-
Ο χρήστης paulgiot έγραψε:
αν ειναι προγραμμα δεν μπορει να αποδειχθει οτι πουσαριστικε...Εννοιειται βεβαια οτι θα το περασεις σε εξουσιοδοτημενο μαγαζιΑν βάλεις πρόγραμμα χάνεται και η εργοστασιακή εγγύηση και η επέκταση εγγύησης.
Τώρα αν το βάλεις σε κάποιο αντιπρόσωπο seat/vw/audi που συνεργάζεται με τη revo, τότε ίσως σου δώσει (άγραφη) εγγύηση σε περίπτωση που βγάλει πρόβλημα (μακρυά απο μας) το αμάξι μέσα στην (υποτιθέμενη) εγγύηση.
Αυτό σημαίνει ότι έχεις κάπως το κεφάλι σου ήσυχο, όμως ως τη λήξη της εγγύησης του αυτοκινήτου σου αναγκαστικά τον παντρεύεσαι.Γενικότερα ένα πρόγραμμα ανιχνεύεται άσχετα από το τι σου λένε στους αντιπροσώπους. Αν θέλουν να το βρουν, θα το βρουν.Πολλές φορές απλά σε ρωτάνε χωρίς να το ελένξουν από το vag-com.Τέλοσπάντων.
Από την άλλη ξέρω πολλούς (και σε 1.4Τ με 170 άλογα αλλά και σε 2.0Τ με τα 200) που έχουν βάλει προγράμματα ενώ είναι στην εγγύηση και σε κάποιες περιπτώσεις έκαναν τα στραβά μάτια οι αντιπροσωπείες και σε κάποιες άλλες όχι.Απλά στρίβεις το νόμισμα και λες 'κορόνα ή γράμματα'.
Στηρίζεσαι καθαρά στην διάθεση του εκάστοτε υπαλλήλου, υπεύθυνου έγκρισης αλλαγής μέσα στην εγγύηση.καβουρα θα δεις με το τουτου σου τωρα τι θα κανεις...καλα το αλλο το γκολφ δεν ηταν αυτοκινητο για να μιλαμε για λαστιχα..
Προφανώς και δεν μπορώ να διαφωνίσω για το golf...
Στο καινούριο ψιλο-καπνίζουν τα λάστιχα ακόμα και με το esp/asr αναμμένο!!! -
+1
Με το που θα βάλουν πάνω το διαγνωστικό αμέσως βλέπουν τι πειράχτηκε στον εγκέφαλο του αυτοκινήτου. Σε συζήτηση που είχα με (σοβαρό) σύμβουλο μου έλεγε ότι κάνουν τα στραβά μάτια μόνο σε κάποια αλλαγή του τελικού της εξάτμισης.
Αλλαγή σε ολόκληρη την εξάτμιση από μπροστά ή/και πρόγραμμα κατευθείαν σε βγάζουν ΟΦ από την εγγύηση. Φυσικά αν έχουν φιλότιμο μπορούν να σε περάσουν εγγύηση αλλά εναπόκειται στη διακριτική τους ευχέρεια.Κάποιες εταιρίες tuning δίνουν και δικιά τους εγγύηση αλλά και πάλι τζόγος είναι. Όσοι αλμπάνηδες-εξουσιοδοτημένοι δίνουν πρόγραμμα και λένε για εγγύηση ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΥΣ για μένα θέλουν ανάκληση αδείας. Εκμεταλλεύονται τον πόνο του Έλληνα για τιουνιγκ και άμα βγει καμιά μεγάλη ζημιά και ζητήσει η Γερμανία τα log του εγκεφάλου μην τον είδατε τον Παναή...
Εγώ θεωρώ ότι όποιος θέλει να σκαλίσει το μηχάνημα του ας το σκαλίσει εργοστασιακό για 2 χρόνια (ας μην πάρει την επέκταση εγγύησης δηλαδή) ας το μάθει ψυχή τε και σώματι και αφού λήξει η εγγύηση ας αρχίσει το σκάλισμα κινητήρα και λοιπών περιφερειακών για να έχει ένα λιγότερο 'άγχος' στο κεφάλι του. Εκτός από το αν θα σκάσει, αν θα κάνει, αν θα ράνει να ΜΗΝ σκέφτεται και το 'θα μου το περάσουν εγγύηση' ??
