-
να προσθέσω κι εγω στον φίλτατο ectel την εξης ερώτηση :
κοκορευεται οτι πήρε bmw με 26000, αλλα θέλει να την εκτελωνήσει
ελλάδα κάποια στιγμή οπως έγραψε, δεν μας κάνει τώρα τον λογαριασμό
να δούμε πόσο περισσότερο συμφέρει απο το 407 των 25500?αν δεν μπορεί, θα μπορούσε να μας πει πόσο κανει το 407 στην ιταλία?
γιατι νομίζω ότι εχει μπερδέψει 'λιγο' τα μπουτια του.... -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Η 190Ε 1.8 το θυμάμαι καλά πωλούνταν αρχές '90...καινούρια εννοείται εδώ στην Ελλάδα. Τώρα για την 190 που αναφέρεις δεν ξέρω, το λέω γιατί μία γειτόνισσά μας είχε αγοράσει τότε μία μπορντώ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ!Σαφώς αλλά ήταν ήδη 10 ετών σχεδίασης αυτοκίνητο... μέχρι και το 93 σε κάποιες χώρες...η ΜΒ σπανίως άλλαζε τα μοντέλα της νωρίτερα από την 8ετία...
Αυτό που θέλω να πω οτι σε ορισμένες περιπτώσεις αυτό που μετράει είναι ολόληκληρο το πακέτο ενώ συνήθως έχουμε την τάση να λαμβάνουμε δραμάτικά υπόψη κάποια χαρακτηριστικά σε σχέση με όλα τα άλλα. Συνολικά η 190, λοιπόν, ήταν ένα πάρα πολύ καλό αυτοκίνητο που σε καμία περίπτωση δε διεκδικούσε τίτλους γρήγορου αυτοκινήτου (αν και υπήρχαν 'δολοφονικές' εκδόσεις)χωρίς να είναι και προβληματικό, τουλάχιστον με τα δεδομένα της εποχής της. Όσο για την corolla, παιδιά τότε ήταν αλλιώς τα πράγματα...καλή χρυσή και άγια αλλά αμα την χτυπούσες την Toyota ο θεός να έβαζε το χέρι του, μην κοιτάτε τώρα... -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Φίλτατε, η σειρά w201 (190 για την ευρώπη) λανσαρίστηκε στις 8 Δεκεμβρίου του 1982...Φιλε D-Jet στο προηγουμενο λινκ ειναι 190Ε που λεμε ο elteo κ εγω. Εσυ μαλλον μιλας για την 190 (σκετο, χωρις E).
...και φυσικά 8 βαλβιδούλες που για την εποχή της ήταν μάλλον...πλεονέκτημα! (τα πολυβάλβιδα τότε δεν είχαν την ελαστικότητα που έχουν τώρα).
Τοτε γιατι κ η κορυφαια εκδοση της 190Ε (2.5-16) ειχε 16βαλβιδο μοτερ;
αμα την χτυπούσες την Toyota ο θεός να έβαζε το χέρι του, μην κοιτάτε τώρα...
Αρχιζουμε κ ξεφευγουμε λιγο.. δεν ειπα ποτε οτι υστερουσε σε παθητικη ασφαλεια ή ποιοτητα κατασκευης. Ειδικα σε σχεση με μια κορολλα ή ενα σιβικ που δεν ανηκουν καν στην ιδια κατηγορια! Αλλα ολα εχουν το τιμημα τους. Οπως ευστοχα λες κ συ >θεωρείται και από τις τελευταίες πραγματικές MB από πλευράς ποιότητας κατασκευής (τανκς)
Συμφωνουμε ομως σε ενα πραγμα: >υπήρχαν 'δολοφονικές' εκδόσεις
Οι φτερουγες δεν ειναι αποκλειστικη παραδοση των nippons
To απολυτο 'ξερο' των 80s! -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Σαφώς αλλά ήταν ήδη 10 ετών σχεδίασης αυτοκίνητο... μέχρι και το 93 σε κάποιες χώρες...η ΜΒ σπανίως άλλαζε τα μοντέλα της νωρίτερα από την 8ετία...
