-
Ο χρήστης Ernest έγραψε:
Στα πρώτα του 600 χιλιόμετρα το κόκκινο Evolution μας έχει μέση κατανάλωση 15.5 l/100km
Βέβαια, μόνο 'χαλαρά' δεν οδηγείται...Evo X είναι;
Μια χαρά τα 15.5 λίτρα για τέτοιο αμάξι. Μη σου πω και λίγο είναι... -
-
Άμα δω κόκκινο εβο στα Γιαννιτσα, να φωνάξω;
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Άμα δω κόκκινο εβο στα Γιαννιτσα, να φωνάξω;Έλα να το οδηγήσεις
-
Ο χρήστης Ernest έγραψε:
Άμα δω κόκκινο εβο στα Γιαννιτσα, να φωνάξω;
Έλα να το οδηγήσεις
Μη λες τέτοια, μη λες τέτοια!
-
Χωρητικότητα πορτ-μπαγκάζ -χωρίς subwoofer-, 323Lt τελικά, not so bad... E, nass?
Noμίζω ότι με το υπάρχον engineering-διαστασιολόγηση-αναλογία μήκους μεταξονίου, δύσκολα θα μπορούσε να βρεθεί περισσότερος χώρος για τις αποσκευές.
-
Επειδή το έχω δει από κοντά και δε μου φάνηκε σε καμία περίπτωση μεγαλύτερο από του TypeR (285 lt), μάλλον αρκετά μικρότερο, και επειδή οι Αμερικάνοι λένε 6.5 cu.ft (= 195 lt) θα μου επιτρέψεις να έχω κάποιες αμφιβολίες για το εν λόγω νούμερο
To IX έχει περίπου ίδιο μήκος και μεταξόνιο και τυπολογία μετάδοσης / ανάρτησης και έχει κάπου 430 lt πορτ-μπαγκάζ. ΟΚ, δεν έχει την μπαταρία και το υγρό των υαλοκαθαριστήρων εκεί, οπότε έχει εξαιτίας αυτού του γεγονότος 1% χειρότερη κατανομή βάρους και 1% αυξημένη πολική ροπή αδρανείας, δηλ. τεράστια διαφορά που την καταλαβαίνουν όλοι οι οδηγοί ιδιαίτερα μάλιστα σε σχέση με το μέγεθος του πορτ-μπαγκάζ που, ως αυτοκίνητο που απευθύνεται σε ευρύτερο φάσμα οδηγών και ηλικιακά (= και με παιδιά ενδεχομένως) αλλά και ως αντίπαλος καθιερωμένων Γερμανών, κανένας δεν θα του δίνει σημασία
-
Στο τεστ των 4Τ βγήκε το GSR 16 άλογα πιο δυνατό από το MR/SST. Επειδή όπου και αν έχω δει η Mitsu λέει πως έχουν ίδια ιπποδύναμη, υπάρχει κάποια εξήγηση (πέραν του ό,τι 'παίζει κάτι' με το 'Ελληνικό' GSR ? ) Krusenstern ?
-
Οι 4Τ λενε οτι το χειροκινητο εχει λιγη παραπανω πιεση στο turbo απο το SST. Το SST εχει 1.1bar ενω το χειροκινητο 1.35bar.
Προφανώς για προστασια του SST.
-
Αν δεις σε ξένα fora, λένε πως το GSR και το SST έχουν ακριβώς ίδια settings κινητήρα και επιπλέον το 1.1 bar είναι το συνηθισμένο νούμερο για πίεση. Βέβαια εκεί ίσως είναι Αμερική και έχουν άλλα settings για την Ευρώπη
-
Απο ο,τι εχω διαβασει, στην Αμερικη ο κινητηρας εχει διαφορετικο set up με βαση την ροπη.
Νομιζω γι' αυτο εχουν και τον κοφτη στροφων χαμηλοτερα απο τα ευρωπαικα.
-
EVO X GR N ΠΛΗΡΗΣ ΔΟΚΙΜΗ http://uk.youtube.com/watch?v=BDEXaqVY-Rs
-
Γεια χαρα!!
Μηπως υπαρχει καπου το service manual και γενικοτερα τα βιβλιαρακια απο το evo x 2009 ..?
Βλεπω καποια στο ebay αλλα δεν ξερω τι να κανω θαναι και στα αγγλικα μονο εκτος και δεν βγηκε ποτε στα ελληνικα..
Οπως ειναι το παρακατω παραδειγμα για το baleno σε ηλεκτρονικη μορφη αλλα αν εβρισκα και βιβλιαρακι καλυτερα..
http://www.scribd.com/doc/188567584/Suz ... al-English
Οποια πληροφορια γνωριζεται θα την εκτιμουσα.. -
Ο χρήστης Mr.copen έγραψε:
Γεια χαρα!!
