-
Ο χρήστης tassos_th έγραψε:
Καταρχήν ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις!
Η απορία μου είναι αν στρίβει το τιμόνι την ώρα που κάνει τις διορθώσεις ή είναι τόσο μικρές που δεν τις καταλαβαίνεις!Εγώ πάντως την κατάλαβα την επέμβασή του. Είναι διακριτική αλλά αισθητή...
-
Η απορία μου είναι αν στρίβει το τιμόνι την ώρα που κάνει τις διορθώσεις ή είναι τόσο μικρές που δεν τις καταλαβαίνεις!Δεν έχω διαβάσει μέχρι τώρα το Group Vag να έχει εξελίξει κάποιο τέτοιο σύστημα. Και αν το εξελίσσει τότε σίγουρα δεν το διαφημίζει καθόλου, ίσως γιατί το 'τεστάρει' στο κεφάλι μας.
Αυτό που το έχει σίγουρα είναι το νέο Honda Accord και λειτουργεί επιγραμματικά ως εξής: αν υποθέσουμε ότι σε μια δεξιά στροφή καταλήγει το όχημα (από λάθους χειρισμούς του οδηγού) να υπερστρέφει ( να του φεύγει ο κώλος στα ελληνικά ) ελαφρώς. Το esp τότε φρενάροντας τους κατάλληλους τροχούς προσπαθεί να επαναφέρει το όχημα στην αρχική πορεία. Ο οδηγός όμως μπορεί να βοηθήσει αν στρίψει ελαφρώς το τιμόνι αριστερά (να κάνει 'ανάποδο' δηλαδή). Πολλοί οδηγοί είτε από άγνοια (κατά κύριο λόγο) είτε από φόβο δεν ξέρουν ότι το ελαφρώς ανάποδο θα τους βοηθήσει (σκέφτονται περίπου: 'μα αφού θέλω να πάω δεξιά θα στρίψω το τιμόνι αριστερά?? Θα με τρελάνεις??') και σε αυτό το σημείο έρχεται η ιστορία αυτή. Το esp ταυτόχρονα με τα φρένα μεταφέρει στο τιμόνι μια μικρή ροπή προς την κατεύθυνση που πρέπει ο οδηγός να στρίψει το τιμόνι για να βοηθήσει το esp. ΠΡΟΣΟΧΗ, ΔΕΝ ΣΤΡΙΒΕΙ το τιμόνι αλλά στην ουσία με ένα 'τακ' (στο παράδειγμα μας προς τα αριστερά) υποδεικνύει στον οδηγό τι πρέπει να κάνει.Για κάποιον που δεν γνωρίζει και πολλά από τα βασικά θεωρητικά ίσως είναι χρήσιμο. Από εκεί και έπειτα προσωπικά βαρέθηκα όλα αυτά τα gadgetakia και τα επιπλέον μοτεράκια σε όλα τα νέα αυτοκίνητα. Προφανώς μας θεωρούν ανίκανους οδηγούς και ίσως κατά ένα μέρος να έχουν και δίκιο βέβαια ...
Όπως έγραψα και πιο πάνω για τη VW ΔΕΝ γνωρίζω αν έχει συμπεριλάβει κάτι τέτοιο ή αν ο πωλητής που αναφέρθηκε δούλευε απλά στη Χόντα πριν λίγο καιρό το έμαθε εκεί και νόμιζε ότι όλα τα νέα ESP δουλεύουν έτσι !
Εντιτ: τώρα είδα ότι ο olympian την κατάλαβε την επέμβαση του οπότε προφανώς το έχουν ενσωματώσει χωρίς ταρατατζούμ ...
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Η απορία μου είναι αν στρίβει το τιμόνι την ώρα που κάνει τις διορθώσεις ή είναι τόσο μικρές που δεν τις καταλαβαίνεις!Δεν έχω διαβάσει μέχρι τώρα το Group Vag να έχει εξελίξει κάποιο τέτοιο σύστημα. Και αν το εξελίσσει τότε σίγουρα δεν το διαφημίζει καθόλου, ίσως γιατί το 'τεστάρει' στο κεφάλι μας.
