-
Δεν έχει θερμοκρασία νερού;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Δεν έχει θερμοκρασία νερού; -
Νομίζω, χωρίς να παίρνω και όρκο, πως μπορείς να την δεις από την οθόνη μέσω κάποιας ρύθμισης.
Η απόλυτη βλακεία είναι στα Corsa που δεν τη δείχνει πουθενά ακόμα και στο OPC που υποτίθεται πρέπει να ξέρεις πότε ζεστάθηκε λόγω τούρμπο... -
ποια είναι ακριβώς η χρήση της θερμοκρασίας νερού στους σύγχρονους κινητήρες? σε καμιά ατμομηχανή οκ είναι απαραίτητη...
πάλι καλά που σιγά-σιγά καταργείται (όπως τα βολτόμετρα, αμπερόμετρα και άλλα παραφερνάλια του παρελθόντος)... -
Στα VAG που είναι αναίσθητος έχεις δίκιο, τελικά δεν έχει καμία χρησιμότητα.
-
Ο χρήστης saxo_1100 έγραψε:
ποια είναι ακριβώς η χρήση της θερμοκρασίας νερού στους σύγχρονους κινητήρες? σε καμιά ατμομηχανή οκ είναι απαραίτητη...
πάλι καλά που σιγά-σιγά καταργείται (όπως τα βολτόμετρα, αμπερόμετρα και άλλα παραφερνάλια του παρελθόντος)...Πλακα κανεις ετσι?? Χτυπα ξυλο σε προφυλασσει να παρεις καμια φλατζα στο χερι..?Λεω εγω τωρα..Κολλημενο βεντιλατερ,κολλημενος θερμοστατης..?Παλι λεω εγω τωρα..
-
Τουλάχιστον για να ξέρεις πότε είναι σε θερμοκρασία 'λειτουργίας' όταν έχεις τούρμπο και να μην το πατάς πολύ μέχρι να ζεσταθεί.
Ενδεικτικό είναι βέβαια καθώς ο δείκτης θερμοκρασίας νερού φτάνει στο κανονικό του σε 5 λεπτά αλλά το λάδι θέλει κανά τέταρτο (ανάλογα τη χρήση).
Στα VAG είναι ρυθμισμένος όχι ώστε να δίνει πραγματική εικόνα της θερμοκρασίας αλλά τελείως τυπικά. Κολλάει στη μέση για να σου δείξει 'όλα οκ' και μένει εκεί ό,τι και να γίνει. Από 80 μέχρι 120+ βαθμούς, δεν μετακινείται καθόλου γιατί το θεωρεί στα πλαίσια λειτουργίας. (βλακεία αλλά για τον μέσο άνιωθο χρήστη είναι ιδανικό ) -
Ρε παιδια με τη παραμικρη ανοδο της θερμοκρασιας του νερου κατι θα δειχνει και αυτη η ρημαδα οθονη,και στα Opel και στα BMW και γενικα σε οσα δεν εχουν θερμοκρασιες νερου πλεον,πριν σκασει το δειχνει.Μπορει να εχει ηλεκτρονικη ενδειξη στην MFD στο πολο οπως γινεται και στην θερμοκρασια λαδιου στα γκολφ.
-
Σωστά γι'αυτό υπάρχουν τα warning red lights... δεν είναι ανάγκη να υπάρχει και σχετικό όργανο...
επαναλαμβάνω κάποτε που τα ηλεκτρικά στα αυτοκίνητα ήταν για τα πανηγύρια, υπήρχαν αμπερόμετρα, βολτόμετρα... έχετε δει στις μέρες μας τίποτα τέτοιο?Υ.Γ. όσο για το σπόιλερ του νέου polo, είναι παρόμοιας σχεδίασης με αυτό του a4 b8 και κατά τη γνώμη μου είναι πολύ όμορφο...
-
Πάλι τον ίδιο ψεύτικο λεβιέ ταχυτήτων με το 9Ν βάλανε; Και σε αίσθηση το κιβώτιο την ίδια χαλαρότητα εμπνέει;
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
ο δείκτης θερμοκρασίας νερού φτάνει στο κανονικό του σε 5 λεπτά αλλά το λάδι θέλει κανά τέταρτο (ανάλογα τη χρήση).Από πού προκύπτει αυτή η πληροφορία αγαπητέ φίλε; Το λογικό είναι, λόγω τριβών, το λάδι ν' ανεβάζει πιο γρήγορα θερμοκρασία. Αποτελεί άλλωστε, το πρώτο ψυκτικό μέσο και μετά μπαίνει στο παιγνίδι το αντιψυκτικό μείγμα.
-
Aν προσεξεις μερικα αυτοκινητα που διαθετουν οργανο μετρησης θερμοκρασιας νερου και λαδιων (πχ Peugeot 207) θα δεις πως η θερμοκρασια νερου σταθεροποιειται στη μεση μετα απο 5 λεπτα οδηγησης, ενω του λαδιου μετα απο 15-20.
