-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Του Sado νομίζω αλλά και του Xristos69 λύθηκαν τα προβλήματα χωρίς να πληρώσουν μια. Άρα δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα κι εδώ.Οταν αγοράζεις 'λαϊκό' αυτοκίνητο μπορεί να ανέχεσαι μικροπροβλήματα και ίσως και μεγαλοπροβλήματα, αλλά όταν αγοράζεις -και καλά- premium και έχεις δώσει 10Κ παραπάνω από αντίστοιχα 'λαϊκά' αυτοκίνητα, τότε η ανοχή σου απέναντι σε μικροπροβλήματα (ας πούμε το πορτ-μπαγκάζ του sado) και μεγαλοπροβλήματα (η μπιέλα του xristos69) ΟΦΕΙΛΕΙ να είναι μειωμένη (αλλιώς είσαι, πολύ απλά, κορόϊδο).
Οπότε υπάρχει πρόβλημα. Και το πρόβλημα είναι πως, εξαιρουμένων φανατικών της μάρκας, άνθρωποι που το premium αυτοκίνητό τους παρουσίασε τέτοια προβλήματα πολύ απλά την επόμενη φορά θα αποφασίσουν να δώσουν τα (πολλά) χρήματά τους σε κάτι άλλο.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Του Sado νομίζω αλλά και του Xristos69 λύθηκαν τα προβλήματα χωρίς να πληρώσουν μια. Άρα δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα κι εδώ.
Οταν αγοράζεις 'λαϊκό' αυτοκίνητο μπορεί να ανέχεσαι μικροπροβλήματα και ίσως και μεγαλοπροβλήματα, αλλά όταν αγοράζεις -και καλά- premium και έχεις δώσει 10Κ παραπάνω από αντίστοιχα 'λαϊκά' αυτοκίνητα, τότε η ανοχή σου απέναντι σε μικροπροβλήματα (ας πούμε το πορτ-μπαγκάζ του sado) και μεγαλοπροβλήματα (η μπιέλα του xristos69) ΟΦΕΙΛΕΙ να είναι μειωμένη (αλλιώς είσαι, πολύ απλά, κορόϊδο).
Οπότε υπάρχει πρόβλημα. Και το πρόβλημα είναι πως, εξαιρουμένων φανατικών της μάρκας, άνθρωποι που το premium αυτοκίνητό τους παρουσίασε τέτοια προβλήματα πολύ απλά την επόμενη φορά θα αποφασίσουν να δώσουν τα (πολλά) χρήματά τους σε κάτι άλλο.
Κορόιδο είσαι αν πάρεις ένα αυτοκίνητο και στα 5-10 χρόνια που το κρατήσεις σου παρουσιάζει προβλήματα συνεχώς.
Αν σου παρουσιασει όμως προβλήματα για το αρχικό διάστημα και στα λύσει η εγγύηση και μετά το χαρεις για χρόνια απροβλημάτιστα μόνο κορόιδι δεν είσαι.
Για να κρίνεις αν θα ξαναπάρεις ένα αμάξι μιας μάρκας δεν θα σκεφτείς τις λίγες ή πολλές μέρες που θα το έχεις στο συνεργείο ή αν ξέφτισε ένα κουμπι.
Θα κρίνει συνολικά αν είναι ένα αμάξι που σε άφησε ικανοποιημένο ή όχι!! Αν σου χάρισε συγκινήσεις ή όχι. Αν πέτυχε να εξυπηρετήσει τις ανάγκες για τις οποίες το πήρες ή όχι!!
Αν η απάντηση είναι θετική σε αυτά τότε ναι δεν με πειράζει αν βάρεσε μπιέλα και μου το φτιάξανε!! Ούτε αν τρελλάθηκε ο κλιματισμός ή το πορτ μπαγαζ!
Αν η απάντηση είναι αρνητική και ξανααγοράσω τότε ναι είμαι κορόιδο!