Μηπως υπαρχει καπου το service manual και γενικοτερα τα βιβλιαρακια απο το evo x 2009 ..?
Βλεπω καποια στο ebay αλλα δεν ξερω τι να κανω θαναι και στα αγγλικα μονο εκτος και δεν βγηκε ποτε στα ελληνικα..
Οπως ειναι το παρακατω παραδειγμα για το baleno σε ηλεκτρονικη μορφη αλλα αν εβρισκα και βιβλιαρακι καλυτερα..
http://www.scribd.com/doc/188567584/Suz ... al-English
Οποια πληροφορια γνωριζεται θα την εκτιμουσα..Βρηκα λυση ευχαριστω για την βοηθεια..
-
Από τότε που έδωσα το si νιώθω ένα κενό. Ένα αυτοκινητιστικό ΚΕΝΟ που προσπαθώ να το καλύψω με ένα την ανασχόληση με το αγαπημένο μου hobby...το αγωνιστικό καρτ.
Το si έφυγε από κοντά μου ένα βροχερό πρωινό στις 2 Ιανουαρίου 2015 και από τότε κάθε μέρα μου λείπει ένα αυτοκίνητο που θα δρα ως αγχολυτικό και συγχρόνως να καλύπτει τη λόξα που έχω με την αυτοκίνηση. Από τότε μέχρι και τώρα, οδηγώ ένα εταιρικό οκτάβια diesel το οποίο καλύπτει πλήρως τις ανάγκες της οικογένειας (και με το παραπάνω).
Οπότε πρακτικά από εκείνο το πρωινό σκέφτομαι τι να κάνω. Κάπου ήρθε και το καινούριο Cupra 280 του αδερφού μου που αγόρασε πριν ένα χρόνο και λέω, ένα τέτοιο θέλω. Τόσο δύναμη μου φτάνει (αυτό εννοώ 'τέτοιο θέλω').
Και έβαλα στόχο ένα Α45 ή Focus RS, μτχ. Αλλά είναι πολλά τα λεφτά. Δεν έχει νόημα, κανένα.
Έχω θέσει αυστηρά κριτήρια επιλογής ώστε να μη κάνω λάθος κίνηση:
Τα σκέφτηκα όλα. Τα σκέφτομαι καιρό.
Αποκλείστηκαν τα 3λτ by default καθώς και τα roadster. Τουλάχιστον αν είναι να πάμε βόλτα (χαλαρή) να πάμε κάπου όλοι μαζί οπότε πρέπει να έχει ένα χαρακτήρα all round.
Επίσης αποκλείστηκαν οι BMW. Είχα 2, φτάνει. Καιρός να δούμε κάτι άλλο.
Επίσης αποκλείστηκαν τα πισωκίνητα και εννοείται προσθιοκίνητα. Επίσης είχα και έχω κάτι για πίστα (το καρτ το οποίο είναι 6τάχυτο 43 άλογα και ζυγίζει 120 κιλά με υγρά και οδηγό/αγών. εξοπλισμό).
Οπότε έμειναν τα 4κίνητα και εκεί αποκλείστηκαν τα ψευδο-4κίνητα. Σκέφτηκα προς στιγμήν το S3, αλλά το ξέχασα αμέσως γιατί πρακτικά είναι προσθιοκίνητο και Audi, οπότε καθόλου ρυθμήσιμο.
Έμειναν hot hatch που είναι πανάκριβα (Α45 & Focus RS) ακόμα και μτχ, οπότε αποκλείστηκαν και αυτά.
Οπότε λίγα αυτοκίνητα ταιριάζουν και γιαυτό σκέφτηκα μήπως καταλήξω σε ένα ακόμα homologation special, μετά το si. Εκεί ήρθε η βόλτα με το 10άρι ενός φίλου. Και εκεί είπα, εδώ είμαστε!
Και να σας πω την αλήθεια, ήθελα καιρό τώρα να μάθω και αυτή τη σχολή, τη 4κίνητη.
Το καρτ ξεχάστε το, είναι άλλη εμπειρία, άλλη χρήση, περιορισμένης λειτουργίας hobby.
Μένουν λοιπόν τα εξής 4κίνητα: WRX STI, Evo X (μόνο, όχι άλλο) και outsider το S3.
Χρήση: Sunday car, πίστα, roadtrips/all rounder, 4 πόρτες
Περιορισμοί: κάτω από 3λτ και το πολύ 70-80Κ κμ, χρονολογία μετά το 2008.Ψάχνω αρκετό καιρό και τελικά το βρήκα και έτσι πριν περίπου δυο εβδομάδες, έδωσα προκαταβολή!
