-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Το φρενάρισμα στη καλή άσφαλτο των χιονοδρομικών
Κατευθείαν στα ανέκδοτα παρακαλώ!
-
Χθες δοκιμασα εκτενως τα χειμωνιατικα λαστικα,dunlop wintersport ,για περιπου 600χμ.Η θερμοκρασια ηταν 2 με 6 βαθμους και επεσε και το πρωτο χιονι.Σε μερικα σημεια ο αυτοκινητοδρομος ειχε ενα πολυ λεπτο στρωμα χιονοιυ και τα λαστιχα ανταποκρυθηκαν ηταν πολυ καλα .Ουτε υποψια γλυστριματος και σου ενεπνεε σιγουρια.Στο βρεγμενο επισης πολυ καλο ,αν και η καταναλωση μου φανηκε αυξημενη.Στον αυτοκινητοδρομο πηγα μεχρι 170 κυριως για ψυχολογικους λογους.Ο θορυβος δε μου φανηκε αυξημενος.Αυτα, θα ενημερωσω οταν δοκιμαστουν σε χιονι.
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Χθες δοκιμασα εκτενως τα χειμωνιατικα λαστικα,dunlop wintersport ,για περιπου 600χμ.Η θερμοκρασια ηταν 2 με 6 βαθμους και επεσε και το πρωτο χιονι.Σε μερικα σημεια ο αυτοκινητοδρομος ειχε ενα πολυ λεπτο στρωμα χιονοιυ και τα λαστιχα ανταποκρυθηκαν ηταν πολυ καλα .Ουτε υποψια γλυστριματος και σου ενεπνεε σιγουρια.Στο βρεγμενο επισης πολυ καλο ,αν και η καταναλωση μου φανηκε αυξημενη.Στον αυτοκινητοδρομο πηγα μεχρι 170 κυριως για ψυχολογικους λογους.Ο θορυβος δε μου φανηκε αυξημενος.Αυτα, θα ενημερωσω οταν δοκιμαστουν σε χιονι.Πόσο τα πήρες εάν επιτρέπεται φίλε? Γιατί έχω μια 4αδα spare ζάντες και με έβαλες στην μπρίζα...
-
piii εγραψε
Πόσο τα πήρες εάν επιτρέπεται φίλε? Γιατί έχω μια 4αδα spare ζάντες και με έβαλες στην μπρίζα...
Φιλε τα πηρα 70 ευρω το ενα μαζι με τοποθετηση.Βρισκομαι ομως στο εξωτερικο.Για τη τιμη ευθυνεται και η διασταση 175/65/15...
-
piii εγραψεΠόσο τα πήρες εάν επιτρέπεται φίλε? Γιατί έχω μια 4αδα spare ζάντες και με έβαλες στην μπρίζα...
Φιλε τα πηρα 70 ευρω το ενα μαζι με τοποθετηση.Βρισκομαι ομως στο εξωτερικο.Για τη τιμη ευθυνεται και η διασταση 175/65/15...
οχι και άσχημη τιμή..... οκ ευχαριστώ
-
Εγώ πέρσι τα ίδια τα πήρα 500 ευρώ ΜΑΖΙ με καινούριες 15άρες ζάντες που δεν είχα, και τοποθέτηση. (χωρίς τάσια)
Από διάσταση ήταν 195/65/15, αλλά επειδή ΔΕΝ την έλεγε ο κατασκευαστής αυτήν την διάσταση έβαλα 185/65/15. Δε ζήτησα επιπλέον έκπτωση που έβαλα φτηνότερο λάστιχο, μιας και ήδη ήταν πολύ καλή λόγω προσφοράς. (μόνο οι ζάντες αν τις έπαιρνα από την Άλφα Ρομέο θα πήγαιναν 250 ευρώ... )
kostis20, τι δείκτη ταχύτητας έχουν τα δικά σου; Εμένα είναι Τ. Τα προτίμησα έτσι, να είναι μαλακότερα εκεί που πρέπει.
Αναγκαίο κακό να κάνω κράτει στον αυτοκινητόδρομο (μιας και είναι βαρύ το αμάξι πάνω από 150 πάω μόνο στιγμιαία...)Χαίρομαι που σε ικανοποίησαν!
-
Σημερα επεσε το πρωτο χιονι!Βγαινω για τεστ!!!George δε θυμαμαι για το δεικτη ταχυτητας οποτε θα το κοιταξω και θα σου πω.
-
Οδηγησα το αυτοκινητο τελικα σε χιονι ,σε βουνο για την ακριβεια.Παρα πολυ καλη συμπεριφορα.Σε μερικες περιπτωσεις ξεχνουσα οτι εχει χιονι ο δρομος.Τη μικροτερη διαφορα την ειδα στο φρεναρισμα που θελει προσοχη και απαλες κινησεις.Η θερμοκρασια ηταν -1 βαθμους.
