-
Ρε παλικάρια ίσως γράφω κάτι λάθος και σας μπερδεύω!!!!!!!
Στο υπόγει του σπιτιού έβαλα ένα πίνακα που εκτός των άλλων (αντικεραυνικά, εξισορροπητές τάσης ωροδιακόπτες κλπ) σκάνε και οι παροχές για τα φώτα των κήπων. Μια γραμμή για τον εμπρός μια για τον πίσω. Αυτές είναι στα 220!!!! Δίπλα στον πίνακα έβαλε ο τύπος δυο 'μετασχηματιστές' ένα για τον μπρος και ένα για τον πίσω ώστε να μην στέλνει έξω 220 για λόγους ασφαλείας 'λέει'!!!!!
Έξω τώρα σε βάθος 60 πόντων μέσα στο χώμα περνάνε γραμμές όπου πετάγονται από έδαφος σε πέντε σημεία όπου υπάρχουν και φωτιστικά αδιάβροχα στα οποία για λόγους 'οικονομίας' έβαλα λάμπες χαμηλής κατανάλωσης!!!
Στην δοκιμή της εγκατάστασης κάπνισε ό ένας 'μετασχηματιστής' στο υπόγειο γιατί γινόταν βραχυκύκλωμα σε ένα φωτιστικο!!!!!
Χρειάζονται όντως αυτοί οι 'μετασχηματιστές' στο υπόγειο η απλά με τσίμπησε πελατάκι??? -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Στο υπόγει του σπιτιού έβαλα ένα πίνακα που εκτός των άλλων (αντικεραυνικά, εξισορροπητές τάσης ωροδιακόπτες κλπ) σκάνε και οι παροχές για τα φώτα των κήπων. Μια γραμμή για τον εμπρός μια για τον πίσω. Αυτές είναι στα 220!!!! Δίπλα στον πίνακα έβαλε ο τύπος δυο 'μετασχηματιστές' ένα για τον μπρος και ένα για τον πίσω ώστε να μην στέλνει έξω 220 για λόγους ασφαλείας 'λέει'!!!!!
Έξω τώρα σε βάθος 60 πόντων μέσα στο χώμα περνάνε γραμμές όπου πετάγονται από έδαφος σε πέντε σημεία όπου υπάρχουν και φωτιστικά αδιάβροχα στα οποία για λόγους 'οικονομίας' έβαλα λάμπες χαμηλής κατανάλωσης!!!
Στην δοκιμή της εγκατάστασης κάπνισε ό ένας 'μετασχηματιστής' στο υπόγειο γιατί γινόταν βραχυκύκλωμα σε ένα φωτιστικο!!!!!
Χρειάζονται όντως αυτοί οι 'μετασχηματιστές' στο υπόγειο η απλά με τσίμπησε πελατάκι???φυσικά και χρειάζονται! Αφού όπως σου είπε στέλνει λιγότερο ρεύμα στις λάμπες, άρα θα τροφοδοτούνται με πολύ λιγότερα volt, ίσως και 12. Και στα συνεργεία για λόγους ασφαλείας χρησιμοποιούν φώτα/λάμπες, ειδικά τις προεκτάσιμες 40V. Φαντάσου να κλείσεις κατά λάθος την πόρτα και να χεις το φανάρι μέσα και να κοπεί το καλώδιο με τα 220V !
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Χρειάζονται όντως αυτοί οι 'μετασχηματιστές' στο υπόγειο η απλά με τσίμπησε πελατάκι???Τώρα μιλάς !!
Σωστά σου έβαλε μετασχηματιστές. Συνήθως χρησιμοποιούν 40 Volt για λόγους ασφαλείας , μπορείς να διαβάσεις επάνω στον μετασχηματιστή τι τάση βγάζει.
Εφόσον δουλεύει όλα καλά ..... όμως το θέμα της πυροπροστασίας στο σπίτι είναι άλλο μεγάλο θέμα -
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Εγω παλι ξεφορτωθηκα αυτες τις ηλιθιες ξυλινες επενδυσεις που ειχε το ψυγειο.
