-
Αν αγοράσω ζάντες θα πάρω 15' 4χ100 ΕΤ45 δλδ της μάνας του αλλά σε σιδερένιες. Δεν έχω καμιά διάθεση να κάνω πειράματα. Απλά από ένα πρόχειρο κοίταγμα στο ebay πάνε καμιά 100Ε. Οπότε το θέμα έιναι, τα λάστιχα έχουν πρόβλημα να ζανταριστούν - ξεζανταριστούν 5-6 φορές ? Γιατί αν δεν έχουν δεν έχω καμία διάθεση να δώσω 100 ευρώ για να κυκλοφορώ όλο το χειμώνα με τάσια....
-
Ο χρήστης Run_like_Hell έγραψε:
Αν αγοράσω ζάντες θα πάρω 15' 4χ100 ΕΤ45 δλδ της μάνας του αλλά σε σιδερένιες. Δεν έχω καμιά διάθεση να κάνω πειράματα. Απλά από ένα πρόχειρο κοίταγμα στο ebay πάνε καμιά 100Ε. Οπότε το θέμα έιναι, τα λάστιχα έχουν πρόβλημα να ζανταριστούν - ξεζανταριστούν 5-6 φορές ? Γιατί αν δεν έχουν δεν έχω καμία διάθεση να δώσω 100 ευρώ για να κυκλοφορώ όλο το χειμώνα με τάσια....Tι να πάθουν;
-
Ο χρήστης Run_like_Hell έγραψε:
Αν αγοράσω ζάντες θα πάρω 15' 4χ100 ΕΤ45 δλδ της μάνας του αλλά σε σιδερένιες. Δεν έχω καμιά διάθεση να κάνω πειράματα. Απλά από ένα πρόχειρο κοίταγμα στο ebay πάνε καμιά 100Ε. Οπότε το θέμα έιναι, τα λάστιχα έχουν πρόβλημα να ζανταριστούν - ξεζανταριστούν 5-6 φορές ? Γιατί αν δεν έχουν δεν έχω καμία διάθεση να δώσω 100 ευρώ για να κυκλοφορώ όλο το χειμώνα με τάσια....βαλε βγαλε 5-6 φορες δεν θα δωσεις περισσοτερα απο 100 ευρω?
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
Αν αγοράσω ζάντες θα πάρω 15' 4χ100 ΕΤ45 δλδ της μάνας του αλλά σε σιδερένιες. Δεν έχω καμιά διάθεση να κάνω πειράματα. Απλά από ένα πρόχειρο κοίταγμα στο ebay πάνε καμιά 100Ε. Οπότε το θέμα έιναι, τα λάστιχα έχουν πρόβλημα να ζανταριστούν - ξεζανταριστούν 5-6 φορές ? Γιατί αν δεν έχουν δεν έχω καμία διάθεση να δώσω 100 ευρώ για να κυκλοφορώ όλο το χειμώνα με τάσια....
βαλε βγαλε 5-6 φορες δεν θα δωσεις περισσοτερα απο 100 ευρω?
- τις ζυγοσταθμίσεις θα τα ξεπεράσει.
Μήπως να ψάξει σε ανακυκλωτήρια οχημάτων για παλιές ζάντες;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
βαλε βγαλε 5-6 φορες δεν θα δωσεις περισσοτερα απο 100 ευρω?
- τις ζυγοσταθμίσεις θα τα ξεπεράσει.
Μήπως να ψάξει σε ανακυκλωτήρια οχημάτων για παλιές ζάντες;
Από χρήματα στα ίδια θα έρθει περίπου. Θα ρίξω καμιά ματιά και σε ανακυκλωτήρια μήπως σταθώ τυχερός.
-
Αποφασισα εδω και καιρο να βαλω χιονολαστιχα και εχω καταληξει στα barum polaris σε 13αρα ζαντα.
