-
Ο χρήστης nass έγραψε:
ο Ο κόσμος είναι υπερβολικά πολύπλοκος για να επιδέχεται 'μοναδικών' και 'αποκλειστικών' ερμηνειών του στυλ 'πολεμάμε ενάντια στους τρομοκράτες'
ναι αλλα μονο με τετοιες βαρυγδουπες εκφρασεις μπορει ο 'θαμνος' να συνενοηθει με τους υπηκοους του...
που να καθησει τωρα καποιος να αναλυσει λεπτομερειες? Πεταει μια μ@λ@κια και τελειωσε η υποθεση....
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
που να καθησει τωρα καποιος να αναλυσει λεπτομερειες? Πεταει μια μ@λ@κια και τελειωσε η υποθεση....
εγω καθομαι! και μαλιστα με τρελλα!!
-
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
απο τους 'απο εκει' ηθελα να πω!
-
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
Είσαι νέος στο Forum. Ομηρικοί καυγάδες στο παρελθόν (επί Ιράκι το 2003 είχε 3 θέματα από 60 σελίδες το καθένα) αλλά άκρη καμία. Δεν έχω πρόβλημα με κανέναν και αν υπάρχει σημαντική και εμφανώς αγεφύρωτη διαφορά αντίληψης σε ένα θέμα προτιμώ να μην αναλώνομαι συζητώντας το ατελέσφορα.
Οπότε με το φίλο gavriil1 προτιμώ να συζητάμε για αυτοκίνητα, στα οποία είναι γνώστης και δίνει και την εικόνα της αυτοκίνησης στις ΗΠΑ που δε τη γνωρίζουμε, παρά για πολιτική, για την οποία έχει μια προσέγγιση την οποία δεν μπορώ να ...προσεγγίσω
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Οπότε με το φίλο gavriil1 προτιμώ να συζητάμε για αυτοκίνητα, στα οποία είναι γνώστης και δίνει και την εικόνα της αυτοκίνησης στις ΗΠΑ που δε τη γνωρίζουμε, παρά για πολιτική, για την οποία έχει μια προσέγγιση την οποία δεν μπορώ να ...προσεγγίσω
Σωστό! Το ότι όμως τον βλέπουμε πλέον ελάχιστα σε αυτοκινητιστικά θέματα, μου δίνει την εντύπωση ότι επιμένει εδώ μόνο και μόνο για να προκαλέσει.
-
παιδια οπως ειπα, ειναι ΘΥΜΑΤΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ οι φιλοι μας.
απλως ο τρομοκρατης δεν ειναι ο bin laden......ρε, θα μου πει κανεις απο usa πως επεσαν οι διδυμοι πυργοι μαμω το φελεκι μου?
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Σωστό! Το ότι όμως τον βλέπουμε πλέον ελάχιστα σε αυτοκινητιστικά θέματα, μου δίνει την εντύπωση ότι επιμένει εδώ μόνο και μόνο για να προκαλέσει.
α πα πα!!!! πιπερι!!! Δεν ειναι δυνατον να ισχυει αυτο που λες!!!
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Δεν το πιστεύω αυτό. Τυχαίνει αυτό να είναι ένα 'ζωντανό' θέμα και είμαστε και εμείς όλοι από την πλευρά μας που ρίχνουμε λάδι στη φωτιά. Οπότε, αν δεν έχει κανείς άπειρο χρόνο, δεν μπορεί να τα παρακολουθεί όλα και αναγκαστικά παρακολουθεί τα πιο 'hot'. Οπότε, αν πιστεύουμε πως 'άκρη δεν θα βγει' και αντί να προσβάλουν κάποιοι φίλοι εξ Αμερικής τη νοημοσύνη μας σχετικά με τα αίτια του πολέμου και εμείς τους φίλους εξ Αμερικής και ολόκληρο τον Αμερικανικό λαό ως 'ηλίθιους' κτλ., προτιμώ να το αφήσουμε και να μιλήσουμε για αυτοκίνητα.
-
εγω παντως παραξενευομαι που παραξενευεστε!
λες και τον ειδαμε 1η φορα και δεν τον ξερουμε.... -
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Έτσι λοιπόν αντί να βοηθήσει όπως όφειλε όλους τους πολίτες του, βοήθησε μόνο τους Δημοτικούς υπαλλήλους και, για να πω την αλήθεια, όχι όλους τους Δημοτικούς υπαλλήλους αλλά μόνο το 40% εξ αυτών... Δηλαδή κάπου στις 3.000 άτομα...
Καλά είναι θα σκεφτείτε, αφού δεν μπορεί όλους να βοηθήσει, τουλάχιστον και οι 3.000 κάτι είναι...