Βρήκα ένα φανταστικό, πεντακάθαρο, απίστευτο, συντηρημένο τέλεια 10αρι με το sst, έκανα προσφορά, τα βρήκαμε και το έκλεισα. Ήταν στον ισμαηλο, του Ισμαήλου με 56Κ κμ! Το πιο καθαρό από όλες τις αγγελίες οπότε δεν έπαιζε να το αφήσω.
Ήθελε επειγόντως λάστιχα, οπότε με βοήθεια από ένα άλλο φόρουμ, κατέληξα τελικά στα Yokohama AD08R!
Επίσης, αγόρασα και android head unit και obd bluetooth η οποία ήρθε σήμερα (πλήρωσα 32 ευρώ τελωνείο): https://www.ebay.co.uk/itm/10-2-Radio-for-Mitsubishi-Lancer-Android-7-1-Nougat-GPS-Car-Stereo-Navigation/192241712293?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2057872.m2749.l2649
Φωτογραφίες πριν τη παραλαβή, παρακάτω...
Ας γράψω κάποιες πρώτες σκέψεις μετά τη παραλαβή της Πέμπτης...
Όλη η μέρα δε περνούσε με τίποτα...ευτυχώς που πέρασε όμως και τελικά κατά τις 17:30, γεμάτος ανυπομονησία έφτασα στον Ισμαήλο. Με περίμενε ο πρώην ιδιοκτήτης ο οποίος ήθελε να μου κάνει αναλυτική παρουσίαση του οχήματος, μάλιστα μου έδωσε και μερικά tips.
Εγώ αρκετά ψαρωμένος χωρίς καθόλου να έχω συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί, έκατσα στο αριστερό μπάκετ. Του evo. Μου. Ε? Τι? Το λέω και δε το έχω πιστέψει ακόμα.
Αφού αναλύσαμε τα διάφορα mode (tarmac, gravel, snow) καθώς και τις ρυθμίσεις του SST, μου είχε κάτι πολύ χρήσιμο για το σασμάν. Όταν σταματάω και θέλω να το σβήσω, καλό είναι να βάζω νεκρά --> χειρόφρενο --> αφήνω φρένο --> park και όχι park --> φρένο --> χειρόφρενο γιατί ζορίζεται το σασμάν. Καλό tip.
Ήρθε η ώρα να το πάρω, αρκετά ψαρωμένος...πρώτη δουλειά, βενζίνη. Ξέχασα πως είναι να βάζεις και βασικά να πληρώνεις.
Εντύπωση μου έκανε πόσο μικρό ρεζερβουάρ έχει...45 λίτρα μόνο.
Πήγαμε μετά στο ΙΚΕΑ για να ρυθμίσω λίγο την οθόνη και γενικώς να ψάξω με την ησυχία μου το αυτοκίνητο. Πολύ καλή αγορά η οθόνη τελικά. Είναι σα να έχεις ένα μεγάλο tablet, κάνει τα πάντα...φανταστικό το torque. Κατέβασα και offradio και ακούω και τις μουσικάρες μου.
Μετά αποφάσισα να πάρω τη μεγάλη διαδρομή για σπίτι, μέσα από Παιανία, Λαυρίου, Μεσογείων. Βασικά βόλτα πήγα, μαθαίνω το αυτοκίνητο και θέλει πολύ χρόνο να το μάθεις. Πρέπει να γίνεις ένα μαζί του, πρέπει να του δώσεις χρόνο.
Έχω πάθει σοκ από το πάτημα του αυτοκινήτου. Έχω πάθει σοκ από τον τρόπο που το οδηγάς γενικώς.
Πάμε να τα δούμε ένα-ένα. Τιμόνι. Βαρύ, όπως πρέπει να είναι, καταλαβαίνεις τα πάντα στο δρόμο και χρειάζεται μια μικρή κίνηση για να ακούσει. Αυτό είναι μοιρογνωμόνιο, όχι τιμόνι. Απλά το turning radius είναι τραγικό, θέλει άνοιγμα αρκετό. Έγινα λίγο ρόμπα σε ένα φανάρι.
Σε ένα δυο σημεία που έστριψα με φόρα, με άφησε λίγο άφωνο η κατευθυντηκότητα.
Σασμάν...έπος! Κιβωτιάρα. Βολεύει σε κάθε περίσταση...κάνεις τη βόλτα σου, αλλά θέλεις να πατήσεις κιόλας, τραβάς το paddle αριστερά, πατάς το γκάζι κι έφυγες. Δεν άλλαξα mode, το άφησα στο normal, αργότερα αυτά.
Φρένα...βασικά επιβράδυνση. Είναι φοβερός ο τρόπος που ακινητοποιείται. Δε ξέρω τι φταίει, τα διαφορικά, το σασμάν...ελάχιστο φρένο. Απλά για να σταματήσει...και τι φρένο! Όχι αν το πατήσεις στην αρχή δε θα χτυπήσεις το κεφάλι σου στο τιμόνι...είναι τόσο linear, τόσο μα τόσο ρυθμίσιμο και πραγματικά το χαίρεσαι. Λες, έτσι ρε φίλε πρέπει να είναι τα φρένα. Όχι on-off...έτσι! Προοδευτικά.
