-
Γειά χαρά! Θέλω να αγοράσω ένα καινούργιο αυτοκίνητο, κυρίως για χρήση μέσα στην πόλη. Δεν με ενδιαφέρουν τόσο οι επιδόσεις όσο το να είναι αξιόπιστο, εμφανίσιμο, με κάλή οδηγική συμπεριφορά και να μην εμφανίζει συχνά βλάβες. Έχω καταλήξει σε 3 μοντέλα:
PEUGEOT 206 COLOR LINE 1.4 16V 90HP (5d)
TOYOTA YARIS 1.3 SOL (5d)
FORD FIESTA TREND 1.4 (5d)Νομίζω ότι όλες οι αντιπροσωπείες έχουν πρόσφατα προχωρήσει σε μειώσεις τιμών και για τα τρία αυτά μοντέλα. Νομίζω ότι το Fiesta έχει προσφατα υποστεί facelift, αλλά δεν είμαι και σίγουρος. Επίσης άκουσα οτι το 2006 η Peugeot θα λανσάρει το 207 και η Toyota το νέο Yaris, οπότε υποθέτω οτι η μεταπωλητική αξιά των παραπάνω μοντέλων θα μειωθεί. Με βάση αυτά τα δεδομένα τι θα επιλέγατε?
-
Γειά χαρά! Θέλω να αγοράσω ένα καινούργιο αυτοκίνητο, κυρίως για χρήση μέσα στην πόλη. Δεν με ενδιαφέρουν τόσο οι επιδόσεις όσο το να είναι αξιόπιστο, εμφανίσιμο, με κάλή οδηγική συμπεριφορά και να μην εμφανίζει συχνά βλάβες. Έχω καταλήξει σε 3 μοντέλα:
FORD FIESTA TREND 1.4 (5d)Νομίζω ότι όλες οι αντιπροσωπείες έχουν πρόσφατα προχωρήσει σε μειώσεις τιμών και για τα τρία αυτά μοντέλα. Νομίζω ότι το Fiesta έχει προσφατα υποστεί facelift, αλλά δεν είμαι και σίγουρος. Επίσης άκουσα οτι το 2006 η Peugeot θα λανσάρει το 207 και η Toyota το νέο Yaris, οπότε υποθέτω οτι η μεταπωλητική αξιά των παραπάνω μοντέλων θα μειωθεί. Με βάση αυτά τα δεδομένα τι θα επιλέγατε?
-
-
Θα έπαιρνα Yaris να μου μείνει η εγγύηση και η καλή μεταπωλητική αξία.
Το Fiesta ακούγεται ότι βγάζει πολλά προβλήματα, από τριγμούς ως αρκετά πιο σοβαρά.
Το 206 έχει καλή συμπεριφορά, αλλά βγάζει κι αυτό τα προβλήματά του. -
Αν σε ενδιαφέρει να μην βγάζει βλάβες, τότε μάλλον μακριά από Φιέστα, οι κάτοχοί του γκρινιάζουν συνεχώς. Μεταξύ 206 και Γιάρις, δύσκολη η επιλογή. Σίγουρα πιο αξιόπιστο το Γιάρις, δεν χαλάει ποτέ. Εξίσου σβέλτα και τα δύο. Λίιιιγο πιο ενδιαφέρον το Πεζό οδηγικά. Mακράν καλύτερη εξυπηρέτηση πελατών, σέρβις και aftersales η Τογιότα.
Αν χρησιμοποιήσεις την αναζήτηση , θα βρεις αρκετά θέματα όπου συζητιούνται παρόμοια δι(τρι)λήμματα με το δικό σου
EDIT: απίστευτο, για μια φορά Μάνο σχεδόν συνφωνούμε!
-
Να κοιτάξεις και το Corsa!
-
Καλυτερη οδικη συμπεριφορα θα βρεις σε fiesta και 206(ε οχι και λιιιιιιγο καλυτερο απο το Yaris, μαλλον πολυυυυ) .
Αξιοπιστια και after sales εξυπηρετηση θα βρεις κυριως σε yaris και πιο μετα σε 206 αλλα οχι σε fiesta(εχει υποστει facelift παντως αφου ρωτας).
Αναμεσα σε αυτα τα τρια πιστευω πως το 206 ειναι η καλυτερη λυση. Παντως δες και αλλα οπως το απερχομενο clio πχ. -
Περίμενε το νέο Γιάρις.
Είναι προ των πυλών και σχεδιαστικά φαίνεται αυτή τη φορά να βρίσκει το δρόμο του.
Προτείνω αυτό.
6 χρόνια εγγύηση, after sales κλπ στα δυνατά του σημεία αλλά αναμένεται βελτιωμένο και σε θέματα ευρυχωρίας, ποιότητας και ασφάλειας. -
- Μου αρεσει πιο πολυ εξωτερικα και εσωτερικα απο το Γιαρις και το Φιεστα.