Άποψη μου όμως είναι ότι το τιούνιγκ είναι ωραίο αν σκέφτεσαι να κρατήσεις το αυτοκίνητο καμιά τριετία μόνο. Αν το βλέπεις πιο μακροπρόθεσμα μάλλον περισσότερο 'πόνο' θα πάρεις και απλά πρόσκαιρη ευχαρίστηση. Ο νοώ νοείτω ...
-
Συγγνώμη, τι θα πει σε βγάζουν εκτός εγγύησης; Δλδ αν κάποιος βάλει ολόσωμη εξάτμιση και του χαλάσει το ραδιοσιντι, τον γειώνουν;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Συγγνώμη, τι θα πει σε βγάζουν εκτός εγγύησης; Δλδ αν κάποιος βάλει ολόσωμη εξάτμιση και του χαλάσει το ραδιοσιντι, τον γειώνουν;στην Ελλαδα ναι
αν πας στον 'Σ' και εχεις αλλαξει εστω και ταπες στις βαλβιδες των ελαστικων μπορει να φας και ξυλο...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Συγγνώμη, τι θα πει σε βγάζουν εκτός εγγύησης; Δλδ αν κάποιος βάλει ολόσωμη εξάτμιση και του χαλάσει το ραδιοσιντι, τον γειώνουν;Εναπόκειται στη διακριτική τους ευχέρεια. Εγώ έκανα συζήτηση περισσότερο για τα μηχανολογικά που είναι και 'ακριβότερες' οι ζημιές. Πάντως τυπικά είναι καλυμμένοι να μη σου φτιάξουν απολύτως τίποτα αν αρχίσεις τα πολλά-πολλά σκαλίσματα.
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Με μια μίνι έρευνα που έκανα ανακάλυψα ότι οι διαφορές στην τιμή μεταξυ ελαστικών 225/45 R17 και 235/45 R17 είναι από 20 έως 80 ευρώ οπότε με βλέπω να προσθέτω και το σπορ πακέτο στην παραγγελία....με την προυπόθεση βέβαια ότι δεν θα έχει έξτρα καθυστέρηση......
Πολύ καλό είναι με τα 225, γιατί να πας στο 235;
Η δύναμη του 160άρη δεν είναι τόση για να φέρνει σε δύσκολη θέση τα ελαστικά της βασικής έκδοσης. Πλεονασμός είναι για εμένα.Γιατί περιέχονται στο σπορ πακέτο το οποίο προσφέρει πολλά για τα 545 που κοστίζει (καθίσματα αλκαντάρα, άλλες ζάντες δυστυχώς για 235 λάστιχο, θερμομονωτικά κρύσταλλα, μαύρη οροφή κλπ).
Μακάρι να μπορούσα να πάρω το υπόλοιπο χωρίς τις ζάντες αλλά δεν νομίζω να σπάει το πακέτο...
Ναι όντως αυτός είναι ο λόγος. Μη στενοχωριέσαι όμως. Άλλαξέ τα μόλις το πάρεις.
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Με μια μίνι έρευνα που έκανα ανακάλυψα ότι οι διαφορές στην τιμή μεταξυ ελαστικών 225/45 R17 και 235/45 R17 είναι από 20 έως 80 ευρώ οπότε με βλέπω να προσθέτω και το σπορ πακέτο στην παραγγελία....με την προυπόθεση βέβαια ότι δεν θα έχει έξτρα καθυστέρηση......
Πολύ καλό είναι με τα 225, γιατί να πας στο 235;
Η δύναμη του 160άρη δεν είναι τόση για να φέρνει σε δύσκολη θέση τα ελαστικά της βασικής έκδοσης. Πλεονασμός είναι για εμένα.Γιατί περιέχονται στο σπορ πακέτο το οποίο προσφέρει πολλά για τα 545 που κοστίζει (καθίσματα αλκαντάρα, άλλες ζάντες δυστυχώς για 235 λάστιχο, θερμομονωτικά κρύσταλλα, μαύρη οροφή κλπ).
Μακάρι να μπορούσα να πάρω το υπόλοιπο χωρίς τις ζάντες αλλά δεν νομίζω να σπάει το πακέτο...
Ναι όντως αυτός είναι ο λόγος. Μη στενοχωριέσαι όμως. Άλλαξέ τα μόλις το πάρεις.
