ένα απλό βύθισμα του γκαζιού. Δε σε ενδιαφέρει ούτε σε τι ταχύτητα είσαι, ούτε πόσες στροφές έχεις, τίποτα απολύτως. Πατάς τέρμα το γκάζι και εκτοξεύεσαι. Κολλάς στο κάθισμα κυριολεκτικά. Σε σχέση με το χειροκίνητο Scirocco που οδήγησα, αυτό σου δίνει την εντύπωση ότι έχει πολύ περισσότερη δύναμη, παρόλο που έχουν τον ίδιο ακριβώς κινητήρα. Μπορεί, θεωρητικά, το χειροκίνητο και το DSG να έχουν τους ίδιους χρόνους, όμως πρακτικά, σε καθημερινή οδήγηση, το DSG θα είναι αισθητά πιο γρήγορο, εφόσον κάνει πάντα τέλειες αλλαγές. Και πιο οικονομικό φυσικά, αν το έχεις στο D. Θα προτιμούσα βέβαια κι εγώ τα paddles να είναι σταθερά και όχι πάνω στο τιμόνι, ώστε να βολεύει περισσότερο στις στροφές, όμως αυτό είναι νομίζω λεπτομέρεια σε σχέση με τη συνολική εικόνα του κιβωτίου. Για να μη μιλήσω και για την κίνηση στην πόλη, όπου πραγματικά θα είναι η μέρα με τη νύχτα, σε σχέση με το χειροκίνητο.
Την πρώτη φορά ήμουν επιφυλακτικός, τώρα όμως πλέον αποφάσισα. DSG οπωσδήποτε. Το χειροκίνητο έχει πια πεθάνει. Να ζήσουμε να το θυμόμαστε.
Το ειχες βαλει και στο S mode? Εκει πρεπει να εχει καλυτερη αποκριση το μοτερ-μεταδοση.
Και στο S mode το kick-down το απενεργοποιει ή οχι?Το δοκίμασα σε όλα, και στο D και στο S και στο manual. To kickdown συνεχίζει να υπάρχει στο S, αν και δε θα στο κάνει συχνά καθώς συνήθως θα είσαι ήδη σε πολύ ψηλές στροφές. Σίγουρα η απόκρισή του είναι πολύ καλή, όμως δε νομίζω ότι θα χρησιμοποιείς το S σε καθημερινή χρήση. Είναι κουραστικό τόσο για σένα όσο και για τον κινητήρα, και πολύ αντιοικονομικό επίσης. Αυτό που συνήθως θα χρησιμοποιείς σε σπορ οδήγηση θα είναι το manual, με το οποίο ομολογώ ότι μπερδεύτηκα λίγο. Δεν άκουγα καθόλου τον κινητήρα (το Golf VI έχει φοβερή ηχομόνωση) και έπρεπε να κοιτάω συνέχεια το στροφόμετρο. Επίσης, όταν τόσα χρόνια οδηγείς manual, η αλλαγή με τα paddles (αλλά ακόμη και με το λεβιέ), χωρίς συμπλέκτη, σου φαίνεται κάπως περίεργη. Σίγουρα θέλει εξοικείωση, είμαι όμως σίγουρος πως όταν το μάθεις θα το παίζεις στα δάχτυλα. Κυριολεκτικά!!!
Ακόμη και στο D όμως, μπορείς να πηγαίνεις χαλαρά και οικονομικά, και σε οποιαδήποτε στιγμή να έχεις τη μέγιστη επιτάχυνση, είτε με kickdown είτε με τα paddles. Νομίζω πως αυτό είναι το μεγάλο πλεονέκτημα του DSG, που δεν μπορεί με τίποτα να σου το προσφέρει το manual. Εκεί ή θα πηγαίνεις πλακωμένος ή θα πηγαίνεις χαλαρά, οπότε σε περίπτωση που θέλεις να επιταχύνεις (για προσπέραση ή γιατί συνέβη κάτι απροσδόκητο) θα πρέπει πρώτα να κατεβάσεις ταχύτητα. Και όλοι ξέρουμε πόσο αργεί το κατέβασμα σε σχέση με το ανέβασμα. Άσε που στο DSG δε θα χρειαστεί καν να κατεβάσεις, το μόνο που θα κάνεις θα είναι να πατήσεις το γκάζι.
-
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
Κόκκινο εσύ;
Τι νόμιζες; Κι αυτός fan του firespark ήταν, τούτου μη δοθέντος όμως συμβιβάστηκε με το πρασινάκι. Γι' αυτό κι εγώ, αν τελικά το βγάλουν σε κόκκινο μεταλλικό, θα πηγαίνω και θα το παρκάρω έξω από το σπίτι του.
VW Scirocco