-
Πω πω παίδες μου θυμίσατε τις πρώτες μου μέρες με το 10άρι όταν το είχα πάρει που είχα χάσει τη γη κάτω απ'τα πόδια μου.
Το φοβερό ξέρετε ποιό είναι? Ότι εκεί που λες, τέλος είμαι όριο...δε πάει άλλο...το αυτοκίνητο σου βγάζει γλώσσα, σε κοροϊδεύει κανονικά στα μούτρα σου γιατί έχει κι άλλο!! Ναι παίδες, έχει κι άλλο. Δε πρόκειται ποτέ να φτάσεις τα όρια του αυτοκινήτου...and that's a fact!
Ο τρόπος που στρίβει το έβο, ο τρόπος που κουβαλάει χιλιόμετρα μέσα στη στροφή και πως βγαίνει από αυτή χωρίς ίχνος υποστροφής...πραγματικά σε κάνει να αναρωτιέσαι πως είναι δυνατόν να συμβαίνει. Σε κοροϊδεύει σας λέω!
Και το σύνολο που έχει ο Αλέξανδρος (δηλαδή 1ο στάδιο, ohlins και SST) το απογειώνει σε σημείο που -όπως είπα και πριν- πολύ δύσκολα hot hatch θα μπορέσει να κρατηθεί στον ίδιο ρυθμό πίσω από το έβο!
Έχει τύχει με πετύχω Μ3 και 911 προς Σούνιο και ήταν δύσκολο να μείνουν πίσω.
Το μόνο πράγμα που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι πρέπει να είσαι στο γκάζι πριν, και σταδιακά να πατάς τέρμα από μέσα μέχρι την έξοδο για να δουλέψουν τα διαφορικά όπως πρέπει. Εκεί νιώθεις τη δουλειά που κάνει το AYC πίσω και πως στέλνει τη ροπή στον τροχό που έχει πρόσφυση (το βλέπεις και από τη κεντρική οθόνη) αριστερά ή δεξιά.
Όταν καταλάβεις πως δουλεύει η 4κίνηση τόσο θα την εκμεταλλευτείς στο έπακρον.
Το κεντρικό στην ουσία είναι full-lock ή ανοιχτό ανάλογα με το input που παίρνει από το yaw, το γκάζι και το τιμόνι ανάλογα με το mode (tarmac, gravel, snow) στο κλειδώνει και σου δίνει πρόσφυση εκεί που χρειάζεσαι...και εξηγώ...
Ας πούμε ότι υπάρχει ευθεία και μετά ακολουθεί στροφή...με τέρμα γκάζι (και επίσης όταν φρενάρεις) το κεντρικό είναι κλειδωμένο, στο tarmac (που άρα έχεις πρόσφυση από το στεγνό οδόστρωμα) ελευθερώνει το κεντρικό διαφορικό πιο νωρίς στη στροφή (μόλις δώσεις steering input) ώστε ο κάθε τροχός να έχει τη σωστή ταχύτητα μέσα στροφή και μετά στο ξανακλειδώνει στην έξοδο μόλις δει ότι ανοίγεις το τιμόνι και δίνεις γκάζι. Το κάθε mode μετά στην ουσία καθυστερεί το σημείο που ανοίγει το κεντρικό και έτσι πχ στο snow είναι κλειδωμένο μέσα στη στροφή για να σου δώσει τη πρόσφυση που χρειάζεσαι και μετά μόλις βγεις (αλλάξεις γωνία στο τιμόνι και δώσεις γκάζι) ανοίγει πάλι.
Όταν μάθεις να ζεις με αυτό εκμεταλλεύεσαι τη 4κίνηση φουλ και απλά πατάς γκάζι εκεί που πρέπει, το κεντρικό μετά ανάλογα με το steering/throttle input και το mode κλειδώνει και ανοίγει και το πίσω ayc κάνει τα δικά του!
Mετά καταλαβαίνεις γιατί οι άλλες 4κινήσεις είναι αστείες και πόσο μα πόσο έχει νόημα ένα τέτοιο σύστημα!
Μοναδικό σύνολο που σε κάνει να ξεχνάς οποιαδήποτε ατέλεια του εσωτερικού ή ποιότητας κύλισης. Είναι όπλο!
Πραγματικά θα ήθελα να ανέβω Άλεξ πάνω να οργώσουμε τα βουνά και να κάψουμε 100άρα.
Να το χαρείς γιατί δε θα βρεις τέτοιο αυτοκίνητο εκτός αν πας πχ στην Α45S και δώσεις 100 χιλιάρικα.
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ανάλυση!!
