-
To sedan για εμένα είναι πολύ πιο ωραίο από το 5πορτο, το οποίο είναι πολύ άσχημο ρε γμτ.
-
Παιδιά μια ερώτηση. Τι βενζίνη καίει? Δηλαδή πόσων οκτανίων? Και ρωτώ και για τους δυο κινητηρες. Ευχαριστώ
-
Ο χρήστης cctop έγραψε:
Παιδιά μια ερώτηση. Τι βενζίνη καίει? Δηλαδή πόσων οκτανίων? Και ρωτώ και για τους δυο κινητηρες. Ευχαριστώγια τον 1,4 τα γνωστά (απλή δηλαδή)
για τον 1,6 δεν ξέρουμε αλλά λογικά δεν θα έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις. -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
To sedan για εμένα είναι πολύ πιο ωραίο από το 5πορτο, το οποίο είναι πολύ άσχημο ρε γμτ.Αηδία και τα 2, μέσα-έξω.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
To sedan για εμένα είναι πολύ πιο ωραίο από το 5πορτο, το οποίο είναι πολύ άσχημο ρε γμτ.
Αηδία και τα 2, μέσα-έξω.
μέσα γιατι ρε συ;;
-
Ο χρήστης GrMikeD έγραψε:
Θα έχει ESP έστω σαν extra;τι να το κάνει μωρέ το κωλάμαξο??? τι φοβάσαι;; μην φύγει από το δρόμο;; αυτό και να το σπρώξεις , δεν βγαίνει....
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
Θα έχει ESP έστω σαν extra;
τι να το κάνει μωρέ το κωλάμαξο??? τι φοβάσαι;; μην φύγει από το δρόμο;; αυτό και να το σπρώξεις , δεν βγαίνει....
το λεγόμενο 'τρένο στις στροφες'
-
Ο χρήστης v@silis έγραψε:
τι να το κάνει μωρέ το κωλάμαξο??? τι φοβάσαι;; μην φύγει από το δρόμο;; αυτό και να το σπρώξεις , δεν βγαίνει....
σιγά να μην κλάσει από το ζόρι....
-
Ωχ ωχ....
τι έγινε, τέλειωσε η ρώσικη;
-
Πάντως αναβαθμίστηκε και αυτό σε 205/55-16...
Όπως έχω αναφέρει και λίγο καιρό πριν η Toyota παρουσιάζει ιδιαίτερα αυξητική τάση στην επιλογή ελαστικών και μάλιστα με τον ίδιο κινητήρα των 97 ίππων. Στις 3 τελευταίες γενιές έχουν υπάρξει 1400άρια Corolla με 165/70-14, 175/65-14, 185/60-14, 195/60-15 και πλέον οδηγηθήκαμε στο 205/55-16.
Φαίνεται πως η Toyota σε συνδυασμό με τις αναμενόμενες αλλαγές σε ανάρτηση, κτλ θέλει να δώσει ένα καλύτερο πάτημα στο αυτοκίνητο. Το αν θα το πετύχει είναι άλλο ζήτημα... -
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
http://www.euroncap.com/content/safety_ ... dation.php
( Euro NCAP strongly recommends that consumers buy cars fitted with Stability Control.)
-
Η Toyota απλά ακολουθεί σημεία και τάσεις των καιρών.
Δηλαδή μεγαλύτερα ελαστικά, 9(!) αερόσακους (δεν συμφέρει τελικά να τρακάρεις, θα πρέπει να πληρώνεις και τα μαξιλάρια μετά!) και ένα σωρό άλλες άχρηστες βλακείες μόνο και μόνο για να είναι politically correct και να προσπαθεί να αποκτήσει τα περιβόητα 5 αστέρια σε crash tests (σαν τα βραβεία oscar έχουν γίνει και αυτά) ή να διεκδικήσει 'βραβεία' του στυλ car of the year κ.λπ. κ.λπ.
Φυσικά θα τα καταφέρει, απλά γιατί ξέρει να αγωνίζεται.
Όπως όλα τα περισσότερα νέα μοντέλα σε αυτήν την κατηγορία being boring...
-
Άχρηστα τα ESP και αερόσακοι? Είμαστε σοβαροί?
-
Ο χρήστης Everville έγραψε:
Η Toyota απλά ακολουθεί σημεία και τάσεις των καιρών.Δηλαδή μεγαλύτερα ελαστικά, 9(!) αερόσακους (δεν συμφέρει τελικά να τρακάρεις, θα πρέπει να πληρώνεις και τα μαξιλάρια μετά!) και ένα σωρό άλλες άχρηστες βλακείες μόνο και μόνο για να είναι politically correct και να προσπαθεί να αποκτήσει τα περιβόητα 5 αστέρια σε crash tests (σαν τα βραβεία oscar έχουν γίνει και αυτά) ή να διεκδικήσει 'βραβεία' του στυλ car of the year κ.λπ. κ.λπ.
