-
Αποφάσισα να ασχοληθώ σοβαρά με την ποδηλασία
Έχετε να προτείνετε κάποια συγκεκριμένη μάρκα ποδηλάτου? Επίσης θα ήθελα το ποδήλατο να είναι αρκετά μεγάλο και ανθεκτικό, καθώς είμαι αρκετά βαρύς και επιπλέον πρόκειται να φάει μεγάλη κακομεταχειριση (πεζοδρόμια, άλματα, λακούβες κτλ.)
Επίσης, ποιά χαρακτηριστικά να προτιμήσω? Να πάρω ποδήλατο με αναρτήσεις ή όχι? Απο ταχύτητες (μάρκες σαζμάν, αριθμός σχέσεων) τί παίζει? Τα δισκόφρενα αξίζουν?
-
Έχετε να προτείνετε κάποια συγκεκριμένη μάρκα ποδηλάτου? Επίσης θα ήθελα το ποδήλατο να είναι αρκετά μεγάλο και ανθεκτικό, καθώς είμαι αρκετά βαρύς και επιπλέον πρόκειται να φάει μεγάλη κακομεταχειριση (πεζοδρόμια, άλματα, λακούβες κτλ.)
Επίσης, ποιά χαρακτηριστικά να προτιμήσω? Να πάρω ποδήλατο με αναρτήσεις ή όχι? Απο ταχύτητες (μάρκες σαζμάν, αριθμός σχέσεων) τί παίζει? Τα δισκόφρενα αξίζουν?
-
-
αυτο που εχω καταλαβει αδερφε στο θεμα ποδηλατο (και γενικα) ειναι : οτι δωσεις , αυτο θα παρεις.......
-
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.p ... B%E1%F4%EF
-
Μπορείς να πάρεις φτηνό ποδήλατο (όχι όμως από σουπερμάρκετ) αλλά μην έχεις απαιτήσεις. Ένα φτηνό mountain γύρω στα
-
γύρω στα 300 ευρώ αρχίζουν οι τιμες για ποδήλατα και όχι ποδηλατοπαιχνίδια.
κατι σε αλουμίνιο ή cromo για σκελετο,μπροστινή ανάρτηση προαιρετική-επιθυμητή,σειρά ταχυτήτων shimano alivio,περιφερειακά από cromo ή αλουμίνιο.
σε αυτή την κατηγορία τιμής κοιτάς κάτι σε ideal απόσο θυμάμαι.
τωρα αν θελεις να ασχοληθείς σοβαρά χτυπα κάτι σε σκελετο αλουμινιου 7005 ή καλύτερα και 6061 Τ6, σειρά Shimano LX ή καλύτερη,Μavic στεφάνια,ανάρτηση μπροστινή Rockshock ή Μarzocchi'καλές' μάρκες ποδηλάτων, GT, Klein,Rocky Mountain,Fidusa (ελληνικά-φτιάχνονται στη Ροδο),Ideal και άλλες...
Aν θέλεις να ασχοληθείς σοβαρά και να πάρεις κάτι που δεν σπάει δεν χαλάει κοιτάς γύρω στα 800-1000 ευρώ.
Ανάλογα με το υψος-βάρος επιλέγεις και το μέγεθος του σκελετού....
-
Kαταρχην ποσα κιλα εισαι??
Ετσι θα ξεκινησεις.....
Τα σασμαν πρεπει να ειναι s.....o αλλιως θα εχεις προβληματα........
Αναρτηση μονο μπροστινη...για 'φθηνο' ποδηλατο....
Οι ζαντες θα στραβωνουν οσο καλες και να ειναι.... 100% εξακριβομενο
Η μεσαια τριβη θελει προσοχη......καντο μια βολτα και αν νιωθεις οτι η πεταλιερα τρεμει μην το παρεις...
Καλο δισκοφρενο μπροστινο μπορεις να βρεις και σε 'φθηνο' ποδηλατο.
Απεφυγε την εφταπλετα πισω...καλυτερη η εξαπλετα,και μπροστα τριπλετα.
Οι μοχλοι ταχυτητων να ειναι και αυτοι s.....o,και να μην ειναι 'grip sift',γιατι σε 'φθηνα' ποδηλατα παρουσιαζουν προβληματα συνεργασιας με τα σασμαν...
