-
Μηπως καποιος απο το forum εχει εμπειρια απο τοποθετηση χειμερινων ελαστικων?Εννοω καποιοες λεπτομερειες που πρεπει να προσεξω,πιεσεις κτλ..΅Ειναι η πρωτη φορα που θα βαλω και ειμαι λιγο ασχετος.Το αυτοκινητο ειναι ενα mini cooper (175/60/15)
-
Μηπως καποιος απο το forum εχει εμπειρια απο τοποθετηση χειμερινων ελαστικων?Εννοω καποιοες λεπτομερειες που πρεπει να προσεξω,πιεσεις κτλ..΅Ειναι η πρωτη φορα που θα βαλω και ειμαι λιγο ασχετος.Το αυτοκινητο ειναι ενα mini cooper (175/60/15)
-
-
Έχω πάρα πολλά χρόνια που χρησιμοποιώ το χειμώνα ελαστικά για χιόνι. Που θα οδηγείς το αυτοκίνητο, μόνο για λίγα χιλιόμετρα πριν από χιονοδρομικά;
-
Goodyear Ultra Grip Κώστα.
Πολύ καλό λάστιχο,αλλά καί πολύ μαλακό.
Θέλει να τό προσέχεις γιά να μήν τό φάς στήν άσφαλτο.Επίσεις,μήν τό εμπιστευθείς σέ στροφιλίκια,μιάς καί σαπουνιάζει,καί έχει υπερβολικά μαλακά μάγουλα.
Στό χιόνι όμως είναι καταπληκτικό. -
Παιδια ειστε πολυ γρηγοροι...ευχαριστω.Λοιπον βρισκομαι στο εξωτερικο ,.Το χειμωνα ολα τα αυτοκινητα εδω αλλαζουν λαστιχα,ομως δε χιονιζει υπερβολικα.Αρα μαλλον τα λασστιχα θα δουλευουν κυριως σε ασφαλτο και βροχη.Επισης συχνα το χειμωνα εμφανιζεται παγος.Δηλαδη δε θελω ενα λαστιχο που θα ειναι σχεδιασμενο κυριως για χιονι και στην ασφαλτο να ειναι προβληματικο.Ακουω προτασεις και συμβουλες!!Ευχαριστο και παλι παιδια!!!
-
Μην ξεχάσεις να ρίξεις μια ματιά και εδώ:
http://www.tirerack.com/tires/index.jspΠολλά reviews, γνώμες αγοραστών, διαθέσιμες διαστάσεις κτλ.
-
Τα χειμωνιάτικα λάστιχα είναι σχεδιασμένα να δουλεύουν σε χαμηλές θερμοκρασίες, δεν χρειάζεται μόνο χιόνι ή πάγος για να είναι χρήσιμα. Τα καλοκαιρινά ελαστικά συνήθως δεν δουλεύουν καλά κάτω από 7C (σύμφωνα με τους κατασκευαστές τους). Σε μικρότερες θερμοκρασίες χρειάζεσαι ένα χειμερινό ελαστικό. Το ίδιο συμβαίνει το καλοκαίρι, τα χειμωνιάτικα λάστιχα σαπουνιάζουν και γλιστράνε ενώ φθείρονται πάρα πολύ.
Το Ultra Grip 6 το είχα στο αμάξι μου, τώρα έχω Pirelli Winter. Το Goodyear είναι καλή επιλογή για τις συνθήκες που θα οδηγείς, δεν είναι πολύ χειμωνιάτικο (όχι για πολλά χιόνια) και αρκετά καλό στην άσφαλτο. Δεν χρειάζεται διαφορετικές πιέσεις από αυτές που γράφει το βιβλιαράκι του αυτοκινήτου σου, μόνο αν τα κυκλοφορείς το καλοκαίρι φθείρονται πολύ.
edit: Ακολούθησε τις συμβουλές του hunter για τις επιδόσεις, είναι απλό χιονολάστιχο όχι λάστιχο επιδόσεων. Για μεγαλύτερες επιδόσεις το χειμώνα κοίταξε το GW3.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Το **Ultra Grip 6 **το είχα στο αμάξι μου, τώρα έχω Pirelli Winter. Το Goodyear είναι καλή επιλογή για τις συνθήκες που θα οδηγείς, δεν είναι πολύ χειμωνιάτικο (όχι για πολλά χιόνια) και αρκετά καλό στην άσφαλτο. Δεν χρειάζεται διαφορετικές πιέσεις από αυτές που γράφει το βιβλιαράκι του αυτοκινήτου σου, μόνο αν τα κυκλοφορείς το καλοκαίρι φθείρονται πολύ.
