-
ΠΡΟΣΦΑΤΑ σε μια συζητηση με εναν τεχνικο της ΕΛΠΑ μου ειπε μεταξυ αλλων οτι επειδη τωρα στο εσωτερικο των ελαστικων χρησιμοποιειται σιλικα και οχι καουτσουκ ειναι σωστο να τα φουσκωνουμε αρκετα παραπανω απο τις παλιες νορμαλ πιεσεις πχ.
εγω εβαζα εμπρος πισω 30Psi
εκεινος μου ειπε να βαζω τουλαχιστον 33-35PSI και θα ειμαι οκ..ποια ειναι η γνωμη σας???
-
Βάζε ότι λέει ο κατασκευαστής, και έχοντας αυτές τις πιέσεις ως αφετηρία παίξει ανάλογα με το πώςσε βολεύει το αμάξι.
-
Μια φορά μου έβαλαν 35 σε 225/45 λάστιχο που φοράω και πήγαινε σαν κατσίκι! Από τότε μόνο 30.
-
δε ξερω αν οφειλεται στη δομη ή στο βαρος ή σε στο στησιμο
αλλα ολααααααααααα τα συγχρονα αυτοκινητα εχουν πιεσεις στα λαστιχα ''παραλογα '' υψηλες σε σχεση με παλιοτερες εποχες.οι μεγαλες πιεσεις ειναι πλεον κανονας
-
Πάντως μην διανοηθείτε να εμπιστευτείτε σε άλλον τις πιέσεις..
Πήγα στο λαστιχά μου για έλεγχο γιατί έχασαν πίεση τα ελαστικά στο swift για κάποιο διάστημα (τώρα όχι)..
Ελέγχουμε το ένα λάστιχο, όλα εντάξει. [ ]- Τυχαίο θα ήταν ή κάποιος στο έκανε επίτηδες. (ας πούμε...)
- Πάρτο στον αέρα για να τα ελέγξουμε και τα 4 και ξαναέλα μετα από 3 - 4 ημέρες για να δούμε αν είναι εντάξει.
Το πάω παρακάτω και βγαίνω για να συζητήσω κάτι με το αφεντικό.
Μέχρι να πάω πίσω ήταν ένας υπάλληλος στον εμπρός δεξιό τροχό.
Του λέω: Μπροστά 33, πίσω 30.
'Εντάξει, ξέρω' μου γνέφει και απομακρύνομαι πάλι (αν και κάτι δεν μου άρεσε όπως τον είδα)
Τελειώνει αυτός και όντας υποψιασμένος τα είδα κι εγώ: παντού 30...
Και τι να πουν και οι άσχετοι δηλαδή... -
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Πάντως μην διανοηθείτε να εμπιστευτείτε σε άλλον τις πιέσεις..Και όχι μόνο. Θέλουν τσεκάρισμα σε δύο τουλάχιστον διαφορετικά μανομετρα, γιατι οι ενδείξεις πολλών είναι γτπ...., ειδικά στα βενζινάδικα.
-
Ο χρήστης Random έγραψε:
ΠΡΟΣΦΑΤΑ σε μια συζητηση με εναν τεχνικο της ΕΛΠΑ μου ειπε μεταξυ αλλων οτι επειδη τωρα στο εσωτερικο των ελαστικων χρησιμοποιειται σιλικα και οχι καουτσουκ ειναι σωστο να τα φουσκωνουμε αρκετα παραπανω απο τις παλιες νορμαλ πιεσεις πχ.εγω εβαζα εμπρος πισω 30Psi
εκεινος μου ειπε να βαζω τουλαχιστον 33-35PSI και θα ειμαι οκ..ποια ειναι η γνωμη σας???
ξερει κανεις τιποτα για αυτο τι θεμα??το τι θακανω οκ το ποιο απλο ειναι να βαλεις παραπανω πιεση αερα στα ελαστικα...
-
Ο χρήστης Random έγραψε:
Ξέρει κανεις τιποτα για αυτο τι θεμα??το τι θακανω οκ το ποιο απλο ειναι να βαλεις παραπανω πιεση αερα στα ελαστικα...Χθες έβαλα καινούρια λάστιχα (Pirelli 195/50/15') και ο λαστιχάς δεν μου είπε τίποτα τέτοιο παρόλο που κάναμε συζήτηση για τον αέρα ... μου έβαλε 30psi εμπρος και πίσω ... όπως και εγώ ανέκαθεν.
-
Ο χρήστης Random έγραψε:
ΠΡΟΣΦΑΤΑ σε μια συζητηση με εναν τεχνικο της ΕΛΠΑ μου ειπε μεταξυ αλλων οτι επειδη τωρα στο εσωτερικο των ελαστικων χρησιμοποιειται σιλικα και οχι καουτσουκ ειναι σωστο να τα φουσκωνουμε αρκετα παραπανω απο τις παλιες νορμαλ πιεσεις πχ.
εγω εβαζα εμπρος πισω 30Psi
ξερει κανεις τιποτα για αυτο τι θεμα??το τι θακανω οκ το ποιο απλο ειναι να βαλεις παραπανω πιεση αερα στα ελαστικα...
Αν θέλεις να είσαι ακριβώς στη πίεση, ζήτησε από τον αντιπρόσωπο των ελαστικών τις τιμές ΠΙΕΣΗΣ/ΦΟΡΤΙΟΥ για το συγκεκριμένο ελαστικό που φοράς. Ζύγισε το αμάξι και ξέρεις πόση είναι η ελάχιστη πίεση που χρειάζεται.