Μοτέρ...οκ, έχει λίγο λαγκ χαμηλά αλλά δε σε πειράζει γιατί μέσα στη κίνηση το δουλεύεις σε αυτό το φάσμα...και όταν ανοίξει πατάς, κολλάς στο recaro
Μ'αρέσει πολύ ο μπάσος ήχος που έχει χαμηλά, τον λατρεύω! ΟΚ, ψηλά δε λέει κάτι από ήχο, αλλά έχει ένα γ@μ@το μπάσο. Τέλειο!
Είναι φοβερό παιδιά το πάτημα που έχει το αυτοκίνητο, πραγματικά δεν έχω οδηγήσει κάτι παρόμοιο...δεν έχω οδηγήσει κάτι τόσο, μα τόσο ΤΕΛΕΙΟ οδηγικά. ΤΕΛΕΙΟ, ναι...δε λείπει τίποτα. Είναι απόλαυση και ανυπομονώ να το πιέσω...έχει ασύλληπτα περιθώρια και το βλέπεις. Σου λέει ρε παιδί μου, πάμε...πάτα, φρέναρε, στόχευσε, στρίψε, πάτα...σου βγάζει μια απόλυτη οδηγική ικανότητα.
Στα υπόλοιπα βεβαίως είναι ταξί. Ποιότητα, δεν έχει. Εξοπλισμό, πάλι καλά που έβαλα την οθόνη. Αλλά σε νοιάζει?
Όχι ρε, δε σε νοιάζει αν γουστάρεις την οδήγηση. Σε αποζημιώνει τόσο πολύ! Μα τόσο πολύ!
Κρίμα που πλέον δε βγαίνουν τέτοια αυτοκίνητα και πιστεύω ότι πραγματικά το έκλεψα.
Είμαι χαρούμενος, είμαι αυτοκινητιστικά ευτυχισμένος.
-
Σου εύχομαι από καρδιάς να το χαρείς. Πολλά απροβλημάτιστα χιλιόμετρα. Μου θύμισες την πρώτη φορά που το πήρα για γρήγορη βόλτα Διόνυσο-Πεντέλη με τη γυναίκα μου. Περίμενα ότι θα στρίβει θεϊκά, αλλά μου φάνηκε απλώς ΟΚ. Μέχρι που γύρισα να κοιτάξω στο δεξί κάθισμα και η γυναίκα μου είχε ασπρίσει (αν και είναι συνηθισμένη σε γρήγορες βόλτες). Τελικά αυτό που εμένα μου είχε φανεί σβέλτη βόλτα, λόγω εξαιρετικού πατήματος του αυτοκινήτου, για εκείνη ήταν ειδική διαδρομή.
Το μόνο κακό είναι ότι το ρημάδι το ρεζερβουάρ δε συνηθίζεται με τίποτα. Και 75 λίτρα να είχε, πάλι λίγα θα ήταν. Πλέον δε θα θες την κόρη του βενζινά όπως λέμε για πλάκα. Θα θες βενζινά με 3-4 κόρες και αντίστοιχα πρατήρια. Καλοτάξιοδο! -
Καλορίζικο να είναι να το χαρείς! Πολύ ωραία η περιγραφή
Το πιο ξεχωριστό είναι ότι αποτελεί μια επιλογή από 'άλλες εποχές', ενάντια στην σημερινή λογική του οικονομικού diesel SUV.ΥΓ. Στην τελευταία φωτογραφία το Cupra είναι του αδελφού;
-
Nikos!, καταπληκτικη επιλογη. Φοβερο post ...ζηλεψα!
Καλοταξιδο.
Αν μπορεις, σε μερικες μερες που θα εχεις μια πιο ολοκληρωμενη εικονα απο χρηστικοτητα σε καθημερινη χρηση, γραψε ενα συγκετρωτικο review.Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Το πιο ενδιαφέρον ποστ εδω κ χρόνια!!
Κ το αυτοκίνητο που μαζί με το impreza ζηλεύω περισσότερο από όλα!!!
Να το χαρείς φίλε!!
Σε ζηλεύω πραγματικά!! -
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Το πιο ενδιαφέρον ποστ εδω κ χρόνια!!
Κ το αυτοκίνητο που μαζί με το impreza ζηλεύω περισσότερο από όλα!!!
Να το χαρείς φίλε!!
Σε ζηλεύω πραγματικά!!- πολλά, παρά πολλά.
Sent from my Coolpad 8675-A using Tapatalk
Μitsubishi Lancer Evo X