-
Ορίστε, ένα ένα τα θυμάμαι...σωστό αυτό με το κλέψιμο.
Εγώ στη δουλειά, παρόλο που είναι φυλασσόμενος χώρος το κλειδώνω γιατί μπαίνουν και οχήματα τροφοδοσίας κλπ. πέταλο kryptonite μαζί με συρματόσχοινο. Κλειδώνω πέταλο στον οριζόντιο και περνάω το συρματόσχοινο ανάμεσα από ρόδες, ράγα σέλας και καταλήγει στο πέταλο, γιατί όλα ξεβιδώνουν με το χέρι (quick release). Το ίδιο κάνω και στην αποθήκη που το δένω σε σταθερό σημείο. Μου μπήκαν μία φορά πριν αγοράσω το ποδήλατο και άλλη μία προσπάθησαν αλλά δεν τα κατάφεραν.
Να σημειώσω ότι το πέταλο είναι βαρύ, τεράστιο και σχεδόν κατέστρεψε την βάση της τσάντας (Basil) που κλειδώνει στη σχάρα οπότε τώρα χρησιμοποιώ 4 δεματικά tesa και το δένω πάνω στη σχάρα. Ασφαλίζει μια χαρά.
Επίσης προσοχή στα σκυλιά. Είναι η μόνη φορά που κινδύνευσα να εμπλακώ σε ατύχημα και ευτυχώς ο άνθρωπος πίσω μου είχε το νου του και δεν χάζευε ή έψαχνε σταθμό στο ραδιόφωνο. Κατεβαίνω 06.30 τη Θηβών προς Πειραιά στο ύψος των ΤΕΙ περίπου στο Αιγάλεω. Έχω πίσω μου μία κλούβα (κλειστό φορτηγάκι) και τρέχουν κάποια σκυλιά από το parking ενός σούπερ να μου γαβγίσουν. Φρενάρω αλλά το ποδήλατο δεν έχει φώτα στοπ, φρενάρει ο άνθρωπος στριμώχνεται με ένα άλλο αυτοκίνητο στην αριστερή λωρίδα και περνάει. Γενικά τα σκυλιά είναι επικίνδυνα περισσότερο να σε εκθέσουν έτσι, παρά να σε δαγκώσουν (εκτός εξαιρέσεων). Αν κατέβεις από το ποδήλατο και κάνεις 10-20 μέτρα τους περνάει και σταματάνε.
Πάλεψέ το γιατί θα νιώθεις ωραία με την φυσική σου κατάσταση, με το σώμα σου. Είναι καλύτερα να κάνεις κάθε μέρα 20χλμ παρά 140χλμ την Κυριακή. Ο καθένας βέβαια ξέρει καλύτερα τις υποχρεώσεις του και τις ανάγκες του.
Πάντως εκεί στο 2012 χάθηκε μία τεράστια ευκαιρία να γίνει μόδα το ποδήλατο. Ενώ είχε γίνει μόδα το freeday έπρεπε να γίνει μόδα το με ποδήλατο στη δουλειά. Θα έπαιρνε μια ανάσα η Αθήνα όλη και θα γινόταν πιο ανθρώπινη. Κρίμα 'Next time'.Υ.Γ. Εγώ αρχικά το ξεκίνησα με τον μπατζανάκη μου και κάναμε βόλτα τις Κυριακές με τα παλιά μας, αρχαία mountain. Μετά πήραμε καινούργια trekking και κάναμε βόλτα πάλι τις Κυριακές. Μετά εγώ ξεκίνησα βόλτες προς τη δουλειά και σιγά σιγά πήγαινα Σάββατο στη δουλειά με ποδήλατο. Αυτό ήταν, μετά καθημερινές, εξοπλισμό κομμάτι κομμάτι ανάλογα τις ανάγκες. Επίσης είχαμε και μεταξύ μας ανταγωνισμό για τα διανυθέντα χλμ και αυτό βοήθησε να μεγαλώσω τις βόλτες μου που δεν αφορούσαν τη δουλειά.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
... Ποδήλατο πήραν όλοι το 2012-13-14 και μετά τα κλείδωσαν στις αποθήκες ή όλοι δεν έπιασαν ποτέ τα 500χλμ. ...
