-
Ο χρήστης olympian2 έγραψε:
Σωστός ο συλλογισμός, όμως το 160άρι Scirocco με χειροκίνητο κιβώτιο έχει ήδη μετρηθεί και βρέθηκε με ισχύ 180,6PS και ροπή 25,4Kg*m (Evo Νοεμβρίου 2008).
υπάρχει η πιθανότητα το DSG7 να αντέχει αρκετά περισσότερο απο τα επίσημα specs και αυτά βγήκαν χαμηλά για να αποθαρύνουν τα πειράγματα στο αυτοκίνητο.
θα μου φανεί εξαιρετικά περίεργο για λόγους που ανάφερα πιο πάνω τα scirocco με DSG να έχουν διαφορετικό πρόγραμμα.
δε μένει να περιμένουμε μερικούς μήνες για να μάθουμε.. -
Ο χρήστης stred έγραψε:
Σωστός ο συλλογισμός, όμως το 160άρι Scirocco με χειροκίνητο κιβώτιο έχει ήδη μετρηθεί και βρέθηκε με ισχύ 180,6PS και ροπή 25,4Kg*m (Evo Νοεμβρίου 2008).
υπάρχει η πιθανότητα το DSG7 να αντέχει αρκετά περισσότερο απο τα επίσημα specs και αυτά βγήκαν χαμηλά για να αποθαρύνουν τα πειράγματα στο αυτοκίνητο.
θα μου φανεί εξαιρετικά περίεργο για λόγους που ανάφερα πιο πάνω τα scirocco με DSG να έχουν διαφορετικό πρόγραμμα.
δε μένει να περιμένουμε μερικούς μήνες για να μάθουμε..Ελπίζω να μην ισχύει το αντίθετο και να μην το μάθουμε αφού παραγγείλω το δικό μου (με εργοστασιακά xenon φυσικά ).
-
Γεια σας παιδες. Πρωτο μου ποστ!
Ειμαι ετοιμος να παραγγειλω το Σιροκο και εχω και εγω τις απορίες μου.
- Εχω δει στο ιντερνετ ενα εσωτερικο με δερμα και στο κεντρο του καθισματος ασπρο υφασμα. Δεν το βρισκω ομως στο configurator του σαιτ της VW αγγλιας (το ελληνικο δεν εχει τιποτα ουτως η αλλως). Τι δερμα ειναι αυτο και ποσο κοστιζει?
- Οσοι το εχετε παραλάβει τι λαστιχα εχετε? Ειδα σε ενα βρετανικο φορουμ οτι τα Dunlop ειναι πολυ καλα ενω σε οσους ηρθε με Pirelli δεν εχουν κρατημα. Εχετε καμμια εμπειρια? Διαλεγεις λαστιχα οταν παραγγελνεις η οτι θελουν σου βαζουν?
- Εχει δει κανενας το σιροκο σε κοκκινο σε καποια αντιπροσωπια της αθηνας? Οι φωτο το δειχνουν πολυ μουντο. Η σε opal silver? Το απλο ασπρο σβηνει τις γραμμες του αμαξωματος... τι χρωμα πια να διαλεξω? Δεν θελω γκρι!!!
Ενδιαφερουσα η συζητηση σας για τις ζαντες και εκει που ελεγα να βαλω τις 18αρες ιντερλαγκος (πολυ ομορφες) και να φαω και την αναμονη που τις συνοδευει, αλλαξα γνωμη.
Ευχαριστω!
-
Τελικά έβαλα ΚΑΙ το σπορ πακέτο στο λευκό DSG μου
Αντε να δούμε τώρα, θα κάνουμε άσπρο η μαύρο Πάσχα
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Τελικά έβαλα ΚΑΙ το σπορ πακέτο στο λευκό DSG μουΑντε να δούμε τώρα, θα κάνουμε άσπρο η μαύρο Πάσχα
Άσπρο αν είσαι απ' έξω, μαύρο αν είσαι μέσα.
-
Ο χρήστης olympian2 έγραψε:
Τελικά έβαλα ΚΑΙ το σπορ πακέτο στο λευκό DSG μου
Αντε να δούμε τώρα, θα κάνουμε άσπρο η μαύρο Πάσχα
Άσπρο αν είσαι απ' έξω, μαύρο αν είσαι μέσα.