Δυστυχως το Κορσα δεν εχει καμια σχεση με το 206, και το λεω εγω που εχω κορσα...
-
Ο χρήστης roviros έγραψε:
Νομίζω ότι όλες οι αντιπροσωπείες έχουν πρόσφατα προχωρήσει σε μειώσεις τιμών και για τα τρία αυτά μοντέλα. Νομίζω ότι το Fiesta έχει προσφατα υποστεί facelift, αλλά δεν είμαι και σίγουρος. Επίσης άκουσα οτι το 2006 η Peugeot θα λανσάρει το 207 και η Toyota το νέο Yaris, οπότε υποθέτω οτι η μεταπωλητική αξιά των παραπάνω μοντέλων θα μειωθεί. Με βάση αυτά τα δεδομένα τι θα επιλέγατε?
Το νέο Yaris έχει ήδη βγει αλλά δεν έχει έρθει Ελλάδα.
Το 207 έρχετε σε 1-2 χρόνια και το Fiesta έχει facelift που ακόμα δεν ήρθεΑν δεν το θέλεις πολύ άμεσα θα σου πρότινα ανεπιφλακτα να κοιτάξεις το νέο 'Grande Punto' και το νέο 'Clio' που θα έρθουν μέσα στους επόμενους 2-3 μήνες και θα είναι μια γενιά μπροστά σε σχέση με ότι υπάρχει στην αγορά τόσο από αποψη σχεδιασμού όσο και ασφάλειας, ποιόητατας κτλ.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Íá êïéôÜîåéò êáé ôï Corsa!ÁëÞèåéá ôß ãéíåôáé ìå ôï corsa;Ôï êáëïêáßñé ðïõ ìáò ðÝñáóå, ãíùóôüò ìå corsa Ýìåéíå áðï ôéìüíé. Ôïõ êüëëçóå ëÝåé êáé ìåôÜ äÝí îåêüëëáãå ìå ôßðïôá
-
Ο χρήστης solar_energy έγραψε:
Να κοιτάξεις και το Corsa!
Αλήθεια τί γινεται με το corsa;Το καλοκαίρι που μας πέρασε, γνωστός με corsa έμεινε απο τιμόνι. Του κόλλησε λέει και μετά δέν ξεκόλαγε με τίποτα
εγινε ανακληση απο την Οπελ. Του έβαλαν joystick...
-
Ο χρήστης roviros έγραψε:
Γειά χαρά! Θέλω.........................
.......................παραπάνω μοντέλων θα μειωθεί. Με βάση αυτά τα δεδομένα τι θα επιλέγατε?ως ο πιο ουδετερος εδω μεσα... να παρεις το Fiesta!
-
Ο χρήστης FiestaMAN έγραψε:
Γειά χαρά! Θέλω.........................
.......................παραπάνω μοντέλων θα μειωθεί. Με βάση αυτά τα δεδομένα τι θα επιλέγατε?ως ο πιο ουδετερος εδω μεσα... να παρεις το Fiesta!
Όχι, όχι, κύριε! Ο πιο ουδετερότερος είμαι εγώ... να πάρει 206!!!
Πέρα από την πλάκα τώρα. Σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που μπαίνουν για την αγορά, κι αν έχει αποκλείσει όλα τα υπόλοιπα, μεταξύ των τριών θα πρέπει να επιλέξει Yaris. Πάντως κι εγώ θα έλεγα να περιμένει λιγάκι, γιατί στην κατηγορία αυτή τους προσεχείς μήνες θα γίνει πανζουρλισμός.
-
Ρε φίλος αν έχεις πρώτη προτεραιότητα την αξιοπιστία, θα έλεγα το yaris χαλαρά από τα τρία. Επίσης είναι και αυτοκίνητο που κρατάει την αξία του και μπορείς άνετα να το πουλήσεις να πάρεις κάτι άλλο όταν βγούνε όλα αυτά που λένε οι παραπάνω..
Για την ποιότητα κατασκευής του Φιέστα πάντως, υπάρχει ένα θέμα εδώ μέσα, και δε νομίζω ότι θα ψηθείς ιδιαίτερα αν διαβάσεις τι λένε οι κατοχοι.. Το Πεζο δε νομίζω ότι είναι τόσο αξιόπιστο όσο το yaris, και εφόσον θες αξιοπιστία και να μη βγάζει βλάβες, νομίζω το πιο σταθερό είναι μακράν το yaris -
Ο χρήστης skye έγραψε:
Για την ποιότητα κατασκευής του Φιέστα πάντως, υπάρχει ένα θέμα εδώ μέσα, και δε νομίζω ότι θα ψηθείς ιδιαίτερα αν διαβάσεις τι λένε οι κατοχοι.. Το Πεζο δε νομίζω ότι είναι τόσο αξιόπιστο όσο το yaris, και εφόσον θες αξιοπιστία και να μη βγάζει βλάβες, νομίζω το πιο σταθερό είναι μακράν το yarisΚαι εγώ στην αρχή το fiesta S σκεφτόμουν, αλλά όταν έκανα τη σχετική ερώτηση στο forum μου είπαν τόσα... καλά που έτρεξα να αγοράσω το Corsa!