Ναι αλλά δεν ξέρεται τι βοήθεια τους έδωσε... τους ΑΠΕΛΥΣΕ !!! Ναι καλά διαβάσατε, τους απέλυσε λέει, γιατί πρέπει να βρει λεφτά για να φτιάξει πάλι το μπορδέλο του...
Και σκέφτομαι εγώ τώρα, με το μικρό μου το χαζό μου το ελληνικό μου το μυαλό...
Τι χρειάζεσαι πιο πολύ, για να μπορέσεις να επανέλθεις στην φυσιολογική σου ζωή μετά από μία τόσο μεγάλη καταστροφή; Φυσικά χρήματα για να μπορέσεις πάνω από όλα να ταΐσεις τα παιδιά σου και να ξανά χτίσεις το σπιτάκι σου. Ναι αλλά για να το κάνεις αυτό, πρέπει να έχεις χρήματα... και πώς τα βρίσκεις τα χρήματα; Ή θα κλέψεις ή θα δουλέψεις... ναι αλλά αν αυτή την στιγμή που έχει ανάγκη τα χρήματα όσο τίποτα άλλο στο κόσμο φας πόρτα από την δουλειά σου τι θα κάνεις;Δηλαδή ο Δήμαρχος σκέφτηκε με το σκατομυαλό του ή μάλλον ΔΕΝ σκέφτηκε ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να κάνουν τώρα τίποτα χωρίς δουλεία!
Τελειως διαφορετικος τροπος σκεψης.
Ο Δημαρχος δεν εχει την νοοτροπια ουτε την δικαιοδοσια να πει οτι θα χρεωσω το κρατος για 10 γενιες προκειμενου να βολεψω τους υπαλληλους μου και να ξαναβγω δημαρχος.
Σκεφτηκε ως bussinessman και ειδε οτι τα λεφτα δεν βγαινουν,ενώ παραλληλα **δεν **ειναι εφικτο να γυρισουν ολοι πισω στην Ν.Ορλεάνη σαν να μην περασε μια μερα..
Η διαφορα ειναι ομως οτι ο αμερικανος εχει την δυνατοτητα να βρει δουλεια αλλου,γιατι εκει ειναι πιο flexible τα πραγματα.Οχι οτι ειναι ευκολο,αλλα δεν ειναι σαν εδω που ακομα και οι ιδιωτικες επιχειρησεις πασχουν απο καρεκλοκενταυρίαση.
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Γαβριήλ, ποια είναι η γνώμη σου για τον George W. Bush Jr;
Θα σου την δικια μου αφου εσυ μου πεις την δικια σου.
Αν και ρώτησα πρώτος (για την ακρίβεια όχι εγώ, κάπιος άλλος ρώτησε αλλά απαξίωσες να του απαντήσεις επειδή έκανε ένα ορθογραφικό) θα σου πω:
(Άνοη και) άβουλη μαριονέττα (puppet).
Your call.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
ντροπη σου να εκφραζεσαι ετσι για το θαμνο!
θες να σε χαρακτηρισουν κουμμουνιστη τρομοκρατη??? -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
θες να σε χαρακτηρισουν κουμμουνιστη τρομοκρατη???Οι αμερικανοί; Θα ήταν φιλοφρόνηση και όχι ψόγος.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
θες να σε χαρακτηρισουν κουμμουνιστη τρομοκρατη???
Οι αμερικανοί; Θα ήταν φιλοφρόνηση και όχι ψόγος.
σε βλεπω να μπαινεις στη μαυρη λιστα και εσυ!
αν συνεχισεις ετσι, δε νομιζω οτι θα σου ξαναπαντησει σε post σου!!!
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
θες να σε χαρακτηρισουν κουμμουνιστη τρομοκρατη???
Οι αμερικανοί; Θα ήταν φιλοφρόνηση και όχι ψόγος.
σε βλεπω να μπαινεις στη μαυρη λιστα και εσυ!
αν συνεχισεις ετσι, δε νομιζω οτι θα σου ξαναπαντησει σε post σου!!!
Ανηκουφίσθη η φορβάς εν τη (γαμώτο, δεν υποστηρίζεται η υπογεγραμμένη) άλω!
(Τίτλος από παλιό άρθρο των 4Τ)
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Γαβριήλ, ποια είναι η γνώμη σου για τον George W. Bush Jr;
Θα σου την δικια μου αφου εσυ μου πεις την δικια σου.
Αν και ρώτησα πρώτος (για την ακρίβεια όχι εγώ, κάπιος άλλος ρώτησε αλλά απαξίωσες να του απαντήσεις επειδή έκανε ένα ορθογραφικό) θα σου πω:
Your call.