Τελικά κλίνω στο να μην το βάλω γιατί τουλάχιστον 2 αντιπροσωπείες μου είπαν για 6μηνη καθυστέρηση ενώ 2 άλλες ότι δεν μπαίνει στο 1.4 και άλλες 2 ότι δεν γνωρίζουν κάτι για καθυστέρηση.....δεν ξέρω έχω μπερδευτεί. Όποιος έχει έγκυρες πληροφορίες περί καθυστέρησης στην παράδοση ή όχι παρακαλώ ας βοηθήσει...
-
Παιδιά ΕΡΧΕΤΑΙ το δικό μου !!! είναι το άσπρο στην πάνω μεριά χεχεχε
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Συγγνώμη, τι θα πει σε βγάζουν εκτός εγγύησης; Δλδ αν κάποιος βάλει ολόσωμη εξάτμιση και του χαλάσει το ραδιοσιντι, τον γειώνουν;Οκ, είναι προφανές οτι πρέπει να πέσεις σε 'περιπτωσάρα' για να γίνει κάτι τέτοιο...
Προσωπικά έχοντας βάλει και πρόγραμμα στον 2.0Τ και τελικό, εδώ και ένα χρόνο, δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα όταν χρειάστηκε να επισκευτώ γνωστή αντιπροσωπία vw-audi για ένα πρόβλημα στον χώρο του κινητήρα (όχι μηχανικό όμως) και μάλιστα ο τεχνικός σύμβουλος με ρώτησε εαν η εξάτμιση είναι aftermarket (του άρεσε)...Όσον αφορά στα προγράμματα, υπάρχουν μερικά που ανιχνεύονται εύκολα εαν συνδεθεί στην obd, υπάρχουν κάποια άλλα που θέλουν λίγο περισσότερο 'ψάξιμο'...
Το θέμα είναι ότι δεν συνδέεται κάθε φορά το αυτοκίνητο στο διαγνωστικό και όταν συνδεθεί και το πρόγραμμα ανήκει στη 2η κατηγορία δεν κάθονται όλοι να το ψάξουν, απλά αλλάζουν/τσεκάρουν τις παραμέτρους που τους ενδιαφέρουν στην κάθε περίπτωση, οι οποίοι δεν είναι απαραίτητο να είναι αλλαγμένοι (πχ εαν τσεκάρει τον εγκέφαλο για καμένες λάμπες δεν θα βρεί κάτι μεμπτό)...Διακρίνω πάντως γενικά μια αποστροφή/επιφύλαξη προς τα aftermarket προγράμματα η οποία είναι λανθασμένη κατ'εμέ, μετά απο προσωπική εμπειρία τριών remapped αυτοκινήτων και αρκετών φίλων και γνωστών (δεν μιλάω για βαρύ tuning)...
Κατα 99% τα προβλήματα που θα βγάλει ένα επαναπρογραμματισμένο τουτού υπο νορμάλ χρήση (που περιλαμβάνει και σκίσιμο) είναι αυτά που θα έβγαζε ούτως ή άλλως (ειδικά εαν το πρόγραμμα είναι επώνυμο όπου οι ρυθμίσεις τους είναι με safe προσανατολισμούς) με μοναδική επίπτωση την ίσως μειωμένη διάρκεια ζωής της τουρμπίνας, που ούτως ή άλλως θεωρείται αναλώσιμη...
Οι δικλίδες ασφαλείας που έχουν πλέον οι καινούριες ecu (οι οποίες και δεν παρακάμπτονται παρα μόνο σε περίπτωση heavy tuning) σπάνια θα αφήσουν τον κινητήρα στα κρύα του λουτρού...Τέλος για τις 18άρες που αναφέρθηκαν παραπάνω, μετά απο 1.5 χρόνο καθημερινής συμβίωσης με 245/40/18 οφείλω να ομολογίσω οτι τα πράγματα δεν είναι τόσο χάλια όσο και εγώ ο ίδιος τα περίμενα, έχοντας περάσει ουκ ολίγες φορές ακόμη και κατσικόδρομους (κυριολεκτικά, χωρίς άσφαλτο) οι ζάντες είναι σε άριστη κατάσταση και οι κραδασμοί που περνάνε μέσα είναι ανεκτοί (σε αυτό βέβαια βοηθάει και το πλαίσιο).