Εχουν καί αυλάκια (κατευθυνόμενα) γιά τή βροχή,πράγμα πού δέν έχουν τα περισσότερα ανταγωνιστικά ελαστικά.
-
Ντάνλοπ Σνόουσπορτ (Μ3 νομίζω λέγεται αυτό που φοράω)!!!
Απλά καταπληκτικό χιονολάστιχο!
Και στο Σιβίκ που φέτος θα τα φορέσει για 4η χρονιά (θα είναι πολύ οριακή η αντοχή τους φέτος όμως...), και στην Σπορτβάγκον που τα πρωτοέβαλε πέρσι.Απλά δε χρειάστηκαν ποτέ οι αλυσίδες.
Πιέσεις έβαλα 0.2-0.3 bar παραπάνω, όπως λέει στο βιβλιαράκι του κατασκευαστή για χιονολάστιχα, ουδέν πρόβλημα.
Το μέγεθος πρόσεξε μόνο!! Αν τα θες μόνο για κρύο, ΟΚ, αλλά αν τα θες και για χιόνι δες και στενότερα αν φοράς φαρδιά!!
Πχ στο Χόντα είναι 175/65/13 και τα αφήσαμε ίδια και στο χιόνι, αλλά στη Σπορτβάγκον αντί για τα 205/55/16 (με δείκτη για 270χαώ) βάλαμε 185/60/15 (με δείκτη για 190 χαώ) σε σιδερένια ζάντα (ζάντες-λάστιχα-τοποθέτηση όλα μαζί κάτι λιγότερο από 500 ευρώ, αυτά στην Ελβετία όπου μένω)Η Σπορτβάγκον είναι (εργοστασιακά) σκληρή και χαμηλωμένη και δεν είχε κανένα πρόβλημα, πλην του ότι στη Γερμανία δεν το πάω πάνω από 160-170 πλέον για το φόβο των Ιουδαίων με το δείκτη ταχύτητας Τ!
-
Τελικα μαλλον θα παρω τα dunlop snow sport m3.Τα βρηκα σε πολυ καλη τιμη.Βρηκα και σε πολυ καλη τιμη για νοκιαν .Μηπως εχει καποιος εμπειρια απο αυτα τα λαστιχα?Θα σας πω εντυπωσεις μετα την τοποθετηση για τα dunlop. Αν και βλεπω το χιονι να αργει ακομη...
-
Hakkapeliita 1 είχε το megane της αδερφής μου και πάρκαρε σε πάγους που δεν μπορούσε να παρκάρει RAV. Το καλύτερο λάστιχο για αρκτικές συνθήκες. Αν πρόκειται να κάνεις πολλά χιλιόμετρα σε άσφαλτο (αυτοκινητόδρομο) μη βάλεις τα προαιρετικά καρφιά.
Κοίταξε
http://www.snowtire.info/forum/viewtopic.php?t=26
http://www.epinions.com/content_129082232452Τα dunlop είναι πολύ καλά σύμφωνα με
http://www.tirerack.com/tires/tires.jsp ... 13674x017&
εγώ έχω τα pirelli winter 210 (1 σεζόν πέρσι) και δεν είναι άσχημα. -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Τελικα μαλλον θα παρω τα dunlop snow sport m3.Τα βρηκα σε πολυ καλη τιμη.Βρηκα και σε πολυ καλη τιμη για νοκιαν .Μηπως εχει καποιος εμπειρια απο αυτα τα λαστιχα?Θα σασ πω εντυπωσεις μετα την τοποθετηση για τα dunlop ν και βλεπω το χιονι να αργει ακομη...Αυτά τα ντάνλοπ που λες έχω και είμαι πολύ ευχαριστημένος!
Από νόκιαν δεν ξέρω, καλά λόγια έχω ακούσει, αλλά μέσω τρίτων, και όχι από τον ίδιο που τα οδήγησε...Πάντως και τα παλιότερα Σνόουσπορτ Μ2 που έχει η κοπέλα μου στο Χόντα τα έχει βάλει 4 σεζόν (θα τα βάλουμε φέτος για 5η!! ) και μέχρι πέρσι πήγαιναν τέλεια, ακόμα και σε χιονοδρομικό με 4 άτομα και αποσκευές ανέβηκε το χιονισμένο δρόμο χωρίς αλυσίδες και χωρίς κλάμματα!!