ή τους τα έκλεψαν...
Ή τους τράκαραν και πήγαν για παλιοσίδερα και πάνω που έλεγαν θα βάλω στην άκρη 300-400€ να πάρουν άλλο βρήκαν δουλειά σχεδόν 20χλμ μακριά αντί για 5χλμ.
Που θα πάει δε θα μεγαλώσει λίγο η Αθηνούλα να θέλει βόλτες, θα επανέλθω στο σπορ.Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Ή είναι πωρωμένοι και κάνουν ποδήλατο αβέρτα. Εδώ Σάββατο βράδυ, φτάνοντας στη Χαλκίδα, στα πλαίσια του brevet Αχαρνές-Πολιτικά Ευβοίας (και πίσω χεχεχε).
-
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
... Ποδήλατο πήραν όλοι το 2012-13-14 και μετά τα κλείδωσαν στις αποθήκες ή όλοι δεν έπιασαν ποτέ τα 500χλμ. ...
ή τους τα έκλεψαν...
Ή τους τράκαραν και πήγαν για παλιοσίδερα και πάνω που έλεγαν θα βάλω στην άκρη 300-400€ να πάρουν άλλο βρήκαν δουλειά σχεδόν 20χλμ μακριά αντί για 5χλμ.
Που θα πάει δε θα μεγαλώσει λίγο η Αθηνούλα να θέλει βόλτες, θα επανέλθω στο σπορ.Sent from my Mi A1 using Tapatalk
Το ποιο δυσάρεστο ανέφερες. Δυστυχώς το ποδήλατο μέσα σε αστικές περιοχές είναι λίγο ρώσικη ρουλέτα.
Πάντως για να φύγουμε από τα πολύ δυσάρεστα, εγώ δεν θεωρώ ότι είναι 'φτηνό' χόμπι το ποδήλατο.
Κοστίζει ακόμη και σε όσους δεν έχουν ποδήλατο.
π.χ. σε μένα κόστισε πριν μερικούς μήνες 70euro γιατί έσπασαν την κεντρική είσοδο, έσπασαν και κάτι πόρτες σε αποθήκες της πολυκατοικίας και βούτηξαν ποδήλατα που τα είχαν βάλει στο μάτι.Το κόστος επισκευής της κεντρικής πόρτας μαζί με την νέα κλειδαριά ασφαλείας επιβάρυνε όλα τα διαμερίσματα.
Και κάποιοι υποστήριξαν ότι όποιος από εδώ και μπρος πάρει ποδήλατο θα επιβαρύνεται και με όλα τα έξοδα τυχών καταστροφών σε κοινόχρηστους χώρους λόγω κλοπής των ποδηλάτων. Θεωρούν ότι τα ποδήλατα ανεβάζουν κατακόρυφα το ενδεχόμενο ληστειών και κλοπών.
Με λίγα λόγια έγινε 'επανάσταση' από όσους δεν είχαν και δεν έχουν ποδήλατα.
Δεν το θεωρώ παράλογο. Όταν ο άλλος έχει να πληρωθεί 6 μήνες και του βάζεις στα κοινόχρηστα 70euro επιπλέον εξαιτίας κλοπής ποδηλάτων ... όσο να'ναι τα παίρνει στο κρανίο εντελώς. -
Σήμερα είπα να το ξαναδώ λιγάκι το θέμα του commute και αυτή τη φορά ακολούθησα την συμβουλή του TomTom πηγαίνοντας κυρίως από την Βουλιαγμένης. Η διαδρομή ήταν πιο γρήγορη, αρκετά πιο εύκολη, αλλά και πάλι έφτασα ιδρωμένος στο φροντιστήριο.
Θα κάνω λίγες δοκιμές ακόμα και βλέπουμε. Μέχρι τον Σεπτέμβριο που ξεκινούν τα σχολεία έχουμε καιρό.
https://www.strava.com/activities/1676347160/analysis:
Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι με το αυτοκίνητο κάνω από 19 έως 21 λεπτά για να φτάσω στη δουλειά, ενώ με το ποδήλατο έκανα 30. Περίμενα μεγαλύτερη διαφορά για να είμαι ειλικρινής.
