-
Nick για την χρήση που θα κάνει ο γιατρός όλοι οι σκελετοί καλοί είναι. Κανένας δεν θα σπάσει.
Αλλά η βασική μάρκα που λες (όπως πχ αυτή που έβαλε) είχε μοτέρ των 250W στον πίσω άξονα αντί για μοτέρ 400W στην πεταλιέρα (που είναι πιο σωστό), μηχανικά δισκόφρενα κλπ. Άμα πας και παρακάτω θα δεις και διαφορά στο σύστημα ταχυτήτων, ναι , δεν θα σπάει αλλά αν θέλει ρύθμιση κάθε εβδομάδα θα σου σπάσει εσένα τα νεύρα. Και για να πω την αλήθεια, εμπιστεύομαι περισσότερο έναν συνδυασμό μοτέρ/μπαταρίας από κάποιον 'επώνυμο' παρά από κάποιον vfm.
Γενικά προσοχή στο 'vfm', καμία αντίρρηση στο να το αγοράσει κάποιος αρκεί να το πάρει από ένα ποδηλατάδικο κοντά του που θα μπορεί να το συντηρεί (το ίδιο βέβαια ισχύει για για μη vfm). Για vfm λύση πάντως θα πήγαινα όντως σε κάτι ελληνικό, Ideal (όχι τόσο φτηνό όμως) ή Orient.
Το βασικό σε αυτή την κατηγορία χρημάτων είναι να σου αρέσει να το καβαλάς (και να το αγοράσεις και σωστό νούμερο βέβαια...) και ας είναι και vfm. Άμα πάρεις κάτι που δεν σε σπρώχνει για βόλτα, θα καταλήξει σύντομα απλώστρα.
-
Nick για την χρήση που θα κάνει ο γιατρός όλοι οι σκελετοί καλοί είναι. Κανένας δεν θα σπάσει.
Αλλά η βασική μάρκα που λες (όπως πχ αυτή που έβαλε) είχε μοτέρ των 250W στον πίσω άξονα αντί για μοτέρ 400W στην πεταλιέρα (που είναι πιο σωστό), μηχανικά δισκόφρενα κλπ. Άμα πας και παρακάτω θα δεις και διαφορά στο σύστημα ταχυτήτων, ναι , δεν θα σπάει αλλά αν θέλει ρύθμιση κάθε εβδομάδα θα σου σπάσει εσένα τα νεύρα. Και για να πω την αλήθεια, εμπιστεύομαι περισσότερο έναν συνδυασμό μοτέρ/μπαταρίας από κάποιον 'επώνυμο' παρά από κάποιον vfm.
Γενικά προσοχή στο 'vfm', καμία αντίρρηση στο να το αγοράσει κάποιος αρκεί να το πάρει από ένα ποδηλατάδικο κοντά του που θα μπορεί να το συντηρεί (το ίδιο βέβαια ισχύει για για μη vfm). Για vfm λύση πάντως θα πήγαινα όντως σε κάτι ελληνικό, Ideal (όχι τόσο φτηνό όμως) ή Orient.
Το βασικό σε αυτή την κατηγορία χρημάτων είναι να σου αρέσει να το καβαλάς (και να το αγοράσεις και σωστό νούμερο βέβαια...) και ας είναι και vfm. Άμα πάρεις κάτι που δεν σε σπρώχνει για βόλτα, θα καταλήξει σύντομα απλώστρα.
Συμφωνώ, απλά επειδή πηγαμε σε κορυφαίες μάρκες το ανεφερα.
Σου είπα εχω σταματήσει, δυστυχώς, να ασχολούμαι με ποδήλατο. Και ειδικά με ηλεκτρικές υποβοηθήσεις κλπ κλπ, οποτε το που πρέπει να είναι το μοτερ, δεν το ξέρω καθόλου. Και αυτό που είχα φαντάσου μου το έδωσαν ( βασικό ποδήλατο βόλτας τύπου mountain ήταν, και μάλιστα οχι στο νούμερο μου), του ήπια το αίμα όμως 6 μέρες τη βδομάδα, 8χλμ τη μέρα και φόρτωμα (δουλευα σε σουπερμαρκετ και εκανα τα ψωνια απο εκει)
Καλά επισης η τελευταία πραγραφος είναι βασική, πολύ βασική.
-
Λοιπόν,πήγα σήμερα Kosmoride και Γκατσούλη.
