-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Βάγγο, δεν ξέρω να σου απαντήσω για τα ρουλεμάν.βρηκα λιγο χρονο το πρωι και το πηγα στο μαστορα. αλλαξε 'ποτηρακια' και εστρωσε, 5 ευρω εδωσα.
τσαντακι αντικειμενων ποιο εχετε? υπαρχει κατι καλο στο ebay? φωτα δεν εχω και δε θα παρω γιατι δεν κυκλοφορω
ποτε βραδυ. το μπουκαλακι ειναι απαραιτητο παντως. μου εχει τυχει πολλες φορες να μην υπαρχει περιπτερο
κοντα και δεν ειχα μπουκαλακι ποδηλατου. οταν ειμαι εξω δεν το αφηνω μονο του και οταν ειμαι σπιτι το κλειδωνω
στην αποθηκη με μια κλειδαρια σαν αυτη. -
Για κλειδαριές, προτείνω ανεπιφύλακτα:
Πέταλο ABUS Bordo Granit X-Plus
Και αναδιπλούμενη (σαν σπαστό μέτρο, αλλά πολύ γερή - προφανώς όμως όχι όσο το πέταλο, λόγω των συνδέσμων) την ABUS Bordo Granit X-Plus.
Στην Ελλάδα και οι δύο κάνουν γύρω στα 100 €, απ' έξω παίζουν μεταξύ 70-90 €, και πού και πού υπάρχουν προσφορές - εγώ τις είχα πάρει 65 € έκαστη.Όπως είπαν και παραπάνω, δε σημαίνει ότι είσαι 100% καλυμμένος....απλά χρειάζονται βαριά εργαλεία για να κοπούν (για το παραπάνω πέταλο, μόνο με ηλεκτρικό τροχό), πράγμα που σημαίνει ότι το ποδήλατο θα έχει πρόβλημα ΜΟΝΟ αν το έχουν βάλει στο μάτι.
-
Και μια σημαντικη λεπτομερεια που πολλοι αγνοουν, κλειδωνουμε το ποδηλατο οσο ψηλοτερα γινεται...
Αν ο κλεφτης εχει μεγαλο κοφτη και η κλειδαρια ειναι γερη, αν ειναι κοντα στο εδαφος, μπορει να στηριξει το ενα μπρατσο στο εδαφος και να χρησιμοποιησει ολο του το βαρος για να την κοψει...
Δειτε στο βιντεο πως το κανουν...
ΥΓ. μακρια απο πτυσομενες, γνωστου μου αυτη την abus του τη στραβωσαν, η με λοστο η με γρυλο. (παει το ποδηλατο)
-
Ο χρήστης vaggos111 έγραψε:
τσαντακι αντικειμενων ποιο εχετε? υπαρχει κατι καλο στο ebay?
πάρε αυτό , το έχω κ είναι πολύ βολικό , βάζω το κινητό μεσα κ ακούω μουσική με τα hands free (μην βαράτε , μουσική όταν δεν είμαι σε δρόμο αλλά μέσα σε κάνα πάρκο ή όπου τελοσπάντων δεν κυκλοφορούν αμάξια..)
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
.......ευχαριστω.
-
Ο χρήστης vaggos111 έγραψε:
Βάγγο, δεν ξέρω να σου απαντήσω για τα ρουλεμάν.
βρηκα λιγο χρονο το πρωι και το πηγα στο μαστορα. αλλαξε 'ποτηρακια' και εστρωσε, 5 ευρω εδωσα.
τσαντακι αντικειμενων ποιο εχετε? υπαρχει κατι καλο στο ebay? φωτα δεν εχω και δε θα παρω γιατι δεν κυκλοφορω
ποτε βραδυ. το μπουκαλακι ειναι απαραιτητο παντως. μου εχει τυχει πολλες φορες να μην υπαρχει περιπτερο
κοντα και δεν ειχα μπουκαλακι ποδηλατου. οταν ειμαι εξω δεν το αφηνω μονο του και οταν ειμαι σπιτι το κλειδωνω
στην αποθηκη με μια κλειδαρια σαν αυτη.Έχουν κλαπεί ουκ ολίγα ποδήλατα από κλειστούς ή περιφραγμένους χώρους (αποθήκες, εισόδους πολυκατοικιών, διαμερίσματα...).
