-
Σαφέστατα.
-
ευχαριστω πολυ για την απαντηση.
λεπτομερεια:η εναλλαγη γινεται ανεξαρτητως ταχυτητας αυτοκινητου και ανεξαρτητα απο το mode που ειναι το κιβωτιο; -
ναι
-
οταν εισαι στο D η στο S και κανεισ αλλαγη με τα padlles που υπαρχουν στο τιμονι τοτε σε περναει σε manual για καποιο μικρο χρονικο διαστημα. εφοσον δεν κανεισ αλλη αλλαγη σε ξαναπαει στο mode που ησουν. καλο ε?
εαν εισαι στο D και κανεισ ενα κλικ δεξια το λεβιε τοτε πασ sto manual. -
πολυ καλο,οχι απλα καλο
-
ποσοι απο εσασ εδω μεσα θα θελατε να βαλετε ιντερλαγοσ?
και ποσοι τελικα θα βαλετε ?
ελα να δω χερακια.
μην ντρεπεστε. -
Βλέπω πάντως πολύ ρεύμα στην Ελλάδα για το DSG. Έτσι όπως πάμε θα γίνουμε Αμερική σε λίγο...
Η πλάκα είναι πως στην Αμερική (το διαπιστώνω στα σχετικά αμερικάνικα forums), οι επίδοξοι αγοραστές του συγκεκριμένου αυτοκινήτου, αλλά και άλλων με σπορ προσανατολισμό, είναι φανατικά υπέρ του χειροκίνητου, παρόλο που η συντριπτική πλειοψηφία των αμαξιών που κυκλοφορούν στους δρόμους είναι αυτόματα. Κι αυτό γιατί εκεί δεν είναι απαραίτητο να γνωρίζεις να οδηγείς χειροκίνητο για να πάρεις δίπλωμα οδήγησης. Οπότε οι περισσότεροι δεν ξέρουν ('don't drive stick', όπως λένε) και το χειροκίνητο είναι ένας τρόπος να αποδείξει κάποιος ότι είναι 'proper driver'...
Οπότε βλέπεις κάτι δηλώσεις του τύπου «το πήρα με DSG γιατί το οδηγεί και η γυναίκα μου που και που»... -
αν ισχυουν για το DSG ολα οσα γραφονται και λεγονται νομιζω οτι ειναι φυσιολογικο. δε γνωριζω ομως τι γινεται με το κοστος συντηρησης ενος τετοιου κιβωτιου
-
Ψιλο-off topic αλλἀ μια που το έθεσες... Αυτό ίσως να το πιστεύαμε και εμείς πριν μερικά χρόνια όταν τα αυτόματα κιβώτια ήταν στη κυριολεξία για γυναίκες. Γιατι σίγουρα είχαν χειρότερη απόδοση από τα αντίστοιχα χειροκίνητα. Όταν όμως εδώ βλέπεις το χειροκίνητο να έχει μια κατανάλωση 80% περισσότερη εντός πόλεως και δεν είμαστε και αμερική να είναι λιγότερο φθηνή η βενζινη αλλά και οι δρόμοι είναι φιδάκι ε τότε λογικό είναι...
Ακούω πολλούς άσχετους φίλους μου που μου λένε 'ρε φίλε θα το πάρεις ημιαυτόματο; Δεν ξέρεις να οδηγάς εσύ κανονικά;'
Καλός, χρυσός, άγιος ο συμπλέκτης για τον έλεγχο που έχεις αλλά όταν είσαι 1 ώρα μες την κίνηση τουλάχιστον εμένα δεν θα πονάει το πόδι...
(ΥΓ: Δηλαδή ford mustang αυτόματο δεν υπάρχει περίπτωση να δούμε ποτέ!! )
-
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
Ακούω πολλούς άσχετους φίλους μου που μου λένε 'ρε φίλε θα το πάρεις ημιαυτόματο; Δεν ξέρεις να οδηγάς εσύ κανονικά;'Πες τους κι εσύ ότι και ο Schumacher άμπαλος πρέπει να ήταν για να οδηγεί αυτόματη την Formula 1.
