-
Στο 5th Gear είχε φάει το τωρινό Viper τρελό κράξιμο... ΟΚ, ήταν ταχύτερο απ'την 'Vette στις ευθείες, αλλά το γαμίδι ΔΕΝ ΕΣΤΡΙΒΕ. Και πώς να στρίψει άλλωστε;
-
Nα οδηγεί δεν ξέρει (θυμηθείτε το Νίρμπουργκρινγκ!)
... σιιιιγουρα δεν κωλώνει πάντως! -
Είναι όμως ο θεός μου...
http://en.wikipedia.org/wiki/Jeremy_Clarkson
Clarkson has often been the focus of controversy. In October 1998, Hyundai cars complained to the BBC about what they described as 'bigoted and racist' comments he made at the Motor Show in Birmingham, when he was reported as saying that the people working on the Hyundai stand had eaten a dog, and that the designer of the Hyundai XG had probably had a spaniel for his lunch.One of the most infamous comments however occured during the filming of a top gear episode featuring the Vauxhall Vectra. It is alleged even to this day that Clarkson single-handedly destroyed both the Vectra and the Vauxhall reputation. Ironically GM officials( Vauxhall is owned by GM) invited Clarkson to the launch of the much improved Vectra although it is not known whether he attended. Another incident occured when he tried to prove that a Vauxhall could be driven from the back seat and eventually crashed. When asked where he was when the car crashed, he replied,'in the back seat.' Vauxhall has consistently been on Clarksons hitlist. In one episode he went so far as to dump nearly half a ton of manure on a Vauxhall van during the annual Top Gear Car Of The Year awards. Clarkson however has openly admitted to be wrong about the Peugeot 406 which he is also alleged to have destroyed.He also allegedly referred to those working on the BMW stand as 'Nazis'.
-
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
patro, μια παλιαδερφη που κραζει ειναι βασικα.
αλλα εχει πλακα. και φυσικα την υποδομη και τα κονε του bbc (ειδες τι κανει η ελλειψη ανταγωνισμου?)φαινεται και απο την φωτογραφια οτι ειναι παλιαδερφη(η ετσι δειχνει) εγω γουσταρω το αγγλικο χιουμορ και ειδικα το black χιουμορ, το οτι σκιζουν τα αμαξια το βρισκω θετικο
ενιγουεη τετοια εκπομπη στην ελλαδα δε γινεται με τιποτα.
-
Σε φάτσα ο Clarkson φέρνει προς μια πιο χαβαλετζίδικη εκδοχή του νομάρχη Χανίων Γιώργου Κατσανεβάκη (ο οποίος, όπως ο Clarkson, είναι πανύψηλος και τα λέει έξω απ'τα δόντια).
-
Παιδιά, είστε εντελώς εκτός θέματος. Δε συνεχίζετε τη συζήτηση εδώ που φτιάχτηκε ακριβώς για αυτό το λόγο;
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Κατέβασε κανένα βίντεο και θα καταλάβεις. Κράζουν (δικαίως) τα Hyundai..Aς μην αρχισει ευρωκορεατικός πολεμος τωρα...Το να κραζεις ό,τι δε παει βήμα ή ό,τι δεν φτιάχτηκε με σκοπο την ανοθευτη οδηγική απολαυση δεν είναι τρόπος σκέψης, ιδιαίτερα αν σκεφτείς το Target group αυτων των αυτοκίνητων, αλλα και τον γενικότερο προσανατολισμό τους. Η Hyundai ποτε δε παινευτηκε οτι φτιάχνει supercars, ακόμα και την συντομη εμπλοκή της στο Wrc την έκανε αρκετά διακριτικά (όχι οτι θα μπορουσε διαφορετικα με τα αποτελεσματα που ειχε) με βαση το πιο φθηνο μοντελο παραγωγης, το δημοφιλεστατο accent.
Το αυτοκίνητο αυτο κατασκευαστηκε ως μεσο μεταφορας και οχι ως μεσο οδηγικής απολαυσης, και ως τετοιο πρεπει να κρινεται! Συμφωνα με τα κριτηρια των περισσοτερων κατοχων accent , προτιμησαν το συγκεκριμενο αυτοκινητο με βαση τη τιμή του (εξευτελιστική), την ασφαλεια του (τουλαχιστον την παθητική), τους μεταφορικούς του χώρους και κυριως, την αξιοπιστία του. Και μην αρχισουν παλι να λενε οι προκατειλημμένοι για τις ψευτικες λαμαρινες κτλ κτλ έλεος! -
Ναι, αλλά το θέμα Ορφέα είναι ότι πέραν του άπειρου θαψίματος στην πλάκα που ρίχνουν στα κορεάτικα, δίνουν και πολύ καλές εξηγήσεις στο ΓΙΑΤΙ θα θάβουν.