Ο ακατανομαστος που τις εφτιαξε ηταν εντελως ανικανος!!! (ειναι και συγγενης)
Τον τελευταιο μηνα για να ανοιξει η πορτα του ψυγειου επρεπε πρωτα να ανοιξω την επενδυση και μετα την πορτα!!! Οταν παλι προσπαθουσα να ξανασυνδεσω τις 'γλύστρες' με τη πορτα του ψυγειου αυτες παλι εβγαναν με το παραμικρο τραβηγμα!!!Αν έχεις χρόνο και θες να τα ξανατοποθετήσεις για να είναι η κουζίνα σου ομοιόμορφη απλώς πάρε τον μηχανισμό ΄(τα δυο πλαστικά) δες και πόσο περίπου πάχος είναι το ξύλο που καλύπτει την πόρτα του ψυγείου, και πήγαινε σε ένα κατάστημα με ανάλογα είδη και πάρε τόσα ωστε να απέχουν μεταξύ τους αν τα τοποθετήσεις όχι παραπάνω από 20 εκατοστά, πάρε και τις ανάλογες βίδες ωστε να μην εξέχουν από το ξύλο αν βιδωθούν και βάλτα δεν πρόκειτε να ξαναβγεί, ούτε τρυπάνι δεν θα χρειαστείς μιας και τα ξύλα που χρησιμοποιούνται για τέτοιες εργασίες είναι συνήθως μαλακά.
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Χρειάζονται όντως αυτοί οι 'μετασχηματιστές' στο υπόγειο η απλά με τσίμπησε πελατάκι???Η νομοθεσία ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ μετασχηματιστή υποβιβασμού της τάσης στα 48ν αν πας σε κήπους κλπ.
Και σιδεροσωλήνα 60 πόντους ενταφιασμένο κλπ.
Οπότε μάλλον σε σωστό (τυπικό) ηλεκτρολόγο έπεσες. Καλό αυτό!Υ.Γ. Αυτό που λες ΕΙΝΑΙ μετασχηματιστής.
Μπάλαστ είναι το κύκλωμα ελέγχου του γλόμπου, και είναι είτε ενσωματωμένο στο φωτιστικό (και αλλάζει ξεχωριστά αν και όποτε χαλάσει, δηλ σχεδόν ποτέ), είτε ενσωματωμένο στο γλόμπο και αλλάζει όποτε χαλάσει ο γλόμπος θες δε θες. Οπότε το μπάλαστ είναι ένα για κάθε φωτιστικό (ή κάθε γλόμπο), και όχι ένα κεντρικό.Οι ηλεκτρονικοί γλόμποι που αγοράζουμε για να αντικαταστήσουμε τους πυρακτώσεως έχουν ενσωματωμένο μπάλαστ.
-
Παικταράδες κανα cosy barbeque (κάρβουνο) για κήπο έχετε δει?????
Hunter πως πάει το βάψιμο?????
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Παικταράδες κανα cosy barbeque (κάρβουνο) για κήπο έχετε δει?????Ψηλέ, τώρα θέτεις το θέμα σε σωστό δρόμο, αλλά στα 'μαστορέματα'?
(Να κάνουμε θέμα για έρευνα αγοράς γενικώς)
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Hunter πως πάει το βάψιμο?????
Πολύ καλό μού βγήκε,γιά πρώτη φορά.
Αυτό πού χρειάζεται,καί δέν τό έκανα,είναι να στοκάρεις όλη τήν επιφάνεια τού τοίχου,καί όχι μόνο τα κομμάτια πού έχουν εμφανές πρόβλημα,γιατί στό βάψιμο ξεχωρίζει τό στοκαρισμένο.
Δύο χέρια απαραίτητα,καί τρίτο χέρι σέ σημεία πού έχουν λεκέδες.
Εβαψα ολόκληρη γκαρσονιέρα,καί ζήτημα άμα ξεπέρασα τα 120 ευρώ. -
Μπράβο Αντρέα! 'Καλολέρωτο'!
Στο δικό μου, δύο υπνοδωμάτια, (πράσινο των παιδιών, θαλασσί και μπλέ το δικό μου) διάδρομος, σαλόνι-κουζίνα και οροφή μπάνιου, οριακά έφτασε το κόστος τα 150
-
[quote='TakisB']Μπράβο Αντρέα! 'Καλολέρωτο'!
Στο δικό μου, δύο υπνοδωμάτια, (πράσινο των παιδιών, θαλασσί και μπλέ το δικό μου) διάδρομος, σαλόνι-κουζίνα και οροφή μπάνιου, οριακά έφτασε το κόστος τα 150
-
[quote='TakisB']Μπράβο Αντρέα! 'Καλολέρωτο'!
-
[quote='Krusenstern'][quote='TakisB']Μπράβο Αντρέα! 'Καλολέρωτο'!
-
Το ημερολόγιο WRC το κέρδισε ο γιός μου στην πίτα του forum, και φαίνεται ότι κοιμάται ταράτσα στην κουκέτα. Στο lobby είναι πήχτρα σε Βανδή και Σάκηςςςςςςς...
Το πράσινο στους τοίχους είναι επιλογή της κόρης μου και αποτέλεσμα συμβιβασμού μεταξύ τους.
Και ζώ ανάμεσα σε χανούμια, από light ( ο μικρός ) μέχρι φανατίλες ( οι γυναίκες...) -
Θέλω να αγοράσω ένα δράπανο για απλή χρήση στο σπίτι (κρέμασμα κουρτίνων, κορνίζων κλπ. και άλλες παρόμοιες απλές εργασίες - όχι για επαγγελματική χρήση).