Το ίδιο και οι οδηγοί του DTM...αν ισχυουν για το DSG ολα οσα γραφονται και λεγονται νομιζω οτι ειναι φυσιολογικο. δε γνωριζω ομως τι γινεται με το κοστος συντηρησης ενος τετοιου κιβωτιου
Μπορώ αν θες να σου αντιγράψω εδώ τι λέει το βιβλιαράκι του audi για τη συντήρηση του DSG. Νομίζω μάλιστα ότι περιλαμβάνει και το DSG7 αφού μπαίνει στο Α3 1.4T με τα 122PS , οπότε θα σας πω ακριβώς τι λέει η αντιπροσωπεία-εργοστάσιο.Αλλιώς μάλλον θα αρκεστείτε το τι αναφέρει για το 6άρι DSG.
-
Το dsg ειναι οτι πιο προηγμενο τεχνολογικα στην κατηγορια των αυτοκινητων που τοποθετειται.
Οικονομικοτερο απο αντιστοιχο χειροκινητο, ασφαλεστερο για το συστημα μεταδοσης σε περιπτωση λαθους (π.χ αν 'καρφωσεις' λαθος την αλλαγη, ή κατεβασεις μικροτερη απο την επιθυμητη σχεση), βολικο στους πηγμενους πλεον δρομους της πολης, και σιγουρα με το προτερημα της μη αντικαταστασης συμπλεκτη οποτε θα χρειαζοταν.
Τελος η χειροκινητη λειτουργια ειδικα στα paddles ειναι τοσο αμεση και βολικη που σε διαδοχικες στροφες μπορει ευκολα να νιωσεις οτι τρεχεις σε καποιο τοπικο πρωταθλημα!
Το μοναδικο και μονο μειον κατα την αποψη μου ειναι οτι χανεις την αισθηση της απολυτης συμμετοχης και ελεγχου που σου δινει η ικανοποιηση μιας πολυ γρηγορης αλλαγης με χειροκινητο, οπως και
η γνωστη διαδικασια σε κατεβασμα 'μυτη - τακουνι'.
Στην ουσια το ανεβασμα στροφων σε ταυτοχρονο κατεβασμα σχεσης γινεται και στο dsg ηλεκτρονικα αλλα ειναι λιγο διαφορετικο το συναισθημα οταν το κανεις μονος σου! -
Ο χρήστης dimz έγραψε:
ποσοι απο εσασ εδω μεσα θα θελατε να βαλετε ιντερλαγοσ?
και ποσοι τελικα θα βαλετε ?
ελα να δω χερακια.
μην ντρεπεστε.Εδώ! και ήθελα και τελικά έβαλα, κόσμηματα οι άτιμες
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Ακούω πολλούς άσχετους φίλους μου που μου λένε 'ρε φίλε θα το πάρεις ημιαυτόματο; Δεν ξέρεις να οδηγάς εσύ κανονικά;'
Πες τους κι εσύ ότι και ο Schumacher άμπαλος πρέπει να ήταν για να οδηγεί αυτόματη την Formula 1.
Το ίδιο και οι οδηγοί του DTM...αν ισχυουν για το DSG ολα οσα γραφονται και λεγονται νομιζω οτι ειναι φυσιολογικο. δε γνωριζω ομως τι γινεται με το κοστος συντηρησης ενος τετοιου κιβωτιου
Μπορώ αν θες να σου αντιγράψω εδώ τι λέει το βιβλιαράκι του audi για τη συντήρηση του DSG. Νομίζω μάλιστα ότι περιλαμβάνει και το DSG7 αφού μπαίνει στο Α3 1.4T με τα 122PS , οπότε θα σας πω ακριβώς τι λέει η αντιπροσωπεία-εργοστάσιο.Αλλιώς μάλλον θα αρκεστείτε το τι αναφέρει για το 6άρι DSG.
