Ευχαριστώ πολύ παιδιά όλους για τις απαντήσεις. Το πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι ότι πήρα τηλέφωνο σε πολλά καταστήματα ελαστικών γνωστά εδώ Αττική και μου είπαν ότι δεν έχουν καθόλου χειμερινά λαστιχα αυτή την περίοδο (!). Είναι δυνατόν; Ξέρει κανένας που μπορώ να βρω;
Latest posts made by lefteris7
-
RE: Χειμερινα Ελαστικα
-
@kostis20 said in Χειμερινα Ελαστικα:
@lefteris7 said in Χειμερινα Ελαστικα:
Αυτό είδα κι εγώ ότι είναι για κάτω απ' τους 7 τα χειμερινά για αυτό λίγο διστάζω. Γιατί οκ δεν πάω και σε τόσο κρύο μερος. Πχ βλέπω αυτές τις μέρες μπορεί να φτάνει και 13-15 η θερμοκρασία εκεί. Μην τα καταστρέψω δηλαδή. Μόνο η διαδρομή είναι το θέμα γιατί θα περάσω από κάποια σημεία όπως λευκά Όρη κτλ που χρειάζεται σίγουρα χειμερινά και αλυσίδες.
Φυσικά και θα τα χρειάζεσαι καθημερινά στην Ελβετία.Οι θερμοκρασίες που βλέπεις τώρα είναι παρωδίκες.Ολη η κεντρική Ευρώπη επηρεάζεται αυτές τις μέρες από ένα θερμό μέτωπο.
Που θα μένεις Ελβετία?Στην Νυόν αρχικά (ανάμεσα Γενεύη και Λωζάνη). Ναι εννοείται πως θα τα βάλω για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.
Όσο για τις αλυσίδες που λέει ο άλλος φίλος ακόμα και με χειμερινά λαστιχα χρειάζεται να τις έχεις μαζί σου σε κάποια σημεία της διαδρομής.
Όσο για τους Ελβετικους νόμους, λένε ότι δεν είναι υποχρεωτικό να έχεις χειμερινά λαστιχα αλλά αν εμπλακείς σε ατύχημα σε συνθήκες χιονιού κτλ και δουν ότι δε φόραγες κατάλληλα λάστιχα, θα την πληρώσεις τη νύφη, οπότε δεν είναι να ρισκάρεις εκεί σίγουρα!!
-
Αυτό είδα κι εγώ ότι είναι για κάτω απ' τους 7 τα χειμερινά για αυτό λίγο διστάζω. Γιατί οκ δεν πάω και σε τόσο κρύο μερος. Πχ βλέπω αυτές τις μέρες μπορεί να φτάνει και 13-15 η θερμοκρασία εκεί. Μην τα καταστρέψω δηλαδή. Μόνο η διαδρομή είναι το θέμα γιατί θα περάσω από κάποια σημεία όπως λευκά Όρη κτλ που χρειάζεται σίγουρα χειμερινά και αλυσίδες.
-
Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους με υγεία!
Σε λίγες εβδομάδες μετακομίζω Ελβετία για δουλειά και σκοπεύω να πάρω μαζί μου και το αμάξι μου (πλοίο Ιταλία και από κει οδικως). Το αμάξι είναι i20 του 2021 (1000cc 100hp). Αυτή τη στιγμή φοράει τα michelin primacy 4, τα οποία είναι θερινά. Στη διαδρομή που θα κάνω για να φτάσω απ' ότι είδα υπάρχουν σημεία που θα χρειαστώ χειμερινά λαστιχα (χιονιού). Το ίδιο και στην διαμονή μου εκεί μέχρι τέλη Μαρτίου τουλάχιστον καλό θα είναι να φοράω χειμερινά λαστιχα.
Θα ήθελα τη γνώμη σας για το αν γίνεται αντί για χειμερινά να βάλω all season ελαστικά (με την ειδική ένδειξη πάνω για χιόνι). Δεν μου είναι ξεκάθαρο αν θεωρούνται (βάσει νόμων κτλ) το ίδιο με τα αμιγώς χειμερινά λαστιχα που είναι για χιόνι. Να πάω κατευθείαν σε χειμερινά και να πάρω μαζί μου και τα θερινά για να αλλάζω ή να πάω σε all season?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων, εύχομαι καλή χρονιά σε όλους με υγεία!!!
-
RE: Hyundai i20 2020
Τι έγινε παιδιά; Πολύ νεκρά έπεσε εδώ. Παρέλαβε κάνεις να μας πει εντυπώσεις; Εγώ ακόμα περιμένω το δικό μου με παραγγελία Οκτώβρη που ήταν αρχικά να έρθει τέλος Δεκέμβρη αλλά πήγε για τέλος Γενάρη και βλέπουμε...
-
RE: Τέλη κυκλοφορίας και φόρος πολυτελείας αυτοκινήτων για το 2021
Τώρα δηλαδή εγώ που έχω παραγγείλει το i20 και θα ταξινομηθεί μετά την 01/01/2021 δεν έχω ιδέα τι τέλη πληρώνω και αν πληρώνω! Καλή φάση...
