-
Έχοντας στην κατοχή μου ένα Golf VI 5D Comfortline 122PS για 1 εβδομάδα και συγκρίνοντας το με το δικό μου αυτοκίνητο (ενα Ford Focus 1.6 Ti-VCT Sport 5D) εχω να παρατηρησω τα εξής:
-Ποιότητα κατασκευής: Η ημέρα με την νύχτα μεταξύ των 2. Καλύτερα δεν γίνεται για το Golf!Υπεράνω κάθε κριτικής.
-Ηχομόνωση: Πάρα πολύ καλή. Αυτό που ζήλεψα περισσότερο σ'αυτό το αμάξι ήταν η ευχαίρια του να μπορεί να ταξιδεύει άνετα με 140 (ήσυχα και με την 'βοήθεια' της 6ης σχέσης στο σασμάν η Αττική οδός γίνεται απόλαυση).
-Οδική συμπεριφορα: Πολύ καλή στην καθημερινή χρήση, ενα κλικ πιο κάτω υπο πίεση σε σχέση με το Focus. Ισως να είναι και ιδέα μου (έχοντας συνηθίσει το Focus 3 χρόνια) αλλα το τιμόνι του Golf μου φανηκε πιο 'ξερό', χωρις το feedback που έχει το Ford. Ειχα ακούσει κάπου οτι τα Energy που φοραει το αμαξί δεν είναι καθόλου καλά για γρήγορους ρυθμούς, οπότε ίσως να παίζει και αυτο ρόλο στην οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου.Overall το αυτοκίνητο είναι πολύ καλο, με εξαίσιο κινητήρα, τέλεια ηχομόνωση, καλή κατανάλωση, απλά με ένα υποδεέστερο τιμόνι σε σχέση με το υπόλοιπο σύνολο.
-
Γεια χαρα σε ολους.Υποψηφιος αγοραστης golf 160 hightline με εχτρα την ηλιοροφη και ισως και τοπακετο με το αντιθαμβοτικο καθρεφτη αναδιπλουμενους καθρ.κτλ.Σημερα εκανα test drive και δυστιχως εχουν μονο το dsg προτιμο το μηχανικο κιβωτιο. ΕΠΑΘΑ ΤΗ ΠΛΑΚΑ ΜΟΥ.Τι ηταν αυτο?/?τελειο!!! Ηδη το πιπιλιζω στο μυαλο μου για το αυτοματο αλλα και απο την αλλη το θεωρω καπως περιεργο να οδηγω αυτοματο συν και τα 1800περιπου δεν ειναι και λιγα.Τελος τρομερη οδηγηση τιμονι καλο θεση οδηγησης τελεια και λιγο το γκαζι να πατουσες ...καλα.....αντε για.
-
ασχετο αλλα οταν ειχα παρει το Γκολφ V 1.6FSi το πρωτο πραγμα που εκανα ηταν αλλαγη ελαστικων...
η αλλαγη δε εγινε μετα απο τρεις μερες....
Energy ηταν τα παλια...τωρα παταει σε Primacy.
-
Χαλαρά η επιλογή μου σε αυτή την κατηγορία αν και τα λεφτά είναι πολλά...
Το κακό ( ) είναι ότι με τόσες πωλήσεις που κάνει η VW στο ελλάντα (πρώτη τον Ιανουάριο, σωστά?) δε βλέπω να κάνει προσφορές ... -
Ο χρήστης pik. έγραψε:
ασχετο αλλα οταν ειχα παρει το Γκολφ V 1.6FSi το πρωτο πραγμα που εκανα ηταν αλλαγη ελαστικων...η αλλαγη δε εγινε μετα απο τρεις μερες....
Energy ηταν τα παλια...τωρα παταει σε Primacy.