-
Ο χρήστης nik16v έγραψε:
Πάντως εκεί στο 2012 χάθηκε μία τεράστια ευκαιρία να γίνει μόδα το ποδήλατο. Ενώ είχε γίνει μόδα το freeday έπρεπε να γίνει μόδα το με ποδήλατο στη δουλειά. Θα έπαιρνε μια ανάσα η Αθήνα όλη και θα γινόταν πιο ανθρώπινη. Κρίμα 'Next time'.
Δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει αυτό, και άπορω πως επιμένετε να κάνετε ποδήλατο στην Αθήνα. Έχει αρκετά καλά σαν πόλη, αλλά για ποδήλατο δεν κάνει.
-
Αν το κάνεις καθημερινά θα κατέβεις ~3 λεπτά ακόμα ανά κατεύθυνση. Σήμερα πάντως δεν υπήρχε περίπτωση να μην ιδρώσεις .
Τέτοια εποχή το μεσημέρι χρησιμοποιώ αντηλιακό πριν φύγω απ' τη δουλειά. Το συγκεκριμένο είναι για πρόσωπο και σώμα και δεν αφήνει άσπρα σημάδια. Βάζω πρόσωπο, σβέρκο/λαιμό και πίσω από τ' αυτιά και στα αυτιά (είναι από τα σημεία που πολλοί ξεχνάνε). -
Α ναι, δεν το έγραψα ότι κάηκα για να μην φανεί πόσο ταγάρι είμαι που πήγα μεσημεριάτικα χωρίς αντιηλιακό!
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Πάντως εκεί στο 2012 χάθηκε μία τεράστια ευκαιρία να γίνει μόδα το ποδήλατο. Ενώ είχε γίνει μόδα το freeday έπρεπε να γίνει μόδα το με ποδήλατο στη δουλειά. Θα έπαιρνε μια ανάσα η Αθήνα όλη και θα γινόταν πιο ανθρώπινη. Κρίμα 'Next time'.
Δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει αυτό, και άπορω πως επιμένετε να κάνετε ποδήλατο στην Αθήνα. Έχει αρκετά καλά σαν πόλη, αλλά για ποδήλατο δεν κάνει.
Ετσι ακριβώς είναι . Στην Αθήνα δεν υπήρχε ποτέ το ποδήλατο σαν μέσο κίνησης αφού και το ανάγλυφο του εδάφους δεν βοηθάει .
Αντίθετα σε περιοχές όπως η Θεσσαλία , το ποδήλατο ήταν το αστικό μέσο μεταφοράς διαχρονικά για κάθε ηλικία , ακριβώς γιατί το ανάγλυφο της πόλης βοηθούσε .
Οσο για τις κλοπές που λέει ο Στόρμ και σε εμάς είχαμε ανάλογα κρούσματα , αλλά πήραν τα πάντα . Όχι μόνο τα 1-2 καλά , αλλά και τα παιδικά .
-
Η Αθηνα είναι περίεργη πόλη για ποδήλατο
Θα έλεγα ότι όπως και η Μαδρίτη έχει πολλες ανηφόρες κατηφόρες
Γι αυτό και έχω δει πολλούς σε τέτοιες πόλεις με ανηφόρες μεγάλη αύξηση του υποβοηθούμενου ηλεκτρικού ποδηλάτου.
Νομίζω ότι ειναι η λύση.Πάλι υπάρχουν ορισμένοι τυχεροί. Πχ μένουν παγκράτι και δουλεύουν κέντρο. Αρα πάνε στη δουλειά τους κατηφόρα και γυρίζουν με ιδρώτα στο σπίτι τους
Το πρωι όμως πάνε κυριλέ.
