-
Στον πάγο μόνο τα καρφιά κάνουν δουλειά. Δεν έχει νόημα να ψαχνόμαστε για τέτοια λάστιχα για κάτι που θα μας τύχει 1 φορά τον χρόνο.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Στον πάγο μόνο τα καρφιά κάνουν δουλειά. Δεν έχει νόημα να ψαχνόμαστε για τέτοια λάστιχα για κάτι που θα μας τύχει 1 φορά τον χρόνο.Στον ' μαύρο ' παγο προφανώς. Στον χιονι που έχει πατηθει ή το χιονι-παγος που αφήνει το εκχιονιστικο και επίσης έχει πατηθει για τα κοντι είναι παιχνιδάκι. Για τα χανκοοκ που ειχα ήταν σε φάση 'καλύτερα μεινε σπίτι σου'.
-
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Στον ' μαύρο ' παγο προφανώς. Στον χιονι που έχει πατηθει ή το χιονι-παγος που αφήνει το εκχιονιστικο και επίσης έχει πατηθει για τα κοντι είναι παιχνιδάκι. Για τα χανκοοκ που ειχα ήταν σε φάση 'καλύτερα μεινε σπίτι σου'.Με τα Pirelli επισης στο πατημενο και στο χιονι που αφηνει το εκχιονιστικο εκανα παρτυ. Προσπερνουσα τους αλυσιδατους/πανιασμενους γιατι λιγο ακομη και θα μου εσβηνε το αμαξι αν τους ακολουθουσα
Τα TS860 τα εχω στα υπ' οψιν μαζι με αλλα ελαστικα οταν θα αλλαξω χειμερινα. Αλλες 2 χρονιες θα τις βγαλω με τα Pirelli.
-
Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους με υγεία!
Σε λίγες εβδομάδες μετακομίζω Ελβετία για δουλειά και σκοπεύω να πάρω μαζί μου και το αμάξι μου (πλοίο Ιταλία και από κει οδικως). Το αμάξι είναι i20 του 2021 (1000cc 100hp). Αυτή τη στιγμή φοράει τα michelin primacy 4, τα οποία είναι θερινά. Στη διαδρομή που θα κάνω για να φτάσω απ' ότι είδα υπάρχουν σημεία που θα χρειαστώ χειμερινά λαστιχα (χιονιού). Το ίδιο και στην διαμονή μου εκεί μέχρι τέλη Μαρτίου τουλάχιστον καλό θα είναι να φοράω χειμερινά λαστιχα.
Θα ήθελα τη γνώμη σας για το αν γίνεται αντί για χειμερινά να βάλω all season ελαστικά (με την ειδική ένδειξη πάνω για χιόνι). Δεν μου είναι ξεκάθαρο αν θεωρούνται (βάσει νόμων κτλ) το ίδιο με τα αμιγώς χειμερινά λαστιχα που είναι για χιόνι. Να πάω κατευθείαν σε χειμερινά και να πάρω μαζί μου και τα θερινά για να αλλάζω ή να πάω σε all season?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων, εύχομαι καλή χρονιά σε όλους με υγεία!!!
-
@lefteris7 said in Χειμερινα Ελαστικα:
Σε λίγες εβδομάδες μετακομίζω Ελβετία για δουλειά και σκοπεύω να πάρω μαζί μου και το αμάξι μου (πλοίο Ιταλία και από κει οδικως). Το αμάξι είναι i20 του 2021 (1000cc 100hp). Αυτή τη στιγμή φοράει τα michelin primacy 4, τα οποία είναι θερινά. Στη διαδρομή που θα κάνω για να φτάσω απ' ότι είδα υπάρχουν σημεία που θα χρειαστώ χειμερινά λαστιχα (χιονιού). Το ίδιο και στην διαμονή μου εκεί μέχρι τέλη Μαρτίου τουλάχιστον καλό θα είναι να φοράω χειμερινά λαστιχα.
Θα ήθελα τη γνώμη σας για το αν γίνεται αντί για χειμερινά να βάλω all season ελαστικά (με την ειδική ένδειξη πάνω για χιόνι). Δεν μου είναι ξεκάθαρο αν θεωρούνται (βάσει νόμων κτλ) το ίδιο με τα αμιγώς χειμερινά λαστιχα που είναι για χιόνι. Να πάω κατευθείαν σε χειμερινά και να πάρω μαζί μου και τα θερινά για να αλλάζω ή να πάω σε all season?
Νομίζω χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος ότι εάν βρεις all season με τη χιονονιφάδα ανάγλυφη στο προφίλ του ελαστικού είσαι εντάξει...