Αυτό που το έχει σίγουρα είναι το νέο Honda Accord και λειτουργεί επιγραμματικά ως εξής: αν υποθέσουμε ότι σε μια δεξιά στροφή καταλήγει το όχημα (από λάθους χειρισμούς του οδηγού) να υπερστρέφει ( να του φεύγει ο κώλος στα ελληνικά ) ελαφρώς. Το esp τότε φρενάροντας τους κατάλληλους τροχούς προσπαθεί να επαναφέρει το όχημα στην αρχική πορεία. Ο οδηγός όμως μπορεί να βοηθήσει αν στρίψει ελαφρώς το τιμόνι αριστερά (να κάνει 'ανάποδο' δηλαδή). Πολλοί οδηγοί είτε από άγνοια (κατά κύριο λόγο) είτε από φόβο δεν ξέρουν ότι το ελαφρώς ανάποδο θα τους βοηθήσει (σκέφτονται περίπου: 'μα αφού θέλω να πάω δεξιά θα στρίψω το τιμόνι αριστερά?? Θα με τρελάνεις??') και σε αυτό το σημείο έρχεται η ιστορία αυτή. Το esp ταυτόχρονα με τα φρένα μεταφέρει στο τιμόνι μια μικρή ροπή προς την κατεύθυνση που πρέπει ο οδηγός να στρίψει το τιμόνι για να βοηθήσει το esp. ΠΡΟΣΟΧΗ, ΔΕΝ ΣΤΡΙΒΕΙ το τιμόνι αλλά στην ουσία με ένα 'τακ' (στο παράδειγμα μας προς τα αριστερά) υποδεικνύει στον οδηγό τι πρέπει να κάνει.Για κάποιον που δεν γνωρίζει και πολλά από τα βασικά θεωρητικά ίσως είναι χρήσιμο. Από εκεί και έπειτα προσωπικά βαρέθηκα όλα αυτά τα gadgetakia και τα επιπλέον μοτεράκια σε όλα τα νέα αυτοκίνητα. Προφανώς μας θεωρούν ανίκανους οδηγούς και ίσως κατά ένα μέρος να έχουν και δίκιο βέβαια ...
Όπως έγραψα και πιο πάνω για τη VW ΔΕΝ γνωρίζω αν έχει συμπεριλάβει κάτι τέτοιο ή αν ο πωλητής που αναφέρθηκε δούλευε απλά στη Χόντα πριν λίγο καιρό το έμαθε εκεί και νόμιζε ότι όλα τα νέα ESP δουλεύουν έτσι !
Εντιτ: τώρα είδα ότι ο olympian την κατάλαβε την επέμβαση του οπότε προφανώς το έχουν ενσωματώσει χωρίς ταρατατζούμ ...
Tο αναφερει παντως το φυλλαδιο περιγραφης εξοπλισμου που εχει εκδοθει απο τον εισαγωγεα ως ενα απο τα χαρακτηριστικα του ESP.
-
Αναφέρεται έτσι:
ESP Ηλεκτρονικό σύστημα ευστάθειας (Συμπεριλαμβάνει ηλεκτρονικό μπλοκάρισμα
διαφορικού EDS, σύστημα ενίσχυσης πέδησης Brake Assist και Driver Steering Recommendation ) -
Μα το Driver Steering Recommendation υφίσταται εδώ και πολύ καιρό, τόσο στο LeonII Cupra όσο και στο Audi S3!
-
Ο χρήστης maccentral έγραψε:
Μα το Driver Steering Recommendation υφίσταται εδώ και πολύ καιρό, τόσο στο LeonII Cupra όσο και στο Audi S3!ακριβως.
