-
Ρε παιδιά δεν καταλαβαίνω την τρέλα με το Sciroco , και με το κάθε Scirocco .
Εννοώ ότι είναι καινούριο αμάξι , ακυκλοφόρητο στην Ελλάδα , πριν λίγο άρισε να κυκλοφορεί νομίζω και το έχουμε βγάλει υπεραυτοκίνητο , σούπερ κ.λ.π.
Μακάρι να βγεί πολύ καλό το αμάξι , για όλους εσάς που το έχετε παραγγείλει , αλλά προσωπικά μέχρι ένα αμάξι που βγει στηναγορά κάνει κάποια χιλιόμετρα κρατάω μικρό καλάθι (ισχύει για όλα τα αμάξια ανεξαρτήτου κόστους). Βγάζουμε πολύ εύκολα συμπεράσματα για τους κινητήρες επειδή τυχάνει να τους φοράει κάποιο προηγούμενο μοντέλου , ξεχνάμε όμως ότι κάθε αμάξι έχει άλλη συμπεριφορά ακόμα και αν φοράει τον ιδιο κινητήρα με άλλο αυτ/το του ίδιου group..
Anyway και πάλι καλορίζικα σε όλους -
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
Ρε παιδιά δεν καταλαβαίνω την τρέλα με το Sciroco , και με το κάθε Scirocco .
Εννοώ ότι είναι καινούριο αμάξι , ακυκλοφόρητο στην Ελλάδα , πριν λίγο άρισε να κυκλοφορεί νομίζω και το έχουμε βγάλει υπεραυτοκίνητο , σούπερ κ.λ.π.
Μακάρι να βγεί πολύ καλό το αμάξι , για όλους εσάς που το έχετε παραγγείλει , αλλά προσωπικά μέχρι ένα αμάξι που βγει στηναγορά κάνει κάποια χιλιόμετρα κρατάω μικρό καλάθι (ισχύει για όλα τα αμάξια ανεξαρτήτου κόστους). Βγάζουμε πολύ εύκολα συμπεράσματα για τους κινητήρες επειδή τυχάνει να τους φοράει κάποιο προηγούμενο μοντέλου , ξεχνάμε όμως ότι κάθε αμάξι έχει άλλη συμπεριφορά ακόμα και αν φοράει τον ιδιο κινητήρα με άλλο αυτ/το του ίδιου group..
Anyway και πάλι καλορίζικα σε όλουςΕδω εχεις ενα δικιο, απλα ολοι οι αμεσα ενδιαφερομενοι ειναι λογικο να ψαχνουν για νεα
στοιχεια, να ανταλλασουν αποψεις, και να κανουν αναλυσεις και υποθεσεις.
Μεχρι στιγμης ομως τουλαχιστον στην συγκεκριμενη περιπτωση, τα μεχρι τωρα δειγματα
που υπαρχουν ειναι κυριως θετικα... -
Ο χρήστης firstvw έγραψε:
Θελω να πω μια καλησπερα κι εγω. Σας διαβαζω πολυ καιρο τωρα και 8ελω αρχικα να πω σε ολους ενα μεγαλο ευχαριστω και για αυτα που εμαθα για το αυτοκινητο που θα εχω αυριο στα χερια μου αλλα και για το υπεροχο χιουμορ σας. Εγω το δικο μου scirocco το εχω παραγγειλει απο τον Ιουλιο (1.4 160HP μαυρο με RCD 510 και συναγερμο) και το παραλαμβανω αυριο. Μεχρι τον Σεπτεμβριο που το πουλησα ειχα ενα audi a3 1.6 fsi ambition full extra. Aπλα ενιωσα την αναγκη να πω ενα γεια και ενα ακομα ευχαριστω...Καλοτάξιδο φίλε και αν θελεις βάλε και καμία φωτό να το χαζέψουμε και σε μαύρο!!
-
Ο χρήστης Giannis_13 έγραψε:
Θελω να πω μια καλησπερα κι εγω. Σας διαβαζω πολυ καιρο τωρα και 8ελω αρχικα να πω σε ολους ενα μεγαλο ευχαριστω και για αυτα που εμαθα για το αυτοκινητο που θα εχω αυριο στα χερια μου αλλα και για το υπεροχο χιουμορ σας. Εγω το δικο μου scirocco το εχω παραγγειλει απο τον Ιουλιο (1.4 160HP μαυρο με RCD 510 και συναγερμο) και το παραλαμβανω αυριο. Μεχρι τον Σεπτεμβριο που το πουλησα ειχα ενα audi a3 1.6 fsi ambition full extra. Aπλα ενιωσα την αναγκη να πω ενα γεια και ενα ακομα ευχαριστω...
