-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Αν υπάρχει και σύστημα συγκράτησης σε ανηφόρα, το προτιμώ. Ειδάλλως...
Hill start assist υπάρχει και με κλασικό χειρόφρενο (βλέπε Fiat), ποιος ο λόγος να έχει κανείς ηλεκτρικό; Στην τελική, και στα μεγάλα ζόρια, μπορεί να σου σώσει τη ζωή το ρημάδι, αν είναι μηχανικό.
ωπα... δεν παιζει φαση να γινει χρηση του ηλεκτροχειροφρενου δηλαδη εν κινηση ε? Θα συμφωνησω παντως... το χειροφρενο το βλεπω και γω ως failsafe μηχανισμο, και καλυτερα να ειναι manual και αξιοπιστο.
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Hill start assist υπάρχει και με κλασικό χειρόφρενο (βλέπε Fiat), ποιος ο λόγος να έχει κανείς ηλεκτρικό; Στην τελική, και στα μεγάλα ζόρια, μπορεί να σου σώσει τη ζωή το ρημάδι, αν είναι μηχανικό.
ωπα... δεν παιζει φαση να γινει χρηση του ηλεκτροχειροφρενου δηλαδη εν κινηση ε?
Όχι βέβαια, δοκιμασμένο αυτό
Aλλά και να γινόταν, δεν θα μπορούσες να ρεγουλάρεις τη δύναμη. Είναι on/off κατάσταση.Θα συμφωνησω παντως... το χειροφρενο το βλεπω και γω ως failsafe μηχανισμο, και καλυτερα να ειναι manual και αξιοπιστο.
Ακριβώς. Τέσπα, ας συνεχίσουμε στο θέμα, είμαστε off.
-
το VI λάδι θα καίει...?
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Καλά, δεν είναι το ίδιο, αλλά όπωςς και να έχει καλύτερα το μηχανικό.
-
Το hill-assist είναι κομμάτι από το software του ESP και δεν έχει σχέση με το ηλεκτρικό χειρόφρενο
-
ΤΟ Hill assist το εχει η Subaru εδω και 15 χρονια περιπου...αλλα πρεπει να δουλευε με μηχανικο τροπο.
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Το hill-assist είναι κομμάτι από το software του ESP και δεν έχει σχέση με το ηλεκτρικό χειρόφρενοΓια την ακρίβεια είναι τμήμα/δυνατότητα της μονάδος ABS , η οποία εμπεριέχει το ESP ( και τα συν αυτώ ) , το Hill Assist , το Sport Mode που έχουν κάποια οχήματα , το TPMS ( έλεγχος πίεσης ελαστικών ) κτλ.
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
ωπα... δεν παιζει φαση να γινει χρηση του ηλεκτροχειροφρενου δηλαδη εν κινηση ε? Θα συμφωνησω παντως... το χειροφρενο το βλεπω και γω ως failsafe μηχανισμο, και καλυτερα να ειναι manual και αξιοπιστο.
Γιατι, ποσοι οδηγοι χρισημοποιουν το χειροκινητο χειροφρενο για...'κωλιες'?
-
Αμάξι με ηλεκτρικό χειρόφρενο δεν αγοράζω που να χτυπιούνται κάτω. Το περίμενα το νέο Golf αλλά τώρα πάω για άλλα...
-
ανακοινωθηκε οτι θα εχει ηλεκτρικο χειροφρενο ή τζαμπα μιλαμε?
εδω δεν εχουμε δει ακομη επισημες φωτο...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
ανακοινωθηκε οτι θα εχει ηλεκτρικο χειροφρενο ή τζαμπα μιλαμε?εδω δεν εχουμε δει ακομη επισημες φωτο...
Αφου θα εχει ηλεκτρικο χειροφρενο λεμε
-
Καλά συγνώμη, το μηχανικό το χειρόφρενο τι το θέλετε? Βέβαια εγώ είμαι και λίγο συγκρατημένος στη χρησιμότητά του ως μηχανισμό έκτακτης ανάγκης, προτιμώ να γονατίσω το αμάξι με τον κινητήρα λίγο παραπάνω, παρά να παίζω με εμπλοκές των πίσω τροχών.
Καλά, για θέμα πάντας δεν το συζητώ, οι πολλαπλοί σύνδεσμοι στην πλατφόρμα του V καθιστούν τελείως άχρηστο το χειροφρενο, η αποσταθεροποίηση, ειδικά στα λίγο πιο ψυχωμένα, είναι γελοιοδώς εύκολη υπόθεση. Και σε ότι αφορά το Hill Climb Assist, μάλλον ενοείτε το auto hold, το οποίο είναι από τα πιο ξεκούραστα gadgetάκια. Μην τα μπερδεύουμε με τα ascend/descend συστήματα των εκτός δρόμου αυτοκινήτων.Τέλος, για το θέμα των αλλαγών, μην περιμένουμε να είναι τόσο εκτενείς όσο στη μετάβαση από ΙΙΙ σε IV (σασί ibiza το πρώτο) και από ΙV σε V (ημιάκαμπτος->πολλαπλών). Κυρίως σε θέματα ηλεκτρονικών το βλέπω να ενισχύεται και εξοπλισμού.
-
Ο χρήστης TheRealTopGunZ έγραψε:
Καλά συγνώμη, το μηχανικό το χειρόφρενο τι το θέλετε? Βέβαια εγώ είμαι και λίγο συγκρατημένος στη χρησιμότητά του ως μηχανισμό έκτακτης ανάγκης, προτιμώ να γονατίσω το αμάξι με τον κινητήρα λίγο παραπάνω, παρά να παίζω με εμπλοκές των πίσω τροχών.