-
Καλησπέρα σας σήμερα παρέλαβα και το δικό μου scirocco χρώμα λευκό. 10:00 η ώρα το πρωί κατέβαινε από την αυτοκινητάμαξα πριν της 12:00 η ώρα το είχα στα χέρια μου!!!! μέχρι και fax το πλαίσιο έστειλε στην ασφαλιστική μου ο αντιπρόσωπος εδώ στην Λαμία κ. Σταμούλης Τριαντάφυλλος για να μην με καθυστερήσει, και μια λεπτομέρια παρόλα που ψιλόβρεχε και το αυτοκίνητο ήταν κατα την κρίση μου καθαρό δεν μου το έδινε αν δεν το πήγαινε πλυντήριο, άψογος τον ευχαριστώ για όλα. Τώρα για το αυτοκίνητο είναι όπως το περίμενα απ όσα έχω διαβάσει, περισσότερα όταν κάνω κάποια χλμ. Για οτιδήποτε θέλετε να ρωτήσετε στην διάθεσή σας. Σωτήρης
-
καλοταξιδο!
-
Καλοταξιδο!!
-
@galimanis
Καλοτάξιδο!!!Σου εύχομαι άπειρα απροβλημάτιστα (και χαρούμενα) χιλιόμετρα!!!Δε μας ανεβάζεις και 1-2-3-5...10 ( ) φωτογραφίες? (δες το σαν παρηγοριά στους αρρώστους εδώ πέρα που περιμένουν να παραλάβουν το δικό τους )
Επίσης...Τι extra έχει πάνω το αμάξι σου?
-
Σας ευχαριστωωωωωωωωωω όλους!!! δεν έχει τίποτα εχτρά το μόνο που έβαλα είναι η επέκταση εγγύησης
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
@galimanisΔε μας ανεβάζεις και 1-2-3-5...10 ( ) φωτογραφίες? (δες το σαν παρηγοριά στους αρρώστους εδώ πέρα που περιμένουν να παραλάβουν το δικό τους )
Επίσης...Τι extra έχει πάνω το αμάξι σου?
Ναιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
Ο χρήστης galimanis έγραψε:
Σας ευχαριστωωωωωωωωωω όλους!!! δεν έχει τίποτα εχτρά το μόνο που έβαλα είναι η επέκταση εγγύησηςΚαλοτάξιδο........και ατσαλάκωτο
Πόσο καιρό το περίμενες;;;;;;
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Σας ευχαριστωωωωωωωωωω όλους!!! δεν έχει τίποτα εχτρά το μόνο που έβαλα είναι η επέκταση εγγύησης
Καλοτάξιδο........και ατσαλάκωτο
Πόσο καιρό το περίμενες;;;;;;
Ευχαριστώ φίλε μου, την παραγγελία ας πούμε την έδωσα περιπου Σεπτέμβρη λέγοντας στον αντιπρόσωπο ότι θέλω ένα λευκό από τα πρώτα που θα βάλει παραγγελία, ενώ ταυτοχρόνως του είχα αφήσει το golf fsi 1,6 μου προς πώληση.
-
Καλορίζικο και καλοτάξιδο!Κράτα μας ενήμερους για τις εντυπώσεις σου απο την καθημερινή χρήση!
Άντε να έρθει και ο Φεβρουάριος για να έρθει και η σειρά μας!!!! -
Καλορίζικο και καλοτάξιδο!Κράτα μας ενήμερους για τις εντυπώσεις σου απο την καθημερινή χρήση!
Άντε να έρθει και ο Φεβρουάριος για να έρθει και η σειρά μας!!!!Ευχαριστώ Τάσο με το καλό να έρθει και σε εσάς!!!
-
Γεια σας κι απο εμενα.
Ειμαι κι εγω ενας απο αυτους που ερωτευθηκαν το Σιροκο απο την πρωτη φορα που ειδα τη διαφημιση στην Τν. Μεχρι τοτε ειχα μαυρα μεσανυχτα...
