-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Θυμηθείτε να εγκαταστήσετε σε νέα οικοδομή, εκτός των κλασσικών γραμμών τλφ και τηλεόρασης και καλώδια δικτύου. Στο μέλλον (αν όχι και τώρα) θα είναι απαραίτητα και θα γλιτώσετε αρκετά έξοδα.Μια ερώτηση: ξέρετε πόσο κοστίζει η εγκατάσταση ασανσέρ για ένα όροφο;
όπως επίσης και πέρασμα δορυφορικού καλωδίου και πρίζας για κεντρική εγκατάσταση
Τελευταία βλέπω ότι βάζουν και πρίζες για ηχεία -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
έλα ρε αρχηγε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Να πηγαίνουμε μαζί για να πιάνουμε τιμές Θέλω ένα σαλονάκι urgent, έχω πάει σε πέντε - έξι και έχω μπερδευτεί .... θα το φτιάξω μόνος μου στο τέλος!!!!!!!!!!!
URGENT επίσης είναι καυστηρατζης gia τεστ event εκτός αν μπορώ να το κάνω μόνος μου????????δεν πιστεύω να ΜΗΝ βάλεις φυσικό αέριο;
εγώ ξεμπέρδεψα σχετικά γρήγορα, ότι μ'άρεσε το παίρνα χωρίς δεύτερη γνώμη
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Θυμηθείτε να εγκαταστήσετε σε νέα οικοδομή, εκτός των κλασσικών γραμμών τλφ και τηλεόρασης και καλώδια δικτύου. Στο μέλλον (αν όχι και τώρα) θα είναι απαραίτητα και θα γλιτώσετε αρκετά έξοδα.Απολυτα μη απαραιτητο. Δεν ειναι κτιριο γραφειο. Στο σπιτι εχεις ενα wireless με 100ε και κανενα προβλημα. Στην Αμερικη μονο ασυρματα δικτυα εχουν στα σπιτια.
Ασε που βοηθας και τους αλλους που μοιραζονται την συνδεση σου...
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Θυμηθείτε να εγκαταστήσετε σε νέα οικοδομή, εκτός των κλασσικών γραμμών τλφ και τηλεόρασης και καλώδια δικτύου. Στο μέλλον (αν όχι και τώρα) θα είναι απαραίτητα και θα γλιτώσετε αρκετά έξοδα.
Απολυτα μη απαραιτητο. Δεν ειναι κτιριο γραφειο. Στο σπιτι εχεις ενα wireless με 100ε και κανενα προβλημα. Στην Αμερικη μονο ασυρματα δικτυα εχουν στα σπιτια.
Εμάς σπίτι που βάλαμε καλώδια δικτύου, μόνο απαραίτητα μας φάνηκαν..
-
wantone, έχω αποκλείσει την δυνατότητα ασύρματου δικτύου στο σπίτι, εφόσον υπάρχει δυνατότητα ενσύρματου. Προσπαθώ να μειώσω την ακτινοβολία που τρώμε οικογενειακώς, όχι να την ενισχύσω.
-
Θυμηθείτε να εγκαταστήσετε σε νέα οικοδομή, εκτός των κλασσικών γραμμών τλφ και τηλεόρασης και καλώδια δικτύου. Στο μέλλον (αν όχι και τώρα) θα είναι απαραίτητα και θα γλιτώσετε αρκετά έξοδα.
Απολυτα μη απαραιτητο. Δεν ειναι κτιριο γραφειο. Στο σπιτι εχεις ενα wireless με 100ε και κανενα προβλημα. Στην Αμερικη μονο ασυρματα δικτυα εχουν στα σπιτια.
Στο σπίτι βάλαμε ασύρματο με βασικό σκοπό να ενωθεί ο 5ος όροφος με την παροχή ίντερνετ του 1ου (από ότι μου είπε ο αδερφός μου επετεύχθη).
Παρόλα αυτά τα καλώδια ΣΑΦΩΣ και είναι χρήσιμα!!!
