-
Έχω γράσσο σε spray της Wurth και της Holts ειδικό για μοτοσυκλέτες. Όμως το manual του CB500 λέει να τα αποφύγω τα γράσσα σε spray γιατι πιθανόν να περιέχουν διαλύτες που να καταστρέφουν τα ο-ring της αλυσίδας.
Αντ'αυτού το manual προτείνει λίπανση με 80άρα ή 90άρα βαλβολίνη.Να βάλω γράσσο ή βαλβολίνη?
-
Έχω γράσσο σε spray της Wurth και της Holts ειδικό για μοτοσυκλέτες. Όμως το manual του CB500 λέει να τα αποφύγω τα γράσσα σε spray γιατι πιθανόν να περιέχουν διαλύτες που να καταστρέφουν τα ο-ring της αλυσίδας.
Αντ'αυτού το manual προτείνει λίπανση με 80άρα ή 90άρα βαλβολίνη.Να βάλω γράσσο ή βαλβολίνη?
-
-
Διάβασε στη φιάλη του spray αν κάνει για o-ring....Αν το γράφει, βάλε άφοβα και άσε το manual.....
12 χρονια spray χρησιμοποιώ και ποτε δεν ειχα πρόβλημα με αλυσίδα-0-rings... -
Επίσης σπρεϋ για πέντε χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα με την ένδειξη 'o ring' σε CB 500.
-
Αγόρασα ένα valvoline για O'RING και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό.10
-
Σπρέυ των γνωστών εταιριών για αλυσίδες με Ο-ring είναι ότι πρέπει... διαφορετικά White grease (όπως αυτό που έχει όταν την παίρνεις καινουργια). Τέλος, ακόμα και 90ρι λάδι να βάζεις δεν είναι πρόβλημα αν είσαι τακτικός!
Όποιο λιπαντικό και να επιλέξεις από αυτά σημασία έχει περισσότερο η επιμέλεια στο γρασάρισμα και η τακτικότητα! Α, και η σωστή ρύθμιση που είναι το Α και το Ω για την υγεία της αλυσίδας και των γραναζιών! -
Για να μην ανοίγω νέο post γνωρίζει κανείς πόσο πάει για το crypton το πακέτο γρανάζια και αλυσίδα; Μέσα σε 10.000χλμ με οδήγηση σωστή, χωρίς σούζες - γιατί εκεί κυρίως δεινοπαθούν αλυσίδα και γρανάζια - με λαδώματα της αλυσίδας κλπ μου έγινε από κυκλικό το γρανάζι ολίγον τι σαν οβάλ. Δε φαίνεται με το μάτι, αλλά αυτή είναι η εκτίμηση του μάστορα. Τι να πω......Να το πηγαίνεις το μοτο στην πένα και να σου σκίζεται το γρανάζι!! Που να το έσκιζα κιόλας
-
εγω παιδια βαζω βαλβολινη εδω και 3 χρονια καθε 500χλμ και ειμαι σουπερ..με τα σπρει δεν ξερω κατα ποσο και για τι χρηση ενδεικνυνται, παντως με πολλες μηχανες φιλων μου, που βαζουνε σπρει ακουγεται και το ρουλεμαν και η αλυσιδα ενω εμενα με βαλβολινη τιποτα..
βεβαια το μονο μειον της βαλβολινης ειναι οτι σου βρωμιζει λιγο η ζαντα αλλα αν κανεις 50-100χλμ και το καθαρισεις με ενα πανακι εισαι οκ..
συνιστω βαλβολινη 100%.. και καθε 500χλμ λαδωμα...
-
εγω παιδια βαζω βαλβολινη εδω και 3 χρονια καθε 500χλμ και ειμαι σουπερ..με τα σπρει δεν ξερω κατα ποσο και για τι χρηση ενδεικνυνται, παντως με πολλες μηχανες φιλων μου, που βαζουνε σπρει ακουγεται και το ρουλεμαν και η αλυσιδα ενω εμενα με βαλβολινη τιποτα..
βεβαια το μονο μειον της βαλβολινης ειναι οτι σου βρωμιζει λιγο η ζαντα αλλα αν κανεις 50-100χλμ και το καθαρισεις με ενα πανακι εισαι οκ..
συνιστω βαλβολινη 100%.. και καθε 500χλμ λαδωμα...
-
ναι κ οταν βρεξει η αλυσιδα θα καβαλησει τα γραναζια.
τιποτα σε γρασσο παιζει? -
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Επαναφέρω το θέμα σχετικά με τη λίπανση αλυσίδας...Αύριο μετά το πλύσιμο λοιπόν, θα της βάλω βαλβολίνη, γιατί προς το παρόν δεν έχω κάτι άλλο. Από Δευτέρα θα αναζητήσω κάποιο εξειδικευμένο προϊόν.