Εχει κανεις εμπειρια απο αυτα ή να εχει ακουσει τιποτα???? -
Ερχεται ο χειμωνας στη Βιεννη και πρεπει να κανω κατι με τα λαστιχα
Τωρα φοραω 225/55/17. Αυτα θα αφαιρεθουνε σε κανα μηνα (με βαση τη νομοθεσια τελη Οκτωβρη)
και θα με βγαλουνε ακομα το επομενο καλοκαιρι, μετα πεταμα (εχουνε τωρα ~34.000χλμ)Επιλογη Α
φοραω χειμερινα μαζι με νεες ζαντες σιδερενιες
το καλοκαιρι ξαναλλαζω με τα υπαρχοντα θερινα ζαντολαστιχα κτλ κτλΕπιλογη Β
Φοραω τωρα all weather στις υπαρχουσες ζαντες και για τα επομενα 2-3 χρονια ειμαι οκ, δε χρειαζεται να αγορασω και θεριναΧρηση ειναι κυριως αστικη καθε μερα σχολεια δουλεια (απαραιτητο) και τιποτα εκδρομες εδω γυρω (οχι απαραιτητο)
δεν εχω σκοπο να κανω extreme πραματα, αλλα παλι δεν ξερω τα δεδομενα της περιοχης , τι ειναι extreme κτλ..
αμα θελουμε να παμε ενα μικρο weekend trip πχ , οι δρομοι θα ειναι οκ, δε θα ειναι...καμια ιδεα για την επιλογη αναμεσα σε weather vs all-weather?
-
Προσωπικά θα πήγαινα all weather με σιδερένιες ζάντες (σε μικρότερες διαστάσεις αλλά με παρόμοια συνολική διάμετρο) για τον χειμώνα και σε θερινά στις αλουμινίου για το καλοκαίρι.
-
Είσαι σίγουρος ότι επιτρέπεται εκεί να έχεις all weather (Επιλογη Β) τον χειμώνα; μήπως είναι υποχρεωτικό να έχεις winter tires ή M+S;
-
Αυτό που λες νομίζω ισχύει. Το M+S δεν βγαίνει σε all weather?
Αν όχι, λύθηκε το θέμα μόνο του... -
'All vehicles driving on snow covered roads must have winter tyres (or all-season tyres marked M+S*/mud and snow) during the winter season (from 1 November to 15 April) and if roads have a covering of snow, slush or ice outside these dates. Tyres must have a minimum tread depth of 4mm.'
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Ερχεται ο χειμωνας στη Βιεννη και πρεπει να κανω κατι με τα λαστιχα
Τωρα φοραω 225/55/17. Αυτα θα αφαιρεθουνε σε κανα μηνα (με βαση τη νομοθεσια τελη Οκτωβρη)
και θα με βγαλουνε ακομα το επομενο καλοκαιρι, μετα πεταμα (εχουνε τωρα ~34.000χλμ)Επιλογη Α
φοραω χειμερινα μαζι με νεες ζαντες σιδερενιες
το καλοκαιρι ξαναλλαζω με τα υπαρχοντα θερινα ζαντολαστιχα κτλ κτλΕπιλογη Β
Φοραω τωρα all weather στις υπαρχουσες ζαντες και για τα επομενα 2-3 χρονια ειμαι οκ, δε χρειαζεται να αγορασω και θεριναΧρηση ειναι κυριως αστικη καθε μερα σχολεια δουλεια (απαραιτητο) και τιποτα εκδρομες εδω γυρω (οχι απαραιτητο)
δεν εχω σκοπο να κανω extreme πραματα, αλλα παλι δεν ξερω τα δεδομενα της περιοχης , τι ειναι extreme κτλ..
αμα θελουμε να παμε ενα μικρο weekend trip πχ , οι δρομοι θα ειναι οκ, δε θα ειναι...καμια ιδεα για την επιλογη αναμεσα σε weather vs all-weather?