Άλλο η 54MBps του ασύρματου, άλλο τα 1000MBps με το χάλκινο!!!!!Το να συνδέεται ο γείτονας στην ασύρματή σου εκτός από αλτρουιστικό μου φαίνεται και χαζό...
Αν μιλάμε για δίκτυο, θα έχει πρόσβαση ΠΑΝΤΟΥ!!!
Αν μιλάμε να δίνεις ασύρματα μόνο ίντερνετ (που θα σου χρειάζονται λοιπόν τα καλώδια για το οικιακό δίκτυο), τότε μπορεί να σε πεθάνει στα downloads και εσύ να ψάχνεις γιατί δεν ανοίγει ούτε... το φόρουμ!!Υ.Γ. Άντε και τα έκανες όλα με ασύρματο και δε σε ενδιαφέρει η 20πλάσια ταχύτητα του σύρματος...
Το μελλοντικό σπίτι έρχεται, και να δω πως (πόσο εύκολα και πόσο φτηνά...) θα δικτυώσεις τα βίντεο (http://www.tivo.com) και τα ψυγεία κλπ κλπ με ασύρματο... -
Σε ένα σύγχρονο σπίτι προ-εγκατάσταση LAN είναι πια απαραίτητη όταν χτίζεται παράλληλα με νερά, ρευματά και ΟΤΕ πρέπει να βάλεις καλώδια για δίκτυο. Πάντως έιμαι ύπερ των ενσύρματων δικτύων για μέσα στο σπίτι γιατί απο εμπείρια φιλού που είχε βάλει ασύρματο δίκτυο στο εξοχικό του κατέβαζε καντήλια. Ο ρουτερ ήταν στον κάτω οροφο και το PC στο πάνω το πρωτόκολλο ήταν 802.11g, δηλαδή 54Mbps αν δεν κάνω λάθος, η ταχύτητα του ήταν μόνο 1, 2, 4 και 6 Mbps στην καλύτερη.
-
Δεν καταλαβαινω. Εδω καλα καλα δεν υπαρχει high speed internet στην Ελλαδα και θελετε και δικτυoμενα σπιτια. Οσο για την ταχυτητα του ασυρματου οι στανταρ καρτες ειναι στα 108 πια οχι 54. Αλλα πια παροχη ιντερνετ θα σε καλυψει σε αυτες τις ταχυτητες οταν η μεση παροχη σε σπιτι ειναι 1 Μbit, εγω εχω 256κ και ειναι υπεραρκετο.
Επαναλαμβανω στην αμερικη φευγουν απο τα καλωδια και πανε σε wireless ειδικα σε σπιτια και πανεπιστημια.
Φυσικα δεν μιλαω για ημιεπαγγελματικες λυσεις που εχεις σερβερς στο σπιτι.
-
Καλά, κάποτε ούτε τηλεοράσεις είχαν τα σπίτια. Γι'αυτό σε πολλές παλιές κατοικίες (άνω της 20ετίας) βλέπεις δωμάτια χωρίς μπρίζα για την κεραία.
Η επιλογή είναι απλή: το βάζεις τώρα ή φωνάζεις μάστορες να σου γεμίσουν τους τοίχους τρύπες και μερεμέτια σε 10 χρόνια. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Καλά, κάποτε ούτε τηλεοράσεις είχαν τα σπίτια. Γι'αυτό σε πολλές παλιές κατοικίες (άνω της 20ετίας) βλέπεις δωμάτια χωρίς μπρίζα για την κεραία.
Η επιλογή είναι απλή: το βάζεις τώρα ή φωνάζεις μάστορες να σου γεμίσουν τους τοίχους τρύπες και μερεμέτια σε 10 χρόνια.Και εδω διαφωνω. Το μελλον της τηλεορασης στην Ελλαδα ειναι δορυφορικο το σημα του οποιου δεν μοιραζεται. Σε 2-3 χρονια δεν θα υπαρχει καλωδιακο ιντερνετ για το σπιτι. Εδω, η Google σχεδιαζει να προσφερει δωρεαν wireless ιντερνετ στο San Fransisco κατι το οποιο αν γινει θα τελειωσει το καλωδιακο ιντερνετ για το σπιτι.