Ως τώρα μου έχουν προτείνει τα εξής:Motul CHAIN LUBE (Φαντάζομαι κάποιο απ' αυτά)
και
Castrol υποθέτω το chain wax.
Κάποιο σχόλιο;
Να αναφέρω ότι το manual της μηχανής γράφει:
SAE 80-90 gear oil.Επίσης, άλλη ερώτηση:
Πώς πλένετε τις αλυσίδες σας;Υπαρχει ενα ειδικο συστημα καθαρισμου
-
Ο χρήστης visconti έγραψε:
τιποτα σε γρασσο παιζει?καμμια σχεση η βαλβολινη φιλε μου εχει την ιδιοτητα οτι εισχωρει παντου και κρατα την αλυσιδα-γραναζι σε αριστη κατασταση..μια αλυσιδα και χωρις καθολου λαδωμα εχει πανω της μουργα που μπορει να αντεξει και 10000χλμ χωρις λαδωμα..αν δεν θελεις η δεν μπορεις να λαδωνεις καθε λιγο και λιγακι τοτε συνιστω το σπρει
BEL RAY SUPER CLEAN CHAIN LUBE..Κανει 10ευρω και ειναι o ring safe..απωθει νερο σκονες και αλλα συστατικα..τροπος χρησης σηκωνεις τη ροδα ενας γρασσαρει στο κεντρο της αλυσιδας και ο αλλος γυρνα τον τροχο..περιμενεις 2-3 λεπτα και μετα κανε μια βολτα για να βοηθησεις την λιπανση..επισης παντα να λαδωνετε την αλυσιδα οταν ειναι ζεστη δλδ εχει προηγηθει βολτα η σε ζεστη ημερα για να μπορει να εισχωρει το λιπαντικο παντου και πιο καλα...drive safe...
-
Ο χρήστης Random έγραψε:
τιποτα σε γρασσο παιζει?καμμια σχεση η βαλβολινη φιλε μου εχει την ιδιοτητα οτι εισχωρει παντου και κρατα την αλυσιδα-γραναζι σε αριστη κατασταση..μια αλυσιδα και χωρις καθολου λαδωμα εχει πανω της μουργα που μπορει να αντεξει και 10000χλμ χωρις λαδωμα..αν δεν θελεις η δεν μπορεις να λαδωνεις καθε λιγο και λιγακι τοτε συνιστω το σπρει
BEL RAY SUPER CLEAN CHAIN LUBE..Κανει 10ευρω και ειναι o ring safe..απωθει νερο σκονες και αλλα συστατικα..τροπος χρησης σηκωνεις τη ροδα ενας γρασσαρει στο κεντρο της αλυσιδας και ο αλλος γυρνα τον τροχο..περιμενεις 2-3 λεπτα και μετα κανε μια βολτα για να βοηθησεις την λιπανση..επισης παντα να λαδωνετε την αλυσιδα οταν ειναι ζεστη δλδ εχει προηγηθει βολτα η σε ζεστη ημερα για να μπορει να εισχωρει το λιπαντικο παντου και πιο καλα...drive safe...
η βαλβολινη εχει την ιδιοτητα να ΜΗΝ εισχωρει παντου λογο πυκνοτητας,αλλα και να εισχωρησει να φυγει στα πρωτα 50 κμ..
ασε το εχω δει το εργο και απο τοτε τηνε κοψα μαχαιρι!
ενα διαστημα χρησιμοποιησα βαλβολινη και πεταξα την αλυσι δα και τα γραναζι στα μισα χιλιομετρα απο οτι συνηθως! -
DE SYMFONO ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ...ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΛΛΙΣΤΑ ΝΑ ΒΑΖΕΙΣ ΤΟ ΣΠΡΕΙ ΤΗΣ ΜΠΕΛ ΡΕΙ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ
-
Ο χρήστης Random έγραψε:
...
BEL RAY SUPER CLEAN CHAIN LUBE..Κανει 10ευρω και ειναι o ring safe..απωθει νερο σκονες και αλλα συστατικα..τροπος χρησης σηκωνεις τη ροδα ενας γρασσαρει στο κεντρο της αλυσιδας και ο αλλος γυρνα τον τροχο..περιμενεις 2-3 λεπτα και μετα κανε μια βολτα για να βοηθησεις την λιπανση..επισης παντα να λαδωνετε την αλυσιδα οταν ειναι ζεστη δλδ εχει προηγηθει βολτα η σε ζεστη ημερα για να μπορει να εισχωρει το λιπαντικο παντου και πιο καλα...drive safe...Και εγώ έχω θετική εμπειρία από το super clean και πραγματικά ... δεν λερώνει!
Γρασσάρισμα αλυσίδας.