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Αν η απάντηση είναι θετική σε αυτά τότε ναι δεν με πειράζει αν βάρεσε μπιέλα και μου το φτιάξανε!! Ούτε αν τρελλάθηκε ο κλιματισμός ή το πορτ μπαγαζ!
γι' αυτό πουλάνε οι Alfa
σοβαρά τώρα, αν πάθει κάτι σοβαρό το -οποιοδήποτε- αυτοκίνητό μου, απλώς θ'αλλάξω μάρκα/όμιλο/χώρα, ας είναι και το 'καλύτερο'
'καλύτερο' με σοβαρή βλάβη δεν γίνεται
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
γι' αυτό πουλάνε οι Alfa
σοβαρά τώρα, αν πάθει κάτι σοβαρό το -οποιοδήποτε- αυτοκίνητό μου, απλώς θ'αλλάξω μάρκα/όμιλο/χώρα, ας είναι και το 'καλύτερο'
'καλύτερο' με σοβαρή βλάβη δεν γίνεται
Οι Alfa πουλάνε γιατί είναι πανέμορφες, έχουν δυνατούς και νευρικούς κινητήρες με άψογο ήχο, τρελλά κρατήματα, πολύ καλά τιμόνια-φρένα και γενικά ξσηκώνουν και ενθουσιάζουν τους ιδιοκτήτες τους.
Από κει και πέρα αν επειδή μια μάρκα βγάλει μερικά κομάτια ελατωματικά δεν ξανααγοράσεις αυτοκίνητο από αυτήν τότε καλύτερα άλλαξε το golf σου αφού σε thread στα τεχνικά είδαμε ότι ένας fsi εσπασε την 3 μέρα!!!
Επίσης ξέρεις τι?
Μην ξανααγοράσεις ποτέ αμάξι γιατί σε όλες τις μάρκες συμβαίνουν αυτά!!
Πέρνε λοιπόν Λεωφορεία τρένα να σαι ήρεμος! βοηθάς και το περιβάλλον έτσι!!
-
Παιδιά νομίζω είστε off topic. To θέμα δεν είναι η alfa gt...
@ectel
Φίλε εγώ θα σου πρότεινα από sport sedan honda accord (sta 2000 ή και 2400 cc) αλλά αλλάζει το 2007. Έχοντας προσωπικά το μοντέλο με τα 2000cc εδώ και ένα χρόνο είμαι υπερικανοποιημένοςΑπό κάμπριο ρίξε μια ματιά σττα κλασικά
Mini cooper s
VW Beetle cabrio
Mazda mx5 -
Ο χρήστης sodhad έγραψε:
Παιδιά νομίζω είστε off topic. To θέμα δεν είναι η alfa gt...Είναι στις πιθανές επιλογές που έθεσε ο συγγραφέας.
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Του Sado νομίζω αλλά και του Xristos69 λύθηκαν τα προβλήματα χωρίς να πληρώσουν μια. Άρα δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα κι εδώ.
Οταν αγοράζεις 'λαϊκό' αυτοκίνητο μπορεί να ανέχεσαι μικροπροβλήματα και ίσως και μεγαλοπροβλήματα, αλλά όταν αγοράζεις -και καλά- premium και έχεις δώσει 10Κ παραπάνω από αντίστοιχα 'λαϊκά' αυτοκίνητα, τότε η ανοχή σου απέναντι σε μικροπροβλήματα (ας πούμε το πορτ-μπαγκάζ του sado) και μεγαλοπροβλήματα (η μπιέλα του xristos69) ΟΦΕΙΛΕΙ να είναι μειωμένη (αλλιώς είσαι, πολύ απλά, κορόϊδο).
Κορόιδο είσαι αν πάρεις ένα αυτοκίνητο και στα 5-10 χρόνια που το κρατήσεις σου παρουσιάζει προβλήματα συνεχώς.
Κορόιδο είσαι αν έχεις πληρώσει 'premium' και συμβαίνει αυτό. Αν το έχεις πληρώσει Hyundai γιατί είσαι κορόιδο ?