Φυσικά θα τα καταφέρει, απλά γιατί ξέρει να αγωνίζεται.
Όπως όλα τα περισσότερα νέα μοντέλα σε αυτήν την κατηγορία being boring...
για αυτό τους βάζει τους αερόσακους; για τα 'όσκαρ'...;
όχι για την ασφάλειά τους; ή σκέφτεσαι περισσότερο το κόστος αποκατάστασής τους από την ζωή την δικιά σου και της οικογενείας σου; -
Μια και ο λόγος για το ESP καλύτερα να μην έχει καθόλου παρά να έχει και να μη μπορείς να το απενεργοποιήσεις η να ενεργοποιείται μόνο του μετά από τα 50-60 χιλιόμετρα. Προσωπικά δεν έχω εμπιστοσύνη σε τέτοιου είδους συστήματα. Μια δυσλειτουργία του συστήματος πάνω σε ενα προσπέρασμα και στα θυμαράκια... Και δεν είναι και τόσο σπάνιο να συμβέί κάτι τέτοιο. Ουκ ολίγα προβλήματα εχουν παρουσιαστεί σε αυτοκίνητα με ESP ανεξαρτήτως κατασκευαστή...
-
Ώπα cctop μας έβαλες φωτιά στα μπατζάκια!!!! που εμφανίστηκε βλάβη σε ESP και με ποιά μορφή? Θέλουμε αποδείξεις και ονόματα!!!
Πάντως ακόμα και έτσι, στατιστικά πιστεύω τα ατυχήματα που θα έχουν αποτραπεί εξαιτίας του θα είναι περισσότερα από αυτά που προκλήθηκαν εξαιτίας τυχόν δυσλειτουργίας του...
-
Αηδία και τα 2, μέσα-έξω.
μέσα γιατι ρε συ;;
Τιμόνι από χιουντάι και το παρακάναν με το ασημί πλαστικό. Γενικά πολύ ανέμπνευστο και νερόβραστο.
Η τελευταία κορόλλα που μου άρεσε ήταν η στρογγυλοφάναρη, οπότε η άποψη μου δεν έχει και πολύ βάρος.
-
Γνωρίζω προσωπικά αγαπητέ 3 περιπτώσεις με ελλάτωμα στο ESP. Μια σε C4 coupe VTS1.6, μια se Laguna 20t και μια σε ΒΜW 520 το τελευταιο. Στην πρωτη περίπτωση το αμάξι φρέναρε μόνο του ελαφρώς και χωρίς λόγω σε αριστερες στροφες μόνο και με λίγα χιλιόμετρα΄(!!!!!!) στη δευτερη περίπτωση το σύστημα όταν έμπαινε σε λειτουργία έσβηνε τον κινητήρα ανεξαρτητως στροφών κινητήρα μάλιστα από την υπερσυμίεση τινάχτικε στον αέρα η πολλαπλή. Στην τελευταία περίπτωση δε λειτουργούσε το σύστημα και άναβε η προειδοποίση. Σε αλλεπάλληλες επιδιορθώσεις το πρόβλημα επαναλλαμβανόταν.... Οι περιπτώσεις αυτές σε συγγενείς και φίλους μου μόνο. Φαντάζομαι τι άλλο θα συμβαίνει γενικώς... Εξαλλου δεν μπορεί να μην έχεις διαβάσει και δει στην τω και όχι μόνο περιπτώσεις ατυχημάτων εξαιτίας δυσλειτουργίας του esp.....
Τελος να πω οτι το esp είναι ίσως χρήσιμο μόνο σε αυτούς που δεν ξέρουν να οδηγούν. Ετσι απλά.
-
Ο χρήστης cctop έγραψε:
Τελος να πω οτι το esp είναι ίσως χρήσιμο μόνο σε αυτούς που δεν ξέρουν να οδηγούν. Ετσι απλά.
Oooook!
Πισωκινητο με πολλά άλογα σε ελληνική άσφαλτο πχ. Θέλει πολύ για να το χάσεις;
-
γμτ ένα κύκλωμα σχεδόν ίδιο με του ABS, τόσο δύσκολο είναι να το εξελίξουν να μη χαλάει???????
Πάντως σε περίπτωση αγοράς καινούργιου αυτοκινήτου θα το επέλεγα. Όταν πρωτοείχα πάρει το δίπλωμα είχα φάει πολλές σβούρες εξαιτίας της ελλειψής του, ευτυχώς ανώδυνες για το αμαξάκι μου. Αλλά άκόμα και για έμπειρους οδηγούς πιστεύω πως είναι απαραίτητο, δεν είναι τυχαίο ότι στα τέστ αλλαγής λωρίδας καλύτερες τιμές επιτυγχάνονται με το ESP ενεργοποιημένο. Χώρια που όταν θα σου χρειαστεί, ίσως να μην προλάβεις να αντιδράσεις ψύχραιμα και να το κάνεις το μαγικό...
Toyota Corolla (4d) & Auris (5d) 2007