-
Εμένα με έπεισες, μπορείς να πείς νυν απολύεις τον δούλο σου δέσποτα τώρα
-
συντομη ερωτηση: σημερα θα παιρνατε το golf V ή το golf VI? Αν η αντιπροσωπεια προσφερε εκπτωσγ -2000€ το V εννοειται, στην 122/trendline. θεωρειτε οτι η διαφορα αυτη ειναι σημαντικη ή οτι δεν αξιζει τον κοπο γιατι τα 2 αυτοκινητα ειανι ουσιατικα ιδια; Σε 5-6 χρονια τι μεταπωλητικη διαφορα αξιας να εχουν αραγε ενα μοντελο του 2008 με ενα του 2009;
-
Ο χρήστης Bouki έγραψε:
συντομη ερωτηση: σημερα θα παιρνατε το golf V ή το golf VI? Αν η αντιπροσωπεια προσφερε εκπτωσγ -2000€ το V εννοειται, στην 122/trendline. θεωρειτε οτι η διαφορα αυτη ειναι σημαντικη ή οτι δεν αξιζει τον κοπο γιατι τα 2 αυτοκινητα ειανι ουσιατικα ιδια; Σε 5-6 χρονια τι μεταπωλητικη διαφορα αξιας να εχουν αραγε ενα μοντελο του 2008 με ενα του 2009;Α ναι. Μου κανει εντυπωση παραπανω που καποιος λεει οτι το VI εχει απειρως καλυτερο εξοπλισμο απο το V. Σε ποια εκδοση αναφερεσαι; Εγω που κοιταξα trendline ειναι το ιδιοο πραγμα..
-
Ο χρήστης red_army7 έγραψε:
Eπειδη ειναι το τοπικ του Golf δεν μπορουμε να πουμε τις αποψεις μας? Στην ιδια χωρα ζουμε και εχουμε οδηγησει και εμεις το Γκολφακι. Δεν ειναι ferrari που υπαρχουν ελαχιστες. Καθε 2 μετρα βλεπεις και ενα γκολφ.
Oπως ειπα και πριν μονο το κιβωτιο αξιζει, ΑΛΛΑ το 5θυρο highline 122ps dsg κοστιζει 23.000 ευρο και ειναι 122 αλογα που να παρει η οργη. ΕΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ 23.000 ΕΥΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΕΝΑ ΓΚΟΛΦ ΜΕ 122 ΑΛΟΓΑ (+τα προβληματα αξιοπιστιας,το κοστος ανταλλακτικων κ.τ.λ) ,αλλα ο κοινος νους λεει οτι ειναι απατη το Γκολφ
Δεν θα λετε ψεμματακια και δεν θα κοροιδευετε κανενα. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟ ΓΚΟΛΦ και δεν ΑΞΙΖΕΙ να δωσεις 23.000 ευρο για 122 αλογα.Δε νομίζω κανείς να είπε ότι είναι ευκαιρία. Ευκαιρία ίσως είναι το octavia και το leon. Το Golf απλά είναι ένας τρόπος να αγοράσεις το καλύτερο μικρομεσαίο (που είναι το leon) μαζί με καλά πλαστικά, περισσότερο image και καλύτερη ηχομόνωση.
Αν εσένα δε σου αρέσει μη το πάρεις. Πάρε κάτι από τον ανταγωνισμό με 150 άλογα να είσαι πιο αργός από το golf με τα 122, να καταναλώνεις περισσότερο από το Golf με τα 160 να έχεις χειρότερη ποιότητα κατασκευής, χειρότερη αξιοπιστία κ.λ.π. -
Ο χρήστης Bouki έγραψε:
Σε 5-6 χρονια τι μεταπωλητικη διαφορα αξιας να εχουν αραγε ενα μοντελο του 2008 με ενα του 2009;Η αξία μεταπώλησης πέφτει πολύ από γενία σε γενία αυτοκινήτου. Δηλ. το V με το VΙ με ίδια ημερομηνία κυκλοφορίας (π.χ. Ιαν. 09) θα έχουν σε 5-6 χρόνια σημαντική διαφορά στην μεταπώληση.
-
Ο χρήστης pkontos1970 έγραψε:
Σε 5-6 χρονια τι μεταπωλητικη διαφορα αξιας να εχουν αραγε ενα μοντελο του 2008 με ενα του 2009;
Η αξία μεταπώλησης πέφτει πολύ από γενία σε γενία αυτοκινήτου. Δηλ. το V με το VΙ με ίδια ημερομηνία κυκλοφορίας (π.χ. Ιαν. 09) θα έχουν σε 5-6 χρόνια σημαντική διαφορά στην μεταπώληση.
ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2000ΧΙΛ ΔΗΛΑΔΗ;;;
ΑΡΑ ΤΙ ΜΟΥ ΣΥΝΙΣΤΑΤΕ;; ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΟ VI KAI NA ΑΓΝΟΗΣΩ ΤΗΝ ΕΚΠΤΩΣΗ 2000;; -
Ο χρήστης Bouki έγραψε:
ΑΡΑ ΤΙ ΜΟΥ ΣΥΝΙΣΤΑΤΕ;; ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΟ VI KAI NA ΑΓΝΟΗΣΩ ΤΗΝ ΕΚΠΤΩΣΗ 2000;;Εγώ σου συνιστώ να πάρεις αυτό που σου αρέσει καλύτερα.