Τέλος πάντων, δεν 'έπιασες' τι εννοούσα: είπα πως ως αγοραστής premium ΟΦΕΙΛΕΙΣ να έχεις μειωμένη αντοχή σε παντός είδους προβλήματα, διαφορετικά έδωσες πολλά λεφτά και δεν αγόρασες ποιότητα, άρα είσαι κορόιδο. Αν διαφωνείς, λυπάμαι...
Αν σου παρουσιασει όμως προβλήματα για το αρχικό διάστημα και στα λύσει η εγγύηση και μετά το χαρεις για χρόνια απροβλημάτιστα μόνο κορόιδι δεν είσαι.
Για να δούμε:
Αγοραστής Α: αγοράζει και πληρώνει premium και επί 5 χρόνια το αυτοκίνητό του θέλει μόνο βενζίνη-λάδια-τακάκια
Αγοραστής Β: αγοράζει και πληρώνει premium και στον πρώτο χρόνο έχει περάσει ένα μήνα στο συνεργείο, έχει ξοδέψει ευρώ σε ταξί, δικηγόρους, τηλέφωνα κτλ. Τα υπόλοιπα 4 χρόνια το αυτοκίνητό του είναι όπως του Α.Εγώ λέω πως ο Β σίγουρα θα πρέπει να αισθάνεται κορόϊδο διότι ενώ πλήρωσε όσο και ο Α δεν είχε αντίστοιχη ποιότητα.
Monday car ? Ε και ? Τα premium ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να έχουν monday-cars. Ατυχος ? Μα γιαυτό πληρώνεις (μεταξύ άλλων λόγων) premium, για να παίρνει τα ρίσκα η εταιρία (μέσω εξαντλητικού R&D και δοκιμών) και όχι εσύ...
Για να κρίνεις αν θα ξαναπάρεις ένα αμάξι μιας μάρκας δεν θα σκεφτείς τις λίγες ή πολλές μέρες που θα το έχεις στο συνεργείο ή αν ξέφτισε ένα κουμπι.
Θα κρίνει συνολικά αν είναι ένα αμάξι που σε άφησε ικανοποιημένο ή όχι!! Αν σου χάρισε συγκινήσεις ή όχι. Αν πέτυχε να εξυπηρετήσει τις ανάγκες για τις οποίες το πήρες ή όχι!!
Καλά, τότε είσαι σούπερ κορόιδο.
Κάνεις δύο λάθη:
Καταρχήν κρίνεις με γενικά κριτήρια.
Εγώ λέω όμως πως αν πληρώνεις premium ΠΡΕΠΕΙ να έχεις και premium απαιτήσεις. Εν ολίγοις, αν πληρώσεις Mercedes έχει απαίτηση να μην κάνει τσικ ενώ αν πληρώσεις Ford (τυχαία παραδείγματα) κατανοείς και δικαιολογείς περισσότερο τυχόν τσικ.
Αν όμως πληρώσεις Mercedes και σου βγάζει περισσότερες βλάβες από Ford, τότε είναι λογικό να αισθάνεσαι προδομένος (= κορόϊδο).Κατά δεύτερον, υποθέτεις πως το μοναδικό αυτοκίνητο που σου χαρίζει τόσες συγκινήσεις είναι το δικό σου.
Αλλά δεν είναι!
Υπάρχουν παντού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια. Υπάρχουν και άλλες μάρκες με γρήγορα-όμορφα-σέξι-άνετα (βάλε όποιο χαρακτηριστικό σε ικανοποιεί) αυτοκίνητα, οπότε εσύ μπορεί να ξανάπαιρνες το 'ζημιάρικο' αλλά άλλοι θα έλεγαν 'σιγά μην ξαναπάνω Mercedes και να 'μαι όλη μέρα στο συνεργείο (πάλι παράδειγμα), Audi την επόμενη φορά'.