Αξία μεταπώλησης, ακριβά ανταλλακτικά και service και μερικοί άλλοι αρκετά καλοί λόγοι. Όπως λέει και ο May σε κάποια φάση 'buy a Fiesta, a second hand Golf, go on holidays, but do not buy one of these'
-
Εχοντας δει κάποια επεισοδια, καταλαβα οτι ουτε απο το τοπ γκιαρ θα καταλαβω λιγο περισσοτερα για αυτοκινηση, οδηγηση κλπ. Για τα ελληνικά σοου ήμουν σιγουρη και το ειχα καταλαβει απο καιρο. Δεν με ενδιαφερει να μαθω να τρεχω στις στροφες ή στην ευθεια, με ενδιαφερει η πρακτική της χρήσης του αυτοκινήτου
Θα 'ηθελα, για παραδειγμα, συμβουλες για εκδρομες με ενα jimny που σκεφτομαι να πάρω αν τα οικονομικα μου με βγαλουν του χρόνου, σε αντικατασταση του μεταχειρισμενου γιαρις μου. Δεν καταλαβαινω, όμως, ούτε τα 'αργά', ούτε τα 'μπλοκε', ούτε την 'προ-τοποθετηση στις στροφες στο χωμα' που διαβαζω.
Εμαθα στα 27 μου να οδηγω απο αναγκη για ανεξαρτησια και δεν σκοπεύω να γίνω εξπερ. Απλά άρχισα να το ψάχνω. Βλεπω, όμως, ότι ο χώρος είναι α-πο-κλει-στι-κά ανδροκρατούμενος, εντός και εκτός ελλάδας. Ο κλάκσον έχει χιούμορ μόνο για όσους καταλαβαίνουν καλά τα τεχνικά. Εχετε ακούσει ανέκδοτα κομπιουτεράδων; κάτι παρόμοιο. Γελάνε και διασκεδάζουν μόνο με αυτά που καταλαβαίνουν μόνο εκείνοι.
Οσο για την Ελλάδα και τον Αλφα, και να κάνουν μια τέτοια εκπομπή, και πάλι δεν θα με αφορά...
Ζητώ συγνώμη, λοιπόν, για την ενόχληση και αφήνω τους γρήγορους να συνεχίσουν το δρόμο τους.
γεωργια
-
Ο JC έχει πλάκα, παρακολουθώ τις εκπομπές του με ενδιαφέρον αλλά όσο και αν τα λέει έξω απο τα δόντια δεν σημαίνει πως αυτό που λέει είναι και σωστό ή αποτελεί τεκμήριο.
Ο JC λέει έξω απο τα δόντια το **γούστο **του και όχι το τι είναι ένα αυτοκίνητο
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Φαντάζεστε να πάρει στα χέρια του τα αμερικλάνικα χρέπια που μας παινεύει ο gavriil1; Ε ρε γλέντια...Για το Viper πάντως μίλησε με τα καλύτερα λόγια παρα τα μειονεκτήματά του.
-
Γεωργία μην απογοητεύεσαι!!!
Το Top Gear είναι ψυχαγωγική κυρίως εκπομπή.
Ό,τι ερωτήσεις έχεις μπορείς να τις ρωτήσεις σε αυτό το Forum
Aυτός είναι και ο λόγος που υπάρχει το Φόρουμ!Για την ιστορία, το 'αργά' στο κιβώτιο είναι πιο κοντές από τις κανονικές σχέσεις. Έτσι η 2α του αργού κιβωτίου είναι πιο κοντή (και άρα δυνατή) από την κανονική 2α, σχεδόν σαν την 1η ενώ η 1η του αργού κιβωτίου είναι ακόμα πιο κοντή και δυνατή. Δηλαδή με τις αργές σχέσεις το αυτοκίνητο δεν τρέχει πολύ έχει όμως πιο πολύ δύναμη στους τροχούς διαθέσιμη. Τα εκτός δρόμου οχήματα έχουν και ένα 2ο 'αργό' κιβώτιο που χρησιμοποιείται εκτός δρόμου.
Για το μπλοκέ διαφορικό τώρα... αν ο ένας τροχός ενός αυτοκινήτου βρεθεί στον αέρα (πχ. σε έναν άγριο χωματόδρομο) τότε όλη η δύναμη του κινητήρα πάει σε αυτόν τον τροχό, χωρίς να μένει δύναμη για τον τροχό που έχει επαφή με το έδαφος, με συνέπεια το αυτοκίνητο να ακινητοποιείται. Αυτό συμβαίνει σε όλα τα απλά αυτοκίνητα που έχουν ελεύθερο διαφορικό (και αποτελεί εγγενές χαρακτηριστικό του ελεύθερου διαφορικού το οποίο ούτε εγώ ξέρω πως εξηγείται). Το μπλοκέ διαφορικό καταπολεμά αυτό το φαινόμενο αναγκάζοντας μέρος της δύναμης του κινητήρα να εξακολουθεί να πηγαίνει στον τροχό που έχει επαφή με το έδαφος, συνεπώς το αυτοκίνητο δεν ακινητοποιείται.