Πάντως αποκλείεται να έχεις λάστιχο με ΙΔΙΟ δείκτη φορτίου και να χρειάζεται μεγαλύτερη πίεση, είτε είναι από καουτσούκ ή σίλικα. Το φτιάχνει έτσι ο κατασκευαστής ώστε να χρειάζεται ίδια πίεση γιατί αν ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ μεγαλύτερη πίεση, ο κατασκευαστής του ελαστικού (αυτοκινήτου?) θα πληρώσει εκατομμύρια σε αποζημιώσεις.
-
Οποτε προσαρμοζουμε τις πιεσεις βασει του ελαστικου και οχι βασει αυτων που προτεινει ο κατασκευαστης του αυτοκινητου?
-
Αν έχεις βάλει άλλη διάσταση (με διαφορετικό δείκτη φορτίου) θέλει διαφορετική πίεση. Αν το ελαστικό έχει μεγαλύτερο δείκτη φορτίου (προφανώς, κανένας δεν βάζει μικρότερα λάστιχα) βάζεις μικρότερη πίεση. Αν δεν ξέρεις πόσο πίεση να βάλεις, βάζεις όση έδινε ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου.
Αν πρόκειται να κάνεις ταξίδι στην εθνική (μεγάλες ταχύτητες και φορτωμένος) βάζεις σημαντικά μεγαλύτερη πίεση.
-
Παιδιά, ξέρει κανείς τι πίεση πρέπει να έχει στα ελαστικά, κορσάκι του ’96;
Δε θυμάμαι διαστάσεις, θα κοιτάξω αν χρειάζεται... είναι της κοπέλας μου. -
Διάβασε τις πληροφορίες που αναγράφονται στην εμπρός πόρτα του αυτοκινήτου ή στο βιβλιαράκι του. Εναλλακτικά, πληροφορίες μπορείς να βρεις και σε αυτή τη σελίδα επιλογής ελαστικών.
-
thanks!
Δεν το σκέφτηκα.. -
Παιδιά έχει κανείς να μου προτείνει κάνα καλό μετρητή πίεσης να έχω στο αμάξι;;
Δεν τη παλεύω άλλο να γυρνάω βενζινάδικα για να ψάχνω σωστό αέρα...
Ευχαριστώ εκ των προτέρων -
Και εγώ το ίδιο πρόβλημα έχω με τον προηγούμενο. Από τότε που, λόγω λάθους ένδειξης σε μανόμετρο βενζινάδικου, έβαλα 5psi παραπάνω στη μηχανή και γλύστραγε τρελλά, δεν ξαναεμπιστεύτηκα βενζινάδικο. Έχω πάρει ένα ψηφιακό μετρητή και αφού βάλω παραπάνω αέρα σε βενζινάδικο το κατεβάζω με βαση τον μετρητή όταν κρυώσουν τα λάστιχα. Έτσι εξασφαλίζομαι από απρόοπτα, αλλά πόσο ακριβείς είναι τέτοιου είδους μετρητές;
-
Θα σας πω την κορυφαία λύση που έδωσα πριν από μερικά χρόνια στο πρόβλημα αυτό.
Αγόρασα ένα καλό μανόμετρο της Wika, μάλλον τα καλύτερα που υπάρχουν στην χώρα μας, και από ένα μαγαζί με είδη βουλκανιζατέρ στην Σπ. Πάτση στην Αθήνα του προσάρμοσα ένα σωληνάκι με μία βαλβίδα για να συνδέεται στη βαλβίδα του ελαστικού.
Ακρίβεια στην περιοχή του 99% (έχει και μεγαλύτερη αν θέλετε και πληρώνετε ), διάρκεια για πάντα, εύκολη δυνατότητα επισκευής/αλλαγής για όλα τα εξαρτήματα.
Κόστος? λίγο παραπάνω από ένα αμφιλεγόμενο έτοιμο, αλλά πρέπει να φας κάνα τρίωρο ένα πρωινό για να το φτιάξεις.
Για όσους ξέρουν. -
Επειδή ενδιαφέρομαι για ένα καλό μανόμετρο (καλύτερα ψηφιακό). πείτε καμμιά κουβέντα παραπάνω! (από που/κόστος)
-
Υποθέτω θα πρέπει να μπορείς να φτιάξεις αντί για απλή σύνδεση με τη βαλβίδα μια σύνδεση του οργάνου με Τ ώστε να το τοποθετείς ανάμεσα στην έξοδο αέρα του βενζινάδικου. Αυτό πρέπει να είναι πιο βολικό γιατί μετράς ενώ φουσκώνεις και δεν χρειάζεται να φουσκώσεις πολύ και μετά να αλλάζεις όργανο για να ξεφουσκώσεις....
-
Όχι όνυχα διότι τότε θα μετράς την μεγαλύτερη επικρατούσα πίεση, η οποία είναι η πίεση του αεροφυλακίου όπου έχει συσωρευμένο τον αέρα με τον οποίο προσπαθείς να φουσκώσεις το ελαστικό.
Επικίνδυνο και ίσως εκτός ορίων του οργάνου, αφού αυτή μπορεί να φτάσει ή να ξεπεράσει στιγμιαία και τα 100psi αν δεν απατώμαι.
Πίεση αέρα στα ελαστικά