Ενδιαφερομαι κι εγω για το 1.4-160 με DSG, απλα κανεις αντιπροσωπος απο οσους εχω ρωτησει εδω στην Αθηνα δε γνωριζει να μου πει εστω και εκτιμωμενη ημερομηνια παραδοσης ενος μοντελου με DSG. Μου ειπαν ενα 'μαλλον περιπου Μαϊο' το οποιο εκτος απο απογοητευτικο μου ακουγεται και πολυ 'φλου'. Γνωριζει καποιος απο εσας κατι για τους χρονους παραδοσης;
Επισης, σε οσους αντιπροσωπους πηγα οταν ανεφερα το θεμα 'εκπτωσης-προσφορας' οπως κανουν ολες οι υπολοιπες εταιρειες αυτον τον καιρο ολοι μου λεγαν κατηγοριματικα ΟΧΙ! Μονο για δωρο συναγερμο και παρκ σενσορς μου μιλησανε (αν και ειμαι σιγουρος οτι κανενα απο τα 2 δε θα ειναι εργοστασιακα, μαλλον τοποθετουμενα εδω θα ειναι). Βλεπω ομως οτι καποια παιδια απο εδω μεσα που απεκτησαν το Σιροκο ετυχαν καποιων εκπτωσεων! Και σα να μην εφτανε αυτο, επειδη μεχρι να δωσω το (σχεδον καινουριο) focus 1.6 που εχω αυτη τη στιγμη δε μπορω να κανω κατι, ρωτησα για την περιπτωση ανταλλαγης, η τιμη ομως που μου εδωσαν ηταν εξευτελιστικη! Τοσο σιγουρη ειναι η VW οτι θα πουλησει οπως και να εχει το μοντελο και δεν προχωρα σε προσφορες αυτον τον καιρο;
Αυτα που διαβασα παραπανω σχετικα με τη διαφοροποιηση στην αποδοση του 1.4 TSi στα οχηματα με και χωρις DSG ειναι απλα εικασιες ή υπάρχουν πληροφορίες σχετικα με κατι τετοιο; Θεωρω πάντως απίθανο να συμβαινει αυτο καθως με απλη λογικη, κανεις δε θα πληρωνε +1500€ για ενα αυτοκινητο με μειωμενη αποδοση! Και βεβαιως καμια εταιρια δε θα εξελισε ενα κιβωτιο που για να δουλεψει θα εριχνε την αποδοση του αυτοκινητου, μαλλον θα φροντιζε να το φτιαξει ετσι ωστε να υπερκαλυπτει τις απαιτησεις του μοτερ, μιας και το μοτερ υπηρχε, το κιβωτιο ειναι το νεο!
Ελπιζω να καταφερω κι εγω να ειμαι κατοχος σε Χ μηνες ενος κοκκινου 1.4 -160 DSG... Το ζητημα ειναι ποσοι θα ειναι αυτοι οι Χ μηνες και αν αξιζει να περιμενω για το DSG τοσο καιρο... (Αυτο για το οποιο διατιθεμαι ομως να περιμενω ειναι σιγουρα η ηλιοροφη και μαλλον τα φωτα ΧΕΝΟΝ )
-
Ο χρήστης k0k05 έγραψε:
Γεια σας κι απο εμενα.Ειμαι κι εγω ενας απο αυτους που ερωτευθηκαν το Σιροκο απο την πρωτη φορα που ειδα τη διαφημιση στην Τν. Μεχρι τοτε ειχα μαυρα μεσανυχτα...