Το ίδιο αν μένεις κέντρο και δουλεύεις παλαιό φάληρο
Αν πχ δουλεύεις Καισσαριανή/Ζωγράφου και έρχεσαι από κουκάκι τον ήπιες -
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Η Αθηνα είναι περίεργη πόλη για ποδήλατο
Θα έλεγα ότι όπως και η Μαδρίτη έχει πολλες ανηφόρες κατηφόρες
Γι αυτό και έχω δει πολλούς σε τέτοιες πόλεις με ανηφόρες μεγάλη αύξηση του υποβοηθούμενου ηλεκτρικού ποδηλάτου.
Νομίζω ότι ειναι η λύση.Πάλι υπάρχουν ορισμένοι τυχεροί. Πχ μένουν παγκράτι και δουλεύουν κέντρο. Αρα πάνε στη δουλειά τους κατηφόρα και γυρίζουν με ιδρώτα στο σπίτι τους
Το πρωι όμως πάνε κυριλέ.
Το ίδιο αν μένεις κέντρο και δουλεύεις παλαιό φάληρο
Αν πχ δουλεύεις Καισσαριανή/Ζωγράφου και έρχεσαι από κουκάκι τον ήπιεςΕκεί είναι το ρεζουμέ. Πολύ σωστός. Με το κλίμα της χώρας, 6 μήνες ποδήλατο commuting σε ανηφόρες δεν γίνεται. Μόνο αν έχεις δυνατότητα να κάνεις ντους στη δουλειά σου... Κατά τα άλλα, αν προσέχεις, μπορείς να πας και με ασφάλεια στον προορισμό σου. Μένω κέντρο και γυρίζω συνέχεια πέριξ του κέντρου κυρίως με μηχανάκι και ποδήλατο (και σπάνια με αμάξι). Πιο ασφαλής από όλα έχω νοιώσει με το ποδήλατο για ένα πολύ απλό λόγο. Δεν αναπτύσσω ταχύτητα και μπορώ να ελέγχω καλύτερα το χώρο γύρω μου.
Καλοκαίρι, ποδήλατο μόνο απόγευμα προς βράδυ, με φώτα, προς Φλοίσβο (για να νοιώσω και κάπως σαν άνθρωπος σε ένα καθαρό και όμορφο περιβάλλον).
-
Θα χαρακτηριστώ κουραστικός, αλλά τί θα γίνει με το ηλεκτρικό; Ο χρήστης θα το έχει σαν ηλεκτρικό σκούτερ και όχι σαν ποδήλατο. Για παράδειγμα, ο Χ θέλει να ανέβει από Πατησίων και Γαλατσίου στο Γαλάτσι σχεδόν στο νταμάρι. Η διαδρομή (αν και δεν είναι ότι καλύτερο η Γαλατσίου λόγω μικρής ταχύτητας στην ανάβαση και δημιουργία δυσχέρειας στους οδηγούς των αυτοκινήτων, αλλά πάντα εξαρτάται από την ώρα/κίνηση κλπ), είναι 65 μέτρα υψομετρικό από απόσταση 0 έως 1,61χλμ, κατηφορίζουμε 10 μέτρα έως το 2,21χλμ και στη συνέχεια έχουμε 52 μέτρα υψομετρικό για τα τελευταία 480 μέτρα. Ουσιαστικά δηλαδή τα τελευταία 480 μέτρα θέλουν ηλεκτρικό ποδήλατο. Εκείνος όμως που θα δώσει 2000-2500€ θα το πάρει ηλεκτρικά από Πατησίων μέχρι τέρμα. Θα αποφύγει την επωφελή άσκηση. Η δικαιολογία του τύπου μένω στο βουνό ψηλά είναι λίγο άτοπη γιατί όταν γυρνάει με το λεωφορείο που τον αφήνει στη Βεΐκου παίρνει ταξί ή έρχονται και τον παίρνουν με το αυτοκίνητο να τον ανεβάσουν ψηλά;
Αναλογικά είναι απότομα σε σχέση με το Ομόνοια - ΗΣΑΠ Κηφισιάς όταν για 15χλμ έχει 322μέτρα υψομετρικό ή 273 αν πας από άλλη διαδρομή. Πάντως απαγορευτικά δεν είναι. Κουραστικά, ναι! Επίσης μόνο αν κάνεις ποδήλατο θα καταλάβεις τί ανακάλυψη ήταν ο κινητήρας εσωτερικής καύσης .