Ελπίζω να κατανοείς που το πάω. Το 'έλα μωρέ δεν έγινε και τίποτα που βάρεσε μπιέλα στα 9Κ χλμ.' μπορείς να το πεις σε αυτοκίνητο των 20Κ αλλά σε αυτοκίνητο των 30Κ οφείλει να σε προβληματίσει σοβαρά. Διότι δείχνει αντιμετώπιση στον αγοραστή που δεν ταιριάζει με τα λεφτά που πλήρωσε
Αυτός είναι και ο λόγος που έκραξε τόσος κόσμος τη VAG για τους γρύλους των παραθύρων των Golf IV: δεν ήταν ότι χάλαγαν (και σε άλλα αυτοκίνητα χαλάνε), είναι ότι πούλαγε -και καλά- ποιότητα και ξεφτιλιζόταν στην κυριολεξία από ένα πλαστικό κωλοεξάρτημα των 10 ευρώ.
-
Για μένα ένα αυτοκίνητο premium ή μη 'δικαιούται' να παρουσιάσει ένα πρόβλημα, όσο σοβαρό και να είναι και τότε θα απαιτήσω να επισκευαστεί δωρεάν. Το θεωρώ στα πλαίσια του αποδεκτού στατιστικού σφάλματος του ποιοτικού ελέγχου και λέω πως ήμουν απλά άτυχος. Το πρόβλημα είναι να παρουσιάζει συχνά μεμονωμένα προβλήματα ή 'δυσεπίλυτα' προβλήματα (π.χ. ηλεκτρικά) που χρονίζουν.
Οι γρύλοι της VAG για πόσα χρόνια έμειναν στην παραγωγή παρότι ήταν αποδεδειγμένα προβληματικοί; Εγώ γι'αυτό μόνο θα έκραζα την VAG. Το variator της Alfa Romeo απ'την άλλη έχει υποστεί διάφορες προσπάθειες βελτίωσης με ατελή αποτελέσματα (κρατά για περισσότερα χιλιόμετρα αλλά πάλι χαλάει) και σύμφωνα με ό,τι έχω μάθει πρόσφατα το διόρθωσαν εντελώς, τουλάχιστον απ'ό,τι διατείνονται.
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Οι Alfa πουλάνε γιατί είναι πανέμορφες, έχουν δυνατούς και νευρικούς κινητήρες με άψογο ήχο, τρελλά κρατήματα, πολύ καλά τιμόνια-φρένα και γενικά ξσηκώνουν και ενθουσιάζουν τους ιδιοκτήτες τους.
Πανέμορφες: υποκειμενικό
Δυνατούς και νευρικούς κινητήρες: 10,6 τα 0-100 (μην το αναλύσουμε πάλι, αλλά θες να τα ακούς μου φαίνεται)
Άψογος ήχος: τα μοναδικά στον κόσμο
τρελλά κρατήματα: βλ επάνω
πολύ καλά τιμόνια-φρένα: ότι και παραπάνω
ξεσηκώνουν τους ιδιοκτήτες τους: με αποτέλεσμα να γράφουν αυτά που γράφουν (κακές παρέες κάνεις)
Από κει και πέρα αν επειδή μια μάρκα βγάλει μερικά κομάτια ελατωματικά δεν ξανααγοράσεις αυτοκίνητο από αυτήν τότε καλύτερα άλλαξε το golf σου αφού σε thread στα τεχνικά είδαμε ότι ένας fsi εσπασε την 3 μέρα!!!
Επίσης ξέρεις τι?
Μην ξανααγοράσεις ποτέ αμάξι γιατί σε όλες τις μάρκες συμβαίνουν αυτά!!
Πέρνε λοιπόν Λεωφορεία τρένα να σαι ήρεμος! βοηθάς και το περιβάλλον έτσι!!