Καλά, για θέμα πάντας δεν το συζητώ, οι πολλαπλοί σύνδεσμοι στην πλατφόρμα του V καθιστούν τελείως άχρηστο το χειροφρενο, η αποσταθεροποίηση, ειδικά στα λίγο πιο ψυχωμένα, είναι γελοιοδώς εύκολη υπόθεση. Και σε ότι αφορά το Hill Climb Assist, μάλλον ενοείτε το auto hold, το οποίο είναι από τα πιο ξεκούραστα gadgetάκια. Μην τα μπερδεύουμε με τα ascend/descend συστήματα των εκτός δρόμου αυτοκινήτων.Τέλος, για το θέμα των αλλαγών, μην περιμένουμε να είναι τόσο εκτενείς όσο στη μετάβαση από ΙΙΙ σε IV (σασί ibiza το πρώτο) και από ΙV σε V (ημιάκαμπτος->πολλαπλών). Κυρίως σε θέματα ηλεκτρονικών το βλέπω να ενισχύεται και εξοπλισμού.
Απόλυτα σωστός σε όλα!! Απο τη στιγμή που το V ακόμη και τωρα, τεχνικά δεν έχει αντίπαλο δεν έχει νόημα να περιμένουμε κατι παραπάνω στον τεχνικό τομέα. Εκει που υστερεί απο την πρώτη μερα που κυκλοφόρησε κατα τη γνώμη μου είναι η αισθητική του εσωτερικού του. Οσο καλή ποιότητα εχει άλλο τοσο άσχημο είναι και θυμίζει φορτηγο. Τωρα βέβαι μετά το scirrocco με προβληματίζει και η εξωτερικη σχεδιαση που θα έχει γιατι λογικά θα πρέπει να είναι κατι αρκετα πιο προσγειωμένο απο scirrocco. Οσο για τα ηλεκτρονικά θα πρέπει πλέον να θεορουνται δεδομένα. Δεν είναι δυνατόν το i30 να έχει στανταρ esp και στο golf να είναι extra! Ενα καλό face lift θα είναι που θα εστιαστελι σε αλλαγες του εσωτερικου και στην υιοθέτηση πολλών ηλεκτρονικών ώστε να το κάνουν να ξεχωρίζει...
-
Για το ESP δεν μπορώ παρά να θυμηθώ την κλασική ρητορεία περί χρήση ηλεκτρονικών όταν δεν έχουμε σωστή ανάρτηση. Ναι σε βρεγμένο ίσως δίνει ένα edge, αλλά αν ένα μικρομεσαίο, με τα ανάλόγως μικρομεσαία φρένα του θυμηθείτε το αυτό, χρειάζεται συνεχώς επεμβάσεις από το esp λόγω ανάρτησης, τότε τα φρένα του αυτά θα σιγοψηθούν οπότε όταν χρειαστεί να φρενάρει αποτελεσματικά... Μου έχει τύχει από tcs με κάπως μεταχειρισμένα λάστιχα (για μένα δλδ γύρω στα 20.000 χλμ) να ψιλοβγάλω οφ (πτώση στα 2/3 η απόδοση) τα φρένα σε ibiza (ενθουσιώδης οδήγηση σε γύρα στη Σαλόνικα, για τους παλιούς Καρφουράκηδες). Από την άλλη σε Leon 1.4 85hp και σε Golf 1.4 140hp δεν χρειάστηκα ποτέ esp παρ' όλη την ενθουσιώδη οδήγηση (πάντα όμως με σωστά λάστιχα). Τέσπα...
Το Golf καλώς ή κακώς πουλάει γιατί είναι κλασικό σα σχήμα, θα είναι κρίμα να το χαλάσουν με πειραματισμούς, κάτι που νομίζω δε θα συμβει.
-
Προσωπικά πιστεύω πως τις μεγαλύτερες διαφορές θα τις δούμε στην έβδομη γενιά (VII) και όχι στην έκτη (VI) που έρχεται.
-
βασικα δεν εχει και πολλα μηχανολογικα που θα πρεπει να πειραξει. Το πλαισιο ειναι ετσι και αλλιως κορυφαιο, τα μοτερ το ιδιο.
οπως αναφερθηκε, λογικα θα δουμε νεα ηλεκτρονικα συστηματα. Απομενει να φρεσκαριστει η εμφανιση, αν και δε περιμενω πολλα, καθως υπαρχει και το σιροκο.
εκει που θα ηθελα να δω βελτιωση ειναι στην αξιοπιστια.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
-
Ο χρήστης TheRealTopGunZ έγραψε:
Φίλε ηλεκτρικό χειρόφρενο δε θέλω γιατί απλά χαλάνε, ειδικά αυτά της VW. Έχω πικράν εμπειρία από PASSAT όχι δικό μου βέβαια αλλά συγγενούς μου ο οποίος το πούλησε μάλιστα μετά από 2 χρόνια γιατί δεν άντεχε άλλο να τρέχει στα συνεργεία κάθε λίγο και λιγάκι και ας ήταν στην εγγύηση.....
-
To scirocco παντως τη γλίτωσε απο το ηλεκτρικο χειροφρενο. Ποιος ξερει, μπορει και το golf...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
βασικα δεν εχει και πολλα μηχανολογικα που θα πρεπει να πειραξει. Το πλαισιο ειναι ετσι και αλλιως κορυφαιο, τα μοτερ το ιδιο.οπως αναφερθηκε, λογικα θα δουμε νεα ηλεκτρονικα συστηματα. Απομενει να φρεσκαριστει η εμφανιση, αν και δε περιμενω πολλα, καθως υπαρχει και το σιροκο.
Σωστό, η αξιοπιστία είναι κάτι που θα πρέπει να χρήζει βελτίωσης
VW Golf VΙ