-
Ο χρήστης pro έγραψε:
guess what, σε φορουμ μπορει να σου απαντησει οποιος θελει.αδελφε
-
-
Κούραση κούραση και πάλι κούραση
-
οκκ.. τοτε οι χιλιαδες κατοχοι του γκολφ ανα την ευρωπη ειναι λαθος...
το γκολφακι ειναι ο υπηρετης και η lancia ο καρολος...
τα τελευταια χρονια που δεν επηρεαζεται η lancia απο αλλους παραγοντες που ειναι???
τι εχει να επειδειξει απεναντι σε ενα κολοσσο οπως η φαβε?τελοσπαντων.. αποψη σου...
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
η νεα δελτα ειναι καλυτερο αμαξι απο το golf τουλαχιστον για μενα οπως και του 1993 οπως και του 1979.δεν εχω σκοπο να αγορασω αμαξι αυτη την περιοδο,αλλα οταν ερθει η ωρα θα ξαναπαρω ιταλικο.που ξερεις μπορει να βγει καμια HF που θα κανει το γκολφακι να φαινεται αυτοκινητακι γιατι αυτο ειναι ,ενα γκολφακι.Οι παλιές Delta υπερτερούσαν από τα αντίστοιχα Golf στο στρίψιμο και μόνο και μάλιστα διατηρώ κάποιες αμφιβολίες αν και κατά πόσο μία delta του 79 έστριβε καλύτερα από ένα Golf GTi MK1 ή ΜΚ2.
Αυτό από μόνο του φυσικά και δεν τις κάνει καλύτερα αυτοκίνητα όταν από την άλλη είχαν ένα σωρό προβλήματα αξιοπιστίας και από ένα 'βουνό' τριγμών η κάθε μία. Αυτά δεν τα λέω από το μυαλό μου τα έχω δει σε αυτοκίνητα συγγενών, φίλων και γνωστών.Για τη σύγχρονη Delta θα κάνω μία υπόθεση για τη συζήτηση και μόνον. Θα δεχτώ ότι είναι εξίσου αξιόπιστη με το golf και ότι έχει εφάμιλλη ποιότητα κατασκευής. Δεν το ξέρουμε αυτό ακόμα (ειδικά για την αξιοπιστία), αλλά ας το δεχθούμε προκαταβολικά. Επιπλέον το σχήμα της είναι πολύ πιο ενδιαφέρον από αυτό του Golf και με αντικειμενικά κριτήρια πιστεύω ότι είναι ωραιότερη.
Από εκεί και μετά όμως ούτε καλύτερα στρίβει, ούτε καλύτερη αίσθηση έχει, ούτε καλύτερο κινητήρα ούτε καλύτερο κιβώτιο και γενικά στα σημεία που έχουν να κάνουν με τη δυναμική συμπεριφορά υστερεί σε σχέση με το Golf σε τέτοιο βαθμό που ακόμα και ένας άσχετος με την οδήγηση μπορεί να το αντιληφθεί.Δεδομένων των παραπάνω τι σε κάνει να πιστεύεις ότι για ΣΕΝΑ η lancia είναι καλύτερο αυτοκίνητο??
-
Mια και ήμουν το απόγευμα στην αντιπροσωπεία της VW , λόγω του αγοραστικού ενδιαφέροντος μιας φίλης μου για το Α3 , είδα και το περιβόητο VI.
Συγκρίνεται τη Δ με το Golf;To είδατε από κοντά;
Προσωπικά μόνο η μάσκα που φάνηκε καλύτερη από κοντά.Το υπόλοιπο το τετραγώνισαν σα κουτί.Το Scirocco μου άρεσε πολύ από μπροστά αλλά πίσω τα χαλάει.
Το scirocco μάλιστα έχει ένα χαρακτήρα.
Τη Δ μόνο με το Α3 τη συγκρίνω αλλά σαν value for money θεωρώ πολύ καλύτερη τη Δ αφού το Α3 στην έκδοση Attraction είναι γυμνό και πολύ πιο ακριβό.
Ο TSi γιατί είναι καλύτερος από τον Τ-jet; Σύγκρινε και τους δύο στα 1.4Τ με 120 άλογα.Απλά οι ΤSi έχουν μεγαλύτερη γκάμα 1.4 ( 122, 140 ,150,160,170) , 1.8 (160) , 2.0 (200) κτλ.To Mάρτιο θα βγει και ο Τ-jet 1.8 με 200 άλογα και οι multiair.
