-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Κοίταξε μια χαρά είναι το opelaki για ένα μέσο χρήστη...
Βέβαια το polaki είναι ακόμα καλύτερο (με την προϋπόθεση να μην χαλάει και να μην καίει λάδια)...Για μένα, αυτά τα δύο είναι ίσως τα τελευταία που θα σκεφτόμουν προς αγορά Μιχάλη. Ίσως και για αρκετούς άλλους
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Για μένα, αυτά τα δύο είναι ίσως τα τελευταία που θα σκεφτόμουν προς αγορά Μιχάλη. Ίσως και για αρκετούς άλλους
Είσαι μέσος χρήστης εσύ? Μήπως εγώ, ή ο popol@ros???
Μας ενδιαφέρει απλά να μας μετακινεί το αυτοκίνητό μας?
Όχι φυσικά...
Ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι ούτε εγώ θα τα σκεφτόμουν, ούτε καν σαν τελευταία... -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Πληγώθηκα τώρα....
-
Δε συγκρινω το corsa με το 206 η το fiesta αλλα οπως λες για το μεσο χρηστη καλυτερο απο το yaris ειναι αν και το 2ο ειναι μακραν πιο αξιοπιστο. Ειχα το προηγουμενο corsa ομως μεχρι πριν 4 χρονια που ειχε κανει σε 3 χρονια 100Κ χλμ και δεν ειχε ζητησει τιποτα! Εγω το δικο μας το yaris παντως μονο για λυση αναγκης να το παρω αν τυχει και οχι για να παω σε τιποτα δρομους με στροφες κτλ αλλα μονο σε καμια ευθεια(μονο εμενα μου φαινεται τοσο χαλια;;; ) Προσφατα σε αποτομη στροφη(πηγα να παιξω κιεγω νομιζα οτι ημουν σε αλλο αυτοκινητο) σηκωθηκε ευκολα ο πισω τροχος και αρκετα ο μπροστινος και στην αλλη μερια κοπανησαν ατσαλα τα αμορτισερ και νομιζα οτι θα γυρισει!!!
-
Το fiesta ακουγεται οτι εχει πολλα προβληματα.Οποτε 206 Vs Yaris.Δεν λέω (πολυ) κάλη η ποιοτητα του ιαπωνα αλλα απο χωρους και απο οδικη συμπεριφορα (δεν λεω επιδόσεις) ειναι δραμα+ το κοντερ του που ειναι απο τα ποιο δυσχρηστα και ηλιθια που υπάρχουν. 206 απο εμενα
-
206 η fiesta.......και τα δυο μια χαρα ειναι!
-
Ο χρήστης Έλσα έγραψε:
Πληγώθηκα τώρα....
Ευτυχώς που γελάς...
-
Ο χρήστης Έλσα έγραψε:
Το οποίο μέχρι στιγμής (ευτυχώς!) δεν μου έχει βγάλει κανένα πρόβλημα!Κάνε υπομονή όλα θα γίνουν.
Στο θέμα τώρα.
Νομίζω ότι η επιλογή yaris είναι αν όχι η καλύτερη, τουλάχιστον αυτή με τα λιγότερα προβλήματα. -
Suzuki Swift 1.3 GLA
Πιο καινούριο
πιο όμορφο
με πολύ καλή οδική συμπεριφορά
αρκετά γρήγορο
και λογικά αξιόπιστο -
Έχω 206...
Οικονομικό service στην αντιπροσωπεία. Πολύ οικονομικό στα συνεργεία (τύφλα να έχει η Fiat).
Υπέροχη οδηγική συμπεριφορά (αλλίμονο) και το σημαντικότερο στήνεται πανεύκολα και πάμφθηνα σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό.
Το δικό μου δεν μου έβγαλε προβλήματα (με ινδιάνικη χρήση). Στον 5ο χρόνο μου χάλασε η αντλία βενζίνης (πανάκριβη όμως 293Ε - είναι σύγχρονη με ενσωματωμένο φίλτρο πανάθεμάτην - έβαλα ελαφρώς μεταχειρισμένη με 100Ε) επειδή το κυκλοφορούσα μονίμως στην ρεζέρβα.
Αξίζει τα λεφτά του επίσης γιατί είναι εξοπλισμένο και πλήρως εξελιγμένο εννοώντας ότι ό,τι προβλήματα έχουν εμφανιστεί στο παρελθόν έχουν εξαλειφθεί. -
Επίσης, η Ford κάνει ένα εκνευριστικό ατόπημα κατά την προσωπική μου βέβαια άποψη. Στα μοντέλα μετά το 2000 δεν μπορείς να βάλεις άλλο λιπαντικό πλην της θυγατρικής Motorcraft που είναι το μόνο με την προδιαγραφή που απαιτεί η Ford (την προδιαγραφή την αναφέρει και στο manual των αυτοκινήτων της). Η Motorcraft στην Ελλάδα αντιπροσωπεύεται από την ίδια την Ford για ευνόητους λόγους. Λένε ότι η Aral έβγαλε τέτοιο λάδι αλλά δεν το έχω δει ακόμη. Εάν βάλετε άλλο λάδι για πάνω από 5000χλμ ο κινητήρας κινδυνεύει από πρόωρη φθορά.