Καλοτάξιδο φίλε και αν θελεις βάλε και καμία φωτό να το χαζέψουμε και σε μαύρο!!
Αααα ναι φιλαρακι!Καλοριζικο!Καλοταξιδο!
-
Ο χρήστης Fanatic έγραψε:
Αν σκεφτείς ότι δίνω το παλιό μου αυτοκίνητο (ένα toyota mr2 2003) στις 17/12 (1.5 μήνα μετα την παραγγελία) σημαίνει ότι θα μέινω 6+ μήνες χωρίς όχημα!!!Μπορείς άνετα να διαπραγματευτείς να το δώσεις αρκετά αργότερα το παλιό σου αμάξι.
Το δικό μου το Golf-άκι (το παλιό αμάξι δηλαδή) το παρέδωσα κυριολεκτικά 1 μέρα πριν παραλάβω το καινούριο.(τετάρτη απόγευμα συγκεκριμένα παρέδωσα το Golf-άκι, Πέμπτη 12:00 το μεσημέρι είχα τα κλειδιά του καινούριου με πινακίδες και έτοιμο για βόλτες)
Εννοείται η τιμή ήταν προσυμφωνημένη (κατά την παραγγελία είχε γίνει αυτό υπογράφοντας και κάποια χαρτιά**).
Δε λέω ότι όλοι οι dealers έχουν την ίδια ευχέρεια με τις αντικαταστάσεις. Απλά σου δίνω μία ιδέα για το πόσες ανοχές έχουν στην πραγματικότητα και ποιές μας δείχνουν ότι (και καλά) έχουν.
Αφού έμαθες (από έγκυρη πηγή) ότι το αμάξι σου θα κάνει 6-7 μήνες να έρθει, μετά την 1η κρυάδα, πήγανε και 'απαίτησε' να σου αφήσουν το δικό σου αμάξι περισσότερο καιρό στα χέρια σου καθώς δε σε είχαν ενημερώσει γι'αυτήν την πολύμηνη καθυστέρηση και ότι εσύ θα επέλεγες άλλο αμάξι, ΑΝ το ήξερες από την αρχή κοκ (άσχετα αν εσύ θα την κάνεις χαλαρά γαργάρα την όλη υποθεση γιατί 'πεθαίνεις' να πάρεις το scirocco ). Αν φανείς πειστικός, σίγουρα θα τους σφίξεις τα λουριά και στην χειρότερη περίπτωση θα σου αφήσουν 1-2 μήνες ακόμα το αμάξι σου.
Απαίτησε να σου αφήσουν περισσότερο καιρό το δικό σου αμάξι, θα σου ξανατονίσω.
Κάπως πρέπει να πηγαίνεις κι εσύ στη δουλειά σου...**όπου το αμάξι θα παραδοθεί (προφανώς) όπως εκτιμήθηκε:ατρακάριστο με 15.500km το χρόνο (υπολόγισε σωστά ότι αυτούς τους μήνες που θα συνεχίσω να έχω το αμάξι μου προφανώς και θα το χρησιμοποιώ όπως πριν), με το Χ ηχοσύστημα, ζάντες αλουμινίου και γενικότερα με το συγκεκριμένο εξοπλισμό.Με άλλα λόγια όπως το είδε όταν το εκτίμησε (πριν 3,5 μήνες).
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Άλλος ένας στην λίστα αναμονής. Scirocco 1.4 λευκό με ηλιοροφή, RCD 510, πακέτο PLB. Αναμονή 5 -7 μήνες.
DSG;;;;;;
5-7 μήνες αναμονή!!!!! γιατί έτσι;;;;
Manual κιβώτιο. Οι μήνες δώρο με την .......... ηλιοροφή
-
Εγώ πάντως έδωσα το Seicento 10 λεπτά πριν παραλάβω τη MiTo. Διαπραγματευτείτε όσο περισσότερο μπορείτε - λόγω κρίσης πιστεύω ότι λογικά θα κάνουν τούμπες, και εγώ κουτουλάω το κεφάλι μου που παράγγειλα την Alfa στα μέσα του Σεπτέμβρη.
Στερνή μου γνώση να σ' είχα πρώτα, αλλά εντάξει, κανείς μας δεν είναι μάντης....
-
και εμενα το ιδιο μου ειπαν για να παρω το δελτα.αλλα το αφησα μια εβδομαδα πριν την παραλαβω γιατι ειχα αλλο αυτοκινητο και δεν ηθελα να παρω το ρισκο μια ζημια στο αυτοκινητο το οποιο ουσιαστικα δεν ηταν πια δικο μου...