Αυτό που θέλω να πω οτι σε ορισμένες περιπτώσεις αυτό που μετράει είναι ολόληκληρο το πακέτο ενώ συνήθως έχουμε την τάση να λαμβάνουμε δραμάτικά υπόψη κάποια χαρακτηριστικά σε σχέση με όλα τα άλλα. Συνολικά η 190, λοιπόν, ήταν ένα πάρα πολύ καλό αυτοκίνητο που σε καμία περίπτωση δε διεκδικούσε τίτλους γρήγορου αυτοκινήτου (αν και υπήρχαν 'δολοφονικές' εκδόσεις)χωρίς να είναι και προβληματικό, τουλάχιστον με τα δεδομένα της εποχής της. Όσο για την corolla, παιδιά τότε ήταν αλλιώς τα πράγματα...καλή χρυσή και άγια αλλά αμα την χτυπούσες την Toyota ο θεός να έβαζε το χέρι του, μην κοιτάτε τώρα...ενώ η C-Class του 98 (ούτε καν 190Ε) ήταν υπόδειγμα ασφάλειας
http://www.euroncap.com/content/safety_ ... 1=3&id2=18
-
Ο χρήστης ping of death έγραψε:
Φιλε D-Jet στο προηγουμενο λινκ ειναι 190Ε που λεμε ο elteo κ εγω. Εσυ μαλλον μιλας για την 190 (σκετο, χωρις E).
Το ίδιο μοντέλο (σειρά 201) είναι με μικροδιαφορές, κυρίως αισθητικές (αν θέλεις μπορώ να τις αναφέρω αλλά δε νομίζω οτι είναι επι του παρόντος). Το 'Ε' μετα στο 190 αναφέρεται στο μοτέρ της που είναι ψεκαστό από το γερμανικό 'Einspritzung'. Οι πρώτες δίλιτρες βλέπεις, ήταν καρμπυρατεράτες... υπάρχει όμως και 190Ε 2.0 προγενέστερη της δεύτερης σειρας (με το ψευτο-facelift).
Με την ευκαιρία, η τελευταία 190Ε 1.8 (89-93) των 109 ίππων ζύγιζε με τα έξτρα αλλά κενη 1160 κιλά...όχι και τόσο τραγικά δηλαδή (αν τη δείτε πιο προσεχτικά σήμερα θα παρατηρήσετε οτι είναι ιδιαίτερα μαζεμένη σε εξωτερικές διαστάσεις σε σχέση με τις καινούργιες)Τοτε γιατι κ η κορυφαια εκδοση της 190Ε (2.5-16) ειχε 16βαλβιδο μοτερ;
Γιατί όχι;... με 2.3 (και τέτοια 16βαλβιδη υπήρχε) και 2.5 λιτράκια δεν είχε και πολύ ανάγκη από΄ροπή χαμηλά... στα πιο μικρά υπήρχε πρόβλημα... Θα σου θυμίσω οτι η πρώτη 16βαλβιδη διακοσάρα (από 118 πήγε στους 136 ίππους) σειράς 124 βγήκε μόλις το 1991!! (ενώ μόλις το 90 της έβαλαν πεντατάχυτο κιβώτιο). Κανείς δεν είπε οτι η MB έβγαζε γρήγορα αυτοκίνητα τότε!
Αρχιζουμε κ ξεφευγουμε λιγο.. δεν ειπα ποτε οτι υστερουσε σε παθητικη ασφαλεια ή ποιοτητα κατασκευης. Ειδικα σε σχεση με μια κορολλα ή ενα σιβικ που δεν ανηκουν καν στην ιδια κατηγορια! Αλλα ολα εχουν το τιμημα τους.
Δεν αντιλέγω...απλά όπως προείπα, δεν αγοράζεις μόνο επιδόσεις. Συνήθως παίρνεις ολόκληρο το πακέτο. Τα ΜΒ ακόμα και αυτής της εποχής είχαν πολύ συγκεκριμένο χαρακτήρα που είτε άρεσε πολύ είτε καθόλου!
Περι γούστου ουδείς λόγος...
(αλλά δεν ήταν και 'επικίνδυνα' πάντως...)Ikar, αυτή η c180 (202 σειρά) δεν είναι του 98 (δεν έχει ποδιές πίσω) αλλά του 97 που είναι πανομοιότυπο αυτοκίνητο με αυτό του 1993 όταν λανσαρίστηκε. Δεν περίμενα να είναι καλύτερο από αυτό που προέκυψε διότι έιναι ένα παλιό αυτοκίνητο και πάλι (θα είχε ενδιαφέρον να δούμε πως θα πήγαινε ένα αντιστοιχο ιταλικό ή ιαπωνικό της εποχής). Θυμάμαι όταν είχε πρωτοεκδοθεί στα ελληνικά το AMS που είχαν κάνει κάποια στιγμή crash-test στα μεγαλομεσαία, όπου η 200Ε πραγματικά έδειχνε το δρόμο στην ασφάλεια, τη στιγμή που κάποια αυτοκίνητα (πχ, αν θυμαμαι καλά το Croma) διαλύθηκαν από τη μάζα τους. Την εποχή αυτή τα ΜΒ ήταν από τα πιο ασφαλή αυτοκίνητα, δε νομίζω οτι χωρά αμφιβολία για αυτό.