Ε τώρα γίνεσαι ειρωνικός και δε θα σου απαντήσει... Δεν εισαι ειρωνικός; γιατί μήπως ήταν ο krus; Ο οποίος παρεμπιπτόντως αν δεις τις δημοσιεύσεις του σ'αυτό το θέμα από την αρχή, μιλάει στον Γαβριήλ με το σεις και με το σας (μέχρι και στον πληθυντικο) ακριβώς για να μην χαρακτηριστεί ειρωνικός και να που χαρακτηρίστηκε τελικά!
Ο άλλος λόγος για τον οποίον δε θα σου απαντήσει είναι επειδή την ίδια ερώτηση την έκανα κι εγώ που ειρωνεύομαι συνέχεια άρα δεν μου αξίζει να πάρω απάντηση (γιατί καλέ μου κύριε; )
Παρόλα αυτά ελπίζω να μας απαντήσει και να μας απαντήσει με κάθε ειλικρίνεια γιατι οι καιροί είναι δύσκολοι και το γέλιο στη ζωή μας (έστω και ο κλαυσίγελως) είναι απαραίτητο!
Και τώρα που το θυμήθηκα... Ενα σχετικό (με το όλο thread) ανέκδοτο
Ενα Βρετανικό εμπορικό πλοίο φτάνει στο λιμάνι του Πειραιά και καθώς πάει να δέσει εκτυλίσεται η παρακάτω στιχομυθία με έναν Ελληνα λιμενεργάτη και έναν Αγγλο ναύτη.
-Ελα! Ρίξε τον κάβο
-What?
-Ελα που σου λένε! Ρίξε τον κάβο!
-What?
-Ρε μαλάκα θα τον ρίξεις καμιά φορά τον κάβο να δέσουμε;
-What are you talking about?
-Κοίτα έναν πούστη ρε... Ρε συ! Ντού γιού σπικ ίνγκλις;
-Oh yes!
-Ε γιατί δε ρίχνεις τον κάβο τόση ώρα; -
Καλό Χρήστο...πολύ καλό!!!
-
Ενα Βρετανικό εμπορικό πλοίο φτάνει στο λιμάνι του Πειραιά και καθώς πάει να δέσει εκτυλίσεται η παρακάτω στιχομυθία με έναν Ελληνα λιμενεργάτη και έναν Αγγλο ναύτη.
-Ελα! Ρίξε τον κάβο
-What?
-Ελα που σου λένε! Ρίξε τον κάβο!
-What?
-Ρε μαλάκα θα τον ρίξεις καμιά φορά τον κάβο να δέσουμε;
-What are you talking about?
-Κοίτα έναν πούστη ρε... Ρε συ! Ντού γιού σπικ ίνγκλις;
-Oh yes!
-Ε γιατί δε ρίχνεις τον κάβο τόση ώρα; -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ακριβώς Και ακρότητες του στυλ 'απαγωγή - όμηρος - αποκεφαλισμός - κρέμασμα στην πλατεία'. Ολα αυτά τα βλέπουμε και σήμερα στο Ιράκ (ΟΚ, το 'κρέμασμα στην πλατεία' έχει αντικατασταθεί από 'video'), αλλά εκεί είναι 'τρομοκράτες' ενώ στο Αφγανιστάν ήταν (αν είναι δυνατόν ) 'στρατός'. Δηλαδή η μόνη διαφορά μεταξύ 'τρομοκρατών' και 'στρατού' ήταν αν βάζουν βόμβες σε αυτοκίνητα ?
Συμφωνα με το λεξικο:
ter·ror·ism = The unlawful use or threatened use of force or violence by a person or an organized group against people or property with the intention of intimidating or coercing societies or governments, often for ideological or political reasons.
ΓΙα τους Μουτζαχεντιν, δεν ξερω γιατι τους κυνηγουσε η ΕΣΣΔ και τις λεπτομαιριες. Ξερω πως τους βοηθησαν οι ΗΠΑ και γιατι, αλλα αυτο ειναι ασχετο με την συζητηση που ειχαμε πιο πανω.
Εσυ ομως, τωρα καταλαβαινεις οτι γιατι οι Σερβοι, οι Ιρακινοι το 1991, οι Γερμανοι στον 1ο και 2ο πολεμο, κτλ, κτλ δεν ειχαν καμια σχεση με τρομοκρατια και ηταν τρομοκρατες? Και πως η τρομοκρατια ειναι εντελως διαφορετικο φενομενο απο οτι ενας πολεμος μεταξυ δυο χωρων? Αυτο συζητουσαμε.
Τωρα απο οτι βλεπω παρακατω εσυ βαζεις χιλια δυο ασχετα για να βγαλεις του ΗΠΑμερικανους χειροτερους απο τον διαλο και να αποδηξεις τα γνωστα. Η γνωστη αντι-Αμερικανικη ατζεντα.