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Εγώ πάντως έδωσα το Seicento 10 λεπτά πριν παραλάβω τη MiTo. Διαπραγματευτείτε όσο περισσότερο μπορείτε - λόγω κρίσης πιστεύω ότι λογικά θα κάνουν τούμπες, και εγώ κουτουλάω το κεφάλι μου που παράγγειλα την Alfa στα μέσα του Σεπτέμβρη.Στερνή μου γνώση να σ' είχα πρώτα, αλλά εντάξει, κανείς μας δεν είναι μάντης....
Ουουουου, τι να σου πω...Απο τουμπες αλλο τιποτα! Το δικο μου focus 1.6 του 2004 με μολις 35000χλμ και απειρα εξτρα που εκτιμησα γυρω στα 10,500Ε η αντιπροσωπεια μου το παιρνει 'χαριστικα' 7,000Ε!!!
Γιαυτο κι εγω θα περιμενω να βρω εναν ιδιωτη να το δωσω... Και κατι μου λεει οτι μεχρι τοτε θα εχουν αλλαξει τα πραγματα και στη VW σχετικα με προσφορες.
-
**Αυτές είναι οι εταιρίες που έχουν τα υλικά τους στο sirocco
Suppliers to the Volkswagen Scirroco :**
Autoliv Passenger airbag, seatbelts
Borgers Hood liner, floor carpet with absorber, luggage compartment mat and cover, wheel arch liners
Bosch Commonrail diesel injection system, gasoline pump and injector, wiper drive, body computer
Bridgestone Tyres
ContiTech Diaphragms for fuel management, heating and cooling lines, charge-air hoses, air-conditioning lines, fuel lines, timing belts
Dunlop Tyres
Dura Door space frames
ElringKlinger Cylinder head gaskets, specialty gaskets, cam covers
FAG Wheel bearings
Federal-Mogul Bearings, seals, pistons and rings
Freudenberg Engine and transmission seals
FTE Automotive Clutch master and slave cylinders, pipe assemblies
Grammer Front head restraints
Grupo Antolin Deadener
Guilford Europe Headliner and seating textiles
HellermannTyton Fixing clips and ties
INA Valve lash adjusters, belt drive elements, water pump bearing
Johnson Controls Seating system, battery
Kostal Steering column module, headlamp switch, seat adjust, electronic door control unit
LuK Dual mass flywheel, clutch discs
Lydall Underbody heat shields
Magna Sun visors, outside mirrors with actuators, brakelights, IP-beam, bumper, general stampings and assemblies
Magneti Marelli GDI injectors and throttle body for the 1.4 TSI engine, GDI injectors for the 1.4 TFSI engine, instrument cluster
Modine Condenser
Saint Gobain Backlite, front door glass, fixed sidelite, windshield
SKF Hub bearing units, gearbox and engine bearings
Stabilus Gas springs for hatchback
Tenneco Continuously controlled electronic suspension system
ThyssenKrupp Technologies Forged crankshafts, steering columns and intermediate shafts, suspension springs
TRW Rear calipers, driver airbag, steering wheel leather and switches, outer ball joints
Visiocorp Exterior mirrors
Winkelmann Powertrain Crankshaft torsional vibration dampers
ZF Chassis components, shifting system, clutch, dual-mass flywheel, twin dampers, strut, electro-mechanical steering -
Ο χρήστης olympian2 έγραψε:
Το σιροκο ειναι κουπε? Ε καλα μην τρελαθουμε κιολας.
Αν δέχεσαι ότι είναι coupe η Brera, τότε είναι και το Scirocco. Αν συνεχίζεις να μην πείθεσαι, μπορείς απλά να πας να το δεις από κοντά, ή ακόμη καλύτερα να καθήσεις στις πίσω θέσεις...
Το Scirocco είναι η coupe έκδοση του Golf, όπως και το πρώτο Scirocco ήταν η κουπέ έκδοση του πρώτου Golf. Είναι απλά τα πράγματα.
Δεν μπορείς επομένως να το βάζεις στην ίδια κατηγορία με το Astra και το C30. Εκτός αν εννοείς κατηγορία τιμής. Αλλά τότε θα έπρεπε να συμπεριλάβεις και άλλα αμάξια, όπως πχ το Tiguan (εκεί γύρω στα €30000 δεν είναι η τιμή του;).
Έτσι, να δούμε και ένα συγκριτικό του Scirocco με το Tiguan.Οτι ειναι το GTC για το απλο Astra, ειναι και το Scirocco για το Golf. Εσυ αν θες βαλτο και στην κατηγορια της Gallardo.