Κακά τα ψέμματα, αν είχα παπί (και δίπλωμα) πάρα πολύ πιθανό να μην έκανα ποδήλατο. Το κάνω για τη γυμναστική, αυτή τη λίγη καθημερινή, για να εξοικονομώ 2 λίτρα βενζίνη την ημέρα πήγαινε έλα στη δουλειά (τα τρως σε σάντουιτς, αποσμητικά και αφρόλουτρα) και τέλος επειδή αν πάω με τα μέσα (μετρό-ηλεκτρικό) κάνω 1ώρα και 50 λεπτά πήγαινε έλα. Με το αυτοκίνητο θέλω 20 λεπτά το πρωί και ~40 το μεσημέρι ενώ με το ποδήλατο 28 το πρωί και το μεσημέρι (ανάλογα αν περάσω το φανάρι της λεωφόρου που αργεί) 23-26 λεπτά. Όση κίνηση και αν έχει. Αυτοκίνητο παίρνω μόνο όταν έχει βροχή ή σίγουρα βροχή μέσα στη μέρα (βλέπω τον καιρό σε meteo, poseidon, κλπ). Έχει τύχει να με πιάσει και βροχή. Προσοχή πιο σιγά (γίνεσαι χάλια, το μπουφάν στην πλάτη κάνει ένα λασπωμένο V, και τρως και τα βρωμόνερα στο πρόσωπο. ΟΚ τί να κάνω τυχαίνει 1-2 φορές το χρόνο. Αν έχεις χρόνο και πας σιγά, μειώνεις πάρα πολύ το λέρωμα. Επίσης ταλαιπωρείς τα παπούτσια (τις σόλες) με τα πετάλια. Είναι μεταλλικά και καρφώνονται μέσα στη σόλα. Εγώ για το ποδήλατο παίρνω τύπου Trail παπούτσια που έχουν σκληρή σόλα και δεν παθαίνουν τίποτα. Τα adidas kanadia με 1+ χρόνο χρήση δεν έπαθαν τίποτα. -
Το ηλεκτρικό έχει όπως είπαμε ένα ενγενές θέμα. Είναι βαρύ. Ακόμη και στην ευθεία δύσκολα πεταλάρεις
20+ κιλά ποδήλατο (τόσο ζύγιζαν πρίν 10 χρόνια τα downhill). Ειδικά αν το μοτέρ είναι πάνω στο κινούμενο
μέρος (τροχός) και όχι στον σκελετό. Οπότε πρέπει να έχεις ενεργοποιημένη
μια μικρή -έστω- υποβοήθηση με ανάλογη πρόβλεψη για μπαταρίες (μην ξεμείνεις σε καμιά ανηφόρα). Παρόλα αυτά και έτσι δεν είναι σκούτερ ή παπί, μπορείς να ελαττώνεις την υποβοήθηση και να γυμνάζεσαι σε ευθείες και ελαφρές κλίσεις
και να την αυξάνεις στις ανηφόρες. Μπορείς δηλαδή να πας σχετικά ατσαλάκωτος στην δουλειά και την περισσότερη
γυμναστική να την αφήσεις για τον γυρισμό. Προσωπικά βέβαια την αστική ποδηλασία την έχω απορρίψει προ πολλού λόγω των ανύπαρκτων υποδομών σε δρόμους και της αναγκαστικής συνύπαρξης με οχήματα (εκτός και αν κάποιος μπορεί να σχεδιάσει διαδρομή μέσα από ήπια κίνηση). -
Ερώτηση ακαδημαϊκού επιπέδου: Ποιο θα ήταν το πιο ξεκούραστο μη ηλεκτρικό ποδήλατο για αυτή τη διαδρομή εάν τα χρήματα δεν ήταν θέμα;
-
Και το fitness που διαθέτεις πιθανότατα έχει τις προδιαγραφές, φαντάζομαι κάτι γλυρω στο 500ρικο σχετικά ελαφρύ και με λεπτά λάστιχα κούρσας. Δεν νομίζω να έχει ιδιαίτερο νόημα να αγοράσεις μια ακριβή κούρσα για αυτή την δουλειά, να την φορτώσεις με σχάρες, φώτα κ.λ.π. και να τρέμει το φυλοκάρδι σου μην στην κλέψουν. Αυτό που θέλεις να κάνεις δεν είναι κάτι το τόσο εξειδεικευμένο για να απαιτεί κάτι ακριβό ασφάλτινο (εκτός και αν 'γουστάρεις' να καβαλήσεις κάτι άλλο...).