Πάρε κι εσύ μια Abus ή Cryptonite, αυτό που 'χεις κόβεται σε ένα δευτερόλεπτο. -
Έχω αυτό και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος. Κάν' του προσφορά στις 6.50 λίρες και λογικά θα δεχτεί.
Αναφορικά με τα πέταλα, μέχρι 2 ώρες πριν είχα ένα μουλάρι Kryptonite. Το κλείδωσα σε ένα χοντρό σίδερο στο κεντρικότερο σημείο της πόλης, πάνω στην κεντρική πλατεία, έξω από μία τράπεζα. Το Αστυνομικό Τμήμα στα 150 μέτρα, άντε να είναι 200. Τελειώνω τη δουλειά μου στην Τράπεζα, βγαίνω να πάρω το ποδήλατο, βάζω τη κλειδί στην κλειδαριά και πάπαλα. Εκεί που ήθελε μισή στροφή για να ξεκλειδώσει, τώρα γυρνούσε τρελά άπειρες στροφές. Για να μην τα πολυλογώ, ήρθε ένας φίλος μου με ηλεκτρικό τροχό (με μπαταρία) και κόψαμε κανονικότατα το πέταλο. Θεωρούσα ότι κάποιος θα μας σταματούσε (2 γομάρια, 1.30 το μεσημέρι, κεντρικότερο σημείο της πόλης, καλοβαλμένο κουρσάκι) ή ότι κάποιος θα είχε καλέσει την αστυνομία και θα έσκαγε από στιγμή σε στιγμή. Προφανώς είχα και το κλειδί του πέταλου και την ασφάλεια του ποδηλάτου (όπου αναγράφεται ο αριθμός πλαισίου και τα στοιχεία μου) και την ταυτότητά μου. Τελικώς, δεν έγινε τίποτα από τα παραπάνω. Ούτε καν πέρασε κάποιος να μας κοιτάξει λίγο περίεργα.
Εν ολίγοις, όλα όσα αναφέρουμε έχουν μάλλον εντονότερη επίδραση στη δική μας ψυχολογία παρά σοβαρή πιθανότητα να αποσοβήσουν το παραμικρό. -
Ωραια ιστορια για να φρικαρουμε.
Γενικα νομιζω οτι παροτι αυτο που λες το πιστευω, οι κλεφτες δε νομιζω οτι θα το ρισκαραν να κανουν κατι τοσο απροκαλυπτα.Ποση ωρα σας πηρε να το κοψετε για την ιστορια??
-
Κάτι αντίστοιχο είχα σε δει σε αγγλικό βιντεάκι στον Γιουτιούμπι, όπου είχαν επίτηδες κλειδώσει ποδήλατα σε διάφορα σημεία του Λονδίνου και πήγαιναν τελείως προκλητικά και τα έκλεβαν μες στον κόσμο. Ποτέ δεν τους είπε κανείς τίποτα, αν και τους κοιτούσαν διάφοροι περίεργα. Ποιον όμως θα ρισκάρει τη σωματική του ακεραιότητα για το ποδήλατο κάποιου αγνώστου; Δεν μπορεί να τους κατηγορήσει κανείς. Αν θυμάται κανείς ποιο είναι, ας το ποστάρει.
Εμείς ήμαστε δύο ντερέκια, τριψήφιων κιλών αμφότεροι. Εγώ καλοντυμένος, ο άλλος με ρούχα συνεργείου. Ο συνολικός χρόνος που περιεργαστήκαμε το ποδήλατο (γιατί προσπαθήσαμε να κάνουμε την κλειδαριά να δουλέψει) θα ήταν κάνα 10λεπτο. Ο τροχός δούλεψε δύο φορές επί 20-30 (χοντρικά) δευτερόλεπτα. -
O σιτ, 60'!
-
Εδω παντως γνωστης μου (μενω Σουηδια) ειχε κλειδωσει το bianchi της στη δουλεια με κιτρινη κρυπτοναιτ και κοψαν με τροχο ολο το στυλο με το σημα του δρομου γιατι ηταν πιο μαλακος απο την κλειδωνια. Οποτε παντα προσοχη να ειναι μασιφ το σιδερο
Για να μη λεμε οτι μονο στην Ελλαδα γινονται αυτα... Το καλυτερο ειναι να το ασφαλισεις να ηρεμησεις...