Πάντα σύμφωνα με τα γραφόμενα των περιοδικών οι TSi είναι λίγο καλύτεροι σε κατανάλωση αλλά υστερούν σε αξιοπιστία.Σε ροπή και άλογα το ίδιο είναι.Νομίζω ότι κατά βάση στην ίδια λογική βασίζονται με μικροδιαφορές ,απλά επειδή η VW το τόλμησε πρώτη έχει και πληρέστερη γκάμα. -
εγω συμφωνω με οσα λες, οταν το ειδα σκεφτηκα, γιαυτο εχει γινει τοσος ντορος?
αλλα τι να πεις ειναι Βασιλιάς οτι θελει κανει.... -
ενταξει με πεισατε.αυριο πουλαω την lancia delta και αγοραζω VW Golf VΙ .
-
Ο χρήστης spy1551 έγραψε:
Mια και ήμουν το απόγευμα στην αντιπροσωπεία της VW , λόγω του αγοραστικού ενδιαφέροντος μιας φίλης μου για το Α3 , είδα και το περιβόητο VI.
Συγκρίνεται τη Δ με το Golf;To είδατε από κοντά;
Προσωπικά μόνο η μάσκα που φάνηκε καλύτερη από κοντά.Το υπόλοιπο το τετραγώνισαν σα κουτί.Το Scirocco μου άρεσε πολύ από μπροστά αλλά πίσω τα χαλάει.
Το scirocco μάλιστα έχει ένα χαρακτήρα.
Τη Δ μόνο με το Α3 τη συγκρίνω αλλά σαν value for money θεωρώ πολύ καλύτερη τη Δ αφού το Α3 στην έκδοση Attraction είναι γυμνό και πολύ πιο ακριβό.
Ο TSi γιατί είναι καλύτερος από τον Τ-jet; Σύγκρινε και τους δύο στα 1.4Τ με 120 άλογα.Απλά οι ΤSi έχουν μεγαλύτερη γκάμα 1.4 ( 122, 140 ,150,160,170) , 1.8 (160) , 2.0 (200) κτλ.To Mάρτιο θα βγει και ο Τ-jet 1.8 με 200 άλογα και οι multiair.
Πάντα σύμφωνα με τα γραφόμενα των περιοδικών οι TSi είναι λίγο καλύτεροι σε κατανάλωση αλλά υστερούν σε αξιοπιστία.Σε ροπή και άλογα το ίδιο είναι.Νομίζω ότι κατά βάση στην ίδια λογική βασίζονται με μικροδιαφορές ,απλά επειδή η VW το τόλμησε πρώτη έχει και πληρέστερη γκάμα.Η Δ και για μένα είναι καλύτερη σχεδιαστικά αλλά έχει το μειονέκτημα του μεγάλου μεγέθους.
Από κει και πέρα το golf είναι πιο προηγμένο τεχνολογικά αφού έχει πιο σύγχρονο πλάισιο, μπορείς να το πάρεις με το dsg (η Δ δεν έχει ούτε καν επιλογή αυτομάτου, **απαράδεκτο!
**), σου δίνεται η δυνατότητα να το πάρεις με ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενες αναρτήσεις (η Δ όχι ακόμα)-μάλιστα στη σπορ ρύθμιση αλλάζει το βάρος του τιμονιού και η απόκριση του γκαζιού , έχει καλύτερο τιμόνι, έχει πιο πολλά gadget σαν επιλογές, μπορείς να απενεργοποιήσεις το ESP, ο tsi 160 είναι πολύ καλύτερος του t-jet 150 (τραβάει καλύτερα από χαμηλά, έχει μικρότερη κατανάλωση και είναι δοκιμασμένος πιο πολλά χρόνια), σου δίνεται η δυνατότητα να επιλέξεις διχρωμία στο εσωτερικό χωρίς επιπλέον κόστος και χωρίς να καταφύγεις στη λύση του δέρματος, έχει καλύτερη εκμετάλλευση των εσωτερικών χώρων (ο εσωτερικός χώρος είναι κορυφαίος δεν προβληματίζει κανέναν σε καμία διάσταση και εξωτερικά είναι αρκετά μικρό ότι πιο βολικό για την πόλη), είναι πιο φθηνό από την Δ και όταν χρειαστεί να αλλάξεις αυτοκίνητο θα το πουλήσεις πανεύκολα και πραγματικά θα το πουλήσεις δεν θα το εκποιήσεις!Τέλος και πιο σημαντικό το golf δεν έχει σαν αντίπαλο την Δ άλλοι έχουν αναλάβει αυτόν τον ρόλο. Το Golf έχει αντιπάλους τα bravo, auris, astra, focus, megane, C4, civic, tiida κλπ. και όλα αυτά τα παίρνει φαλάγγι!