Τα παιδιά στην kosmoride -κι ειδικά ο Χάρης που μ' εξυπηρέτησε- καμία σχέση με υπαλλήλους kosmocar.Με ρώτησε πρώτα τι ψάχνω,τι χρήση θα κάνω,σε τι λεφτά και χωρίς να πω τίποτα,μου το έδωσε για test drive (ride καλύτερα) όσο ήθελα.Μάλιστα γύρισα μετά από 15 λεπτά και μου λέει 'νωρίς ήρθατε,αν θέλετε κάνετε κι άλλο'.Μου εξήγησε ότι ρώταγα,να μου φτιάξει την προσφορά και στο τέλος μου έδωσε και αντισηπτικό -εννοείται φορούσαμε όλοι μάσκες μέσα- για τα χέρια μετά τη δοκιμή του ποδηλάτου (άσχετο,αλλά θετική κίνηση για μένα που το βλέπω σα γιατρός)
Για να μην πολυλογώ, δοκίμασα και μου άρεσε πολύ το συγκεκριμένο (δρόμος με κλίση,τελείως άλλη αίσθηση ακόμη και με επιλογή τη χαμηλή ισχύ στο μοτέρ!)
https://www.giant-bicycles.com/gb/fathom-eplus-3-electric-bike
2.198 με επιδότηση πάει 1400, έχουν έως 12 άτοκες δόσεις κι από 0% προκαταβολή, 2 χρόνια εγγύηση κι ότι χρειαστώ έχουν και τεχνικό τμήμα (με σύστησε και στον τεχνικό).
Ο Γκατσούλης, ο.κ ευγενικός κι εκεί πιο απλά τα πράγματα,αλλά δεν έχει ποδήλατα ετοιμοπαράδοτα (2μήνες -μπορεί και 3- αναμονή) για τα μοντέλα και τα λεφτά που μπορώ να κινηθώ (1100-1200 max.1400, με επιδότηση).Είχε κάποια, αλλά ξεκινάγαμε από 2.500 (ένα orbea).Aυτά που είχα δει στο site με 2000 και 2200 εξαντλήθηκαν και μου είπε να τα ζητήσω μέσω email να μου κάνουν την προσφορά ηλεκτρονικά και βλέπουμε αν μπορεί να παραγγείλει,γιατί μπορεί να σταμάτησε το μοντέλο κι η ίδια η εταιρία.
Γενικώς,γίνεται χαμός με τα ηλεκτρ. ποδήλατα κι αυτό μου είπαν αμφότεροι ότι τα λεφτά της επιδότησης τα παίρνεις σε 2ο χρόνο, σε αυτούς πληρώνεις το κανονικό ποσό.
-
Αν θυμάμαι καλά το έχεις το 1.80 σε ύψος. Οπότε αν μπορούν να στο φέρουν, προτίμησε το ίδιο με 29ρη τροχό (μεγαλύτερη διάμετρος, αυτό που μου έδειξες είναι το 27.5, δεν μιλάω για μέγεθος σκελετού, για μέγεθος ρόδας μιλάω, για τον σκοπό που θέλεις -βόλτες στο βουνό και την πόλη- είναι πιο βολικό - πιο ομαλό ride στο βουνό, πιο γρήγορο στην πόλη- , και έχει τα ίδια λεφτά, στο είχα βάλει παραπάνω).
Αφού σου αρέσει βουρ, αν είναι όμως να το πάρεις από εκεί ρώτα αν σκαμπάζουν τίποτα από ποδήλατα και αν μπορούν να στο συντηρούν. Ποδηλατάδικα που να πουλάνε Giant πάντως υπάρχουν αρκετά
Είμαστε όντως στην εποχή που τα εργοστάσια αλλαζουν μοντελλα και αρχίζουν την παραγωγή αυτών του 21, οπότε ειναι λογικό να υπαρχουν ελλειψεις στα πιο παλιά
-
Υπάρχει και μοντέλο για τις στέπες της Αφρικής
-
Fiverg το σχέδιο γίνεται σε solidworks που έχει βιβλιοθήκες όλων των υλικών σε διαστάσεις και αντοχές, και έχει και την δυνατότητα πεπερασμένων στοιχείων να δείχνει φορτία και παραμορφώσεις, θέλω να πω ότι η σχεδίαση από πλευράς γνώσης γεωμετρίας ποδηλάτου υπάρχει άφθονη, όπως και σχεδιαστικών δυνατοτήτων των εργαλείων που είναι top, με τα ίδια εργαλεία σχεδιάζουν όλοι, το solidworks το γνωρίζει σίγουρα ο Γάτος, είναι σχεδιαστικό της dassault και με αυτό σχεδιάζουν τα αεροπλάνα τους κλπ.
Το μοτέρ είναι 5.5KW με ροπή στον άξονα του 6 Nm θα τοποθετηθεί στην πεταλιέρα, όχι στην πίσω ρόδα.