Καλή χρονιά...και καλή αρχή στο νέο σου ξεκίνημα!!!
-
Χρόνια πολλά. Κάτ αρχάς δια νόμου πρέπει να φοράς χειμερινά και να φέρεις αντιολισθητικες. Άρα μιλάμε για χιονολαστιχα. Παρεμπιπτόντως κανένα λάστιχο δεν είναι παντος καιρού. Αν δεν έχεις ιδέα τι να βάλεις εγώ βρεθηκα σε μια αλπική διαδρομή φοροντας Uniroyal ms plus 77 και δεν πίστευα πόσο καλά πηγαινα σε όλες τις χειμερινές συνθήκες που συνάντησα. Καλή χρονιά να έχεις.
-
Βαλε αμιγώς χειμερινά για να είσαι ασφαλής.Εχουν μεγάλη διαφορά από τα all season.
Υπόψιν τα χειμερινά δεν είναι μόνο για χιόνι αλλά και για θερμοκρασίες κάτω από 7 βαθμούς.
Τώρα είδα ότι εγώ είχα ανοίξει αυτό το thread το 2005...Πώς περνάνε τα χρόνια... -
Αυτό είδα κι εγώ ότι είναι για κάτω απ' τους 7 τα χειμερινά για αυτό λίγο διστάζω. Γιατί οκ δεν πάω και σε τόσο κρύο μερος. Πχ βλέπω αυτές τις μέρες μπορεί να φτάνει και 13-15 η θερμοκρασία εκεί. Μην τα καταστρέψω δηλαδή. Μόνο η διαδρομή είναι το θέμα γιατί θα περάσω από κάποια σημεία όπως λευκά Όρη κτλ που χρειάζεται σίγουρα χειμερινά και αλυσίδες.
-
Αυτό είδα κι εγώ ότι είναι για κάτω απ' τους 7 τα χειμερινά για αυτό λίγο διστάζω. Γιατί οκ δεν πάω και σε τόσο κρύο μερος. Πχ βλέπω αυτές τις μέρες μπορεί να φτάνει και 13-15 η θερμοκρασία εκεί. Μην τα καταστρέψω δηλαδή. Μόνο η διαδρομή είναι το θέμα γιατί θα περάσω από κάποια σημεία όπως λευκά Όρη κτλ που χρειάζεται σίγουρα χειμερινά και αλυσίδες.
Φυσικά και θα τα χρειάζεσαι καθημερινά στην Ελβετία.Οι θερμοκρασίες που βλέπεις τώρα είναι παρωδίκες.Ολη η κεντρική Ευρώπη επηρεάζεται αυτές τις μέρες από ένα θερμό μέτωπο.
Που θα μένεις Ελβετία? -
Δε ρωτάς καλύτερα αν ισχύει κάτι νομοθετικά στην Ελβετία για το θέμα?
Πριν χρόνια που ήμουνα Γερμανία απαγορευόντουσαν (?) οι αλυσίδες και ήταν υποχρεωτικά τα χειμερινά ελαστικά.
Καλή χρονιά. -
@kostis20 said in Χειμερινα Ελαστικα:
Φυσικά και θα τα χρειάζεσαι καθημερινά στην Ελβετία.Οι θερμοκρασίες που βλέπεις τώρα είναι παρωδίκες.Ολη η κεντρική Ευρώπη επηρεάζεται αυτές τις μέρες από ένα θερμό μέτωπο.
Που θα μένεις Ελβετία?Στην Νυόν αρχικά (ανάμεσα Γενεύη και Λωζάνη). Ναι εννοείται πως θα τα βάλω για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.
Όσο για τις αλυσίδες που λέει ο άλλος φίλος ακόμα και με χειμερινά λαστιχα χρειάζεται να τις έχεις μαζί σου σε κάποια σημεία της διαδρομής.
Όσο για τους Ελβετικους νόμους, λένε ότι δεν είναι υποχρεωτικό να έχεις χειμερινά λαστιχα αλλά αν εμπλακείς σε ατύχημα σε συνθήκες χιονιού κτλ και δουν ότι δε φόραγες κατάλληλα λάστιχα, θα την πληρώσεις τη νύφη, οπότε δεν είναι να ρισκάρεις εκεί σίγουρα!!
-
Εσύ ξέρεις προφανώς για το μέρος που θας πας. Όταν νοίκιασα για πρώτη φορά αυτοκίνητο από avis για να κάνω τη διαδρομή Μόναχο-Στουτγκάρδη, χειμώνα με χιόνι, τους ρώτησα αν έχει αλυσίδες το αυτοκίνητο στο πορτ-μπαγκάζ.