Πριν 15 χρονια ειχα Good Year Eagle RS-A 205-55-16 All weather M+S λαστιχο που ηταν στανταρ στα VW στον Καναδα τοτε. Πολύ καλα λάστιχα, ποτε δεν ειχα πρόβλημα σε εκεινους τους δρομους ειτε με -20 ειτε με +35 θερμοκρασια, και στο χιονι πηγαιναν πολύ καλα. Κρατησαν 120 χιλ χμ (δεν υπαρχει μεγαλη φθορα σε εκεινους τους δρομους). Όμως ηταν ακριβα, $750 η αλλαγη.
-
λοιπον, επειτα και απο συζητησεις με τους γειτονες , μονο χειμερινα μου ειπανε, οχι all weather με την καμια
εχω καταληξει ειτε σε κατι καλο (goodyear)
http://www.reifendirekt.at/cgi-bin/skw. ... 60*..#moreειτε σε φτηνο
http://www.reifendirekt.at/cgi-bin/skw. ... 60*..#moreβλεπω εχουνε τα ιδια specs αλλα το ενα ειναι πολυ πιο αθορυβο
67 με 74 db η διαφορα, 700ευρω τα πρωτα, 450 τα δευτερα ( μεγάλη διαφορά)
παντα με μεταλλικες 16αρεςαξιζει?
-
το καλό.
-
Παρελαβα σημερα.
Εντυπωσεις οταν τα φορεσω -
Τριτη σεζον με τα Pirelli W190 SC3 και εμεινα πολυ ικανοποιημενος. Φρενο, ελιγμοι, ανηφορες, κατηφορες, ολικος παγος (οχι verglass) απροβληματιστα χωρις βεβαιως να κανω ταρζανιες αλλα και χωρις να μου εχει φυγει το σκ#@#ο στην καλτσα.
Στο μονο σημειο που αναγκαστηκα να βαλω κουβερτες ηταν σε μια μικρη ανηφοριτσα με κλιση και στροφη χωρις να εχει καθολου φρεσκο χιονι μονο που ηταν πατημενο και ειχε παγωσει χωρις ομως να εχει δημιουργηθει ο κλασικος παγος, δηλαδη με το παπουτσι μου μπορουσα να τον ξυσω και να τον σπασω. Γενικα σε ανηφορες δεν ειχα προβλημα αλλα με λιγη κλιση παραπανω και σε φουρκετες ανηφορικες επρεπε να πατησω γκαζι και πεταγα αναγκαστηκα κωλο.
Μηπως με ποιο χειμωνιατικο ελαστικο, δεχοντας τους συμβιβασμους που σημαινει αυτο, το Focus 1.6 θα μπορουσε να εχει καλυτερη συμπεριφορα στις ανηφορες; Δεν εχει απαιτησεις να γινω 4Χ4 και να ανεβαινω ανηφορες που ακομα και τζιπ ζοριζονται αλλα σε αυτην την ανηφορα που κολλησα μου κακοφανηκε λιγακι.
-
Ο χρήστης Ελα Αλεκο έγραψε:
Τριτη σεζον με τα Pirelli W190 SC3 και εμεινα πολυ ικανοποιημενος. Φρενο, ελιγμοι, ανηφορες, κατηφορες, ολικος παγος (οχι verglass) απροβληματιστα χωρις βεβαιως να κανω ταρζανιες αλλα και χωρις να μου εχει φυγει το σκ#@#ο στην καλτσα.Στο μονο σημειο που αναγκαστηκα να βαλω κουβερτες ηταν σε μια μικρη ανηφοριτσα με κλιση και στροφη χωρις να εχει καθολου φρεσκο χιονι μονο που ηταν πατημενο και ειχε παγωσει χωρις ομως να εχει δημιουργηθει ο κλασικος παγος, δηλαδη με το παπουτσι μου μπορουσα να τον ξυσω και να τον σπασω. Γενικα σε ανηφορες δεν ειχα προβλημα αλλα με λιγη κλιση παραπανω και σε φουρκετες ανηφορικες επρεπε να πατησω γκαζι και πεταγα αναγκαστηκα κωλο.