Όταν προχωρήσει θα ενημερώσω με στοιχεία και φωτό, προς το παρόν σχεδιάζω και φτιάχνω ορισμένα δικά μου ειδικά εργαλεία που χρειάζομαι άμεσα όπως ένα ρεκτιφιέ επιφάνειας που θα με βοηθήσει να ολοκληρώσω το 5axis Milling CNC που έχω σχεδιάσει και αρχίσει να κατασκευάζω, ήδη τα πρώτα εξαρτήματα ήρθαν προχθές από την Κίνα, ελπίζω μέσα στον Σεπτέμβρη να βρώ λίγες ώρες να προχωρήσω. Και αυτό το project θα ενημερώσω γιατί έχει ενδιαφέρον, σε άλλο site από όταν ξεκίνησα την ιδέα και την ενημέρωση των χαρακτηριστικών και των υλικών έχει πάνω από 21.000 αναγνώσεις, Κάπου υπάρχει και εδώ σε ανάρτηση μου η αρχή της ιδέας που πέρασε από σαράντα κύματα και κόλλησε για πολύ καιρό με διάφορες αφορμές αλλά τώρα μπήκε ξανά σε σειρά.
Άλλωστε η ομορφιά είναι στη διαδρομή, όλα γίνονται με κέρδος τη γνώση και ειδικά εγώ έχω το σακατιλίκι να την μεταδίδω σαν υποχρέωση προς τους δασκάλους μου, τώρα αν προκύψει και οικονομικό όφελος για τον φίλο καλοδεχούμενο θα είναι, το λέω γιατί θα μπορούσε με 600-800€ να αγοράσει ένα αλουμινένιο έτοιμο σκελετό και να βάλει επάνω τα εξαρτήματα που θέλει, αλλά θέλει να το κατασκευάσει, η δουλειά του είναι είναι τα μοναδικά συστήματα bike sharing που κατασκευάζονται στην Ελλάδα, για τους Δήμους και τα μεγάλα ξενοδοχεία
Εντυπωσιακό εγχείρημα, τεχνικά πολύ απαιτητικό. Μιλάμε για όμως για ηλεκτροκίνητο δίκυκλο, όχι για ποδήλατο, έτσι δεν είναι?
-
Μέχρι συνεχή ισχύ 250 βατ, δεν χρειάζεται έγκριση τύπου (επιπλέον δεν πρέπει να έχει χειρόγκαζο και η υποβοήθηση να σταματά μετά τα 25 km/h).
Δεν ξέρω κατά πόσο τηρούνται ή/και μπορούν να ελεγχούν στην καθημερινότητα αυτά, η νομοθεσία πάντως αυτή είναι λίγο πολύ πανευρωπαϊκά. -
Τελικά οι κανονισμοί της Ε.Ε για τα ηλεκτρικά ποδήλατα είναι ενσωματωμένοι και στη δική μας νομοθεσία:
Άρθρο 2 του κ.ο.κ :
Ποδήλατο : Το όχημα δύο τουλάχιστον τροχών το οποίο κινείται με τη μυϊκή δύναμη εκείνων που επιβαίνουν και μπορεί να υποβοηθείται με βοηθητικό ηλεκτροκινητήρα μέγιστης συνεχούς ονομαστικής ισχύος 0,25 KW και η ισχύς του οποίου μειώνεται σταδιακά και τελικά μηδενίζεται όταν η ταχύτητα του οχήματος φθάσει τα 25 χλμ/ώρα ή νωρίτερα, εάν σταματήσει η ποδηλάτηση. (source : www.glavopoulos.gr)
Όλα τα υπόλοιπα - θηριώδη κιλοβατικά μοτέρ, χειρογκαζα κ.λ.π - θέλουν έγκριση τύπου .
-
Σε άλλη περίπτωση αν εμπλακείς σε ατύχημα και γίνει αντιληπτό ότι δεν έχεις έγκριση τύπου και σωστή άδεια, δεν αποζημιώνεσαι και πληρώνεις και τους άλλους.
-
Πείτε κανένα καλό free app. στο κινητό για ποδηλάτο που να καταγράφει δεδομένα π.χ. εκτός από τα κλασσικά, συνολική διαδρομή,χρόνο,στιγμιαία/μέση και max. ταχύτητα, να γράφει και ροπή,κλίσεις ανηφοριών-κατηφοριών,επιταχύνσεις,υψομετρική διαφορά κ.τ.λ.