-
H μοναδική στην Ελλάδα που ασφαλίζει ποδήλατα για κλοπή είναι η ΑΙG, αλλά μόνο για δηλωμένο εσωτερικό χώρο, όπου θα πρέπει να προσκομίσεις χαρτί της Αστυνομίας που θα βεβαιώνει ότι όντως έγινε διάρρηξη. Επομένως, εκεί έξω, όλα είναι χύμα.
-
Έχουν κλέψει και της αδερφής μου το ποδήλατο στα γκέτο εκεί στη Σουηδία. Ήτανε όμως μία σαχλαμάρα που είχε απλά για να πηγαινο-έρχεται στη δουλειά. Το πέταλο ή αλυσίδα θα ήταν πιο ακριβό απο το ποδήλατο.
-
Καλά, το ότι η κλειδαριά είναι ακριβότερη απ το ποδήλατο είναι νόμος στην Ολλανδία
-
H μοναδική στην Ελλάδα που ασφαλίζει ποδήλατα για κλοπή είναι η ΑΙG, αλλά μόνο για δηλωμένο εσωτερικό χώρο, όπου θα πρέπει να προσκομίσεις χαρτί της Αστυνομίας που θα βεβαιώνει ότι όντως έγινε διάρρηξη. Επομένως, εκεί έξω, όλα είναι χύμα.H AIG είναι η μόνη προς το παρόν όπου ασφαλίζει μεμονωμένα το/τα ποδήλατο/α από κλοπή αλλά όπως σωστά είπες μόνο από τον ιδιωτικό χώρο αποθήκευσης που έχεις δηλώσει.
Εκτός από αυτό, όποιος έχει μια κανονική ασφάλεια οικίας από σχεδόν οποιαδήποτε ασφαλιστική μπορεί να δηλώσει και τα ποδήλατα για κάλυψη από κλοπή.
ΠΡΟΣΟΧΗ.
τίποτα δεν καλύπτεται αν είναι σε κοινόχρηστο χώρο, διάδρομο, πυλωτή, κήπο, κοινό υπόγειο γκαράζ καθώς ΚΑΙ σε μπαλκόνια, βεράντες κλπ. -
.......για να καταλαβω: προσπαθησανε να σου κλεψουν το ποδηλατο και χαλασανε την κλειδαρια, σωστα?
ησουνα 10 λεπτα μεσα σε κοσμο με τροχο κοβωντας κλειδαρια ποδηλατου και δεν εκανε κανεις τιποτα (δεν ξερεις σιγουρα οτι δεν εκανε κανεις τιποτα, γιατι ισως καποιος μπορει να πηρε την αστυνομια και να μην ηρθαν)?
ηξερα οτι χαλια τα πραγματα αλλα δεν πιστευα να ειναι τοσο χαλια.το ποδηλατο το βαζω στην αποθηκη μαζι με τη μηχανη και το μηχανακι. η αποθηκη ειναι κτισμενη με ασφαλη
σιδερενια πορτα και πιστευω οτι θα κανουν θορυβο αν πανε να την ανοιξουν (ειναι και κοντα στο δωματιο η αποθηκη
και ελπιζω να τους ακουσω αν πανε να κλεψουν κατι). οταν ειμαι εξω και κανω ποδηλατο δεν το παρκαρω ποτε
παρα μονο για 1' στο περιπτερο να αγορασω μπουκαλακι με νερο. -
Επειδή :
α. άμα στοχοποιηθεί το ποδήλατο θα κλαπεί ακόμα και αν το έχετε στο Φορτ Νοξ,βου. με το κατάλληλο εργαλείο κόβεται και το χοντρύτερο πέταλο
γου. ορισμένα πέταλα που αναφέρθηκαν είναι πανάκριβα και λόγω του βου δεν προσφέρουν τίποτα παραπάνω έναντι μιας κλοπής
Μάθετε ότι υπάρχουν και πάμφθηνα πέταλα ακόμη και με 6 ευρά που μπορούν να κάνουν περίφημα τη δουλειά τους, την αποφυγή μιας κλοπής και την έμμεση προτροπή του παραβάτη να ψάξει για ένα άλλο, λιγότερο φυλαγμένο ποδήλατο.