Σίγουρα μια τυπική προσοχή την θέλουν, αλλά θεωρώ πως εαν δεν οδηγούσαμε hummer πριν, θα αποφεύγουμε τις ίδιες λακούβες και με τις 17άρες (είμαστε συνηθισμένοι οι Έλληνες στο άθλημα)...
Αν και στο scirocco θα χρειάζεται επιπλέον προσοχή μιας και το 40άρι προφίλ είναι σε 235 πέλμα (άρα και μικρότερο) και σίγουρα η τιμή αντικατάστασης των 18' είναι ένα θέμα...Ξέχασα να αναφέρω οτι παραγγείλαμε και εμείς ένα 160αρι DSG salsa red με διάφορα καλούδια και παράδοση τέλη Μαρτίου...
-
Παιδιά ερώτηση...μήπως ξέρετε που μπορούμε να βρούμε το manual του αυτοκινήτου ?
-
Ο χρήστης morpheus έγραψε:
Συγγνώμη, τι θα πει σε βγάζουν εκτός εγγύησης; Δλδ αν κάποιος βάλει ολόσωμη εξάτμιση και του χαλάσει το ραδιοσιντι, τον γειώνουν;
Οκ, είναι προφανές οτι πρέπει να πέσεις σε 'περιπτωσάρα' για να γίνει κάτι τέτοιο...
Προσωπικά έχοντας βάλει και πρόγραμμα στον 2.0Τ και τελικό, εδώ και ένα χρόνο, δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα όταν χρειάστηκε να επισκευτώ γνωστή αντιπροσωπία vw-audi για ένα πρόβλημα στον χώρο του κινητήρα (όχι μηχανικό όμως) και μάλιστα ο τεχνικός σύμβουλος με ρώτησε εαν η εξάτμιση είναι aftermarket (του άρεσε)...Όσον αφορά στα προγράμματα, υπάρχουν μερικά που ανιχνεύονται εύκολα εαν συνδεθεί στην obd, υπάρχουν κάποια άλλα που θέλουν λίγο περισσότερο 'ψάξιμο'...
Το θέμα είναι ότι δεν συνδέεται κάθε φορά το αυτοκίνητο στο διαγνωστικό και όταν συνδεθεί και το πρόγραμμα ανήκει στη 2η κατηγορία δεν κάθονται όλοι να το ψάξουν, απλά αλλάζουν/τσεκάρουν τις παραμέτρους που τους ενδιαφέρουν στην κάθε περίπτωση, οι οποίοι δεν είναι απαραίτητο να είναι αλλαγμένοι (πχ εαν τσεκάρει τον εγκέφαλο για καμένες λάμπες δεν θα βρεί κάτι μεμπτό)...Σίγουρα. Αν όμως βγάλει πρόβλημα ο κινητήρας ή το κιβώτιο (ιδίως αν είναι DSG), τότε σίγουρα θα ψάξουν τις παραμέτρους του κινητήρα και θα το βρουν. Οπότε καταλαβαίνεις τι χαρές θα κάνουν μόλις ανακαλύψουν ότι έχεις πρόγραμμα, άλλο που δε θέλουν...
Διακρίνω πάντως γενικά μια αποστροφή/επιφύλαξη προς τα aftermarket προγράμματα η οποία είναι λανθασμένη κατ'εμέ, μετά απο προσωπική εμπειρία τριών remapped αυτοκινήτων και αρκετών φίλων και γνωστών (δεν μιλάω για βαρύ tuning)...
Κατα 99% τα προβλήματα που θα βγάλει ένα επαναπρογραμματισμένο τουτού υπο νορμάλ χρήση (που περιλαμβάνει και σκίσιμο) είναι αυτά που θα έβγαζε ούτως ή άλλως (ειδικά εαν το πρόγραμμα είναι επώνυμο όπου οι ρυθμίσεις τους είναι με safe προσανατολισμούς) με μοναδική επίπτωση την ίσως μειωμένη διάρκεια ζωής της τουρμπίνας, που ούτως ή άλλως θεωρείται αναλώσιμη...