Σωστός!!! τέτοια να διαβάζω να ανεβαίνει το ηθικό..... Αρκεί να έιμαι έξω απ το δικό μου και να μην ζαχαρώνω τα ξένα....
-
Κάνω αυτό το δημοψήφισμα επειδή θέλω να δω τις προτιμήσεις σας περι χρώματος στο VW Scirocco είτε το παραγγείλετε (ή παραγγείλατε), είτε δεν θα το αποκτήσετε άλλα θέλετε να εκφράσετε την άποψη σας. Δέκτα όλα τα σχόλια.
-
Πρώτη φορά απαντάω πρώτος!Εγώ το παράγγειλα στο γκρί σκούρο (beryllium)!
-
Blue Rising, απλά πανέμορφο, όχι άσπρο που θα γεμίσει ο τόπος, και για μένα το αγαπημένο μου χρώμα γενικά για auto. Και αυτό που έχω τώρα μπλέ είναι.
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
160άρι DSG; Ελπίζω να ξέρεις πως δεν πουσάρεται καθόλου...
Δεν είναι για μένα έτσι κι'αλλιώς, αλλά για το γονίδιο ΧΧ...
Αν και διατηρώ τις επιφυλάξεις μου για τις ανοχές του συγκεκριμένου DSG μέχρι νεωτέρας... (δεν μας έχει συνηθίσει ο όμιλος σε 'οριακά' parts)... χωρίς να αμφιβάλλω και για το αντίθετο...Σε δελτιο τυπου της VW, αναφερεται μεταξυ αλλων οτι το νεο DSG 7 σχεσεων θα μπορει να διαχειριζεται
δυναμεις μεχρι το οριο των 170Ps και 25Νm ροπης.
Επομενως τυχον πουσαρισμα μαλλον ειναι ανεφικτο αν θελει καποιος να διατηρησει το κιβωτιο σε κατασταση λειτουργιας.Το 6άρι dsg του νυν gti πάντως μέχρι στιγμής διαχειρίζεται 47+ κιλά ροπής χωρίς πρόβλημα,σε διάφορες μετατροπές,παρά τα όσα λέγονταν αρχικά... Λογικά κάτι τέτοιο θα συμβεί και με το 7άρι του Σιρόκο
-
Καλημέρα,
Λοιπόν επειδή έλαβα αρκετά pm. Το αυτοκίνητο τελικά το παρείγγειλα στην Ελβετία όπου κάνω το διδακτορικό μου στις 12 Σεπτεμβρίου.
Τα χαρακτηριστικά είναι:
1,4 160hp Candy White
Βασική Τιμή: 37'700 Ελβετικά Φράγκα (Swf) ή περίπου 24'700 Σημερινά Ευρώ
Extras:
Πακέτο 'Design Interlagos'
: 2'250 SwfΔερμάτινα καθίσματα 'Vienna'σε χρώμα τρούφας με ηλεκτρική ρύθμιση
Ζάντες αλουμινίου 'Interlagos' 235/40 R18
Εσωτερική οροφή σε χρώμα μαύροΠακέτο 'Confort'
: 1'160 SwfCruise control
Park Pilot (Αισθητήρες Παρκαρίσματος με ηχητική ειδοποίηση και γραφική απεικόνηση στα RCD 310,510, RNS 510)
Πολυλειτουργικό τιμόνι (χειριστήρια ηχοσυστήματος, τηλεφώνου κτλ από κουμπιά στο τιμόνι)Σύστημα δορυφορικής πλοήγησης RNS 510
: 2'370 SwfΗλεκτρική Πανοραμική οροφή
: 1'350 SwfΑυτόματος Ηλεκτρονικός Κλιματισμός 'Climatronic'
: 420 SwfΚεντρικό υποβραχιόνιο
: 190 SwfΈλεγχος πίεσης ελαστικών
: 70 SwfΠατάκια
: 50 Swfτελική ονομαστική τιμή 45960 Swf ή 30'150 σημερινά ευρώ + τα λοιπά έξοδα (Πινακίδες, ταξινομήσεις κτλ)
Θεωρητικά το αυτοκίνητο ήταν σημαντικά ακριβότερο από την βασική ελληνική έκδοση και ταυτόχρονα με σημαντικά κατώτερο βασικό εξοπλισμό (A/C αντί κλιματισμού, έλλειψη ηχοσυστήματος στη βασική έκδοση και νομίζω και χειριστήρια στο τίμονι) καθώς η φορολογία στην ελλάδα για το 1,4 ίσως να είναι η χαμηλότερη σε όλη την ευρώπη.