-
kostis20, τι δείκτη ταχύτητας έχουν τα δικά σου; Εμένα είναι Τ.
george και εμενα δεικτη ταχυτητας Τ εχουν.Βγαινουν αραγε με μεγαλυτερο?
Το Τ μεχρι ποιες ταχυτητες ειναι ασφαλες? -
kostis20, τι δείκτη ταχύτητας έχουν τα δικά σου; Εμένα είναι Τ.
george και εμενα δεικτη ταχυτητας Τ εχουν.Βγαινουν αραγε με μεγαλυτερο?
Το Τ μεχρι ποιες ταχυτητες ειναι ασφαλες?Τ= max. 190 km/h... (δεν το έχω πάει όμως καν πάνω από 170...)
Έχω δει και με Η (210 χαώ), αλλά ήταν τα 195/65/15 που δεν τα γράφει στο βιβλιαράκι του κατασκευαστή και συνεπώς δεν τα έβαλα. (αυτή η διάσταση βγαίνει ΚΑΙ σε Τ ΚΑΙ σε Η!)
Μέγιστος δείκτης ταχύτητας είναι τα 240 (V) και βγαίνει από 205/50 R 17 και πάνω.
Βέβαια 50άρι σε 17άρες και με 205 πλάτος ειδικά, δε μου κάνει και για πολύ χιονολάστιχο...
Και το V μπορεί να είναι και ολίγον τι σκληρό...Σήμερα πάντως μιας και από χθες χιόνισε, το έφερα στον κοινόχρηστο και φόρεσα τα χιονολάστιχα και πήγα για παιχνιδάκι!!!
Καλό διαλειμματάκι ήταν!!!
Τα καλοκαιρινά έχουν γίνει στην εσωτερική τους ΕΝΤΕΛΩΣ σλικ!!!
Και παραπονιόμουν που υδρολίσθαινε με 70 και πάνω!!! -
Υ.Γ. Η Ντ΄νλοπ (για το Μ3 πάντα) ετοιμάζει νέα διάσταση, την 295/30 R 19 96 V
Χιονολάστιχα για φόρμουλα1 σε λίγο!!!
-
Και εδω χιονισε .Πολυ καλα τα χειμερινα λαστιχα.Δε περιμενα τετοια διαφορα.Ακομα και σε αρκετο χιονι κανενα προβλημα,νιωθεις οτι δε προκειται να κολλησεις πουθενα...
-
Ρε παιδια ....
Ειμαι και εγω στο παρα πεντε για χειμερινα!
Διασταση 195/65/15 για το mazda 3 ...
**
Εχει δομιμάσει κανείς τα AVON... ????**Moυ ειπαν η 4τραδα 300 Ευρω και για ζάντες (σιδερενιες) + 100 Ευρώ
Καλά μου φαινεται......
Αλλα να πώ την αλήθεια δεν ξέρω κιόλας!!!
Παιδια πειτε αποψεις πριν κάνω καμια μ@@@α!!!!!!
-
Δυστυχώς δεν έχω ιδέα από AVON, πλην κάτι χαμηλοπρόφιλα σλικ για αναβάσεις που ήταν άριστα!!
Η τιμή σα σύνολο πάντως είναι πολύ καλή, εγώ για ίδια διάσταση σε Σπορτβάγκον έπρεπε να πληρώσω κάτι λιγότερο από 500 ευρώ (για τα ντάνλοπ σνόουσπορτ Μ3) και δεν το είπα ούτε... του παπά!!
Τελικά μάλιστα πήρα 185/65/15 μας και ΑΥΤΑ έλεγε ο κατασκευαστής, και παρότι μικρότερα (άρα φτηνότερα λογικά) ούτε καν σκέφτηκα να ζητήσω καλύτερη τιμή...
Κοίταν ημερομηνία παραγωγής πάντως, όπως και αν οι ζάντες είναι καινούριες και αν χρεώνει έξτρα τοποθέτηση-ζυγοστάθμιση, παραείναι φτηνό!!!
-
Eγω ειχα βαλει χειμερινα σε ενα Accent του 2000 που ειχα.Ηταν MATADOR σε 175-70-13.Τα περπατησα σε πολυ χιονι,σε παγο,σε γλιτσα και ενοιωθα σαν Σκανδιναβος rallyman!! Τρομερη συμπεριφορα,το πηγαινα συνεχεια με τις παντες και δεν χανοταν με τιποτα! Εμεινα πολυ ικανοποιημενος.Σαν τετοιο βεβαια ειχε γρηγορη φθορα στο στεγνο,αυξημενο θορυβο στα 130+,περιεργη συμπεριφορα στις γρηγορες στροφες αλλα για τον σκοπο που κατασκευαστηκε ηταν αψογο.