Επίσης το elevation gain και elevation loss τι είναι ακριβώς; Tα υψηλότερα και χαμηλότερα σημεία από το σημείο εκκίνησής σου που καταγράφηκαν στη διαδρομή σου;
-
Πόσο συνολικά ανέβηκες και πόσο κατέβηκες. Λογικά το ψηλότερο σημείο είναι το max elevation. Εγώ χρησιμοποιώ strava.
-
Urban biker,με ειχε βολεψει πολυ.
-
Πήρες ποδήλατο τελικά, γιατρέ??? Να ευχηθούμε καλές βόλτες?
ή είναι προκαταρκτικές ετοιμασίες?
-
Λογάριαζε και ένα ποσό για κράνος (και ένα σετ φώτα εμπρός πίσω αν θα κινείσαι σε δρόμους). Χοντρικά κανένα 70ρι το ελάχιστο και για τα δύο.
Άμα πάντως το πάρεις, με χαρά να σε βγαλω μια πρώτη βόλτα σε κανένα βουνό όποτε το αποφασίσεις ! Θα δεις την Αττική με πολύ διαφορετικό μάτι
-
Nick, ναι πήρα τελικά το giant. 1ο service/check up στα 500χλμ. δωρεάν κι εγγύηση μηχανικά 2 χρόνια (όσο δίνει και το VAG στα αμάξια του ). Eυχαριστώ για τις ευχές!
Fiverg, το πήρα Παρασκευή κι έκανα ήδη τα πρώτα 10χλμ. το Σάββατο,αλλά οι διαδρομές θα είναι για αρχή στην περιοχή του εξοχικού που είναι πιο safe (στην Αθήνα κινδυνεύεις το λιγότερο με κάταγμα χεριού/ποδιού και δε θέλω μέχρι να το μάθω καλά να γίνω πελάτης του ΚΑΤ). Έχω πάρει φώτα,βάση για κινητό και λουκέτο με 34 ευρώ όλα,μένει το κράνος.Η αίσθηση είναι φοβερή,και μ'αρέσει όντως αυτό,ότι σε προτρέπει να κάνεις ποδηλασία ακόμη και σε σημεία που μόνο που τα έβλεπα μου κοβόντουσαν τα πόδια! Είναι σαν το καινούριο αμάξι που το πήρες και θες να κάνεις συνέχεια για βόλτες.. Και πάλι σ'ευχαριστώ για τις συμβουλές σου που με βοήθησαν πολύ στην τελική επιλογή.
-
Καλές πεταλιές,!!! Τα σύγχρονα ποδήλατα με όλα τα καλούδια, αναρτήσεις, λάστιχα, σκελετοί, γεωμετρίες κλπ είναι η επανεφεύρευση του ποδήλατου.
-
Βρε συ, πρώτα το κράνος έπρεπε να είχες πάρει!
Κάνω σίγουρα πιο extreme πράγματα και μου έχει γλυτώσει την κεφάλα πολλές φορες. Αλλά και σε απλή βόλτα δεν μπορείς να φανταστείς τους κινδύνους. Να φας ένα κλαδί στο κεφάλι χωρίς να το προσέξεις, να τουμπάρεις στο πλάι χωρίς να προλάβεις να βγάλεις πόδι... Κάθεσαι πιο ψηλά από ένα μηχανάκι και είναι πολύ πιο 'ύπουλο'. Και γυαλιά πάντα, έστω και μυωπίας (το κλαδί που λέγαμε μπορεί να σου έρθει και στο μάτι, μην πω και τα μυγάκια).
-
Έχεις απόλυτο δίκιο, το 1ο πράγμα είναι το κράνος -αν κι ακόμη έκανα και κάνω βόλτες μόνο στο εξοχικό,σε δρομάκια με ήπια κλίση και μηδενική κυκλοφορία για να το μάθω-. Μεθαύριο ή Παρασκευή πάω σφαίρα για να το πάρω.
Έχεις εσύ ή και κάποιος άλλος να προτείνει κάτι συγκεκριμένο;
Y.Γ. Σήμερα μεσημέρι πετάχτηκα εξοχικό για να διορθώσει ο υδραυλικός μια βάνα και βρήκα την ευκαιρία να περάσω και τα φώτα και να κάνω και μια μικρή βολτίτσα.. Τέλεια, ερημιά κι ησυχία...
-
Καλησπέρα μετά απο καιρό.
Εκανα μια δημοσιευσή εδώ https://forum.4troxoi.gr/node/75049?page=13
ξεθάβοντας το νήμα...
-
Για ΓΝΩΣΤΕΣ
Το Ideal Delta περίπου του 2008-2011, με αλουμίνιο σκελετό και κάρβουνο πηρούνι τι λέει ως ποδήλατο μετάχειρο?
Η ζωή...ποδήλατο!