Οι δικλίδες ασφαλείας που έχουν πλέον οι καινούριες ecu (οι οποίες και δεν παρακάμπτονται παρα μόνο σε περίπτωση heavy tuning) σπάνια θα αφήσουν τον κινητήρα στα κρύα του λουτρού...Τέλος για τις 18άρες που αναφέρθηκαν παραπάνω, μετά απο 1.5 χρόνο καθημερινής συμβίωσης με 245/40/18 οφείλω να ομολογίσω οτι τα πράγματα δεν είναι τόσο χάλια όσο και εγώ ο ίδιος τα περίμενα, έχοντας περάσει ουκ ολίγες φορές ακόμη και κατσικόδρομους (κυριολεκτικά, χωρίς άσφαλτο) οι ζάντες είναι σε άριστη κατάσταση και οι κραδασμοί που περνάνε μέσα είναι ανεκτοί (σε αυτό βέβαια βοηθάει και το πλαίσιο).
Σίγουρα μια τυπική προσοχή την θέλουν, αλλά θεωρώ πως εαν δεν οδηγούσαμε hummer πριν, θα αποφεύγουμε τις ίδιες λακούβες και με τις 17άρες (είμαστε συνηθισμένοι οι Έλληνες στο άθλημα)...
Αν και στο scirocco θα χρειάζεται επιπλέον προσοχή μιας και το 40άρι προφίλ είναι σε 235 πέλμα (άρα και μικρότερο) και σίγουρα η τιμή αντικατάστασης των 18' είναι ένα θέμα...Ξέχασα να αναφέρω οτι παραγγείλαμε και εμείς ένα 160αρι DSG salsa red με διάφορα καλούδια και παράδοση τέλη Μαρτίου...
160άρι DSG; Ελπίζω να ξέρεις πως δεν πουσάρεται καθόλου...
-
Έφτασε το δικό μου! Δυστυχώς πρέπει να περιμένω μέχρι τις 8 δεκεμβρίου για να το πάρω στα χέρια μου (ασφάλειες εκτελωνισμοί μετατροπές νομίσματος κτλ)...
dimik πάρε το αμάξι όπως σου αρέσει, θα το μετανοιώσεις απίστευτα αν δεν του βάλεις κάτι για να γλυτώσεις αναμονή και τελικά:
1] Φας αναμονή έτσι και αλλιώς
2] Τελικά η έξτρα αναμονή ήταν ράδιο αρβίλα.Το δικό μου και καλά θα έβγαινε τελευταία εβδομάδα του Νοέμβρη στην καλύτερη περίπτωση και χωρίς έξτρα... Ιστορίες διάβαζα για απίστευτες αναμονές αν βάλω τα δερμάτινα , ηλιοροφή κτλ... Αλλά έλα μου που έφτασε με τα πάντα νωρίτερα και από τον μικρότερο χρόνο αναμονής... Υποθέτω λόγω κρίσης έγιναν ακυρώσεις... Τσίμπισα και ακόμα μια μειωσούλα λόγω κρίσης... (Αρχίζει να μου αρεσει αυτή η κρίση :Ρ), γενικά όποιος σου πει οτι ξέρει τι γίνεται με τον χρόνο αναμονής κοροϊδεύει εσένα και τον εαυτό του. Εγώ από το προηγούμενο Golf IV μου θυμάμαι ότι δεν έχει κανείς την παραμικρή ιδέα για τις αναμονές οπότε γενικά πρέπει να αγνοείς τέτοιες συζητήσεις. Προσωπικά έχω μετανοιώσει 10 χιλιάδες φορές που το Golf δεν είχε π.χ ζάντες αλουμινίου αφήνοντάς με με τις τραγικές R14/80!!!!!!! εδώ και κοντά 10 χρόνια. Τώρα δεν ξέρω πόσο σκοπεύεις να το κρατήσεις αλλά γενικά συνηθίζεις στην αναμονή οπότε no prob ένας δύο μήνες παραπάνω, αλλά μετανοιώνεις άνετα για σειρά χρόνων αν δεν βάλεις κάτι που θα ήθελες να έχει αλλά για τον Α,Β λόγο δεν έβαλες...
-
Ο χρήστης olympian2 έγραψε:
160άρι DSG; Ελπίζω να ξέρεις πως δεν πουσάρεται καθόλου...Δεν είναι για μένα έτσι κι'αλλιώς, αλλά για το γονίδιο ΧΧ...