Όσο για το θέμα της έκπτωσης:
Αρχικά λόγω φόρων υπολόγιζα να το αγοράσω από Ελλάδα όταν θα γινόταν διαθέσιμο. Έχοντας πάρει απόφαση ότι το αυτοκίνητο αυτή τη φορά θα ήταν ακριβώς όπως το θέλω, χωρίς συμβιβασμούς και έχοντας την ευχέρεια να γυρίσω σε διάφορες χώρες γειτονικές της Ελβετίας παρατήρησα τα εξής:
Ελβετία,Ιταλία,Γερμανία οι αντιπρόσωποι είναι πραγματικοί επαγγελματίες, οι αντιπροσωπείες έχουν σειρά από πωλητές οι οποίοι ανταγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιός θα κάνει τις περισσότερες και καλύτερες συμφωνίες. Επιπλέον απίστευτα ενημερωμένοι, ευχάριστοι και ευγενικοί.
Αντίθετα στην Ελλάδα αυτό που αντιμετόπισα ήταν μια ξανθιά γκόμενα ανίκανη καν να προφέρει το όνομα του αυτοκινήτου και ο διάλογός ήταν όλος και όλος:
- καλημέρα σας
- Αχ το σιρτότο δεν το έχουμε
- Αχ οχι δεν ξέρουμε τίποτα για τιμές και παραγγελείες
- Γειά σας
... όλα αυτά 3 μέρες πριν το παραγγείλω από ελβετία
Αντί του minimum που αντιμετόπισα στο εξωτερικό:
- Περαστε-καθήστε-καφέ
- το scirocco παρουσιάστηκε στη γενεύη και υπολογίζουμε ότι θα είναι διαθέσιμο για παραγγελεία σε Χ μήνες, μισό να κάνω ένα τηλέφωνο στο κέντρο μήπως έχουν νέα,
- Τηλέφωνο να σας ενημερώσουμε με το που έχουμε νέα
ακόμα και όταν δεν είχαν νέα σχεδόν κάθε έμπορος είχε στον υπολογιστή του φωτογραφείες τις οποίες είχε ο ίδιος συγκεντρώσει από διάφορες πηγές (ίντερνετ, φωτογραφείες του ιδίου από την έκθεση) γιατί πολύ απλά αυτή είναι η δουλειά του. Τουλάχιστον σε αντιπροσωπεία στην Αθήνα μου ζήτησαν τηλέφωνο (όχι οτι τελικά επικοινώνησαν βέβαια) και σε μια άλλη μου πρότειναν να μου βάλουν δώρο αισθητήρες (Δικούς τους, χωρίς να ξέρουν καν τι αυτοκίνητο είναι καθώς δεν δέχονταν παραγγελείες) αντίθετα με την ξανθιά που ίσα δεν με πέταξε έξω γιατί την ρωτάω πράγματα που το αφεντικό δεν της έχει πει. Τώρα να σχολιάσω ότι στην αντιπροσωπεία στη Λοζάνη που το έκλεισα πουλάνε και porsche και δεν έχουν τουπέ?
Αντιμετώπιση , νωρίτερο άνοιγμα παραγγελειών και συζητήσιμες τιμές με έκαναν να απορρίψω το θέμα Ελλάδας.