-
Και όχι μόνο αυτές
-
Magneti Marelli GDI injectors and throttle body for the 1.4 TSI engine, GDI injectors for the 1.4 TFSI engine, instrument cluster
Eτσι ετσι.....Παντου υπαρχει κατι απο Fiat....
-
Ο χρήστης k0k05 έγραψε:
Εγώ πάντως έδωσα το Seicento 10 λεπτά πριν παραλάβω τη MiTo. Διαπραγματευτείτε όσο περισσότερο μπορείτε - λόγω κρίσης πιστεύω ότι λογικά θα κάνουν τούμπες, και εγώ κουτουλάω το κεφάλι μου που παράγγειλα την Alfa στα μέσα του Σεπτέμβρη.
Στερνή μου γνώση να σ' είχα πρώτα, αλλά εντάξει, κανείς μας δεν είναι μάντης....
Ουουουου, τι να σου πω...Απο τουμπες αλλο τιποτα! Το δικο μου focus 1.6 του 2004 με μολις 35000χλμ και απειρα εξτρα που εκτιμησα γυρω στα 10,500Ε η αντιπροσωπεια μου το παιρνει 'χαριστικα' 7,000Ε!!!
Γιαυτο κι εγω θα περιμενω να βρω εναν ιδιωτη να το δωσω... Και κατι μου λεει οτι μεχρι τοτε θα εχουν αλλαξει τα πραγματα και στη VW σχετικα με προσφορες.
Γιατι τότε φίλε μου δεν πας και σε άλλη αντιπροσωπεία; Πλέον υπάρχουν άπειροι αντιπρόσωποι και έχουμε επιλογές και δύναμη! Η ας πουμε αν δε σου παίρνουν σε καλά λεφτά το αμάξι, απαίτησε και πίεσε με τον τρόπο σου για καλύτερα εξτρα στο Scirocco ή κάτι αντίστοιχο
Εγώ έριξα ένα μεγαλοπρεπέστατο 'Χ' σε αντιπροσωπεία της Alfa που μου φέρθηκαν με τουπε, και μετά έψαξα σε άλλες 2-3 προτού καταλήξω εκεί που κατέληξα.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Μπορείς άνετα να διαπραγματευτείς να το δώσεις αρκετά αργότερα το παλιό σου αμάξι.
Δεν το δίνω στην αντιπροσωπεία, το δίνω αλλού!
-
Ο χρήστης Sandouras έγραψε:
Οτι ειναι το GTC για το απλο Astra, ειναι και το Scirocco για το Golf. Εσυ αν θες βαλτο και στην κατηγορια της Gallardo.Τα έχεις μπλέξει λιγάκι ή μου φαίνεται; Συγχέεις το Scirocco με το GTI.
-
Ο χρήστης olympian2 έγραψε:
Οτι ειναι το GTC για το απλο Astra, ειναι και το Scirocco για το Golf. Εσυ αν θες βαλτο και στην κατηγορια της Gallardo.
Τα έχεις μπλέξει λιγάκι ή μου φαίνεται; Συγχέεις το Scirocco με το GTI.
Οχι. Αλλο το OPC, αλλο το GTC. Το πρωτο ειναι το αντιστοιχο του GTi, σαν να λεμ η AMG της Οπελ, το δευτερο ειναι το ονομα του 3θυρου Αστρα. Τωρα κουπε θες να το πεις, χατσμπακ θες να το πεις, κατα τη γνωμη μου ειναι στην ιδια κατηγορια με το Scirocco. Το οτι το τελευταιο ειναι καλυτερο και εχει 2 θεσεις πισω αντι για 2.5 δεν το κανει να διαφερει. Επειδη ειμαστε σε αυτο το φορουμ και αυνανιζομαστε με το Σιροκο δεν θα πρεπει να φοραμε και παροπιδες.
-
Το 3θυρο γκολφ δλδ τι θα είναι για το γκολφ;
-
Παιδια καλησπερα και παλι, ευχαριστω πολυ για τις ευχες.. πριν λιγο μπηκα σπιτι.
Ναι το παρελαβα και ειναι μια κουκλα!!!! Εβγαλα μερικες φωτο, μετα χαρας να ανεβασω μονο καποιος να μου πει πωσ?? -
Ο χρήστης firstvw έγραψε:
Παιδια καλησπερα και παλι, ευχαριστω πολυ για τις ευχες.. πριν λιγο μπηκα σπιτι.
Ναι το παρελαβα και ειναι μια κουκλα!!!! Εβγαλα μερικες φωτο, μετα χαρας να ανεβασω μονο καποιος να μου πει πωσ??Καλοτάξιδο !!! να είστε γεροί και οι δύο σας ευχομαι?
VW Scirocco