Αν και διατηρώ τις επιφυλάξεις μου για τις ανοχές του συγκεκριμένου DSG μέχρι νεωτέρας... (δεν μας έχει συνηθίσει ο όμιλος σε 'οριακά' parts)... χωρίς να αμφιβάλλω και για το αντίθετο... -
panathaninf οταν λες οτι'Τσίμπισα και ακόμα μια μειωσούλα λόγω κρίσης...' τι εννοεις;
α και καλως να το δεχτεις το οχημα
-
Ο χρήστης panathaninf έγραψε:
Έφτασε το δικό μου! Δυστυχώς πρέπει να περιμένω μέχρι τις 8 δεκεμβρίου για να το πάρω στα χέρια μου (ασφάλειες εκτελωνισμοί μετατροπές νομίσματος κτλ)...dimik πάρε το αμάξι όπως σου αρέσει, θα το μετανοιώσεις απίστευτα αν δεν του βάλεις κάτι για να γλυτώσεις αναμονή και τελικά:
1] Φας αναμονή έτσι και αλλιώς
2] Τελικά η έξτρα αναμονή ήταν ράδιο αρβίλα.Το δικό μου και καλά θα έβγαινε τελευταία εβδομάδα του Νοέμβρη στην καλύτερη περίπτωση και χωρίς έξτρα... Ιστορίες διάβαζα για απίστευτες αναμονές αν βάλω τα δερμάτινα , ηλιοροφή κτλ... Αλλά έλα μου που έφτασε με τα πάντα νωρίτερα και από τον μικρότερο χρόνο αναμονής... Υποθέτω λόγω κρίσης έγιναν ακυρώσεις... Τσίμπισα και ακόμα μια μειωσούλα λόγω κρίσης... (Αρχίζει να μου αρεσει αυτή η κρίση :Ρ), γενικά όποιος σου πει οτι ξέρει τι γίνεται με τον χρόνο αναμονής κοροϊδεύει εσένα και τον εαυτό του. Εγώ από το προηγούμενο Golf IV μου θυμάμαι ότι δεν έχει κανείς την παραμικρή ιδέα για τις αναμονές οπότε γενικά πρέπει να αγνοείς τέτοιες συζητήσεις. Προσωπικά έχω μετανοιώσει 10 χιλιάδες φορές που το Golf δεν είχε π.χ ζάντες αλουμινίου αφήνοντάς με με τις τραγικές R14/80!!!!!!! εδώ και κοντά 10 χρόνια. Τώρα δεν ξέρω πόσο σκοπεύεις να το κρατήσεις αλλά γενικά συνηθίζεις στην αναμονή οπότε no prob ένας δύο μήνες παραπάνω, αλλά μετανοιώνεις άνετα για σειρά χρόνων αν δεν βάλεις κάτι που θα ήθελες να έχει αλλά για τον Α,Β λόγο δεν έβαλες...
Καλορίζικο φίλε μου και καλές και ασφαλείς διαδρομές, μου άρεσε το σκεπτικό σου και τελικά μάλλον αύριο θα προσθέσω το πακέτο στην παραγγελία...τί Μάρτης τί Μάης
Μπορείς να μας πείς περισσότερα για την μείωση;;; Να ξέρω κι εγώ πώς θα το χειριστώ με τον αντιπρόσωπο γιατί η τιμή είναι ανοιχτή ακόμα...
-
Ο χρήστης morpheus έγραψε:
160άρι DSG; Ελπίζω να ξέρεις πως δεν πουσάρεται καθόλου...
Δεν είναι για μένα έτσι κι'αλλιώς, αλλά για το γονίδιο ΧΧ...
Αν και διατηρώ τις επιφυλάξεις μου για τις ανοχές του συγκεκριμένου DSG μέχρι νεωτέρας... (δεν μας έχει συνηθίσει ο όμιλος σε 'οριακά' parts)... χωρίς να αμφιβάλλω και για το αντίθετο...Σε δελτιο τυπου της VW, αναφερεται μεταξυ αλλων οτι το νεο DSG 7 σχεσεων θα μπορει να διαχειριζεται
δυναμεις μεχρι το οριο των 170Ps και 25Νm ροπης.