Θα ρωτησεις τοπο κατασκευης σκελετου και παρελκομενων...αν ειναι Κινα φυγε...αν ειναι Ταιβαν μεινε....
Κατα 90% η συναρμολογηση θα εχει γινει στην Ελλαδα....Το παραπανο ποδηλαττο θα σου κοστισει 200€
Καλες βολτες! -
Η ανάρτηση μπροστά είναι πολύ σημαντική. Κερδίσεις σε μακροζωία του ψαλιδιού και των χεριών σου
Επίσης να είναι όσο πιο ελαφρύ γίνεται και να προσέξεις οι χειρολαβές να είναι ανθεκτικές γιατί πολλές λιώνουν εύκολα. Με 350ευρώ παίρνεις κάτι καλό. -
Όπως και για όσους ρωτάνε τι αυτοκίνητο να πάρω έτσι και εδώ πρέπει να γίνεις πιο συγκεκριμένος σε θέματα όπως διαστάσεις σου, πρότερος ποδηλατικός βίος, φυσική κατάσταση, απαιτήσεις-κατεύθυνση (βάρος, κόλπα, ταχύτητα-επιδόσεις, μούρη-εντυπωσιασμός), τι θα κάνεις (κάτι είπες για αυτό), πού θα πηγαίνεις, πόσο συχνά, πόσα χλμ την εβδομάδα, πόσο σίγουρος είσαι ότι θα ασχοληθείς (μην πάρεις κάτι καλό και σαπίζει στην αποθήκη δεν αξίζει) κλπ.
Νομίζω έχει ξανασυζητηθεί το θέμα και ισχύουν οι προηγούμενες συμβουλές ναι στην ανάρτηση μόνο εμπρός, μετρίως αξιόπιστο το φτηνό δισκόφρενο, ό,τι πληρώσεις παίρνεις κλπ.
Και βέβαια πρέπει να δοκιμάσεις αν είναι εύκολο και όπως και στα καλά κρασιά ή στα στερεοφωνικά αν δεν καταλαβαίνεις εσύ τη διαφορά μην δώσεις τα παραπάνω λεφτά. (δυστυχώς σε όλα τα παραπάνω την καταλαβαίνεις.... οπότε είναι θέμα πόσο μεγάλο % παραπάνω θέλεις να δώσεις για ένα μικρό % αντιληπτής διαφοράς.... Μην το σκέφτεσαι σε απόλυτη τιμή αλλά σε ποσοστό επί της αρχικής και δεν αν σου φαίνεται λογική η άυξηση.) -
Δες κι εδώ για περισσότερα:
http://www.cyclist.gr/friends -
Πήρα το καλοκαίρι που πέρασε ένα IDEAL, ZIG-ZAG μοντέλο 2005.Τιμή 380 €.Είχα χρόνια να καβαλήσω ποδήλατο και είχα μείνει στα παλιά.Καμία σχέση.Δεν θέλεις να κατέβεις από την σέλα.
Άμα θέλεις πήγαινε να το δεις http://www.idealbikes.net/gr/showbike.php?bikeid=288
Είμαι 1,85 ύψος πήρα το μέγεθος large.
Για να πάρεις κάτι καλό πρέπει να δώσεις από 350 € και πάνω.Τώρα το πόσο πάνω έχει να κάνει με την τσέπη σου αφού άνετα βρίσκεις και ποδήλατα που κάνουν και 10.000 €
Πάντως είχα χρόναι να νοιώσω τόσο χαρούμενος με μία μου αγορά.Πραγμα τικά νοιώθω σαν μικρό παιδί
Άσε που οι συνομιλητές σου στο δρόμο δεν είναι πια μεγάλοι ξερόλες με αυτοκίνητα αλλά πιτσιρικάδες που συγκρίνουν το ποδήλατο σου με το δικό τους ή των φίλων τους.Έχει πολύ πλάκα
Επίσης κάτι που με ξένισε θετικά ήταν το πόσο φτηνά είναι τα ανταλλακτικά σε σχέση με του αυτοκινήτου.