Ένας φίλος μου με Focus έβαλε στα 20000χλμ 5W40 και μετά από 5000χλμ διαπίστωσε ότι είχε 'καεί' το μισό και το υπόλοιπο έγινε αφρός. Το έβγαλε φυσικά, ξαναέβαλε της Ford και ησύχασε... Για λίγο καιρό όμως αφού μετά από 85000χλμ το μοτέρ 'καίει λάδι' και στην Ford του είπαν για επισκευή (είχε φιλτροχοάνη και πιστεύω ότι δεν την καθάριζε συχνά γιατί την έβλεπα πάντα βρώμικη)..Πέρα από αυτό το μεμονωμένο περιστατικό θεωρώ απαράδεκτο να μας υποχρεώνουν τα εργοστάσια σε αποκλειστική χρήση συγκεκριμένων προϊόντων που μόνο οι αντιπροσωπείες προωθούν και ειδικά εάν πρόκειται για το λιπαντικό που αλλάζεται συχνότερα από οτιδήποτε.
Είναι ένας σημαντικότατος λόγος για να μην αγοράσω Ford. Το μόνο καλό εδώ είναι ότι η Ford είναι επίσης πολύ οικονομική στα service των αντιπροσωπειών και στα ανταλλακτικά. -
Θα μπορούσες να κοιτάξεις και άλλες εναλλακτικές πχ Swift, Jazz ή και Sirion!
-
Ο χρήστης Monster έγραψε:
Το fiesta ακουγεται οτι εχει πολλα προβληματα.Οποτε 206 Vs Yaris.Δεν λέω (πολυ) κάλη η ποιοτητα του ιαπωνα αλλα απο χωρους και απο οδικη συμπεριφορα (δεν λεω επιδόσεις) ειναι δραμα+ το κοντερ του που ειναι απο τα ποιο δυσχρηστα και ηλιθια που υπάρχουν. 206 απο εμεναΦιλε εισαι λαθος!1.9 υψος κ 120 κg απο μικρα μονο σε γιαρις βολευτηκα.Οσο για επιδοσεις 0-130 λιγα 1600 σε φερνουν βολτα.Οδικη συμπεριφορα, οντως ειναι νευρικο σε ανοιχτους δρομους αλλα ασφαλες.Για τους χωρους να επανερθω,τα κριτηρια μου για ενα αυτοκινητο
ως προς τους χωρους ειναι να χωραω εγω πισω απο εμενα...Το πριμερα που συνυπαρχει δεν με χωραει απο πισω με τιποτα.Μεγαλη μαγκια το συρωμενο πισω καθισμα που πρωτοεβγαλε νομιζω το τουινγκο αφου με το
αναλογο υψος που εχει το γιαρις καθονται μεσα 4 μεγαλοσωμοι εως τεραστιοι με πολυ λιγο πορτ-μπαγκαζ βεβαια. -
Παιδια και το 75αρι 206 ειναι 16v; Μηπως ξερει κανεις τις διαφορες με το 90αρι; Φιλος μου ενδιαφερεται για το 75αρι γι'αυτο ρωταω.
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Παιδια και το 75αρι 206 ειναι 16v; Μηπως ξερει κανεις τις διαφορες με το 90αρι; Φιλος μου ενδιαφερεται για το 75αρι γι'αυτο ρωταω.όχι 8βάλβιδο είναι...
-
Το ηξερα αλλα ειδα στο site των 4Τ το 4 στους κυλινδρους και μπερδευτηκα με τις βαλβιδες ανα κιλυνδρο!!! Πρωι πρωι... Εντωμεταξυ στο site δεν εχει για το 90αρι. Εκεινο το site της peugeot ουτε για διαφημιση δεν κανει! Ελαχιστες λεπτομεριες!!!
-
Επειδη εχω μπερδευτει πολυ με τα site για το 206 ξερετε αν το 1.4 90hp βγαινει και σε 5πορτο ή μονο το 3πορτο βγαινει σε 90αρι;
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Επειδη εχω μπερδευτει πολυ με τα site για το 206 ξερετε αν το 1.4 90hp βγαινει και σε 5πορτο ή μονο το 3πορτο βγαινει σε 90αρι;Βγαίνει και σε 3πορτο και σε 5πορτο.
Το 3πορτο είναι πιο 'σπορ' (έχει πιο σκληρές ρυθμίσεις, κοντύτερη τελική σχέση, αλλά μεγαλύτερους τροχούς -15'' αντί 14''- οπότε υποθέτω οι επιδόσεις είναι πάνω κάτω οι ίδιες). Από τις μετρήσεις φαίνεται ότι έχει σπουδαία ελαστικότητα (σε κάποιες προσπεράσεις στέκεται μία χαρά ακόμη και απέναντι στο 1.6 των 110hp).
PEUGEOT 206 vs FORD FIESTA vs TOYOTA YARIS