-
Ο χρήστης kalmik έγραψε:
ο δείκτης θερμοκρασίας νερού φτάνει στο κανονικό του σε 5 λεπτά αλλά το λάδι θέλει κανά τέταρτο (ανάλογα τη χρήση).
Από πού προκύπτει αυτή η πληροφορία αγαπητέ φίλε; Το λογικό είναι, λόγω τριβών, το λάδι ν' ανεβάζει πιο γρήγορα θερμοκρασία. Αποτελεί άλλωστε, το πρώτο ψυκτικό μέσο και μετά μπαίνει στο παιγνίδι το αντιψυκτικό μείγμα.
Δεν γνωρίζω τεχνικά να σου το αιτιολογήσω δυστυχώς, πάντως έτσι συμβαίνει. Το λάδι αργεί πολύ περισσότερο να φτάσει την τυπική θερμοκρασία λειτουργίας (90+ βαθμοί). Όπως λέει και ο saxon, φαίνεται και από τα αμάξια που έχουν όργανα θερμοκρασίας λαδιού.
-
Ο χρήστης saxo_1100 έγραψε:
επαναλαμβάνω κάποτε που τα ηλεκτρικά στα αυτοκίνητα ήταν για τα πανηγύρια, υπήρχαν αμπερόμετρα, βολτόμετρα... έχετε δει στις μέρες μας τίποτα τέτοιο?
Χεχε, σωστά... το 30χρονο 1000άρι renault έχει βολτόμετρο και μου είναι πράγματι ιδιαίτερα χρήσιμο. Πέρσι, λόγου χάρη, αυτό μου θύμισε ότι είχα να αλλάξω μπαταρία ...7 χρόνια, ενώ λίγους μήνες μετά επίσης 'έπιασε' το ...φτύσιμο του δυναμό. Ίσως το σημαντικότερο όργανο στο φτωχό ταμπλό του (σκεφτείτε ότι ο δείκτης βενζίνης δεν λειτουργεί 10 χρόνια τώρα και δεν μπαίνω στον κόπο να το φτιάξω... τι τον θέλω!)
-
Εμενα παντως 2 πολο μου εχουν αρεσει,το 2001,και το 2007.
2001
2007
-
Ο χρήστης Ken11 έγραψε:
Εμενα παντως 2 πολο μου εχουν αρεσει,το 2001,και το 2007.2001
-
Με το συμπαθειο κιολας,αλλα μεχρι τωρα το Polo δε βλεποταν,για λογους που ποτε δεν κατανοησα.Απιστευτα βαρετο κι αχρειαστα συντηρητικο σε μια νεανικη κατηγορια
το τελευταιο ομως ειναι διαφορετικη ιστορια.Καμπυλες,ακμες,προφυλακτηρες με styling κτλ
-
Ο χρήστης MindFresh KilBreeze έγραψε:
Με το συμπαθειο κιολας,αλλα μεχρι τωρα το Polo δε βλεποταν,για λογους που ποτε δεν κατανοησα.Απιστευτα βαρετο κι αχρειαστα συντηρητικο σε μια νεανικη κατηγοριατο τελευταιο ομως ειναι διαφορετικη ιστορια.Καμπυλες,ακμες,προφυλακτηρες με styling κτλ
Ασε το συγκεκριμενο,που τυχαινει να ειναι το πρωτο μου αμαξι(οποτε καταλαβαινεις συναισθηματα),ειναι κολλημα.Εγω εχω το απλο 16βαλβιδο με τα 75(82) ατιθασα αλογα,για ενα Gti οπως το παραπανω κοβω φλεβα,κολληματα βλεπεις.Ηταν ωραιο το ατιμο,ειχε BBS και Xenon φωτα απο το εργοστασιο,πολυ μπροστα για το 2001.
-
σαν συνολο δεν ηταν κακο.Απλως γιατι το ομοσταβλο ibiza σχεδον σε καθε γενια να εχει πιο πολλες καμπυλες?
Για το Golf,δικαιολογω το συντηρητικο σχεδιασμο.Αλλα το Polo?Nεα παιδια θα το αγορασουν,θελουν κατι πιο τολμηρο/ξεχωριστο(παραδοξως,ομως τα περισσοτερα Polo που βλεπω τα εχουν γυναικες )
-
Ο χρήστης MindFresh KilBreeze έγραψε:
σαν συνολο δεν ηταν κακο.Απλως γιατι το ομοσταβλο ibiza σχεδον σε καθε γενια να εχει πιο πολλες καμπυλες?Για το Golf,δικαιολογω το συντηρητικο σχεδιασμο.Αλλα το Polo?Nεα παιδια θα το αγορασουν,θελουν κατι πιο τολμηρο/ξεχωριστο(παραδοξως,ομως τα περισσοτερα Polo που βλεπω τα εχουν γυναικες )
Nαι το τελευταιο ειναι αληθεια,το βρισκουν ομορφο αμαξακι,και αν το δεις καλυτερα το νεο ειναι εξελιξη του συγκεκριμενου πολο...το ibiza εκεινης της εποχης ηταν αυτο
VW Polo 2009