-
-
Eυχαριστω πολυ για τη βοηθεια και τις συμβουλες ,γιατι οπως ειπα και πριν ,πρωτη φορα βαζω χειμωνιατικα και ειμαι ασχετος.Τελικα παρηγγειλα τα dunlop.Απο οτι λενε οι περισσοτεροι ειναι πολυ καλα.Ειδα και ενα αλλο μινι στο δρομο σημερα και φορουσε τα ιδια,ισως ειναι ευκολο να τα βρει καποιος στη περιεργη διασταση του μινι 175/65/15.Θα σας πω εντυπωσεις
-
Καλοφόρετα!!
Πρόσεχε μόνο να αποφεύγεις τις ζέστες!Σαπουνιάζουν του κερατά!
(όχι μόνο τα ντάνλοπ, όλα τα χιονολάστιχα) -
Tελικα σημερα μπηκαν στο mini ta dunlop wintersport m3.Στο χιονι δε τα δοκιμασα γιατι δεν εχει χιονισει,οποτε θα σας πω τις πρωτες εντυπωσεις απο το0 στεγνο.Καταρχην μου φανηκε οτι το αυτοκινητο ψηλωσε λιγο,αν και μου φαινετε λιγο περιεργο οποτε μπορει να ειναι η ιδεα μου.Επισης το τιμονι μου φαινετε λιγο πιο ελαφρυ.Εκει που ειδα μεγακη διαφορα ειναι στην ανεση .Το αυτοκινητο εχει μεγαλη διαφορα προς το καλυτερο,νιωθω ολες τις λακουβες πιο στρογγυλεμενες και το αυτοκινητο αντιδρα περισσοτερο ομαλα.Σε αυτη τη μεγαλη διαφορα ισως να παιζει ρολο και το σκληρο στησιμο του mini απο τη μανα του αλλα και τα πολυ μετρια pirelli p 3000 της πρωτης τοποθετησης.Στις στροφες δε προλαβα να το δοκιμασω για να εκφερω γνωμη.Αυτα προς το παρον ,θα επανελθω με περισσοτερες λεπτομερειες σε χιονισμενο δρομο μολις χιονισει.Τα λεμε...
-
Κι εμένα μου δίνουν την εντύπωση τα χιονολάστιχα πως ψηλώνουν το αμάξι.
Μάλλον έχουν τις ίδιες βασικές διαστάσεις σκελετού, αλλά μεγαλύτερο βάθος πέλματος που δίνει κάτι ελάχιστο στο ύψος.Για τον ίδιο λόγο (μεγαλύτερη τελικά διάμετρος, αλλά και μαλακότερο γενικά σαν ελαστικό) είναι πιο άνετο στις λακούβες.
Επίσης έχει πολλά αυλάκια και μικρότερα σε επιφάνεια τακούνια, οπότε μάλλον για αυτό ελαφραίνει το τιμόνι.
Αν έχει ζέστη (πάνω από 10-15 βαθμούς) πρόσεξε όταν το πιέζεις, σαπουνιάζει πολύ εύκολα!!!
Πχ έκανα οριακό φρενάρισμα με το Χοντάκι σε ανηφόρα και 3 άτομα μέσα (συνολικά με εμένα) από τα 60 στα 0, έγραψε μαύρες λωρίδες στην καταπληκτική Ελβετική άσφαλτο ΧΩΡΙΣ να μπλοκάρουν τα λάστιχα, και όταν σταμάτησα ΜΠΟΧΟΒΡΩΜΙΣΕ λαστιχίλα!!!
Και όλα αυτά με ούτε 5 βαθμούς κελσίου, στεγνό δρόμο και χιόνια παραπλεύρως του... -
George θα τα δοκιμασω υπο πιεση και θα δω.Παντως αυτο που παρατηρησα ειναι οτι το αμαξι ειναι πιο προοδευτικο αν και τα ορια του,απο το λιγο τονιζω που το δοκιμασα, μοιαζουν χαμηλοτερα.Θα περιμενω να στρωσουν για 150 χμ και βλεπουμε.Παντως πιστευω οτι τα dunlop ειναι από τις πιο καλές επιλογές.Ευχαριστω για τη βοηθεια.
-
Τα ψηλά τακούνια κάνουν το αυτοκίνητο να επηρεάζεται ευκολότερα σε πλάγιους ανέμους στον αυτοκινητόδρομο και δίνουν μια αίσθηση αστάθειας (120-140χ.α.ω.).
Το φρενάρισμα στη καλή άσφαλτο των χιονοδρομικών συνήθως είναι πολύ καλύτερο, με πολλά χιλιόμετρα στη κατηφόρα είναι αδύνατο να μπλοκάρω τα λάστιχα (βλέπω στους μπροστινούς να καπνίζουν τα τακάκια σχεδόν αμέσως) και ανακαλύπτεις τον όρο brake fade πριν από κάθε στροφή.
Χειμερινα Ελαστικα