Αν στόχος ήταν η βασική έκδοση, τότε εκείνο τον καιρό με την αντίστοιχη ισοτιμία Ευρώ-Φράγκου οι τίμες ήταν παντού ίδιες, 23700 Ευρώ. Τα ευχάριστα ήρθαν από την γερμανία καθώς λόγω ευρωπαϊκής ένωσης μπορούσα απλά να παραγγείλω το αυτοκίνητο στην γερμανία, οταν φτασει να το πληρώσω χωρίς γερμανικούς φόρους, να πληρώσω τους σημαντικά μικρότερους ελληνικούς φόρους και να βγάλω ελληνικές πινακίδες, τις οποίες με το που θα έβαζα στο αυτοκίνητο στη γερμανία θα προρούσα να το παραλάβω. Θα έπρεπε να κάνω τα γραφειοκρατικά στην Ελλάδα (Ευτυχώς στην ελλάδα όταν είναι να δώσεις χρήματα ξεμπερδεύεις γρήγορα) και όλα τα υπόλοιπα θα τα αναλάμβανε ο έμπορος στην Γερμανία. Τα ίδια ακριβώς ίσχυαν και για την περίπτωση της Ιταλίας. Στην Ελβετία, όντας μη μέλος της ΕΕ, δεν υπήρχε η ίδια επιλογή. Στην περίπτωση Γερμανίας, η έκπωση θα ήταν μικρή, της τάξης του 4% max, γιατί δεν θα πλήρωνα το αυτοκίνητο μετριτοίς. Στην Ιταλία ήταν ποιό αρνητικοί αν δεν το πλήρωνα μετριτοίς γιατί θα ήταν αμφίβολο αν θα μπορούσαν να με χρηματοδοτήσουν. Αν παρόλα αυτά μπορούσα να πληρώσω μετριτοίς η έκπτωση θα ήταν γύρω στο 5%. Όλοι προέβαλαν ότι το αυτοκίνητο είναι καινούριο μοντέλο.
Για το θέμα ελβετίας τώρα και την έκπτωση. Σε αυτή τη χώρα για να πάρεις έκπτωση πρέπει είτε να δουλεύεις στην αντιπροσωπεία, είτε να δουλεύεις σε κάποια επιχείρηση οι οποία έχει συμβόλαιο με την αντιπροσωπεία για το στόλο της. Εγώ ώς διδακτορικός δεν ήμουν τίποτα από τα 2. Παρόλα αυτά οι συγκλονιστίκες διαφόρές στις τιμές των έξτρα (Π.χ τα δερμάτινα στην γερμανία κοστίζουν 2010 Ευρώ ενώ το πακέτο 'Design Interlagos' που επιπλέον περιλαμβάνει τις ζάντες των 465 ευρώ τις γερμανίας κοστίζει μόνο 1470 ευρώ) και επιπλέον bonus όπως εγγύηση, δωρεάν service και οδική βοήθεια για 3 χρόνια στην χώρα που και διαμένω και η δέσμευση του αντιπροσώπου ότι το αυτοκίνητο παρά τα πολλά έξτρα θα φτάσει όχι μετά την λήξη του Νοεμβρίου (Γιατί μίλησε με το εργοστάσιο και του είπαν την ακριβή εβδομάδα που θα έχει βγεί από την γραμμή παραγωγής και όχι γιατί το είδε στον καφέ ή στα άστρα, και εννοείται με γραπτό όρο στην παραγγελεία ότι δεν παραλαμβάνω αν δεν έρθει στην ώρα του) με έκαναν να επιλέξω με την μια Ελβετία. Όσον αφορά την έκπτωση τώρα. Με το που κοιτάζαμε για τα έξτρα του ανέφερα ότι περιμένω έκπωση. Μου απάντησε ότι θα κάνει (Το γελίο ποσοστό 1,2%). Η απάντηση μου ήταν ότι αν έιναι να μιλάμε για το scirocco και με τόσα πολλά έξτρα δεν συζητάω καν για λιγότερο από 3% αλλά να δούμε τις τιμές των έξτρα και θα δούμε. Όταν καταλήξαμε στο αυτοκίνητο που εγώ ήθελα, γιατί αυτό είναι το σημαντικότερο, ήρθε η ώρα της τιμής. Εκεί ανέφερε μια τιμή και ότι έκανε επιπλέον έκπτωση. Η έκπτωση ήταν 1,7%... Εκεί ξεκαθάρισα ότι για ένα volkswagen 30.000 Euro δεν μιλάω καν για λιγότερο από 3%. Εκεί είπε εντάξι βάλαμε πολλά άντε 3%. Του είπα να γράψει κάτω τιμή και εξοπλισμούς