άλλο μερικά, άλλο ένα κι άλλο πολλά. Τα ποσοστά κοιτάζεις πάντα. Το δικό μου δεν έχει παρουσιάσει κάτι για την ώρα κι αν παρουσιάσει κάτι σοβάρό, ναι δεν θα ξαναγοράσω, τόσο απλά. Για τον κινητήρα που 'έσπασε' (και ποτέ δεν μάθαμε τι έγινε γιατί είναι άκρως απόρρητες πληροφορίες) δεν μ'ενδιαφέρει, δεν έγινε στο δικό μου, ούτε και σε ίδιο κινητήρα.
Άλλο αυτοκίνητο θα πάρω αν δεν μείνω ικανοποιημένος ή αν βγει κάτι καλύτερο ή αν το βαρεθώ
-
Μάλλον τα λαμπάκια του VDC/ESP/ASR που αναβοσβήνουν σαν ντισκομπάλα ξεσηκώνουν τους ιδιοκτήτες AR!
Μη βαράτε, μια πλακίτσα έκανα...
Πέρα απο την πλάκα όμως ακόμα δεν έχουμε ακούσει απο εναν αλφιστί τι ακριβως ειναι αυτό (πέρα απο τον παραλογισμό) που θα κάνει κάποιον να επιλέξει (σε συγκεκριμένα χρήματα) μια Αλφα αντι για ενα πιο αξιόπιστο, εξίσου όμορφο, γρηγορότερο, πιο σπορ αντίστοιχο μοντέλο άλλης 'μή cuore sportivo' εταιρίας...
Και για πολλοστή φορά (για να γλυτώσω το flaming) η Αλφα μου ειναι πολύ συμπαθής εταιρία (βέβαια τώρα που έγινε πρέμιουμ κάπως λιγότερο) και πάω πολυ τα μοντέλα της. Απλά πιστεύω (για κάποια μοντέλα της) οτι στα ίδια λεφτά μπορεί κανείς να πάρει κατι αντικειμενικά πολύ καλύτερο και ξεσηκωτικό!
-
Σήμερα με πήγε ένας φίλος μου σε μηχανικό της Alfa Romeo να μιλήσουμε (τουλάχιστον 40 χρονων όχι σε κανά πιτσιρικά) αφού μου είπε πως η 159 είναι πολύ αναβαθμισμένη τεχνολογικά και ίσως το καλύτερο αμάξι στην κατηγορία σε ότι αφορά φρένα, κρατήματα κτλ, μου είπε πως είναι καλύτερα να δώσω λίγα παραπάνω για την καινούρια ΒMW γιατί ίσως είναι ότι καλύτερο έχει βγάλει ώς τώρα η γερμανική βιομηχανία. Μου είπε ακόμα πως είναι καλύτερη και από την Mercedes της κατηγορίας του και αξίζει κατά πολύ παραπάνω από αυτό που κοστίζει!
Πιστεύω ότι κάτι ξέρει παραπάνω από μας. Έτσι δεν είναι;Παλεύω τώρα με έναν γνωστό μου γερμανό μήπως και πάρω το A3 ή το Passat από το εργοστάσιο σε καλύτερη τιμή (για τους γερμανούς γίνετε αυτό περίπου 15% κάτω).
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Πανέμορφες: υποκειμενικόΑρέσουν (εμφανισιακά) στους περισσότερους ανθρώπους όμως.
Δυνατούς και νευρικούς κινητήρες: 10,6 τα 0-100 (μην το αναλύσουμε πάλι, αλλά θες να τα ακούς μου φαίνεται)
Το 10.6 οφείλεται στο βάρος και όχι στην αδυναμία του κινητήρα. 120 άλογα είναι αντικειμενικά πολύ καλό νούμερο από 1600 κυβικά. Και για 1600άρι αυτοκίνητο το 10.6 είναι πολύ καλή επίδοση και οι ρεπρίζ είναι ακόμα καλύτερες.
Άψογος ήχος: τα μοναδικά στον κόσμο
τρελλά κρατήματα: βλ επάνω
πολύ καλά τιμόνια-φρένα: ότι και παραπάνω
So? Κανείς δεν είπε κάτι τέτοιο.