Ποα μάρκα προσφέρει καλή αναλογία ποιότητας - τιμής; Τιμή μέχρι 110-130 ευρώ.
Έχω δει Makita για τα οποία μου είπαν φίλοι καλά λόγια, Black and Decker και Bosch. Παλιότερα ένα Bosch που είχαμε στο σπίτι χάλασε μετά από 3 χρόνια μέτριας χρήσης και γι' αυτό είμαι λίγο επιφυλακτικός.Jacob
-
Ο χρήστης Jacob έγραψε:
Θέλω να αγοράσω ένα δράπανο για απλή χρήση στο σπίτι (κρέμασμα κουρτίνων, κορνίζων κλπ. και άλλες παρόμοιες απλές εργασίες - όχι για επαγγελματική χρήση).
Έχω δει Makita για τα οποία μου είπαν φίλοι καλά λόγια, Black and Decker και Bosch. Παλιότερα ένα Bosch που είχαμε στο σπίτι χάλασε μετά από 3 χρόνια μέτριας χρήσης και γι' αυτό είμαι λίγο επιφυλακτικός.Jacob
Tα Still ειναι αρκετα καλα και value for money.....
-
Το Black&Decker του πατέρα μου πάντως μας εξυπηρετεί πολύ καλά μετά από 20 χρόνια χρήσης στα οποία έχει τραβήξει τα πάνδεινα.
Έχουμε κι ένα επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσάβιδο Black&Decker πάλι, το οποίο είναι πολύ εξυπηρετικό αν έχεις να (ξε)βιδώσεις πάνω από 2 βίδες . Ως δράπανο όμως είναι μόνο για ελαφριά χρήση. Τρύπα στο τούβλο ανοίγει με λίγη προσπάθεια, στο τσιμέντο με τίποτα.
-
Μεγαλωμένος μέσα στην οικοδομή μια και ο πατέρας μου είναι οικοδόμος έχω καταπιαστεί με όλα σχεδόν που την αφορούν. Γενικά με ότι έχει σχέση με εργαλεία τα χέρια μου πάνε καλά εκτός από ότι έχει σχέση με ηλεκτρονικά που δεν έχω σχεδόν καμία επαφή. Αν συνυπολογίσεις ότι είμαι και μηχανικός οχημάτων καταλαβαίνεις ότι στα μαστορέματα πάω καλά. Φυσικά μάστορας στο σπίτι έχει χρόνια να μπει. Ο τελευταίος ήταν αυτός που έβαλε τα καλοριφέρ!
-
Ο χρήστης Jacob έγραψε:
Ο πατέρας μου πήρε ένα B&D πριν 30-35 χρόνια. Θέλησε επισκευή μία ή δύο φορές, και έχει δουλέψει αρκετά (πολύ έντονα σε άσχετες μεταξύ τους φορές...)
Εγώ πήρα ένα B&D κρουστικό πριν 1,5 χρόνο και όποτε δουλεύει το σκίζω... Κατά βάση μόνο μπετό έχω τρυπήσει!!! Ελπίζω να αντέξει ομοίως, για την ώρα μια χαρα...
Ομοίως και με ηλεκτρικό επαναφορτιζόμενο κατσαβίδι B&D, που έχει δουλέψει πραγματικά αρκετά σε 5 χρόνια!
Ίσως έπεσες σε ελαττωματικό...
Πάντως μου έχουν πει πως πλέον η Bosch είναι καλύτερη, αν και εγώ πήγα στην B&D λόγω των 30 ετών του παλιού...
-
Έχω τσιμπήσει ένα Metabo του πατέρα μου. Κρουστικό, ημικρουστικό, πνευματικό και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο...
Πρέπει να κάνει περίπου κανένα χιλιάρικο βέβαια, αλλά εγώ το καβάτζωσα όταν μου το πρότεινε!
Αυτό λοιπόν... ΤΡΥΠΑΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!! Και για πλάκα!
Έχω και ένα ηλεκτρικό κατσαβίδι των 20 ευρώ απ' το ΜΑΚΡΟ. Έλεγα να πάρω ένα ΚΟΡΥΦΑΙΟ Makita, αλλά λυπήθηκα τα 200... Ήταν πάντως φοβερό! Μπαταρίας κρουστικό, τα πάντα! Αλλά 200...
-
Οι συρόμενες μπαλκονόπορτες μετά από χρόνια έχουν 'βαρύνει' και σύρονται πιο δύσκολα, με τι να περάσω τις βάσεις κάτω? Γράσσο ή ν'αλείψω με βαζελίνη?
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