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
ΑΡΑ ΤΙ ΜΟΥ ΣΥΝΙΣΤΑΤΕ;; ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΟ VI KAI NA ΑΓΝΟΗΣΩ ΤΗΝ ΕΚΠΤΩΣΗ 2000;;Εγώ σου συνιστώ να πάρεις αυτό που σου αρέσει καλύτερα.
ΣΙΓΑ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ
ΣΧΕΔΟΝ ΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ -
Ο χρήστης Bouki έγραψε:
συντομη ερωτηση: σημερα θα παιρνατε το golf V ή το golf VI? Αν η αντιπροσωπεια προσφερε εκπτωσγ -2000€ το V εννοειται, στην 122/trendline. θεωρειτε οτι η διαφορα αυτη ειναι σημαντικη ή οτι δεν αξιζει τον κοπο γιατι τα 2 αυτοκινητα ειανι ουσιατικα ιδια; Σε 5-6 χρονια τι μεταπωλητικη διαφορα αξιας να εχουν αραγε ενα μοντελο του 2008 με ενα του 2009;
Α ναι. Μου κανει εντυπωση παραπανω που καποιος λεει οτι το VI εχει απειρως καλυτερο εξοπλισμο απο το V. Σε ποια εκδοση αναφερεσαι; Εγω που κοιταξα trendline ειναι το ιδιοο πραγμα..
Σε σχεση με την αντιστοιχη εκδοση του 5 (gt sport που εχω) το 6 tsi 122 highline εχει επιπλεον:
- Αεροσακο γονατου
- 8 ηχεια (αντι 4)
- Cruise control
- Πολυλειτουργικο τιμονι
- Φωτα ημερας
- Υπολογιστης ταξιδιου Plus
- Υποβραχιονιο-τεμπελης
8 ) Καθισματα με alcantara
Η διαφορά στη τιμή ειναι πολυ μικρή (+500 Ευρω).
-
Ο χρήστης Bouki έγραψε:
ΣΙΓΑ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ
ΣΧΕΔΟΝ ΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙΔεν εννοώ μόνο εμφανισιακά!! Γενικά ποιο σου αρέσει καλύτερα!!
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
...Αν εσένα δε σου αρέσει μη το πάρεις. Πάρε κάτι από τον ανταγωνισμό με 150 άλογα να είσαι πιο αργός από το golf με τα 122, να καταναλώνεις περισσότερο από το Golf με τα 160 να έχεις χειρότερη ποιότητα κατασκευής, χειρότερη αξιοπιστία κ.λ.π.Εδώ 'καρφώνεις' το Bravo, ε; Συγνώμη, αλλά για τα μόνα που συμφωνώ είναι για την ποιότητα κατασκευής και για την κατανάλωση. ΔΕΝ είναι πιο γρήγορο το 122άρι Golf από το 150άρι Bravo, (πόσο μάλλον από τη sport έκδοση). Την αξιοπιστία του Bravo που την ξέρεις; Μήπως είναι καινούργιο αμάξι και ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ δεν μπορεί να έχει δείξει ακόμα προβλήματα; Και όντως, δεν έχει αναφερθεί πρακτικά κανένα σοβαρό πρόβλημα σε κανένα forum, και σε αντιπροσωπεία στην Πάτρα που έτυχε να δω ένα μου είπαν πως ήταν ΤΟ ΠΡΩΤΟ που τους πήγαν με πρόβλημα. Μάλλον καλά τα νέα από αυτό το μέτωπο.
...Σε σχεση με την αντιστοιχη εκδοση του 5 (gt sport που εχω) το 6 tsi 122 highline εχει επιπλεον:
- Αεροσακο γονατου
- 8 ηχεια (αντι 4)
- Cruise control
- Πολυλειτουργικο τιμονι
- Φωτα ημερας
- Υπολογιστης ταξιδιου Plus
- Υποβραχιονιο-τεμπελης
8 ) Καθισματα με alcantara
...
Είναι καταπληκτική η Highline μέσα! Βασικά + : 1) Alcantara , 2) Διζωνικός κλιματισμός.
Βέβαια, πάμε στα +2200€. Είναι πειρασμος... -
Ο χρήστης Bouki έγραψε:
ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2000ΧΙΛ ΔΗΛΑΔΗ;;;Νομίζω ναι. Κοιτα τους πίνακες του autotriti, τιμές μεταχειρισμένων για διάστημα που συμπίπτει νέο μοντέλο με παλαιο, για να συγκρίνεις τιμές στην 5ετία και να έχεις πιο καλή εικόνα.