-
Η επιλογή είναι απλή: το βάζεις τώρα ή φωνάζεις μάστορες να σου γεμίσουν τους τοίχους τρύπες και μερεμέτια σε 10 χρόνια.Και εδω διαφωνω. Το μελλον της τηλεορασης στην Ελλαδα ειναι δορυφορικο το σημα του οποιου δεν μοιραζεται. Σε 2-3 χρονια δεν θα υπαρχει καλωδιακο ιντερνετ για το σπιτι. Εδω, η Google σχεδιαζει να προσφερει δωρεαν wireless ιντερνετ στο San Fransisco κατι το οποιο αν γινει θα τελειωσει το καλωδιακο ιντερνετ για το σπιτι.
δε θα συμφωνήσω με αυτό, για δύο λόγους
-
Η Ελλάδα βρίσκεται σε 'δύσκολο' γεωγραφικό σημείο για τις δέσμες πολλών δορυφόρων και συνήθως απαιτούνται πιάτα >1.00cm και μη κοιτάτε τη Nova που βάζει 60cm γιατί αυτά τα κούτσικα πιάτα μπορούν και κατεβάζουν μόνο τη δέσμη στην οποία περιέχονται τα κανάλια της. Και πες μου ότι γίνεται μια νέα εταιρεία δορυφορικής, από πού θα εκπέμπει? Τον γεμισμένο Hotbird ? Τον δύσκολο σε λήψη Astra 19.2 ? `Αντε ίσως τον Hellas Sat, αλλά δε βλέπω να κάνουν καμία κίνηση ενδιαφέροντος διεκδίκησης..
-
Επειδή υπάρχει ακόμα μονοπώλιο...
ΥΓ: μπορείς να περάσεις δορυφορικό και επίγειο σήμα από ένα καλώδιο, αρκεί να έχεις και στις δύο άκρες του έναν μίκτη TV/SAT ο οποίος διαχωρίζει το σήμα
-
-
Δορυφορική τηλεόραση, αλλά εξέλιξη του διαδικτύου και του δικτυακού σπιτιού. Θα βάζεις μια ταινία στο PC και θα τη βλέπεις μέσω δικτύου στην τηλεόραση ή θα τη μεταφέρεις στο media PC του σαλονιού, επίσης δικτυακά.
Δεν είναι δύσκολη ούτε δαπανηρή η εγκατάσταση, απλώς λες στον ηλεκτρολόγο να βάλει μέσα στο κανάλι του τοίχου ένα επιπλέον καλώδιο.[/i] -
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Τελευταία βλέπω ότι βάζουν και πρίζες για ηχεία
Αυτό είναι λάθος.Αν θέλεις να έχεις την καλύτερη πιστότητα ήχου απο το στερεοφωνικό ή απο τα ηχεία του Home cinema πρέπει να συνδέσεις τον ενισχυτή με τα ηχεία απευθείας.Όσο μεγαλύτερη η απόσταση του ηχείου απο τον ενισχυτή,τόσο καλύτερο καλώδιο πρέπει να χρησιμοποιήσεις.Αυτά βέβαια αν έχεις καλά συστήματα.Αν είναι φθηνά δεν αξίζει να πάρεις καλώδια π.χ monster cable...
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
wantone, έχω αποκλείσει την δυνατότητα ασύρματου δικτύου στο σπίτι, εφόσον υπάρχει δυνατότητα ενσύρματου. Προσπαθώ να μειώσω την ακτινοβολία που τρώμε οικογενειακώς, όχι να την ενισχύσω.Πολύ καλά κάνεις, να βάλεις και γραμμή τηλεφώνου στα δωμάτια για να μπορείς να μιλάς με σταθερό και όχι να κουβαλάς το ασύρματο τηλέφωνο.