-
Οντως, τρελαινομαι για τετοιες τεχνικες περιγραφες.
Φτου φτου να χαίρεστε τα αυτοκινητα σας.
-
ηλεκτρικό γιατί δεν πήρες????
το swift sport θα ήταν καλύτερο!
Πόσες ίντσες είναι η οθόνη του infotainment???
Να πηγαίνεις με 90 γιατί δεν θα καίει τόσο!!!
Ναι ρε ΝΑΙ, αγορά πραγματικού αυτοκινήτου για ευχαρίστηση του οδηγού του (καθαρό μηχανολογικό προϊόν) στο φόρουμ!!! ΚΑΙ ΣΤΑ @@ μας ΟΛΑ τα παραπάνω!!!
-
Άσε το ηλεκτρικό για τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ και το έβο για το βουνό, να αντιλλαλούν τα σκασίματα στα βράχια και να νομίζουν οι γιαγιάδες στα χωριά όταν ξεκίνησε πόλεμος. χαχα
Άλεξ να προσέχεις ε? Μη μου τις φοβίσεις!
Είναι τελείως αγχολυτικό πάντως. Μπαίνεις μέσα και ξεχνάς όλα τα προβλήματα. Θα μπορούσε να είναι και θεραπεία κατά του άγχους. χαχα
Άσχετο/σχετικό...σε αυτό το σημείο να πω ότι η υλοποίηση της Subaru είναι διαφορετική καθώς στην ουσία η 4κίνηση εκεί χρησιμοποιείται για να μοιράζει την εμπλοκή μπρος/πίσω και μπορεί να στείλει μέχρι ένα ποσοστό (που δε θυμάμαι) στον πίσω άξονα.
-
barimagas ευχαριστω
Νικο εμενα δεν κανει σκασιματα . Μονο ενα εχω ακουσει μεχρι στιγμης . Και γενικα δεν κανει θορυβο η εξατμιση , ειναι σχεδον σαν μαμα σε ηχο. Ευτυχως γιατι δεν τον μπορω αλλο τον θορυβο απο την εξατμιση.Το Peugeot μου κανει τρελο θορυβο και σκασιματα που τα εχω μπουχτισει....Οχι αλλο .....σκασιμο . Βεβαια το καλυτερο θα ηταν εξατμιση με κλαπετα, να επιλεγεις mode. Αγωνιστικό ή αθορυβο. Αλλά δεν την πειραζω αλλο την εξατμιση στο Evo. Ειναι μια χαρα οπως ειναι
-
Ναι σωστά, μη πειράξεις τίποτα!
-
Οπως ειπες, μονο βενζινη θελει απο εδω και περα
-
Οντως
-
Ναι θα γίνεις ο καλύτερος φίλος. Σε λίγο θα στρώνουν χαλί για να μπεις.
-
Πωπωωω, αυτά είναι αμάξια!
Μπράβο φίλε, να το χαρείς με ασφάλεια!
Υ.Γ. Μη μας ξεχνάς εδώ, γράφε κάπου κάπου καμιά εμπειρία!
-
μπράβο Αλέξανδρε! δεν υπάρχουν λόγια για την επιλογή. με προσοχή φυσικά! θα στείλω κανένα μέιλ να βρεθούμε ρε, να δω πως είναι από κοντά!
-
Ευχαριστω παιδια
Αντρεα ναι στειλε να κανονίσουμε για καφε
-
Σε θυμήθηκα όταν το διάβασα:
https://www.facebook.com/305900469487118/posts/3355375651206236/
-
Κι εγω θα σου πω ενα νεο που θα σ αρεσει . Αυτος που μου πουλησε το Evo, σκεφτεται να παρει Tesla....
-
Βάλαμε και τους αποστάτες μας και κάπως πρηστήκαμε
-
Αρκετα πιο ωραιο
-
Ναι καμία σχέση. Επίσης είναι πολύ πιο σταθερό από πριν αν και έχει λίγο πιο αργό τιμόνι το οποίο συνηθίζεται.
Αλλά εμφανισιακά σκοτώνει.
-
Μα να μην έχει acc και blind spot!!!
Καλές και ατελείωτες φουρκετες εύχομαι.
Αξέχαστο topgear με evo9 νομίζω και Lamborghini σε πίστα.
-
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις μόλις πάρεις έβο δεν είναι αυτό που νομίζετε...
Υ.Γ. Πως κάνεις embed ένα βίντεο από το youtube?
Υπάρχουν οδηγίες εδώ:
https<a>://forum.4troxoi.gr/comment/2105732508#comment-2105732508</a> [Admin]
-
Τωρα μας το λες?
Μitsubishi Lancer Evo X