Το οποίο μέχρι στιγμής (ευτυχώς!) δεν μου έχει βγάλει κανένα πρόβλημα! -
Δεν αμφισβητώ τα παράπονα των κατόχων Φιέστα, άλλωστε και εγώ έχω πολλά παράπονα από την ποιότητα συναρμολόγησης, βλέπε τριγμοί ακόμα και στο πρώτο χρόνο, αλλά οφείλω να ομολογήσω ότι έχω γλιτώσει άλλες 'ιδιορυθμίες' του Φιέστα. Π.χ. έχω και γω κόλλημα με τη βενζίνη ΒΡ και βάζω μόνο 100άρα ΒΡ (πιτσιρίκι περνούσαμε από πρατήρια Φίνα και Σέλ και τους μούτζωνα). Μερικοί που βάζουν π.χ. V power έχουν πρόβλημα με τη ψηφιακή ένδειξη... (έλεος)
Δεν έχω μπει σε Κόρσα και 206 εν 'θεαματική' κινήσει και αυτό που μπορώ να εγγυηθώ για το Φιέστα είναι το τέλειο σε αίσθηση τιμόνι (κάπως βαρύ σε μικρές ταχύτητες) και ο επιλογέας που σε ωθεί να αλλάζεις ταχύτητες. Από τον επιλογέα του Πεζό δεν έμεινα ικανοποιημένος, ίσως έπρεπε να τον δοκιμάσω ζεστό. Στα σαμαράκια και σε ανωμαλίες κοπανάει αρκετα δείγμα της σκληρής ανάρτησης.
Μην το πάρεις το Φιέστα, αν δεν ενδιαφέρεσαι για κρατήματα. Ούτε το Γιάρις να πάρεις, είναι καλό αλλά είναι και παλιό. Ούτε και το 206. Είναι πιο παλιό.
-
Ο χρήστης Έλσα έγραψε:
Για την ποιότητα κατασκευής του Φιέστα πάντως, υπάρχει ένα θέμα εδώ μέσα, και δε νομίζω ότι θα ψηθείς ιδιαίτερα αν διαβάσεις τι λένε οι κατοχοι.. Το Πεζο δε νομίζω ότι είναι τόσο αξιόπιστο όσο το yaris, και εφόσον θες αξιοπιστία και να μη βγάζει βλάβες, νομίζω το πιο σταθερό είναι μακράν το yaris
Και εγώ στην αρχή το fiesta S σκεφτόμουν, αλλά όταν έκανα τη σχετική ερώτηση στο forum μου είπαν τόσα... καλά που έτρεξα να αγοράσω το Corsa!
Το οποίο μέχρι στιγμής (ευτυχώς!) δεν μου έχει βγάλει κανένα πρόβλημα!αντε τωρα εγω δεν το σχολιαζω αυτο γιατι στο τελος θα βγω ο κακος της παρεας.......... κανω τουμπεκι.......
-
Δες και στο παρακατω link μια προσφατη ερευνα αγορας που εκανα για αυτα τα μοντελα(εκτος του Yaris)
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.php?t=13676&highlight=206
Επισης το 206 θα συνεχιζει να παραγεται μεχρι το 2010,συμφωνα με δελτιο τυπου της Peugeot.Το 207 αναμενεται προς το τελος του 2006. -
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
Και εγώ στην αρχή το fiesta S σκεφτόμουν, αλλά όταν έκανα τη σχετική ερώτηση στο forum μου είπαν τόσα... καλά που έτρεξα να αγοράσω το Corsa!
Το οποίο μέχρι στιγμής (ευτυχώς!) δεν μου έχει βγάλει κανένα πρόβλημα!αντε τωρα εγω δεν το σχολιαζω αυτο γιατι στο τελος θα βγω ο κακος της παρεας.......... κανω τουμπεκι.......
Κοίταξε μια χαρά είναι το opelaki για ένα μέσο χρήστη...
Βέβαια το polaki είναι ακόμα καλύτερο (με την προϋπόθεση να μην χαλάει και να μην καίει λάδια)...
PEUGEOT 206 vs FORD FIESTA vs TOYOTA YARIS