αν σου ειναι ευκολο θα ημουν υποχρεος.ευχαριστω πολυ
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Το dsg ειναι οτι πιο προηγμενο τεχνολογικα στην κατηγορια των αυτοκινητων που τοποθετειται.
Οικονομικοτερο απο αντιστοιχο χειροκινητο, ασφαλεστερο για το συστημα μεταδοσης σε περιπτωση λαθους (π.χ αν 'καρφωσεις' λαθος την αλλαγη, ή κατεβασεις μικροτερη απο την επιθυμητη σχεση), βολικο στους πηγμενους πλεον δρομους της πολης, και σιγουρα με το προτερημα της μη αντικαταστασης συμπλεκτη οποτε θα χρειαζοταν.
Τελος η χειροκινητη λειτουργια ειδικα στα paddles ειναι τοσο αμεση και βολικη που σε διαδοχικες στροφες μπορει ευκολα να νιωσεις οτι τρεχεις σε καποιο τοπικο πρωταθλημα!
Το μοναδικο και μονο μειον κατα την αποψη μου ειναι οτι χανεις την αισθηση της απολυτης συμμετοχης και ελεγχου που σου δινει η ικανοποιηση μιας πολυ γρηγορης αλλαγης με χειροκινητο, οπως και
η γνωστη διαδικασια σε κατεβασμα 'μυτη - τακουνι'.
Στην ουσια το ανεβασμα στροφων σε ταυτοχρονο κατεβασμα σχεσης γινεται και στο dsg ηλεκτρονικα αλλα ειναι λιγο διαφορετικο το συναισθημα οταν το κανεις μονος σου!2 μείον ΙΜΗΟ:
ο Λάθος διάταξη στο λεβιέ (+ μπροστά - πίσω, έπρεπε να είναι ανάποδα) -ΟΚ αμελητέο
ο Ανεβάζει σχέση στον κόφτη και δεν την κρατάει -για 'κανονικό' αυτοκίνητο ΟΚ αλλά για σπορ (πχ. GTI) ανεπίτρεπτο. -
+η τοποθέτηση των αυτακίων.
-
Για μένα όσο ΤΕΛΕΙΟ κιβώτιο και να θεωρείται το DSG δεν μπορεί να 'διώξει' τη λέξη 'αυτόματο' από δίπλα του.
Είναι ελάχιστα πιο οικονομικό στην κατανάλωση το όποίο όμως κέρδος πληρώνεται μαζεμένα όταν στα 80.000ΚΜ (αν θυμάμαι καλά) απαιτεί μια συντήρηση των 400 ευρώ περίπου.
Κάνει σαφώς πιο ομαλά και πιο γρήγορα τις αλλαγές ΑΛΛΑ τις κάνουν οι σερβομηχανισμοί (εννοώ ΚΑΙ στην χειροκίνητη λειτουργία φυσικά) και ΟΧΙ εγώ. Μπορεί να φαίνομαι συντηρητικός και ρομαντικός αλλά ο λεβιές των ταχυτήτων που ασκεί ακόμη γοητεία. Το θεωρώ το τελευταίο προσωπικό προπύργιο στην ακατάσχετη ροή τσιπ και σερβομηχανισμών στο αυτοκίνητο μου.
Είχα προβληματιστεί πολύ αν θα το έβαζα ή όχι και μετά από ψάξιμο και σκέψη μιας εβδομάδας περίπου δεν το έβαλα τελικά. Προς το παρόν το έχει μετανιώσει μόνο 4-5 φορές σε πολύ μεγάλη κίνηση στο κέντρο. Αλλά δεν είμαι και ταξιτζής. Σε στροφές και εθνική ούτε που το έχω φέρει στο μυαλό μου...