Π.χ. Μία σαμπρέλα και ένα πίσω λάστιχο που χρειάστηκα γιατί τα έκανα κομάτια έχουν 1,5 ευρώ και 3 ευρώ αντίστοιχα
Πήρα και μία συλογή κλειδιά ALEN γιατί μόνο τέτοιες βίδες έχει και είμαι μια χαρά.
Το μόνο κακό είναι ότι τα αυτοκίνητα δεν σε παίρνουν και πολύ στα σοβαρά με ότι αυτό σημαίνει.Αλλά έχεις τις δισκοφρενάρες σου και καθαρίζεις
Άσε που μερικές φορές βλέπεις τα βλέματα των οδηγών των αυτοκίνήτων να σε κοιτάνε με μίσος γιατί τους προσπερνας για πλακα στα μποτιλιαρίσματα.Πολύ πλάκα σας λέω -
Η IDEAL είναι και αυτή ελληνική εταιρία!!! Τι μαθαίνει κανείς.
Πολύ καλή επιλογή Θοδωρή. Γράψτε, γράψτε, μετά το Πάσχα θα πάω κι εγώ για αγορά ποδηλάτου!
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Η IDEAL είναι και αυτή ελληνική εταιρία!!! Τι μαθαίνει κανείς.Πολύ καλή επιλογή Θοδωρή. Γράψτε, γράψτε, μετά το Πάσχα θα πάω κι εγώ για αγορά ποδηλάτου!
Είναι ελληνική εταιρεία και μάλιστα με πολύ καλό προϊόν και αυτό το έχω δει από φίλους μου που έχουν ποδήλατα της μάρκας πολλά χρόνια που δεν έχουν πάθει τίποτε.Κώστα σου μιλάω ειλικρινά είχα χρόνια να χαρώ κάτι τόσο όσο χάρηκα με αυτό το πράγμα.Το λέω και οι περισσότεροι φίλου μου με κοροϊδεύουν.Άσε τον ιδρώτα που ρίχνεις άμα γουστάρεις.Εγώ σχεδόν κάθε μέρα κάνω λίγη γυμναστική αλλά ο ιδρώτας του ποδηλάτου είναι άλλο πράγμα.
Σου λέω έχει πολύ γέλιο και με τους οδηγούς αυτοκινήτου που σε κοιτάνε με μισό μάτι όταν τους περνάς για πλάκα
Και με τους πιτσιρικάδες που σε σταματάνε για να σε ρωτήσουν το τί και πως, γιατί κακά τα ψέματα το ποδήλατο είναι ένας χώρος δικός τους.
Αλλά με βοηθάει πολύ και η μορφολογία της πόλης μου.Το Ναύπλιο το ξέρεις, σχεδόν επίπεδο είναι με μικρές ανηφόρες.
Άσε που όσο περνάει ο καιρός ψάχνω όλο και περισσότερες ανηφόρες και δυσκολίες
Έχω εθιστεί σου λέω και μακάρι όλοι οι εθισμοί να ήταν τόσο ακίνδυνοι.
Φυσικά και να πάρεις ποδήλατο.Δεν θα το μετανοιώσεις.
Εγώ έζω αρχίσει να ψάχνομαι για κανένα άλλο με υδραυλικά δισκόφρενα αλλά στα IDEAL ξεκινάνε από 800 €.
Θα δούμε. -
Θα το πάρω σίγουρα, άλλωστε είμαι πεπεισμένος ότι είναι ο μοναδικός τρόπος να γυμνάζομαι και να μην βαριέμαι (εντάξει, μαζί με το κολύμπι, αλλά το χειμώνα?).
Το καλοκαίρι έκανα την πρώτη καλή προπόνηση με ποδήλαρο μετά από πολλά χρόνια, στις διακοπέςμου στην Κρήτη με το ποδήλατο του κουνιάδου μου. Σε 8 μέρες με καθημερθνή απογευματινή προπόνηση, έφτασα να κάνω κοντά στα 40 χιλ.Το δισκόφρενο τι λέει? Έχω ακούσει ότι καπου-κάπου είναι επικύνδυνο, αληθεύει?
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Θα το πάρω σίγουρα, άλλωστε είμαι πεπεισμένος ότι είναι ο μοναδικός τρόπος να γυμνάζομαι και να μην βαριέμαι (εντάξει, μαζί με το κολύμπι, αλλά το χειμώνα?).