Ενδιαφερομαι κι εγω για το 1.4-160 με DSG, απλα κανεις αντιπροσωπος απο οσους εχω ρωτησει εδω στην Αθηνα δε γνωριζει να μου πει εστω και εκτιμωμενη ημερομηνια παραδοσης ενος μοντελου με DSG. Μου ειπαν ενα 'μαλλον περιπου Μαϊο' το οποιο εκτος απο απογοητευτικο μου ακουγεται και πολυ 'φλου'. Γνωριζει καποιος απο εσας κατι για τους χρονους παραδοσης;
Επισης, σε οσους αντιπροσωπους πηγα οταν ανεφερα το θεμα 'εκπτωσης-προσφορας' οπως κανουν ολες οι υπολοιπες εταιρειες αυτον τον καιρο ολοι μου λεγαν κατηγοριματικα ΟΧΙ! Μονο για δωρο συναγερμο και παρκ σενσορς μου μιλησανε (αν και ειμαι σιγουρος οτι κανενα απο τα 2 δε θα ειναι εργοστασιακα, μαλλον τοποθετουμενα εδω θα ειναι). Βλεπω ομως οτι καποια παιδια απο εδω μεσα που απεκτησαν το Σιροκο ετυχαν καποιων εκπτωσεων! Και σα να μην εφτανε αυτο, επειδη μεχρι να δωσω το (σχεδον καινουριο) focus 1.6 που εχω αυτη τη στιγμη δε μπορω να κανω κατι, ρωτησα για την περιπτωση ανταλλαγης, η τιμη ομως που μου εδωσαν ηταν εξευτελιστικη! Τοσο σιγουρη ειναι η VW οτι θα πουλησει οπως και να εχει το μοντελο και δεν προχωρα σε προσφορες αυτον τον καιρο;
Αυτα που διαβασα παραπανω σχετικα με τη διαφοροποιηση στην αποδοση του 1.4 TSi στα οχηματα με και χωρις DSG ειναι απλα εικασιες ή υπάρχουν πληροφορίες σχετικα με κατι τετοιο; Θεωρω πάντως απίθανο να συμβαινει αυτο καθως με απλη λογικη, κανεις δε θα πληρωνε +1500€ για ενα αυτοκινητο με μειωμενη αποδοση! Και βεβαιως καμια εταιρια δε θα εξελισε ενα κιβωτιο που για να δουλεψει θα εριχνε την αποδοση του αυτοκινητου, μαλλον θα φροντιζε να το φτιαξει ετσι ωστε να υπερκαλυπτει τις απαιτησεις του μοτερ, μιας και το μοτερ υπηρχε, το κιβωτιο ειναι το νεο!
Ελπιζω να καταφερω κι εγω να ειμαι κατοχος σε Χ μηνες ενος κοκκινου 1.4 -160 DSG... Το ζητημα ειναι ποσοι θα ειναι αυτοι οι Χ μηνες και αν αξιζει να περιμενω για το DSG τοσο καιρο... (Αυτο για το οποιο διατιθεμαι ομως να περιμενω ειναι σιγουρα η ηλιοροφη και μαλλον τα φωτα ΧΕΝΟΝ )
Φίλε μου με τις ημερομηνίες παράδοσης υπάρχει ένα θέμα. Εγώ το έκλεισα στις 15/11 και μου είπαν για παράδοση από τέλη Μαρτίου και μετά γιατί μπαίνει σε παραγωγή τον Φλεβάρη. Βέβαια θεωρείται προπαραγγελία (3 μήνες πρίν μπεί σε παραγωγή) η δική μου οπότε μπορεί να είμαι τυχερός και να μπεί σε παραγωγή απ τα πρώτα το δικό μου και να παραλάβω Μάρτιο.Στα ξένα site της Volkswagen δεν υπήρχε επιλογή DSG για το 1.4 τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα, στο Γερμανικό μπήκε τώρα τελευταία στο Αγγλικό δεν υπάρχει Με τις ηλιοροφές υπάρχει θέμα καθυστέρησης, με τα Xenon απ όσο γνωρίζω όχι γιατί θα ξεκινήσει νέα παραγωγή τον Ιανουάριο.
Όσον αφορά τις εκπτώσεις προσωπικά μου έκαναν 1000 ευρώ με πληρωμή τοις μετρητοίς όμως και σε αυτοκίνητο σχεδόν φουλ έξτρα. Μόνο κάτι πακέτα φωτισμού, καθρεπτών, Media in, κλπ δεν έβαλα.
Για το DSG δεν νομίζω να υπάρχει θέμα επιδόσεων και εαν υπάρχει θα είναι πολύ μικρή διαφορά που θα την υπερκαλύπτει η λειτουργία του DSG σε σχέση με το manual.