Επομενως τυχον πουσαρισμα μαλλον ειναι ανεφικτο αν θελει καποιος να διατηρησει το κιβωτιο σε κατασταση λειτουργιας. -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Σε δελτιο τυπου της VW, αναφερεται μεταξυ αλλων οτι το νεο DSG θα μπορει να διαχειριζεται
Επομενως τυχον πουσαρισμα μαλλον ειναι ανεφικτο αν θελει καποιος να διατηρησει το κιβωτιο σε κατασταση λειτουργιας.διαβάζοντας εντυπώσεις ατόμων που το έχουν οδηγήσει έχω σχηματίσει την εντύπωση πως το γκάζι του scirocco το χαρακτηρίζουν 'ομαλής συμπεριφοράς'.. αναρωτιέμαι αν η αιτία αυτής της ρύθμισης είναι η προστασία του DSG καθως στο 160αρι τα πράγματα είναι οριακά απο πλευράς προδιαγραφών.. βέβαια θα μπορούσε να μπαίνει διαφορετικό πρόγραμμα αναλόγως αν έχει ή οχι το αμάξι DSG..
-
Ο χρήστης stred έγραψε:
Σε δελτιο τυπου της VW, αναφερεται μεταξυ αλλων οτι το νεο DSG θα μπορει να διαχειριζεται
Επομενως τυχον πουσαρισμα μαλλον ειναι ανεφικτο αν θελει καποιος να διατηρησει το κιβωτιο σε κατασταση λειτουργιας.διαβάζοντας εντυπώσεις ατόμων που το έχουν οδηγήσει έχω σχηματίσει την εντύπωση πως το γκάζι του scirocco το χαρακτηρίζουν 'ομαλής συμπεριφοράς'.. αναρωτιέμαι αν η αιτία αυτής της ρύθμισης είναι η προστασία του DSG καθως στο 160αρι τα πράγματα είναι οριακά απο πλευράς προδιαγραφών.. βέβαια θα μπορούσε να μπαίνει διαφορετικό πρόγραμμα αναλόγως αν έχει ή οχι το αμάξι DSG..
Αυτό φοβάμαι κι εγώ. Μήπως τους κινητήρες που συνδυάζονται με το DSG θα τους ρυθμίζουν πιο χαμηλά...
-
Ο χρήστης olympian2 έγραψε:
Αυτό φοβάμαι κι εγώ. Μήπως τους κινητήρες που συνδυάζονται με το DSG θα τους ρυθμίζουν πιο χαμηλά...
πιο πιθανό είναι να είναι ΟΛΟΙ οι κινητήρες+απόκριση γκαζιού ρυθμισμένοι στο 'ήπιο' καθώς μόλις αρχίσουν οι δυναμομετρήσεις και βρεθεί πχ οτι με DSG είσαι -10 άλογα τότε έχει να γίνει τρελό σούσουρο.. άλλοι θα μιλάνε για κοροιδία, άλλοι θα ακυρώσουν παραγγελίες κτλ κτλ.. η εύκολη λύση είναι να τους ρυθμίσεις έτσι ολους απο την αρχή και να ξεμπερδεύεις.. η VW με αυτά που εχουν ακουστεί για τους TFSI τα τελευταία χρόνια βαδίζει σε τεντωμένο σκοινί απο πλευράς ονόματος-αξιοπιστίας.. το τελευταίο που θα ήθελε είναι ενα φιάσκο αξιοπιστίας απο το πολυδιαφημισμένο ολοκαίνουργιο DSG 7
-
Ο χρήστης stred έγραψε:
πιο πιθανό είναι να είναι ΟΛΟΙ οι κινητήρες+απόκριση γκαζιού ρυθμισμένοι στο 'ήπιο' καθώς μόλις αρχίσουν οι δυναμομετρήσεις και βρεθεί πχ οτι με DSG είσαι -10 άλογα τότε έχει να γίνει τρελό σούσουρο.. άλλοι θα μιλάνε για κοροιδία, άλλοι θα ακυρώσουν παραγγελίες κτλ κτλ.. η εύκολη λύση είναι να τους ρυθμίσεις έτσι ολους απο την αρχή και να ξεμπερδεύεις.. η VW με αυτά που εχουν ακουστεί για τους TFSI τα τελευταία χρόνια βαδίζει σε τεντωμένο σκοινί απο πλευράς ονόματος-αξιοπιστίας.. το τελευταίο που θα ήθελε είναι ενα φιάσκο αξιοπιστίας απο το πολυδιαφημισμένο ολοκαίνουργιο DSG 7
Σωστός ο συλλογισμός, όμως το 160άρι Scirocco με χειροκίνητο κιβώτιο έχει ήδη μετρηθεί και βρέθηκε με ισχύ 180,6PS και ροπή 25,4Kg*m (Evo Νοεμβρίου 2008).
VW Scirocco