ξεσηκώνουν τους ιδιοκτήτες τους: με αποτέλεσμα να γράφουν αυτά που γράφουν (κακές παρέες κάνεις)
Ξεσηκώνουν και τους πολέμιους και γράφουν 'άλλα'. Τουλάχιστον είτε έτσι είτε αλλιώς δημιουργούν πάθος. (Κακή παρέα είσαι )
-
Ο χρήστης Ectel έγραψε:
αφού μου είπε πως η 159 είναι πολύ αναβαθμισμένη τεχνολογικά και ίσως το καλύτερο αμάξι στην κατηγορία σε ότι αφορά φρένα, κρατήματα κτλ, μου είπε πως είναι καλύτερα να δώσω λίγα παραπάνω για την καινούρια ΒMW γιατί ίσως είναι ότι καλύτερο έχει βγάλει ώς τώρα η γερμανική βιομηχανία.Πώς ακριβώς δικαιολόγησε αυτή τη σχεδόν αστεία αντίφαση;
Πέρα απο την πλάκα όμως ακόμα δεν έχουμε ακούσει απο εναν αλφιστί τι ακριβως ειναι αυτό (πέρα απο τον παραλογισμό) που θα κάνει κάποιον να επιλέξει (σε συγκεκριμένα χρήματα) μια Αλφα αντι για ενα πιο αξιόπιστο, εξίσου όμορφο, γρηγορότερο, πιο σπορ αντίστοιχο μοντέλο άλλης 'μή cuore sportivo' εταιρίας...
Δεν μετράνε όλοι 'κουκιά' και όσοι δεν το κάνουν δεν είναι και παράλογοι κιόλας.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Το 10.6 οφείλεται στο βάρος και όχι στην αδυναμία του κινητήρα. 120 άλογα είναι αντικειμενικά πολύ καλό νούμερο από 1600 κυβικά. Και για 1600άρι αυτοκίνητο το 10.6 είναι πολύ καλή επίδοση και οι ρεπρίζ είναι ακόμα καλύτερες.δεν μιλάμε για 1.600, αλλά για το 'σπορ' κουπέ (λέμε τώρα) των 1.800κ.εκ. με 140 -λέμε πάλι- ίππους
So? Κανείς δεν είπε κάτι τέτοιο.
Για 'τρελλά' κρατήματα, εκπληκτικούς ήχους -πχ boxer με turbo- ούτε οι κάτοχοι Scubi δεν λένε
Ξεσηκώνουν και τους πολέμιους και γράφουν 'άλλα'. Τουλάχιστον είτε έτσι είτε αλλιώς δημιουργούν πάθος. (Κακή παρέα είσαι )
δεν γράφουν υπερβολές για 'υπερ ατού' απλώς 'υποβιβάζουν τα αυτοκίνητα
Να μην κάνεις κακές παρέες (βόλτα πότε είπαμε; )
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
δεν μιλάμε για 1.600, αλλά για το 'σπορ' κουπέ (λέμε τώρα) των 1.800κ.εκ. με 140 -λέμε πάλι- ίππους140 άλογα από 1.8 είναι καλό νούμερο, ειδικά αν σκεφτείς πως:
- Πρόκειται για τη βασική έκδοση.
- Βασίζεται σε τεχνολογία ήδη 10 χρόνων.
Για 'τρελλά' κρατήματα, εκπληκτικούς ήχους -πχ boxer με turbo- ούτε οι κάτοχοι Scubi δεν λένε
Ίσως γιατί κανείς δεν τολμάει να τους αμφισβητήσει. Και τι έγινε; Ούτε όμως λένε για αυτονομία, για οδική συμπεριφορά για χεράδες (αλλιώς μούουουουτρα!), για εμφάνιση.
δεν γράφουν υπερβολές για 'υπερ ατού' απλώς 'υποβιβάζουν τα αυτοκίνητα
Εκτός από τον Σάκη (ειδική περίπτωση) ποιος άλλος 'αλφίστας' υποβίβασε άλλο αυτοκίνητο;
(βόλτα πότε είπαμε; )
Γαμώτο, έχεις δίκιο. Θα μιλήσουμε.