και να το μελετήσω λίγο ιδιαίτερα με τα έξτρας και το τί θα βάλω. Μετά από 1-2 εβδομάδες ξαναπήγα στην αντιπροσωπεία, αποφασισμένος ότι θα βάλω και το RNS και του είπα ότι θελω 4% έκπτωση. Άρχισε τα κλασσικά του στύλ είναι πολύ καλό αυτοκίνητο και οτι μου έκανε ήδη το 3% που και καλά δεν κάνει σε κανέναν, του είπα ότι έκανε το minimum που θα δεχόμουν για αυτό το αυτοκίνητο αλλά δεν είμαι ευχαριστημένος με αυτή τη τιμή.Έβαλε το 4%. Του είπα οκ η τιμή τώρα τις επόμενες μέρες θα αποφασίσω για τις λεπτομέρειες (π.χ χρώμα στα δέρματα κτλ) και ίσως το παραγγείλουμε. Μια βδομαδούλα μετά πήγα πάλι, λοιπόν του λέω βάλε αυτή την τιμή (έκανα μια στρογκυλοποίηση του στυλ αντί 23'789, 23'500 μπροστά του) και πάτα την παραγγελεία. Εκεί τα μάσισε λίγο (ήταν 6% περίπου), δύσκολο μου λέει έχουμε ήδη ξεφύγει πολύ... Του λέω βάλε αν είναι την τιμή αυτή αλλιώς άστο βλέπουμε. Και ειλικρινά θα έφευγα. Τελικά το σκέφτηκε λίγο και μου είπε τα κλασσίκα του στυλ άντε είναι τέλος εβδομάδας αντε να τελειώνουμε κτλ. κομπλέ όλα. Η τιμή με την τότε ισοτιμία που μετέτρεψα το μεγαλύτερο μέρος ήταν 28'130 Ευρώ . Δώθηκε η παραγγελεία και ενημερωθήκαμε αυτόματα για τον αριθμό πλαισίου το οχήματος και το σχέδιο παραγωγής (σε ποιά υπομονάδα αναμένεται να μπαίνει κάθε εβδομάδα κτλ). Ημερομηνία εξόδου από το εργοστάσιο ήταν η τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου. Μαζί με τους εκτελωνισμούς κτλ συμφωνίσαμε για Δεκέμβριο.
Στο μεταξύ άκουγα για απίστευτες αναμονές λόγω ηλιοροφής, δερμάτινων καθισμάτων κτλ... 19 Νοεμβρίου μου τηλεφώνησαν ότι το αυτοκίνητο έφτασε στο τελωνείο στην Ελβετία και είναι σε φάση εκτελωνισμού... Συναντήθηκα πάλι με τον αντιπρόσωπο, και όπως είχαμε συμφωνήσει μιλήσαμε για παραλαβή και εξόφληση μέσα στον Δεκέμβριο. Μου εξήγησε ότι δεν θα είναι διαθέσιμος πριν τις 8 Δεκεμβρίου του είπα μήπως τότε να το αφήσουμε μεχρι τις 22 που παίρνω το δώρο, επέμεινε να γίνει πριν τις 20 (υποθέτω κλείνει το ορολογιακό έτος για αυτούς και την αξιολόγησή τους), του εξήγησα ότι τότε απομένουν κάποια χρήματα που θα πρέπει να μετατρέψω από ευρώ και η ισοτιμία λόγω κρίσης είναι χάλια αλλιώς του λέω βάζεις τα λοιπά έξοδα (πινακίδες, τέλη κτλ) και πάμε και σε πληρώνω τώρα. Είπε με την μια οκ (Αρε κρισάρα ολέ! άντε μας γλύτωσες άλλα 500). Υποθέτω μπορεί να έχουν διαταγές να είναι ποιό ελαστικοί καθώς λόγω κρίσης οι πωλήσεις έχουν κατρακυλίσει. Στην τελική όπως το παλιό γνωμικό, όταν μετράς χρήματα μπροστά τους κάνουν και τούμπες να τα πάρουν. Παραπλήσιο σκινικό με τον κολιτό μου εδώ για το A3 του από ιταλία.
Τώρα περιμένω τις 8 Δεκεμβρίου να το πάρω στα χέρια μου!
Υ.Γ Θεέ μου, εγώ το έγραψα όλο αυτό το κείμενο...
-
Ωραίο πόστ !
Με το καλό να το παραλάβεις !
Ωραία σύνθεση έφτιαξες νομίζω.
Υ.Γ. : στα παζάρια είσαι μεγάλο τσακάλι απ ότι φαίνεται! Λίγο ακόμη και θα σου έκανε δώρο και την κόρη του ο έμπορος!