Γι' αυτό άλλωστε είναι και ο βασιλιάς!Τώρα αν κάποιοι χοντροκέφαλοι δεν θέλουν να το καταλάβουν πρόβλημά τους...ας συνεχίσουν να ζουν στον κόσμο τους.
υ.γ. Ο 1.4 tsi βγαίνει πλέον μόνο με τις εξής ιπποδυνάμεις 122 και 160 hp.
Είναι πολύ νωρίς ακόμα να κρίνεις την αξιοπιστία του t-jet και μάλιστα να την συγκρίνεις με του tsi. -
ζητω ο βασιλιας.
-
Ο χρήστης spy1551 έγραψε:
Πάντα σύμφωνα με τα γραφόμενα των περιοδικών οι TSi είναι λίγο καλύτεροι σε κατανάλωση **αλλά υστερούν σε αξιοπιστία**.Σε ροπή και άλογα το ίδιο είναι.Νομίζω ότι κατά βάση στην ίδια λογική βασίζονται με μικροδιαφορές ,απλά επειδή η VW το τόλμησε πρώτη έχει και πληρέστερη γκάμα.
Ενώ ο T-jet είναι είναι de facto αξιόπιστος επειδή έχει ταπεραμέντο(!), είναι Fiat(!) κι ας κυκλοφορει ένα έτος περίπου...
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
οταν δεν μπορουμε να απαντησουμε το ριχνουμε στοΗ στο trolling ετσι?
-
Την Delta πόσο την έχεις (χρυσο)πληρώσει μέχρι σήμερα;
-
Τα νούμερα πωλήσεων λένε πάντα την αλήθεια!!
-
δεν συμφωνω...
οταν το accent ηταν 1ο σε πωλησεις ηταν καλυτερο?
η οταν το astra ηταν 1ο ηταν καλυτερο? -
Ο χρήστης limited_one έγραψε:
δεν συμφωνω...
οταν το accent ηταν 1ο σε πωλησεις ηταν καλυτερο?
η οταν το astra ηταν 1ο ηταν καλυτερο?Απ'ότι κατάλαβα η κουβέντα είναι μεταξύ Golf VI και Delta, σωστά?
Σε αυτά προφανώς αναφέρομαι, όχι γενικά ποιο κάνει τα καλύτερα νούμερα.
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Τα νούμερα πωλήσεων λένε πάντα την αλήθεια!!δε λενε παντα την αληθεια, αλλα δεν ειναι και ασχετα με τη πραγματικοτητα. Αλλωστε σκοπος ΟΛΩΝ των εταιριων ειναι τα νουμερα.
-
Ο χρήστης Δρομέας έγραψε:
Η Δ και για μένα είναι καλύτερη σχεδιαστικά αλλά έχει το μειονέκτημα του μεγάλου μεγέθους.