Με πολύ υποτιμητικό και προσβλητικό ύφος μου απάντησαν ότι απαγορεύονται οι αλυσίδες και το αυτοκίνητο φοράει χειμερινά ελαστικά.
Και είχε και χιόνι σε σημεία του δρόμου, όχι όπως ανεβαίνεις σε βουνό, αλλά το πάταγες κανονικά. -
Βάλε κοντινενταλ ts870. Τίποτα δεν παθαίνουν πάνω από τους 7 βαθμούς.
-
Καλησπερα, εχοντας ζησει κεντρικη ευρωπη κτλ, ειναι υποχρεωτικο να φορας χειμερινο λαστιχο, μην ανησυχεις για θερμοκρασιες ανω των 7(δε μιλαμε για 20αρια), ενα καλο λαστιχο δεν εχει θεμα σε μεγαλη φθορα για θερμοκρασιες 10-15, οι θερμοκρασιες τωρα ελβετια επειδη πηγαινα πολυ συχνα Βασιλεια για δουλεια τι να σου πω... Ανω των 7 απο Μεσα Οκτ εως Μαρτιο σπανια θα συναντησεις , μη σε απασχολει η φθορα, επισης επειδη θα εχεις 2 σετ ελαστικων θα σου ελεγα μην πολυασχολεισαι γενικα με φθορα, βρες το καλυτερο λαστιχο βαση τιμης που μπορεις να παρεις. Μοιραζονται τα χιλιομετρα, εμενα το conti ts860 ειχε 20κ χιλιομετρα κοντα κ ηταν σε αριστη κατασταση.
Επισης η Ελβετια εχει τεραστιο ορεινο ογκο κ ενα μαγικο οδικο δικτυο αλλα εχει βουνα, οταν θα ανεβεις αλπεις θα χαζεψεις με το οδικο τους δικτυο. -
Χρησιμοποιώ χειμωνιάτικα λάστιχα απο το 2007 όταν αγόρασα ενα αμάξι που ήταν ...Ελβετία και ήρθε με αυτά επάνω !
Αυτοκίνητο με 220 άλογα 1,5 τόνο, 225/40 18άρια με δείκτη ταχύτητας Υ !!!
Χειμωνιάτικο επαναλαμβάνω το Vredestein Wintrac xtreme ήταν και σε 25 βαθμούς και με μεγάλες ταχύτητες δεν καταλάβαινε τίποτα με τα χρόνια τα κράταγα και πιο πολύ προς τον Απρίλιο και Μάιο.Το ίδιο και μια τετράδα Alpine Michelin που εχω σε 185/60 15 απο το 2015 στο yaris δεν φαγώνονται με τίποτα , όπως πάνε θα αποσυρθούν λόγω παλαιότητας παρα φθοράς και εχουν χρησιμοποιηθεί φθινόπωρο και άνοιξη με 20-25 βαθμούς .
Πιστεύω οτι στην Ελλάδα δεν τρώγονται λόγω ασφάλτου .
-
Ευχαριστώ πολύ παιδιά όλους για τις απαντήσεις. Το πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι ότι πήρα τηλέφωνο σε πολλά καταστήματα ελαστικών γνωστά εδώ Αττική και μου είπαν ότι δεν έχουν καθόλου χειμερινά λαστιχα αυτή την περίοδο (!). Είναι δυνατόν; Ξέρει κανένας που μπορώ να βρω;
-
Ευχαριστώ πολύ παιδιά όλους για τις απαντήσεις. Το πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι ότι πήρα τηλέφωνο σε πολλά καταστήματα ελαστικών γνωστά εδώ Αττική και μου είπαν ότι δεν έχουν καθόλου χειμερινά λαστιχα αυτή την περίοδο (!). Είναι δυνατόν; Ξέρει κανένας που μπορώ να βρω;
Παρήγγειλέ τα από το ιντερνετ, και όταν έρθουν δώσε ένα 20αρικο να στα φορέσει κάποιο συνεργείο.
Πάντως αν περάσεις από Γερμανία, θα πρέπει να έχει χειμερινά ελαστικά, γιατί σε έλεγχο παίρνεις ραβασάκι 60€ +1πόντο. Αν πάλι κολλήσεις στο δρόμο και δεν έχεις χειμερινά πέρνεις επιπλέον 80-100€ πρόστιμο +1πόντο. -
Πάρε ένα τηλ Μαρουδης Νίκαια και θα τα έχεις σχεδόν άμεσα.
Χειμερινα Ελαστικα