Well done ! -
Ο χρήστης b_x έγραψε:
Το 6άρι dsg του νυν gti πάντως μέχρι στιγμής διαχειρίζεται 47+ κιλά ροπής χωρίς πρόβλημα,σε διάφορες μετατροπές,παρά τα όσα λέγονταν αρχικά... Λογικά κάτι τέτοιο θα συμβεί και με το 7άρι του ΣιρόκοΜόνο που το 7άρι DSG είναι ξηρού συμπλέκτη, ενώ στο 6άρι είναι 'υγρού' (εμβαπτισμένου σε λάδι δηλαδή ).Kαι δεν έχουν μόνο αυτή τη διαφορά. (μηχανικά εννοώ )
Εγώ θα σας ξεαγχώσω λίγο σχετικά με τις ανοχές του DSG 7, καθώς μου είπαν ότι πλέον και το A3 1.8T Stronic (το αντίστοιχο DSG της Audi) θα είναι 7άρι.
Δεν ξέρω ακόμα βέβαια αν είναι ξηρού συμπλέκτη (που συνεπάγεται μάλλον ότι θα είναι ίδιο με αυτό του Sirocco) ή θα είναι ουσιαστικά σαν το 6άρι ('υγρός' συμπλέκτης) απλά με μία ταχύτητα παραπάνω.Πάντως δεν καταλαβαίνω το κόλλημά σας:δεν αντέχει παραπάνω δύναμη και άρα δεν μπορώ να το βελτιώσω.Καταρχάς αν σας φαίνονται λίγα τα 160 άλογα του 1.4Τ ή 'ε...εντάξει...για 1-2 χρόνια ικανοποιητικά φαίνονται αλλά μετά σίγουρα θα θέλω παραπάνω', πάρτε το 2.0Τ και μην γρινιάζετε.Όποιος θέλει μεταξωτά βρακιά, θα πρέπει να έχει και τον κατάλληλο κώλο ( ).
Δεν μπορούμε να έχουμε όλα τα καλά του 2.0Τ και να έχουμε και 1.4!Επίσης οι βελτιωτικοί οίκοι ΟΟΟΟοοοταν βγάλουν πρόγραμμα για το 1.4Τ του scirocco και δε για το DSG**, σίγουρα θα έχουν λάβει υπόψη τους αν αντέχει ή όχι το σασμάν παραπάνω δύναμη.Απλά αν είχατε χειροκίνητο ίσως είχατε και λίιιγο παραπάνω δύναμη.Μην τα θέλουμε όλα δικά μας.
Επίσης σίγουρα αν το φτιάξετε θα αποκτήσει περισσότερα άλογα το αμάξι.Τώρα ΑΝ αρχίσουμε τη λογική ότι το χειροκίνητο ίσως βγάζει περισσότερη ροπή κτλ, σκεφτείτε ότι εσείς έχετε αυτόματο σασμάν με ό,τι θετικό (και αρνητικό φυσικά) συνεπάγεται αυτό.Τελοσπάντων.Το θέμα είναι ο καθένας τι θέλει.
Προσωπικά δε θα αγόραζα ποτέ ένα αμάξι που θα πίστευα (την ώρα της αγοράς-επιλογής) ότι μέχρι να το πουλήσω δε θα μου φτάνουν τα άλογα ή θα ήθελα περισσότερα.Αν μου συμβεί αυτό, τότε κατ'εμέ, έκανα μαλακία και έπρεπε να πάρω αυτό με το μεγαλύτερο κινητήρα ή να πάρω άλλο αμάξι που θα με ικανοποιούσε περισσότερο.**που δε νομίζω ότι θα εμφανιστεί κάποιο αξιόπιστο-επώνυμο πρόγραμμα πριν από 1,5 χρόνο από σήμερα.Τώρα αν κάποιοι ήδη σκέφτονται τη βελτιώση από τώρα στον 1.4 τι να πω?Λάθος αμάξι κοιτάνε όπως ξαναείπα.
-
Ψήφισα το ανθρακί.Τελευταία έχω έντονο κόλλημα στα σκούρα χρώματα (όχι μαύρο όμως).
Το χρώμα του αυτοκινήτου είναι καθαρά υποκειμενικό πράγμα (κατ'εμέ).Μόνο ανοιχτόχρωμο χρώμα που συζητούσα για το scirocco είναι αυτό το ειδικό χρώμα που είχαν χρησιμοποιήσει για τις εκθέσεις αυτοκινήτου και δυστυχώς δεν μπήκε στην παλέτα χρωμάτων...