-
δε θα συμφωνήσω με αυτό, για δύο λόγους
-
Η Ελλάδα βρίσκεται σε 'δύσκολο' γεωγραφικό σημείο για τις δέσμες πολλών δορυφόρων και συνήθως απαιτούνται πιάτα >1.00cm και μη κοιτάτε τη Nova που βάζει 60cm γιατί αυτά τα κούτσικα πιάτα μπορούν και κατεβάζουν μόνο τη δέσμη στην οποία περιέχονται τα κανάλια της. Και πες μου ότι γίνεται μια νέα εταιρεία δορυφορικής, από πού θα εκπέμπει? Τον γεμισμένο Hotbird ? Τον δύσκολο σε λήψη Astra 19.2 ? `Αντε ίσως τον Hellas Sat, αλλά δε βλέπω να κάνουν καμία κίνηση ενδιαφέροντος διεκδίκησης..
-
Επειδή υπάρχει ακόμα μονοπώλιο...
**ΥΓ: μπορείς να περάσεις δορυφορικό και επίγειο σήμα από ένα καλώδιο, αρκεί να έχεις και στις δύο άκρες του έναν μίκτη TV/SAT ο οποίος διαχωρίζει το σήμα **
ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ είναι, και το έγραψα παραπάνω, το κάναμε στην πολυκατοικόα μας!!
ΑΝ το είχαμε κάνει όταν χτίστηκε, τώρα δε θα είχαμε ΟΡΑΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ!!!
Ομοίως και για το δικτυωμένο σπίτι!
ΌΛΑ συντελούν στο ότι έρχεται!! Σήμερα, αύριο, σε 5 χρόνια ή σε 10 έρχεται!!! Και μιας και φτιάχνεις σπίτι, και όχι... αμάξι να το αλλάξεις σύντομα, είναι βλακώδες να ΜΗΝ βάλεις καλώδια αξίας 3 ευρώ το... δεκάμετρο (κάθε δωμάτιο κατά μέσο όρο θα θέλει 5 ευρώ καλώδιο...) με πρίζα άντε 25 ευρώ (ανά δωμάτιο, σύνολο 30). Τώρα όπως είπα νωρίτερα το καλώδιο μπορεί να 'τρέχει' παράλληλα με το τηλεφωνικό, οπότε ουσιαστικά ούτε παραπάνω κανάλια θες, ούτε θα σου ζητήσει κανείς παραπάνω εργασία (θα σου ζητήσει, αλλά εκεί μπορείς και πρέπει να το παζαρέψεις!)Και θα κάνει πράγματα που το ασύρματο ΔΕΝ μπορεί να κάνει!!
Γιατί ακόμα και να δεχτούμε τις ταχύτητες των 104MBps σε ασύρματο, το σύρμα είναι ΔΕΚΑ ΦΟΡΕΣ ΤΑΧΥΤΕΡΟ!!!
Και όταν φτάσει τις ταχύτητες αυτές το ασύρματο, το σύρμα θα είναι και πάλι μπροστά!!!ΝΑΙ, το ίντερνετ δε θα φτάσει ποτέ να είναι τόσο γρήγορο, αλλά ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΜΟΝΟ;;
http://www.amazon.com/gp/product/B00069YF38/104-6540997-9677553?v=glance&n=172282&v=glance
Το παραπάνω DVD-R έχει θύρα έθερνετ (10/100, αλλά το επόμενο μοντέλο χαλαρά θα έχει 1000άρα!!), και μπορείς να στείλεις μια ταινία από το σαλόνι σου στην αντίστοιχη συσκευή του υπνοδωματίου να δεις το τέλος της ξάπλα!!!
α) το να το κάνεις με ασύρματο δεν παίζει, γιατί η συσκευή δεν έχει ασύρματο, ούτε θύρα PCMCIA σαν τα λαπτοπ!