-
ρε σεις η 316 στην εκθεση, ξερετε ποσο κοστιζε??
-
Κάνα 30άρι?
-
ουυυυυυυ!!!
ΠΑΝΩ ΑΠΟ 37.000!!!
-
Η 320 ξεκινάει από 39.000 και φτάνει τα 45.700 (Exclusive αυτόματη). Μάλλον η 316 που λέτε ήταν η κορυφαία έκδοση από πλευράς εξοπλισμού. Από 31.000-32.000 την κόβω να ξεκινάει.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Η 320 ξεκινάει από 39.000 και φτάνει τα 45.700 (Exclusive αυτόματη). Μάλλον η 316 που λέτε ήταν η κορυφαία έκδοση από πλευράς εξοπλισμού. Από 31.000-32.000 την κόβω να ξεκινάει.Από 28,5 ξεκινάει χωρίς μεταλλικό χρώμα και με χειροκίνητα πίσω παράθυρα.
Γυφτιά!!!!! -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Η 320 ξεκινάει από 39.000 και φτάνει τα 45.700 (Exclusive αυτόματη). Μάλλον η 316 που λέτε ήταν η κορυφαία έκδοση από πλευράς εξοπλισμού. Από 31.000-32.000 την κόβω να ξεκινάει.
Από 28,5 ξεκινάει χωρίς μεταλλικό χρώμα και με χειροκίνητα πίσω παράθυρα.
Γυφτιά!!!!!Αρχοντιά!
-
Που φτασαμε ρε γμτ μου........37000€ για 1600cc
Μακαρι να μην την αγορασει κανεις.....να κοπουν τα 1600cc...να ησυχασουμε..... -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Γυφτιά!!!!!Αρχοντιά!
Να σαι καλά Σπύρο με έκανες και γέλασα!!!!
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Γυφτιά!!!!!Δίνουν τουλάχιστον δώρο το τασάκι;
-
Δηλαδή η BMW ζητάει 10.000 ευρώ για 400 κ.εκ. παραπάνω;;;
Πάρε κόσμε 316!!! -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Γυφτιά!!!!!Αυτό είναι αμάξι για τους απανταχού δήθεν
Βγάζεις βόλτα τρεις γκόμενες που έχεις ρίξει επειδή έχεις 'μπέμπα' και όταν σε ρωτήσουν 'μα που είναι οι διακόπτες για τα πίσω ηλ. παράθυρα;' απαντάς 'ε, ξέρετε, ε, είναι χειροκίνητα '
Και σου απαντάνε στέλνοντας σε αδιάβαστο 'μα στο Getz (ή Atos ή ...) μου είναι ηλεκτρικά και πίσω '
Ψάχνεις ή όχι τρύπα να κρυφτείς;;; -
Όχι βέβαια! Τους απαντάς 'Τα σπορ αυτοκίνητα δεν έχουν ηλεκτρονικά βοηθήματα' και λιώνουν.
-
Ο χρήστης LastOfTheMohicans έγραψε:
Βγάζεις βόλτα τρεις γκόμενες που έχεις ρίξει επειδή έχεις 'μπέμπα' και όταν σε ρωτήσουν 'μα που είναι οι διακόπτες για τα πίσω ηλ. παράθυρα;' απαντάς 'ε, ξέρετε, ε, είναι χειροκίνητα '
Και σου απαντάνε στέλνοντας σε αδιάβαστο 'μα στο Getz (ή Atos ή ...) μου είναι ηλεκτρικά και πίσω '
Ψάχνεις ή όχι τρύπα να κρυφτείς;;;Έτσι κι αλλιώς την ψάχνεις...
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Όχι βέβαια! Τους απαντάς 'Τα σπορ αυτοκίνητα δεν έχουν ηλεκτρονικά βοηθήματα' και λιώνουν.Οπότε σου λένε 'πάτα λίγο γκάζι να το δούμε' και μετά από λίγο 'ακόμα να το πατήσεις;'
-
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
Ψάχνεις ή όχι τρύπα να κρυφτείς;;;Έτσι κι αλλιώς την ψάχνεις...
ΝΤΡΟΠΗ!!! ΑΙΣΧΟΣ!!!
Πιπέρι...
Δεν μπορώ να επιλέξω ανάμεσα σε τόσα αμάξια