-
Πάντως η Abus χαρακτηρίζει το Granit x-plus 54 'As secure as Fort Knox' .
Με security rating 15(τη μέγιστη της Abus).
Με τη βαθμολόγηση της Abus, τι βαθμό θα 'δινες στο πέταλο των 6 ευρώ;Λογικά, τα υλικά του θα πρέπει να 'ναι πολύ, πολύ κατώτερα.
Αν το Abus χρειάζεται 60' με τον τροχό, αυτό πιστεύω θα θέλει 6'.
Ενώ η κλειδαριά του θα 'ναι πάρα πολύ εύκολη, ή τουλάχιστον πολύ πιο εύκολη από του Abus.
Δεν ξέρω, υποθέσεις κάνω. -
Oλα ειναι σχετικα.
Προφανως και ολα κοβονται, το θεμα ειναι ποσο δυσκολα. Αν δε το αφηνεις βραδι εξω και δεν ειναι μονο του αλλα εχει και αλλα ποδηλατα παραδιπλα, παιζεις με τις πιθανοτητες να μην εισαι ο ευκολος στοχος. Δηλαδη αν ο διπλα εχει ενα πεταλο των 6 ευρω που λες που ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να ειναι το ιδιο γερο με ενα κρυπτοναιτ σαν αυτο που εβαλα τοτε ο κλεφτης θα παρει το διπλα που θα το σπασει σε 3'' αντι για 60''.
Συνηθως οι κλεφτες δε κυκλοφορουν ουτε με τροχους ουτε με τεραστιους bolt cutters αλλα με μικρα κοπτικα καλωδιων και κοβουν τετοια.
Φυσικα αν πεσεις στο οργανωμενο ποδηλατικο εγκλημα δηλαδη φαση φορτηγο με εργαλεια που κυκλοφορει και κλεβει ποδηλατα, τοτε την εκατσες. Αυτα παντως συμβαινουν 99% το βραδι.
Εχω ποδηλατο 1.500 ευρω και την kryptonite new york faghetabouditt, και εδω και 6 μηνες την εχω γλυτωσει... Για να δουμε για ποσο ακομα... Θα σας ενημερωσω αν ασφαλιζουν και για το δρομο τα ποδηλατα οι ασφαλιστικες εδω (νομιζω πως ναι, αρκει να εχεις αποδεδειγμενα κλειδωνια μια απο τη λιστα τους και ΟΧΙ 'πεταλο των 6 ευρω το ιδιο καλο')
Αυτο που εχεις βαλει με τα 6 ευρω, ανοιγει με τους εξης τροπους που δεν απαιτουν εργαλεια σε αντιθεση με το λουκετο με τα 45 που εβαλα εγω, η με την Abus 54 που βαλαν τα παιδια.
- Με ενα καλο χτυπημα με σφυρι στην κεφαλη θα ανοιξει 100%
- Το κοβουν bolt cutters απλους (12')
- Ειναι τοσο λεπτο που το κοβεις με σιδεροπριονο απλο σε λιγοτερο απο 60'.
- Με Bic στυλο γιατι εχει στρογγυλο κλειδι
- Με χρηση λοστου σα μοχλο εφοσον υπαρχει χωρος και κολωνα για να κανεις μοχλο
- Με χρηση του σκελετου του ποδηλατου ως μοχλο (αναλογα πως το εχεις κλειδωσει, θα σπασει η κλειδωνια πριν στραβωσει ο σκελετος αν το σηκωσεις και το στριψεις)
Εαν εχεις ενα αξιοπρεπες ποδηλατο, δεν θα ειναι αποτρεπτικος παραγοντας ουτε για απλα κλεφτρονια...
-
Θενξ όλους σας για τις πληροφορίες και τις συμβουλές!
Θα κάνω μια έρευνα στα διάφορα e-shops στα μοντέλα που είπατε και θα την κάνω την παραγγελιά.
Η ζωή...ποδήλατο!