Θέλω κι εγώ όμως! -
Πάντως τα μη απενεργοποιήσιμα ηλεκτρονικά συστήματα ευστάθειας είναι από μόνα τους (για εμένα) ισχυρά ανασταλτικός παράγοντας για την επιλογή ενός αυτοκινήτου - ειδικά αν ως προτέρημά του πλασάρεται ο 'σπορ χαρακτήρας'...
-
Μην ξεχνάμε και τα 10,6 0-100 της 159 1.9JTS...
Φίλε kyan, o παραλογισμός στον οποίο αναφέρθηκα έγκυται στο εξής:
Οι αλφιστί ειναι που βγαίνουν και προασπίζονται τα προτερήματα των ανώθευτων σπορ οδηγοκεντρικών κατασκευών τους (και συνήθως, δεν έχουν άδικο). Αν κάνω λάθος, διορθώστε με.
Οδηγικά πάντα, η κορυφή της κατηγορίας των μικρομεσαίων (στα 1600 κυβικά) ειναι το 3/Φόκους και η 147. Παραλογισμός, για εναν φαν της οδήγησης, ειναι να πάρει κάτι άλλο. Ωραία ως εδώ.
Απο την άλλη, η GT π.χ. που κοστολογείται στα 30000+ ευρώ (αν δεν κάνω λάθος) και πιο αργή ειναι και πιο αποστειρωμένη-λιγότερο σπορ απο ενα π.χ. GTi (28 και κάτι χιλ. ευρώ) ή ενα RX-8. Ισως τα παραδείγματά μου να μην ειναι τόσο όμορφα/φινετσάτα όσο η GT (υποκειμενικό). Αλλα στο δρόμο ειναι αποδεδειγμένα καλύτερα. Ενας πραγματικός αλφιστί (που θέλει να ειναι και πραγματικός οδηγός) θα πρεπε να κράζει την Αλφα για τις επιλογές της στην συγκεκριμένη κατηγορία.
Αυτό ειναι που μου φαίνεται παράλογο.Φιλικά,
Θέμης
-
Και η 156 1.9 είναι entry-level μοντέλο. Πόσο 0-100 έχουν οι διάφορες 316 ας πούμε;
Παιδιά είπαμε, τα ηλεκτρονικά απενεργοποιούνται αν θέλετε. Πάντως, ευτυχής κάτοχος GT που ανεβοκατεβαίνει το Σούνιο σε κάθε ευκαιρία όταν του είπα πώς να το κάνει δήλωσε πως δεν έχει δει σχεδόν ποτέ το VDC να ανάβει, ακομα και όταν το αυτοκίνητο είχε αποκτήσει ...ανήθικη γωνία με το δρόμο.
Θέμη, κι εγώ δεν συμφωνώ με κάποιες επιλογές της AR αλλά δεν την κράζω γι'αυτές όπου σταθώ και όπου βρεθώ, γιατί θα'πρεπε σώνει και καλά; Για να τις έκανε κάτι θα είχε στο 'μυαλό' της.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Παιδιά είπαμε, τα ηλεκτρονικά απενεργοποιούνται αν θέλετε.στις 147/156/GT ??
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Θέμη, κι εγώ δεν συμφωνώ με κάποιες επιλογές της AR αλλά δεν την κράζω γι'αυτές όπου σταθώ και όπου βρεθώ, γιατί θα'πρεπε σώνει και καλά;Προφανώς κι εχεις δίκιο, δεν λεω να κράζουμε την Αλφα η οποιαδήποτε εταιρία. Απλά να βλέπουμε τα πράγματα αντικειμενικά. Απο τη στιγμή που υπάρχει οπαδοποίηση-φανατισμός (βλ. σακης) τοτε η αντικειμενικότητα πάει περίπατο.
Δεν μπορώ να επιλέξω ανάμεσα σε τόσα αμάξια