Με βάση τον πινακα:
Εκπομπές CO2 Tιμή (ευρώ)
0-122 0
123-139 0,64Επίσημο wltp για την δική μου έκδοση:
Εκπομπές CO2 (g/km) WLTP* κατά προσέγγιση 118-123
Σε κάθε περίπτωση φαίνεται ότι θα είναι μικρότερο το ποσό από αυτό που λέει η προσφορά μου (ήτοι 104 ευρώ). Ή θα είναι μηδενικό ή (αν είναι στο όριο του 123) θα είναι 78 ευρώ. Χάνω κάτι;
-
RE: HYUNDAI I20
https://www.hyundai.news/eu/model-news/all-new-hyundai-i20-wins-golden-steering-wheel-award/
Νομίζω σπουδαία διάκριση και μάλιστα από Γερμανούς!!
-
RE: Suzuki Swift A2L (2017)
Καλησπέρα παιδιά. Πήγα αυτή τη βδομάδα οδήγησα και το νέο i20 και το swift και είμαι στην τελική φάση επιλογής πάνω σε αυτά τα δύο. Σε εξοπλισμό δεν έχουν τρομερές διαφορες οι εκδόσεις που είδα και στα δύο. Στην οδηγηση μου άρεσαν εξίσου. Λιγο στο swift ο θόρυβος που αναφέρει και ο Lap και ότι καποιες λακούβες τις 'ένιωθα' ένα κλικ παραπάνω σε σχέση με το i20.
Αλλά παραβλέποντας αυτά είναι σχεδόν τα ίδια για μένα εφοσον το συγκρίνω με το ατμοσφαιρικό i20 γιατί στις επιδόσεις το τούρμπο ξεφεύγει προφανώς. Εκεί που μπορείς πραγματικά να συγκρίνεις τα 2 αμάξια είναι η κατανάλωση. Εδώ ήρθε η έκπληξη για μένα γιατί για το swift ακούω και διαβάζω συνεχώς ότι 5-5.5 μέσα στην πόλη είναι η μέση του. Και όμως το συγκεκριμένο που οδηγησα είχε 8.1 (!) με γύρω στα 350 χιλιόμετρα να έχει κάνει αν θυμάμαι καλά. Θα μου πείτε οκ λογικα θα στρώσει με τον καιρό αλλά μου φάνηκε τρομερά περίεργο σε σχέση με αυτό που περίμενα να δω. Ο δρόμος του test drive βέβαια περιλάμβανε αρκετά στενά και μόνο λίγο ανοιχτό δρόμο (έτσι μου το δικαιολογησε και ο πωλητής) αλλά και πάλι δεν ξέρω αν δικαιολογείται εφόσον συνθήκες πόλης είναι κι αυτές...
Στο δε i20 είχε κάνει πιο λίγα χιλιόμετρα το αμάξι που οδηγησα γιατί μόλις το είχαν φέρει. Όταν το πήρα εγώ είχε 10 + κάτι μέση κατανάλωση. Όταν τελείωσα το test drive πήγε στο 7.5 αλλά ήταν σε λίγο πιο ανοιχτούς δρόμους αλλά με αρκετή κίνηση κιόλας συνάμα. Και επίσης οδήγησα την τούρμπο έκδοση αλλά αν αποφασίσω αυτό μάλλον θα πάω στο ατμοσφαιρικό που δίνει πιο μικρή κατανάλωση βάσει specs.
Με βάση αυτά είμαι λίγο μπερδεμένος. Δίνω μεγάλη σημασία στην κατανάλωση εφόσον θα το χρησιμοποιω κυρίως στην πολη και είναι αρκετά λεφτά που γλυτώνεις όπως έγραψε και κάποιος παραπάνω. Αλλά από το τεστ και των 2 πραγματικά δεν είδα μεγάλες διαφορές κατανάλωσης. Σίγουρα εμπιστεύομαι όσα λέτε οπότε θεωρώ πως σε βάθος χρόνου θα φανεί αυτό το ατού του swift αλλά δεν ξέρω αν θα είναι όντως τόσο τραγική η διαφορά του με το i20.
Αυτά συγγνώμη για το μεγάλο κείμενο!
-
Τις ακούω τις απόψεις παιδιά αλλά δεν το βλέπω έτσι. Για hyundai μιλάμε, το που κατασκευάζεται ποσώς με απασχολεί. Εγώ εμπιστεύομαι Κορεάτες, προφανώς και όχι Τούρκους. Άμα δεν ήταν Hyundai το αμάξι και ήταν whatever Τουρκικό brandname, εννοείται πως θα το σνομπαρα μέχρι θανάτου! Προφανώς με προβληματίζει το ότι φτιάχνεται εκεί και μακάρι να ήταν διαφορετικά τα πράγματα, αλλά ξαναλέω δεν το βλέπω για κανένα λόγο σαν στήριξη στην Τουρκία. Δε μπορούμε να σνομπαρουμε μια μάρκα από τις καλύτερες Ασιατικές με τη λογική ότι έχει εργοστάσιο κατασκευής σε χωρα-αντιπαλο μας...
-
Ενημερωτικά τα test drive ξεκίνησαν. Έκλεισα να πάω την Τρίτη. Θα γράψω μετά εντυπώσεις