-
Ο χρήστης pkontos1970 έγραψε:
Νομίζω ναι. Κοιτα τους πίνακες του autotriti, τιμές μεταχειρισμένων για διάστημα που συμπίπτει νέο μοντέλο με παλαιο, για να συγκρίνεις τιμές στην 5ετία και να έχεις πιο καλή εικόνα.
Ισχυει οτι ο TSI τρωει μονο σουπερ -ντουπερ-αμολυβδη;;;
-
Ο χρήστης Bouki έγραψε:
Ισχυει οτι ο TSI τρωει μονο σουπερ -ντουπερ-αμολυβδη;;;ΟΧΙ.
-
Ο ΠΩΛΗΤΗΣ ΤΗΣ VW ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΟΥΠΕΡ ΒΕΝΖΙΝΗ.ΜΟΥ ΤΟ ΕΙΠΕ ΡΗΤΑ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΛΗ ΑΜΟΛΥΒΔΗ.
ΑΠΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΣΤΑ 122 ΑΛΟΓΑ ΠΟΣΟ ΚΑΙΕΙ;ΟΤΙ ΕΚΔΟΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ.ΘΑ ΜΕ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ ΓΙΑ DSG ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΛΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ....
-
Δεν ξερω τι ειπε ο πωλητης αλλα καλυτερα να διαβασει το manual πιο προσεχτηκα...σιγουρα καιει και απλη το αυτοκινητο και δεν θα παθει τιποτα, ομως συνισταται η χρηση super για καλυτερες επιδοσεις και οικονομια...ισχυει για ολα τα FSi, και για ολα τα turbo.
-
Η ερώτηση είναι:
Ισχυει οτι ο TSI τρωει μονο σουπερ -ντουπερ-αμολυβδη;;;
Η απάντηση είναι ΟΧΙ.
Αν είναι καλύτερη η 100άρα, είναι άλλο θέμα.
-
σε αυτο το θεμα υπαρχει μεγαλο μπερδεμα...η αληθεια ειναι οτι ολοι αυτοι οι κινητηρες καινε μια χαρα την 95αρα με καποια απωλεια ιπποδυναμης,μεγαλυτερη ή μικροτερη κατα περιπτωση..δεν ειναι απαραιτητο να βαλεις 100αρα αν δεν το επιθυμεις.
μαλιστα εχω ενα πολυ χαρακτηριστικο παραδειγμα για αυτο το μπερδεμα.
μια φορα κοιταξα την ταπα του leon cupra,το οποιο εχει ουσιαστικα τον ιδιο κινητηρα με το s3.στο seat εγραφε 95 οκτανια σε μενα γραφει 98.
οπως καταλαβαινετε,αυτο δεν εχει καποια ιδιαιτερη λογικη.αυτο που ισχυει ειναι οτι ναι μεν προτεινονται τα 98(δλδ 100 στη πραξη) οκτανια,ομως δεν υπαρχει προβλημα και με την 95αρα οπως σωστα ειπε και ο βολβοδιας.
το vag στην αρχη πηγε να το παιξει οικολογικο με την 100αρα και τους μειωμενους ρυπους,μετα ομως θα ειδε οτι εχανε πελατες ετσι.
λογω αυτου υπαρχει το φαινομενο σε ιδια αυτοκινητα του ομιλου με ιδιους κινητηρες, να συναντας διαφορετικα πραγματα(οπως αλλα πραγματα να αναγραφονται στις ταπες)η αληθεια ομως ειναι οτι ακομα και ο πιο πιεσμενος tfsi/tsi καιει την 95αρα χωρις προβληματα.
επισης δε θυμαμαι αν το 95 που ειδα στο cupra ηταν στα ελληνικα(ελληνικες πατεντες καταλαβαινετε ),αλλα και ετσι να ειναι η 95αρα δεν ειναι προβλημα,νομιζω οτι εχει ειπωθει και απο τεχνικους του group.για τον 122αρη εννοειται πως δε χρειαζεται η 100αρα ουτε υψηλη συμπιεση εχει,ουτε υψηλη πιεση να πεις οτι χανεις αλογα
διατυρω τις επιφυλαξεις μου παντως για καποιους ατμοσφαιρικους με υψηλη συμπιεση.. -
Πριν καποια χρονια στην Αγγλια ειχαν κανει συγκριτικο μεταξυ απλης βενζινης, V power racing, BP ultimate και Tesco (supermarket για οσους δεν γνωριζουν) σε 3 διαφορετικα οχηματα. Το ενα ηταν Clio το αλλο Evo και το 3ο δεν θυμαμαι...τελοσπαντων οι δυναμομετρησεις στο Clio δεν εδειξαν καμια διαφορα ενω στο Evo ηταν γυρω στα 10-20 αλογα (δεν θυμαμαι ακριβως)...το συμπερασμα ηταν οτι οι νορμαλ ατμοσφαιρικοι δεν επηρεαζονται καθολου σε αντιθεση με τους turbo....θα πρεπει να το ψαξω το αρθρο/βιντεακι για πιο ακριβη νουμερα.
-
Ο 1.8tsi με τα 160 καίει 95άρα βάσει κατασκευαστή.
VW Golf VΙ