β) Σαφώς και η ταινία θα μεταφερθεί ταχύτερα με το σύρμα και γλιτώνεις χρόνο. Και με την έλευση του HD-DVD και του Blue Ray Disk θα θες μεγαλύτερες ταχύτητες! Όλες αυτές οι τεχνολογίες έρχονται σε 1-2 χρόνια...Το δικτυωμένο ψυγείο (θα έρθει, όσο κι αν γελάμε σήμερα...) και τα πλυντήρια και οι καφετιέρες θα έχουν θύρα έθερνετ, ΔΕΝ θα έχουν ασύρματο! Και να δω πως θα τα συνδέσετε εκ των υστέρων... Κάθε δωμάτιο θα θέλει το Access Point του, με κόστος σαφώς μεγαλύτερο από καλώδιο και πρίζα, και μικρότερη ταχύτητα! Άσε που το καλώδιο είναι άτρωτο από τους χάκερ, ενώ το ασύρματο σήμα δύσκολα ή δυσκολότερα θα μπορεί να σπάσει... Και συν τοις άλλοις τα ασύρματα καίνε έστω και λίγο ρεύμα, ενώ το καλώδιο 30 χρόνια να το αφήσεις τσάμπα θα είναι!! Στο ίδιο διάστημα το ΚΑΘΕ ασύρματο με κατανάλωση 15 Watt (τόσο λέει το δικό μου πως καίει) θα έχει κάψει στα 30 χρόνια κάπου στις 4000 κιλοβατώρες... (αυτό ή οι διάδοχοί του) Και σίγουρα θα έχει κάποιο κόστος στα 300 ευρώ ΑΝΑ Access Point!! Αν λοιπόν έχεις δικτυωμένο σπίτι αρκεί ΕΝΑ Access Point για το λάπτοπ σου. Αν δεν έχεις θα θες ένα για τις συσκευές της κουζίνας, ένα για του σαλονιού, ένα για κάθε υπνοδωμάτιο...
*Το βρίσκω εντελώς λάθος επιλογή και οικονομικά (τσάμπα συσκευές που κάθε 5 χρόνια το πολύ θα θέλουν αναβάθμιση και θα καίνε ρεύμα), και τεχνολογικά (μικρότερες ταχύτητες) και από άποψη ασφάλειας (το ΚΑΘΕ σήμα του εσωτερικού δικτύου σου είναι στον αέρα για οποιονδήποτε να το λάβει...)
* -
-
Γιώργο,
- υπάρχει σύστημα ασύρματης μεταφοράς εικόνας και ήχου όμως
2.`Η BlueRay ή HD, όχι και τα δύο, αλλά ακόμα βρίσκονται σε διαφωνίες και γι'αυτό δε βγαίνει στην παραγωγή - Σε ένα ασύρματο δίκτυο ΕΝΑ access point χρειάζεται πάνω στο οποίο συνδέονται οι υπόλοιποι υπολογιστές με απλή κάρτα WiFi
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
wantone, έχω αποκλείσει την δυνατότητα ασύρματου δικτύου στο σπίτι, εφόσον υπάρχει δυνατότητα ενσύρματου. Προσπαθώ να μειώσω την ακτινοβολία που τρώμε οικογενειακώς, όχι να την ενισχύσω.
Πολύ καλά κάνεις, να βάλεις και γραμμή τηλεφώνου στα δωμάτια για να μπορείς να μιλάς με σταθερό και όχι να κουβαλάς το ασύρματο τηλέφωνο.
Άλλο η σύνδεση σταθερών ηλεκτρικών/ηλεκτρονικών συσκευών και άλλο η σύνδεση φορητών συσκευών.
-
Αν ασχολούμαι λέει...