Οπότε (και απευθύνομαι στον gavriil1):
ο Οι Μουτζαχεντίν στο Αφγανιστάν ήταν αντάρτες και σαφώς χρησιμοποιούσαν και τρομοκρατικές μεθόδους (πχ. αδιάκριτες και μαζικές επιθέσεις κατά αμάχων, πχ. βομβαρδισμός χωριών με πυροβολικό), το οποίο τους κάνει εν μέρει και τρομοκράτες
Δεν εχω ιδεα οπως ειπα. Τι σχεση εχει αυτο ομως με οτιδηποτε? Τι πας να αποδηξεις?
o Στο Ιράκ όπως αποδείχθηκε, δεν υπήρχαν όπλα μαζικής καταστροφής (θυμάσαι τι έλεγες για τον ΟΗΕ που κολλάει χαρτόσημα και θα πάνε οι ΗΠΑ να τα βρουν τα WMDs ? ) και μάλιστα η όλη ιστορία ήταν σκευωρία
Μιλωντας για ασχετα. Αυτο ΤΙ σχεση εχει με οτιδηποτε εχει ειπωθει απο μενα και τα αλλα 2 μελη εξ-ΗΠΑ για σε ολες τις 40 σελιδες του θρεντ αυτου? Παλι: τι πας να αποδηξεις?
ο Στο Ιράκ επί Σαντάμ, κακός-τύραννος-δυνάστης μεν αλλά δεν υπήρχε ούτε τρομοκρατία ούτε υπόθαλψη τρομοκρατίας ούτε Αλ-Κάιντα και ο Bin Laden είχε κακές σχέσεις με το Σαντάμ
Αλλο ασχετο, ομως το παραπανω εχει αποδηχθει λαθος εν μερη. Ο Σανταμ δεν τα πηγενε καλα με τον Μπιν Λαντεν αλλα υπαρχουν στοιχεια οτι βοηθησε επανηλημενα ατομα Αλ Κάιντα. Υψηλου βαθμου ατομα. Αλλα δεν νομιζω να ειπωθηκε πουθενα στα Ευρωπαικα ΜΜΕ αυτο.
ο Στο Ιράκ τώρα έχει εμφανιστεί τρομοκρατία (και Αλ-Κάιντα) ως συνιστώσα ενός άγριου εμφύλιου πολέμου (τον οποίο η επέμβαση των ΗΠΑ πυροδότησε) και ταυτόχρονα ανταρτοπολέμου κατά των δυνάμεων 'κατοχής' (κατά τους αντάρτες) ή 'απελευθέρωσης' (κατά τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους) (η διαφορά οπτικής γωνίας που λέγαμε)
Ακριβως. Και? Τι θες να πεις?
Και τέλος...
ο Ο κόσμος είναι υπερβολικά πολύπλοκος για να επιδέχεται 'μοναδικών' και 'αποκλειστικών' ερμηνειών του στυλ 'πολεμάμε ενάντια στους τρομοκράτες'
Αυτά και συγνώμη για το off-topic αφού το θέμα είναι γενικά οι ΗΠΑ
Ο λογος που σου ειναι τοσο δυσκολο να καταλαβεις πως αντιλαμβανοντε οι ΗΠΑμερικανοι (και πολλοι αλλοι λαοι) τον ορισμο της τρομοκρατιας ειναι επηδει εχεις το μισος σου για την εξωτερικη πολιτικη των ΗΠΑ να διαστρευλωνει τους ξεκαθαρους ορισμους για οτιδηποτε σχετικο και να βραχυκυκλωνει την ικανοτητα κρισης σου για το θεμα. Διοτι ικανοτητα κρισης, εσυ συγκεκριμενα εχεις παραπανω απο αρκετη σιγουρα. Το ξερω αυτο πρωτο χερι απο παλια.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
You're making a much bigger deal about it, than it really is. Το παιρνεις πολυ σοβαρα, δηλαδη (με την καλη εννοια).
Οπως εγω 'ακουω' τις αντιληψεις σου, νομιζω οτι θα ειχες να κερδισεις (το ιδιο οπως και με την αυτοκινητιστικη πραγματικοτητα στις ΗΠΑ) εαν 'ακουγες' πως σκεφτοντε οι ΗΠΑμερικανοι για 'το θεμα'. Δεν χρειαζεται να αλλαξεις γνωμη για οτιδηποτε. Να προσπαθησεις να 'καταλαβεις' την 'αλλη' πλευρα χρειαζεται μονο.
Περί ΗΠΑ (πάλι) πρώην ΡΙΤΑ [διάσπαση]