Μηπως με ποιο χειμωνιατικο ελαστικο, δεχοντας τους συμβιβασμους που σημαινει αυτο, το Focus 1.6 θα μπορουσε να εχει καλυτερη συμπεριφορα στις ανηφορες; Δεν εχει απαιτησεις να γινω 4Χ4 και να ανεβαινω ανηφορες που ακομα και τζιπ ζοριζονται αλλα σε αυτην την ανηφορα που κολλησα μου κακοφανηκε λιγακι.
Δεν φαίνεται τοσο χιονολαστιχο αυτό που έχεις οσο 4ων εποχων. Πατημενο χιονο-παγωμενο είναι οτι πρέπει το continental TS860. Ανεβαινω παντου μέχρι και φέτος με 4-5mm γομα σε τετοιες συνθήκες με πισωκινητο. Σαν πισωκινητο εχω θεμα με την εκκίνηση σε εντονη κλιση αλλά αν ξεκινήσει είναι οκ. Στουπωνουν ενα κλικ πιο ευκολα στο πολύ φρέσκο απατητο 20+ πόντοι.
-
Η τεχνική με χειροφρενο 1-2-3 κλικ έχει αποτύχει παταγωδώς τώρα που το θυμήθηκα, πολλές δοκιμες, μηδεν αποτέλεσμα. Βασικά ειχε αποτέλεσμα, καταφερνα να μου σβήσει με αυτοματο σασμαν
-
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Δεν φαίνεται τοσο χιονολαστιχο αυτό που έχεις οσο 4ων εποχων. Πατημενο χιονο-παγωμενο είναι οτι πρέπει το continental TS860. Ανεβαινω παντου μέχρι και φέτος με 4-5mm γομα σε τετοιες συνθήκες με πισωκινητο. Σαν πισωκινητο εχω θεμα με την εκκίνηση σε εντονη κλιση αλλά αν ξεκινήσει είναι οκ. Στουπωνουν ενα κλικ πιο ευκολα στο πολύ φρέσκο απατητο 20+ πόντοι.Ειναι χιονολαστιχο καθως εχει το 3PMSF. Το θεμα ειναι αν με το βαρυ μπρωστοκινητο Focus ακομα και με πιο επιθετικο χιονολαστιχο θα κολλησω ξανα σε ανηφοριτσες. Ειναι λιγο δυσκολο να απαντηθει η ερωτηση μου γιατι παιζουν πολλοι παραγοντες ρολο σε δυσκολες συνθηκες οπως τα χιονια.
-
Ο χρήστης AlexFocus έγραψε:
Δεν φαίνεται τοσο χιονολαστιχο αυτό που έχεις οσο 4ων εποχων. Πατημενο χιονο-παγωμενο είναι οτι πρέπει το continental TS860. Ανεβαινω παντου μέχρι και φέτος με 4-5mm γομα σε τετοιες συνθήκες με πισωκινητο. Σαν πισωκινητο εχω θεμα με την εκκίνηση σε εντονη κλιση αλλά αν ξεκινήσει είναι οκ. Στουπωνουν ενα κλικ πιο ευκολα στο πολύ φρέσκο απατητο 20+ πόντοι.
Ειναι χιονολαστιχο καθως εχει το 3PMSF. Το θεμα ειναι αν με το βαρυ μπρωστοκινητο Focus ακομα και με πιο επιθετικο χιονολαστιχο θα κολλησω ξανα σε ανηφοριτσες. Ειναι λιγο δυσκολο να απαντηθει η ερωτηση μου γιατι παιζουν πολλοι παραγοντες ρολο σε δυσκολες συνθηκες οπως τα χιονια.
Εννοω πως δεν φαίνεται καθαροαιμο, πιο πολυ 4ων εποχων είναι. Τσεκαρε τα κοντι
Χειμερινα Ελαστικα