Το καλοκαίρι έκανα την πρώτη καλή προπόνηση με ποδήλαρο μετά από πολλά χρόνια, στις διακοπέςμου στην Κρήτη με το ποδήλατο του κουνιάδου μου. Σε 8 μέρες με καθημερθνή απογευματινή προπόνηση, έφτασα να κάνω κοντά στα 40 χιλ.Το δισκόφρενο τι λέει? Έχω ακούσει ότι καπου-κάπου είναι επικύνδυνο, αληθεύει?
Το δισκόφρενο για μένα είναι όλα τα λεφτά.Στιγμιαίο σταμάτημα.Φυσικά θέλει προσοχή όσο και στα αυτοκίνητα γιατί μπορεί να μπλοκάρει και να έρθεις τούμπα.Είναι και πολύ εύκολο στη ρύθμιση όσο κατεβαίνει το τακάκι.Με ένα κλειδί alen το ρυθμίζεις τέλεια σε λίγα δευτερόλεπτα.Έχω οδηγήσει και ποδήλατο με υδραυκλικό δισκόφρενο.Αυτό είναι μαγεία.Την χαϊδεύεις την μανέτα και σταματάει.Εκεί κάπου- κάπου θέλει καμιά εξαέρωση όπως και στα αυτοκίνητα και στα μηχανάκια.
Αναπτύσουν και μεγάλες ταχύτητες και έχουν ανάγκη από καλά φρένα.
Έχω φίλο που κατεβαίνει την κατηφόρα της Καραθώνας με ίδιο σαν το δικό μου με 60 χλμ
Τα δισκόφρενα το σταματάνε σε πολύ λίγη απόσταση.
Αλλά εγώ φοβάμαι και δεν παω με τόσα.Αν πέσεις με 60 χλμ δεν θα μείνει τίποτα άσπαστο
Εγώ μέχρι 40 έχω πάει και πολύ μου φαίνεται.
Αλλά σε ξελογιάζει το αναθεματισμένο -
ainte kai ABS
-
Και επίσης κάτι που ξέχασα και που το γράφει ένας φίλος πιο πάνω.Δεν χρειάζεται πίσω ανάρτηση.Τα ποδήλατα με πίσω ανάρτηση είναι πιο βαριά και κυρίως είναι μόνο για καταβάσεις.Άμα είσαι σε ανηφόρα και σηκωθείς για ορθοπεταλιά είναι δράμα.Το μεγαλύτερο ποσοστό της δύναμης που βάζεις την αποροφά η πίσω ανάρτηση και δεν προχωράς ρούπι.Υπάρχουν βέβαια πολύ ακριβά ποδήλατα που κλειδώνουν την πίσω ανάρτηση σε ανηφόρες για να μην έχουν αυτά τα προβλήματα, αλλά μιλάμε για πολύ ακριβά.
Τα αγωνιστικά ποδήλατα MTB δεν έχουν πίσω ανάρτηση. -
Ο χρήστης Aerandir έγραψε:
ainte kai ABSΜην το γελάς νομίζω ότι αν δεν υπάρχει τουλάχιστον ψήνεται.
Εδω μέσα http://www.eurobike-exhibition.de/html/en/index.php που είναι η ετήσια ευρωπαϊκή έκθεση ποδηλάτου, έχει links με όλες της εταιρείες ποδηλάτων αλλά και πολλά φετεινά εκθέματα.Θα τρίβετε τα μάτια σας!
Και εδώ μπορείτε να δείτε πολλά από τα φετεινά στα Ελληνικά http://www.cyclist.gr/index.php?option= ... &Itemid=13 -
Επίσης κάτι πολύ καλό είναι να φοράς και ρούχα ειδικά για ποδήλατο τουλάχιστον μία μπλούζα.Τα βαμβακερά ρούχα κρατάνε τον ιδρώτα και μπορεί να πάθεις ψύξη όπως εγώ αυτή την στιγμή που με πονάει ο ώμος μου.
Αλλά εγώ ντρέπομαι να φορέσω ειδικά ρούχα γιατί είμαι 40 χρονών μαντράχαλος και αν με πάρουνε στο ψηλό οι πιτσιρικάδες έχω να πάθω μεγάλο κάζο
Η ζωή...ποδήλατο!