Welcome to the club της καψούρας και σου εύχομαι σύντομα και σε αυτό της αναμονής.
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Για το DSG δεν νομίζω να υπάρχει θέμα επιδόσεων και εαν υπάρχει θα είναι πολύ μικρή διαφορά που θα την υπερκαλύπτει η λειτουργία του DSG σε σχέση με το manual.Δεν την υπερκαλύπτει απλώς κρίνοντας από το πώς πάει το GTI DSG σε σχέση με το manual...
(σκεπτόμενος μάλιστα ότι το DSG του GTI είναι αρκετά πιο βαρύ από το manual κιβώτιο, όταν στο scirocco η διαφορά αυτή είναι μικρή )
Youtube VideoΠρόσεξε ότι αυτοί στο video πραγματικά καρφώνουν τις ταχύτητες, κάτι που σίγουρα εσύ κι εγώ δε θα κάναμε στο δικό μας αμάξι.
Δεν είναι τόσο πρόβλημα επιδόσεων όσο πρόβλημα συνήθειας.
ΥΓ:Παρατήρησε στο video ότι όλα τα αμάξι 'χάνουν λίγο από την επιτάχυνση' σε κάθε αλλαγή.
ΥΓ2:Σίγουρα δεν λέει όλη την αλήθεια το video καθώς στο manual το πόσο γρήγορα θα ξεκινήσει ή θα επιταχύνει είναι ξεκάθαρα θέμα οδηγού, όταν στο DSG, απλά κάθεσαι πίσω από το τιμόνι και πατάς τέρμα το γκάζι.Επίσης τα εξετάζει σε καταστάσεις πλήρους επιτάχυνσης από στάση σε ευθεία και μόνο. -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Για το DSG δεν νομίζω να υπάρχει θέμα επιδόσεων και εαν υπάρχει θα είναι πολύ μικρή διαφορά που θα την υπερκαλύπτει η λειτουργία του DSG σε σχέση με το manual.
Δεν την υπερκαλύπτει απλώς κρίνοντας από το πώς πάει το GTI DSG σε σχέση με το manual...
(σκεπτόμενος μάλιστα ότι το DSG του GTI είναι αρκετά πιο βαρύ από το manual κιβώτιο, όταν στο scirocco η διαφορά αυτή είναι μικρή )
http://www.youtube.com/watch?v=gmMNRQ1GJ3o' target='_blankΠρόσεξε ότι αυτοί στο video πραγματικά καρφώνουν τις ταχύτητες, κάτι που σίγουρα εσύ κι εγώ δε θα κάναμε στο δικό μας αμάξι.
Δεν είναι τόσο πρόβλημα επιδόσεων όσο πρόβλημα συνήθειας.
ΥΓ:Παρατήρησε στο video ότι όλα τα αμάξι 'χάνουν λίγο από την επιτάχυνση' σε κάθε αλλαγή.
ΥΓ2:Σίγουρα δεν λέει όλη την αλήθεια το video καθώς στο manual το πόσο γρήγορα θα ξεκινήσει ή θα επιταχύνει είναι ξεκάθαρα θέμα οδηγού, όταν στο DSG, απλά κάθεσαι πίσω από το τιμόνι και πατάς τέρμα το γκάζι.Επίσης τα εξετάζει σε καταστάσεις πλήρους επιτάχυνσης από στάση σε ευθεία και μόνο.Μιλάω πάντα για διαφορές στην καθημερινή χρήση π.χ ταξίδι σε ορεινή διαδρομή ή κάτι ανάλογο, όπως και να έχει δεν πιστεύω ότι υπάρχει διαφορά στον κινητήρα του Scirocco DSG με το manual. Απλά και μόνο γιατί αργά οι γρήγορα θα το ανακαλύψουν κάποιοι και τότε απλά δεν θα πουλήσει το DSG με ότι αυτό σημαίνει για την εταιρεία που επένδυσε στην εξέλιξη του κάποια αρκετά μεγάλα ποσά φαντάζομαι
VW Scirocco