Επίσης αν εξαιρέσεις τη ΣΕΑΤ όπου στο Λεόν το χρεώνει 1000 ευρώ μόλις το ΙΔΙΟ κιβώτιο σε VW-AUDI κοστίζει πάνω από 2 χιλιάρικα. Είναι δηλαδή πιο 'καλό' (=πριμιουμ και στα κιβώτια?) στις δύο αυτές μάρκες από ότι στην ισπανική? Ήμαρτον ...
Τέλος μιας και αναφέρθηκε, από την επόμενη εικόνα στυλ Playstation (με τιμονιέρα Logitech) της F1 που είχαν τα πόδια του ξινόμουτρου Σουμάχερ :
προτιμώ ΣΑΦΩΣ τις επόμενες εικόνες και στην ουσία αυτό που εγώ εκλαμβάνω είναι ότι αντί να μου αφαιρούν από τη χαρά της οδήγησης 'κουράζοντας με' αντίθετα μου προσφέρουν (στο μέτρο των δυνατοτήτων μου φυσικά!) ακόμη περισσότερη ευχαρίστηση :
Walter Rohrl Dancing
Race Car Driver & His FootworkΆλλωστε το χειροκίνητο κιβώτιο ενισχύει την αυτογνωσία του οδηγού! Έχεις κάποιον να δίνεις συγχαρητήρια σε ένα γαμάτο κατέβασμα και κάποιον να ρίχνεις καντήλια για το άγαρμπο ανέβασμα, τον εαυτό σου !! Ενώ στο αυτόματο τι θα κάνεις? Θα δίνεις διαρκώς συγχαρητήρια στους μηχανικούς για τις μονότονα 'τέλειες' αλλαγές που σου προσέφεραν !
Πρόταση: για άνεση, γρήγορες αλλαγές, καθημερινή αίσθηση hi-tech στο αυτοκίνητο σου, ξεκούραστο αριστερό πόδι και μονίμως ελεύθερο δεξί χέρι να χαϊδεύει όμορφους μηρούς προτιμήστε DSG.
Για όλα τα άλλα πάρτε το χειροκίνητο ... -
Για μενα dsg= ο σημαντικοτερος λογος να παρεις vw group!
Ειναι τι θελει ο καθενας. -
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Πρόταση: για άνεση, γρήγορες αλλαγές, καθημερινή αίσθηση hi-tech στο αυτοκίνητο σου, ξεκούραστο αριστερό πόδι και μονίμως ελεύθερο δεξί χέρι να χαϊδεύει όμορφους μηρούς προτιμήστε DSG.
Για όλα τα άλλα πάρτε το χειροκίνητο ...Με έπεισες. Θα το πάρω!!!
-
Συμφωνω απολυτα.
Εκει που ειχα πει οτι θα φυγω απο το γκρουπ, αρχισα να ψηνομαι κι εγω για dsg. -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
+η τοποθέτηση των αυτακίων.Η τοποθετηση στα paddles επανω στο τιμονι κατα την προσωπικη μου εμπειρια ειναι
καλυτερη για γρηγορη οδηγηση σε αντιθεση με τα σταθερα στην κολωνα του τιμονιου,
οπου το μπερδεμα σε περιπτωση αλλαγης με στριμμενο τιμονι ειναι σχεδον σιγουρο...
Κατα τα αλλα συμφωνω με Professeur οτι η επιλογη χειροκινητου κιβωτιου σε σπορ κατασκευη ειναι ισως το τελευταιο οχυρο του του οδηγου σε μια πληρη προσπαθεια αυτοματοποιησης και ελεγχου των παντων...
Εδικα βεβαια και στο scirocco αν το ESP μπορουσε να απενεργοποιηθει πληρως, ισως θα ειχαμε να κανουμε με ενα 'φονεα γιγαντων' ικανο να ανταγωνιστει ακομα και πιο ακριβες σπορ επιλογες.
VW Scirocco