Συνιστω σε ολους την χρηση χειμερινης τετραδας για τον χειμωνα και ξεχαστε τα προβληματα της αλυσιδας. -
Έχω δει και με Η (210 χαώ), αλλά ήταν τα 195/65/15 που δεν τα γράφει στο βιβλιαράκι του κατασκευαστή και συνεπώς δεν τα έβαλα. (αυτή η διάσταση βγαίνει ΚΑΙ σε Τ ΚΑΙ σε Η!)
Μέγιστος δείκτης ταχύτητας είναι τα 240 (V) και βγαίνει από 205/50 R 17 και πάνω.
Βέβαια 50άρι σε 17άρες και με 205 πλάτος ειδικά, δε μου κάνει και για πολύ χιονολάστιχο...
Και το V μπορεί να είναι και ολίγον τι σκληρό...Ειδα σημερα 745i me dunlop wintersport m3 245-55-17 αλλα μου φαινεται οτι ειχε δεικτη ταχυτητας Η
-
Να όλες οι διαστάσεις και δείκτες ταχύτητας για τα ντάνλοπ Γουίντερ Σπορτ Μ3 (Γουίντερ, και όχι Σνόου όπως λανθασμένα θυμόμουν... )
http://www.dunlop.ch/deutsch/pkwreifen/reifen/12_sp_m3_main.html
Με αστερίσκο οι νέες διαστάσεις ή διαστάσεις που πρόκειται να έρθουν.
Ο πίνακας είναι από την ελβετική ιστοσελίδα. -
Πλησιάζει σιγά σιγά ο χειμώνας και αρχίζω να σκέφτομαι και εγώ τι να βάλω για τα ΣΚ στην Πάρνηθα και για τους Φιλιπαίους (Γρεβενα) στο τέλος Δεκεμβρίου.
Σκέφτομαι λοιπόν να αγοράσω μια τετράδα σιδερένιες ζάντες και μάλιστα αντί να πάρω 16” να παώ σε 15”. Έτσι τα λάστιχα μου από 215 60 16 που φορώ (Forester 2.0 X) τώρα θα γίνουν 205 70 15 (αυτά δηλαδή που φοράει το προηγούμενο. μοντέλο με τα 125 αλόγα).
Σύμφωνα με το http://www.tyresave.co.uk/tyresize.html είμαι οκ.Ερώτηση 1: Ποια είναι η γνώμη σας για αυτήν την κίνηση;
Συνέχεια. Επιλογές δεν βλέπω να έχω πολλές. Σίγουρα σε 15αρες οι επιλογές μου δεν είναι τόσο σε χειμερινά επιδόσεων όσο σε χειμερινά-χιονολάστιχα, κάτι που με ενδιαφέρει περισσότερο, καθώς θα είμαι στην «νταλίκα» με την οικογένεια και όχι μόνος για να κάνω «τρέλες».
Από http://www.elastika-online.gr/start.html βλέπω μόνο τα παρακάτω Χειμερινά ελαστικά :Μάρκα Προφίλ Τιμή
MaxxisMA-SW M+S Kennun205/70 R15 96H 86,90
MatadorMP91 NORDICCA 205/70 R15 96H 99,10
NokianWR 205/70 R15 96H 124,00Από το http://www.tirerack.com/
Βλέπω άλλες επιλογές
• Bridgestone Blizzak WS-50
• Dunlop Graspic DS-2
• Michelin X-Ice
• Winterforce M+SΒλέπω ακόμα πως υπάρχει και λύση από την Michelin τα 4X4 ALPIN
Δεν έχω ακόμα ψάξει τι υπάρχει από Pirelli, Goodyear, Yokohama, Continental, Kleber, κ.λ.π.Προς το παρόν είμαι μεταξύ Nokian, Bridgestone και Michelin.
Ερώτηση 2: Που είναι το καλό value for money? Υπάρχει κανένα site να δω τι θα έρθει στην Ελλάδα με τιμές, αν είναι δυνατόν;
Ευχαριστώ
-
Goodyear Ultra-Grip 6 σκοπεύω να βάλω σε 195/50-15
Τα είχα δοκιμάσει παλιώτερα και είχα μείνει πολύ ευχαριστημένος.Τα πρότεινα επίσεις σε ένα φίλο,που και εκείνος έμεινε ικανοποιημένος.
-
Απο ότι βλέπω
http://eu.goodyear.com/gr_el/tires/repo ... page=sizes
δεν βγαίνει ακριβώς στην διάσταση που θέλω αλλά μπορώ ίσως να βολευτώ και με τα
205/65R15 205 65 15 Q 99 XL.thanks
Χειμερινα Ελαστικα