Είναι το εξοχικό που δεν σε αφήνει να μην μάθεις λίγο από όλα. Μόνο με σοβαρά ηλεκτρολογικά θέματα δεν καταπιάνομαι. Κατά άλλα κάνω τα πάντα ( η σχεδόν τα πάντα )βάφω, στοκάρω, σοβατίζω, συναρμολογώ έπιπλα ( ζήτω το IKEA cpp ρίξε μια ματιά κατά 'κεί για έπιπλα ), επισκευάζω υδραυλικά, ανοίγω τρύπες σε τοίχους ( δράπανα και δραπανοκατσάβιδα αποτελούν τα φετίχ μου ) και τέλος κολλάω πλακάκια. Ακόμα δεν έχω χτίσει κανα τοίχο αλλά έτσι πως πάω θα γίνει και αυτό -
Γιώργο,- υπάρχει σύστημα ασύρματης μεταφοράς εικόνας και ήχου όμως
2.`Η BlueRay ή HD, όχι και τα δύο, αλλά ακόμα βρίσκονται σε διαφωνίες και γι'αυτό δε βγαίνει στην παραγωγή - Σε ένα ασύρματο δίκτυο ΕΝΑ access point χρειάζεται πάνω στο οποίο συνδέονται οι υπόλοιποι υπολογιστές με απλή κάρτα WiFi
-
αναλογικό, έτσι; Εγώ έγραψα κάτι με την ψηφιακή μου κάμερα, το πέρασα ΨΗΦΙΑΚΑ στο dvdr του υπνοδωματίου, και θέλω να το δείξω στους φίλους μου που 'πρωταγωνιστούν' στην εγγραφή, στον προτζέκτορα στο σαλόνι. Και πού να ψάχνω καλώδια να ξανασυνδέω την κάμερα, άσε που δεν ξέρω αν έχει μπαταρία, και που έβαλα το φορτιστή...
Αναλογικά γίνεται που λες, αλλά με καμία σχέση ποιότητας... -
Δεν αποκλείεται να βγούνε και τα 2 και τελικά η ΑΓΟΡΑ να καθορίσει το ένα... Δεν μας απασχολεί αυτό όμως! Το ζητούμενο είναι πως πάμε σε ψηλότερες αναλύσεις, άρα και χωρητικότητες. Άρα θες την ταχύτερη δυνατή σύνδεση!
3.Εδώ δε με κατάλαβες...
'Εστω ΚΑΠΟΥ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ έχεις την παροχή ίντερνετ. Έστω στο δωμάτιό σου λοιπόν. ΔΕΝ βάζεις ενσύρματο δίκτυο στο σπίτι... Άντε και αγόρασες το 'δικτυωμένο ψυγείο'. Αυτό θα θέλει κάποια σύνδεση, ενώ θα έχει παροχή έθερνετ, και αδύνατο να φοράει ασύρματη κάρτα WiFi!!! Επίσης ΑΔΥΝΑΤΟ να τη συνδέσεις, αφού δεν έχει θύρα PCMCIA σαν τα λαπτοπ!
Οπότε ΠΩΣ θα συνδέσεις ΑΣΥΡΜΑΤΑ το ψυγείο με το ίντερνετ στο δωμάτιο;;
Θα βάλεις ένα access point στο δωμάτιο που θα στείλει το ίντερνετ σε όλο το σπίτι. Το ψυγείο (ή ο δορυφορικός δέκτης στο σαλόνι) ΠΟΤΕ δε θα διαβάσει αυτό το σήμα!! Έτσι θα θές σε κάθε δωμάτιο ένα hub στο οποίο θα συνδεθούν ΕΝσύρματα όλες οι 'δικτυωμένες συσκευές', στο οποίο θα συνδέσεις ένα access point, ΤΟ ΟΠΟΙΟ θα 'μιλήσει' με το άλλο του δωματίου σου!!
Περιττά έξοδα (σε επιπλέον άξες πόιντς και το ρεύμα που καίνε) μόνο και μόνο για να μην εγκαταστήσουμε ένα σύρμα εύκολα και φτηνά...Φυσικά και οι υπολογιστές (φορητοί και σταθεροί) αρκούνται σε ένα άξες πόιντ αν το σπίτι δεν είναι διώροφο και μεγάλο.
-
ξεφύγαμε λίγο στο 3
το ψυγείο δε θα έχει usb να του κοτσάρεις ένα wifi?
[size=59]το παραχ
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