Από κει και πέρα το golf είναι πιο προηγμένο τεχνολογικά αφού έχει πιο σύγχρονο πλάισιο, μπορείς να το πάρεις με το dsg (η Δ δεν έχει ούτε καν επιλογή αυτομάτου, , σου δίνεται η δυνατότητα να το πάρεις με ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενες αναρτήσεις (η Δ όχι ακόμα)-μάλιστα στη σπορ ρύθμιση αλλάζει το βάρος του τιμονιού και η απόκριση του γκαζιού , έχει καλύτερο τιμόνι, έχει πιο πολλά gadget σαν επιλογές, μπορείς να απενεργοποιήσεις το ESP, ο tsi 160 είναι πολύ καλύτερος του t-jet 150 (τραβάει καλύτερα από χαμηλά, έχει μικρότερη κατανάλωση και είναι δοκιμασμένος πιο πολλά χρόνια), σου δίνεται η δυνατότητα να επιλέξεις διχρωμία στο εσωτερικό χωρίς επιπλέον κόστος και χωρίς να καταφύγεις στη λύση του δέρματος, έχει καλύτερη εκμετάλλευση των εσωτερικών χώρων (ο εσωτερικός χώρος είναι κορυφαίος δεν προβληματίζει κανέναν σε καμία διάσταση και εξωτερικά είναι αρκετά μικρό ότι πιο βολικό για την πόλη), είναι πιο φθηνό από την Δ και όταν χρειαστεί να αλλάξεις αυτοκίνητο θα το πουλήσεις πανεύκολα και πραγματικά θα το πουλήσεις δεν θα το εκποιήσεις!Hλεκτρονικά ρυθμιζόμενες αναρτήσεις - RSS Reactive Suspension System με λειτουργία σπορτ.Αλλάζει και το βάρος του τιμονιού και τις ρυθμίσεις της ανάρτησης. Διχρωμία στο εσωτερικό μπορείς να έχεις ( έχει μαύρο και μπλε , μόνο στο μπεζ χρειάζεσαι δέρμα) Για το ΤSi 1.4 με τα 160 έχεις δίκιο , φταίει το Gruppo που δεν έχει βγάλει ακόμη τους multiair με τα 165 άλογα.Όταν βγήκε η Δ με τα 150 , υπήρχαν μόνο ΤSi με 140.Το VI ως πιο φρέσκο έχει περισσότερα άλογα.Όταν βγει η 149 θα έχει 165.Η αλήθεια είναι ότι οι Ιταλοί είχαν μείνει αρκετά πίσω αλλά τα 2 τελευταία χρόνια με τον Μαρικόνε κάνουν άλματα. Στους εσωτερικούς χώρους δε νομίζω ότι συγκρίνεται με τη Δ.Έχω μπει και στα 2. Για την μεταπώληση τα Golf πάντα κρατούσαν καλά.Τώρα οι παλιοί κάτοχοι με τα FSi και τα 115 άλογα είναι ριγμένοι σε σχέση με τα ΤSi και τα 140.Μέσα σε μια 3έτια έχει βγάλει πολλές εκδόσεις κάτι που είναι καλό για τους νέους αγοραστές αλλά κακό γία τους παλιούς γιατί απαξιώνεται η αξία τους. Όσο δε για την ποιότητα του εσωτερικού δε τίθεται σύγκριση.Μου αρέσει που τα ζουλούσε ο πωλητής για να μου δείξει ότι είναι καλά.Μάλλον δεν είχε πιάσει ποτέ του Benova (υλικό που χρησιμοποιεί και η Μaserati). Aν μπορείς να αντέξεις το απαίσιο σχέδιο , αγόρασε το VI.Προσωπικά πιστεύω ότι όλοι όσοι είναι κάτω από 30 θα προτιμήσουν το Scirocco.Eκεί τους παραδέχομαι αλλά ο ''βασιλιάς'' είναι υπερτιμημένος.Ειδικά στην έκδοση με τα 122 άλογα δεν έχει το ΕSP στο βασικό εξοπλισμό κάτι που είναι απαράδεκτο. Εντέλει οδηγικά δεν έχει τεράστιες διαφορές για το 90% των απλών οδηγών που δεν οδηγούν στα όρια.Το υπόλοιπο ας πάρει GTi. Yπάρχει στο forum thread με δίλημμα ανάμεσα σε V,VI και Bravo όπου μετά από test drive ο άνθρωπος δεν έχει καταλάβει σημαντικές διαφορές. Κορυφαίο σε πωλήσεις είναι και το Auris δε σημαίνει ότι είναι καλύτερο αυτοκίνητο π.χ. από το Leon.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Την Delta πόσο την έχεις (χρυσο)πληρώσει μέχρι σήμερα;Eίναι νωρίς ακόμα Ελπίζω να μη βγάλει τίποτα.
Πάντως οι Τ-jet δεν παρουσίασαν ''παιδικά προβλήματα''.
Εγώ δεν ξέρω για παιδικά προβλήματα των ΤSi αλλά ο Νikos120i κάτι έχει ακούσει...
................................... -
O TSI δεν κλανει μια μπροστα στον T-jet
VW Golf VΙ