καλυτερα πιστευω τα exalto,πιο σπορ και πιο φθηνα(για το φθηνα δεν ειμαι και σιγουρος )
-
Βασικα ειμαι ο μονος κατοχος 5αριου που νιωθει χαζος με τον τοσο καλυτερο εξοπλισμο του 6; Αν δεν ειχα και gt sport (το οποιο δεν εχει καμια σχεση με το παπουδιστικο 6) θα με ειχε παρει απο κατω
-
Ο χρήστης nrg_polini έγραψε:
Βασικα ειμαι ο μονος κατοχος 5αριου που νιωθει χαζος με τον τοσο καλυτερο εξοπλισμο του 6; Αν δεν ειχα και gt sport (το οποιο δεν εχει καμια σχεση με το παπουδιστικο 6) θα με ειχε παρει απο κατωTo VI είναι πολύ πολύ καλύτερο από το 5άρι σε πάρα πολλούς τομείς.
Προσωπικά δε με νοιάζει αυτό γιατί αν δεν είχα πάρει το 5 δεν θα είχα λεφτά να πάρω το VI με τις τιμές που έχει καθώς στην ουσία το VI 122 είναι στα χρήματα του V 140 (δε λέω, fair trade είναι..)Αυτό που με χαλάει είναι που ακούω πως το VI έχει πιο μαλακή ανάρτηση από το V. Με ενοχλούν οι κλίσεις του V στις γρήγορες στροφές και θα ήθελα λιγότερο ενδοτικό set-up. Αν το νέο Golf έχει ακόμα πιο μαλακή ρύθμιση όπως λένε, τότε θα είναι αποθαρρυντικό να το πας γρήγορα σε στροφή.
-
Έκανα test drive το 160 DSG το Σάββατο που μας πέρασε. Εντάξει για να μην τα πολυλογώ θα συμφωνήσω απλά με κάποια από τα προλαλήσαντα τρολζζζ. Το αμάξι είναι για τα μπάζα, για κλωτσές, χάλι μαύρο!!!
-
Ο χρήστης UnHackAble έγραψε:
Έκανα test drive το 160 DSG το Σάββατο που μας πέρασε. Εντάξει για να μην τα πολυλογώ θα συμφωνήσω απλά με κάποια από τα προλαλήσαντα τρολζζζ. Το αμάξι είναι για τα μπάζα, για κλωτσές, χάλι μαύρο!!!Όποιο και αν είναι το ύφος του μηνύματος, μπορείς να τεκμηριώσεις την άποψή σου;
-
πλακα κανει ,μην τσιμπας.
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
πλακα κανει ,μην τσιμπας.Όχι, το έγραψα για να μας πει μερικά νέα και κυρίως για dsg. Το ύφος το ψιλοκατάλαβα, αλλά με αυτά που γράφονται ώρες ώρες είναι να μην είσαι επιφυλακτικός;
-
Έχει κανείς dsg να μας πει αν είναι ευχαριστημένος?
Το χειρίζεται σαν ένα κανονικό αυτόματο (υγρού συμπλέκτη) ?
Ρωτάω γιατί ο κολητός μου έχει Opel easytronic (κι αυτό ξηρού συμπλέκτη) και μετά από 2 χρόνια περίπου που το πήρε έχει προβλήματα (όταν το αφήνει να τσουλάει το αυτοκίνητο κάνει κραδασμούς λες και συμπλέκει-αποσυμπλέκει απότομα το κιβώτιο). Από την Opel του είπανε πως μάλλον έχει φαγωθεί ο δίσκος επειδή στην κίνηση όταν σταματούσε δεν το έβαζε στη νεκρά (Parking)
Ισχύει κάτι ανάλογο και για το dsg? -
Τουλάχιστον στο test drive Που έκανα ο πωλητής μου έλεγε ότι σταματημένος το αφήνεις είτε στο D είτε στο S και αυτό έχει μέσα 1η ταχύτητα. Δεν γνωρίζω αν όντως είναι σωστό αυτό, πιθανολογώ ότι σωστό είναι αυτό που λέει το manual. Τώρα για το αντίστοιχο του Opel δεν γνωρίζω να σου πω
-
Eπειδη ειναι το τοπικ του Golf δεν μπορουμε να πουμε τις αποψεις μας? Στην ιδια χωρα ζουμε και εχουμε οδηγησει και εμεις το Γκολφακι. Δεν ειναι ferrari που υπαρχουν ελαχιστες. Καθε 2 μετρα βλεπεις και ενα γκολφ.