-
Δύσκολο κι ακριβό ερώτημα. Θεωρητικά μια κούρσα, αν έχεις συνηθίσει τη θέση οδήγησης που έχει. Κόστος πενταψήφιο νούμερο για τις πιο ελαφριές (κάτω από 6 κιλά συνολικά).
Για μη κουρσάρους, ένα fitness από ανθρακονήματα με προσεγμένα περιφερειακά θα είναι μια χαρά. Κόστος 3-4-5 χιλιάρικα, ανάλογα το πόσο θες να το τραβήξεις. -
Η κούρσα δε βολεύει για μέσα στην πόλη λόγω της θέσης οδήγησης και βέβαια δεν απευθύνεται σε άτομα που κάνουν διαδρομές 15-20 χλμ.... Η κούρσα ειναι γι αυτούς που θέλουν να κάνουν σοβαρές προπονήσεις.
Το fitness ειναι ενα ποδήλατο που βολεύει περισσότερο και που έχει και τη δυνατότητα να αλλάξει κάποιος τιμόνι αργότερα αν θέλει
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Η πιο μεγάλη μου βόλτα με το trekking μου
103.8 km +1283 m / -1300 m σε 4 ώρες και 40 λεπτά + 5 λεπτά στάση στον Μαραθώνα + 10 λεπτά στάση στο Κορωπί
Σκέφτομαι και εγώ κάποιες φορές κούρσα οικονομική 1100-1200€ αλλά σε συζήτηση που είχα στο ποδηλατάδικο μου είχε πει ο πωλητής/τεχνικός/ποδηλάτης το trekking το κρατάς, γιατί έλεγα να το πουλήσω. Δεν είναι η κούρσα για να πηγαίνεις στη δουλειά. Θα σε κουράζει, θα τη λυπάσαι (από θέμα ποιότητας δρόμων). Το ίδιο μου είπε και άλλος ποδηλάτης που έχει κούρσα και του έκλεψαν το trekking/fitness του, μου έκοψαν τα χέρια και τα πόδια. Υπάρχουν πιο άνετα, πιο επιθετικά κλπ.
Πάντως στα Νότια πολλοί βγαίνουν στην παραλιακή προς Σούνιο, δεν έχει μεγάλα υψομετρικά, αλλά δεν ξέρω πόσο αέρα πιάνει. -
Ο χρήστης ursus έγραψε:
Το fitness ειναι ενα ποδήλατο που βολεύει περισσότερο και που έχει και τη δυνατότητα να αλλάξει κάποιος τιμόνι αργότερα αν θέλειΝα αλλάξει τιμόνι και να βάλει τι; Κούρσας;
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Το fitness ειναι ενα ποδήλατο που βολεύει περισσότερο και που έχει και τη δυνατότητα να αλλάξει κάποιος τιμόνι αργότερα αν θέλει
Να αλλάξει τιμόνι και να βάλει τι; Κούρσας;
Ναι πολλοι το εχουν κανει
Εκανα κι εγω ποδηλατο κι ημουν μελος στο cyclist, μπορεις να μπεις στο φορουμ τους να παρεις αρκετες πληροφοριες. Προσωπικα το σταματησα λογω γονατων κι αντε πια να κανω το πολυ καμια 10αρια χλμ κι αυτα εξοχικα
Στάλθηκε από το SM-A520F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Η ζωή...ποδήλατο!