-
Να ρωτήσω κάτι,
Το DCC αξίζει ? (το εξτρα με τις αναρτήσεις) Καλύτερα αυτό ή xenon φώτα? -
Ο χρήστης nickolas2005 έγραψε:
Να ρωτήσω κάτι,
Το DCC αξίζει ? (το εξτρα με τις αναρτήσεις) Καλύτερα αυτό ή xenon φώτα?+100000 Xenon
-
Να ρωτήσω κάτι,
Το DCC αξίζει ? (το εξτρα με τις αναρτήσεις) Καλύτερα αυτό ή xenon φώτα?ΔΕΝ έχω προσωπική πείρα από την ανάρτηση αλλά έχω από τα φώτα. Νομίζω ότι τα φώτα πρέπει να είναι προτεραιότητα σου. Από εκεί και έπειτα η ανάρτηση σίγουρα είναι ένα πολύ καλό gadgetaki αλλά δεν νομίζω ότι είναι απαραίτητο σε ένα νορμαλ αυτοκίνητο.
Σίγουρα θα σου δίνει ένα κλικ καλύτερη αίσθηση σε γρήγορη οδήγηση ή πίστα καθως και μια καλύτερη άνεση στην πόλη. Προσωπικά όμως προτιμώ να 'μαθαίνω' το όχημα μου σε μια 'βέρσιον'. Αν πάντως μπορείς να 'στριμώξεις' και τα δύο στα οικονομικά σου δεν θα σου μείνει ο καημός αφού για να σε προβληματίζει μάλλον σε 'γαργαλάει' το θέμα. Επίσης ΜΗΝ σκεφτείς να βάλεις μετά τα ξένον.
Τέλος το θέμα της ανάρτησης θα πονέσει και μάλιστα άσχημα όταν χρειαστείς αλλαγή. Υποθέτω ότι με ένα διχίλιαρο καθαρίζεις δε καθαρίζεις στις ρυθμιζόμενες...
-
Να ρωτήσω κάτι,
Το DCC αξίζει ? (το εξτρα με τις αναρτήσεις) Καλύτερα αυτό ή xenon φώτα?Γενικά έχω πεθάνει το θέμα dcc και λέω όχι.
- Προτίμησε τα xenon (ασφάλεια++, εμφάνιση) το dcc από την άλλη μπορεί να αυξήσει την ασφάλεια όχι την παθητική αλλά την ενεργητική (που οι υπάρχουσες αναρτησεις κάνουν καλή δουλειά).
- Τα xenon αντέχουν σε σχέση με τις λάμπες αλογόνου περισσότερο.
- Το κόστος συντήρισης του dcc θα είναι αρκετά πιο μεγάλο από τις απλές αναρτήσεις. Εδώ βασικά δεν ξέρω κατα πόσο είναι ζημιάρικο. Αλλά μία στραβή να σου κάτσει....
-
Xenon
-
Panathaninf, εγω στην εκθεση της VW στη Συγγρου ετυχα σε μια πωλητρια που ηταν πληρως καταρτισμενη. Μου ελεγε για το σασι, για τη ρυθμιζομενη αναρτηση, για το ηλεκτρο-υδραυλικο τιμονι που δεν μεταφερει κραδασμους, ειχα μεινει αναυδος! Οποτε μαλλον ετυχες σε πολυ κακη αντιπροσωπεια.
Οσον αφορα το θεμα 'αναρτηση η φωτα', εγω θα εβαζα την αναρτηση αν επρεπε να διαλεξω. Ωραια τα φωτα, αλλα η αναρτηση ακουγεται τελεια. Δεν θα σε κουραζει στην πολη, ενω θα ειναι σφιχτη οταν το ζητησεις. Εγω παντα το ηθελα αυτο. Ποσο εχουν τα φωτα?
Επισης, να επαναλαβω την ερωτηση που εκανα σε προηγουμενο ποστ:
Εχει δει κανεις το σιροκο σε μπλε η κοκκινο σε καποια αντιπροσωπια της Αθηνας? Θα με βοηθουσε πολυ να διαλεξω χρωμα!
VW Scirocco