Oπως ειπα και πριν μονο το κιβωτιο αξιζει, ΑΛΛΑ το 5θυρο highline 122ps dsg κοστιζει 23.000 ευρο και ειναι 122 αλογα που να παρει η οργη. ΕΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ 23.000 ΕΥΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΕΝΑ ΓΚΟΛΦ ΜΕ 122 ΑΛΟΓΑ (+τα προβληματα αξιοπιστιας,το κοστος ανταλλακτικων κ.τ.λ) ,αλλα ο κοινος νους λεει οτι ειναι απατη το Γκολφ
Δεν θα λετε ψεμματακια και δεν θα κοροιδευετε κανενα. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟ ΓΚΟΛΦ και δεν ΑΞΙΖΕΙ να δωσεις 23.000 ευρο για 122 αλογα.
-
ωραιος
-
23k είναι αρκετά για 122... στη seat πάντως το dsg χρεώνεται λιγότερο...
-
Πωπω κάθε μέρα τα ίδια. Δε βαρεθήκατε να τα λέτε; Θα μου πείτε τώρα σκρόλλαρε και μην το διαβάζεις άμα ψιλιάζεσαι τι παίζει, αλλά έχω κουραστεί '.. ..'
@saxo δεν πήγαινε σε εσένα
-
Ο χρήστης red_army7 έγραψε:
Eπειδη ειναι το τοπικ του Golf δεν μπορουμε να πουμε τις αποψεις μας? Στην ιδια χωρα ζουμε και εχουμε οδηγησει και εμεις το Γκολφακι. Δεν ειναι ferrari που υπαρχουν ελαχιστες. Καθε 2 μετρα βλεπεις και ενα γκολφ.Oπως ειπα και πριν μονο το κιβωτιο αξιζει, ΑΛΛΑ το 5θυρο highline 122ps dsg κοστιζει 23.000 ευρο και ειναι 122 αλογα που να παρει η οργη. ΕΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ 23.000 ΕΥΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΕΝΑ ΓΚΟΛΦ ΜΕ 122 ΑΛΟΓΑ (+τα προβληματα αξιοπιστιας,το κοστος ανταλλακτικων κ.τ.λ) ,αλλα ο κοινος νους λεει οτι ειναι απατη το Γκολφ
Δεν θα λετε ψεμματακια και δεν θα κοροιδευετε κανενα. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟ ΓΚΟΛΦ και δεν ΑΞΙΖΕΙ να δωσεις 23.000 ευρο για 122 αλογα.
νταξ ρε παιδι μου, μην πορωνεσαι
σαν τον κακαουνακη κανεις
ασε να πεσει χρημα να κινηθει η αγορα γιατι σε βλεπω ανεργο -
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Eπειδη ειναι το τοπικ του Golf δεν μπορουμε να πουμε τις αποψεις μας? Στην ιδια χωρα ζουμε και εχουμε οδηγησει και εμεις το Γκολφακι. Δεν ειναι ferrari που υπαρχουν ελαχιστες. Καθε 2 μετρα βλεπεις και ενα γκολφ.
Oπως ειπα και πριν μονο το κιβωτιο αξιζει, ΑΛΛΑ το 5θυρο highline 122ps dsg κοστιζει 23.000 ευρο και ειναι 122 αλογα που να παρει η οργη. ΕΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ 23.000 ΕΥΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΕΝΑ ΓΚΟΛΦ ΜΕ 122 ΑΛΟΓΑ (+τα προβληματα αξιοπιστιας,το κοστος ανταλλακτικων κ.τ.λ) ,αλλα ο κοινος νους λεει οτι ειναι απατη το Γκολφ
νταξ ρε παιδι μου, μην πορωνεσαι
σαν τον κακαουνακη κανεις
ασε να πεσει χρημα να κινηθει η αγορα γιατι σε βλεπω ανεργοE αμαρτια απο τον Θεο ειναι. Και ενα ατομο να σωθει απο την απατη ,θα ειμαι ευχαριστημενος
VW Golf VΙ