Προτοποθέτηση στις στροφές στο χώμα δεν γνωρίζω τί είναι, υπάρχει όμως ειδικό τμήμα για εκτός δρόμου στο Forum όπου μπορείς να ρωτήσεις.
Είναι που είναι λίγες οι γυναίκες στο Φόρουμ... μην σε χάσουμε!
-
Ο χρήστης gad έγραψε:
Εμαθα στα 27 μου να οδηγω απο αναγκη για ανεξαρτησια και δεν σκοπεύω να γίνω εξπερ. Απλά άρχισα να το ψάχνω. Βλεπω, όμως, ότι ο χώρος είναι α-πο-κλει-στι-κά ανδροκρατούμενος, εντός και εκτός ελλάδας.Γεωργία, μην απογοητεύεσαι. Στο χώρο της αυτοκίνησης μπορεί να βλέπεις μία γυναίκα ανά 50 άνδρες, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει χώρος για όλους.
Καταρχήν, νομίζω ότι οι προθέσεις σου δεν είχαν γίνει αντιληπτές. Τώρα μόλις είδα τους λόγους για τους οποίους έμαθες να οδηγείς και ασχολήθηκες με το αυτοκίνητο. Οι λόγοι αυτοί (ανεξαρτησία, ταξίδια) δεν είναι σε καμία περίπτωση 'κατώτεροι' από άλλους 'λόγους'. Πολλοί από εμάς ακριβώς από αυτή την ανεξαρτησία υποκινούνται να ασχοληθούν με το αυτοκίνητο. Άλλοι πάλι επειδή τους αρέσει η γρήγορη οδήγηση. Άλλοι επειδή τους αρέσει σαν 'ερωμένη'. Αν ρωτήσεις τον καθένα μας, θα βρεις πολλούς διαφορετικούς λόγους που μας έκαναν να ασχοληθούμε. Κανενός όμως οι λόγοι δεν είναι καλύτεροι από του άλλου.
Υπό αυτό το πρίσμα, δεν υπάρχει λόγος να απογοητεύεσαι. Σίγουρα το Top Gear δεν είναι εκπομπή που θα αρέσει σε όλους. Όπως είπαν και τα άλλα παιδιά, είναι περισσότερο ψυχαγωγική εκπομπή για τον αυτοκινητάκια, παρά σοβαρή εκπομπή αυτοκινήτου. Είναι κάτι σαν πολιτική σάτυρα. Καταλαβαίνεις ότι είναι αστείο, αλλά δεν πιάνεις το 'υπονοούμενο'. Αν όμως ασχολείσαι με πολιτική και γελάς, αλλά και 'ακονίζεις' λίγο το μυαλό σου. Κάτι τέτοιο είναι το Top Gear.
Τώρα, το forum σίγουρα έχει χώρο και για σένα. Το ότι είσαι γυναίκα δεν παίζει απολύτως κανένα ρόλο. Αν δεν αποκάλυπτες το φύλο σου, δε θα υπήρχε διαφορά στην αντιμετώπιση που θα λαμβανες τότε και τώρα. Αν ψάξεις και δώσεις λίγο χρόνο στο φόρουμ για να εγκλιματιστείς, τότε νομίζω πως σίγουρα θα βρεις χρήσιμα πράγματα και θα ικανοποιήσεις την ανάγκη σου για αναζήτηση γύρω από τις εκδρομές και τα ταξίδια.
Ζητώ συγνώμη, λοιπόν, για την ενόχληση και αφήνω τους γρήγορους να συνεχίσουν το δρόμο τους
Ο 'γρήγορος' δε δικαιούται να βρίσκεται σε αυτό το φόρουμ περισσότερο από τον 'αργό', ή τον 'ταξιδιάρη', ή τον 'χομπίστα' ή όπως αλλίως θέλεις να το πεις.
Ελπίζω να μην απογοητεύτηκες εντελώς. Αν δώσεις λίγο καιρό στην παρέα αυτή, ίσως και να σου αρέσει
-
Ο χρήστης opterios έγραψε:
Ζητώ συγνώμη, λοιπόν, για την ενόχληση και αφήνω τους γρήγορους να συνεχίσουν το δρόμο τους
Ο 'γρήγορος' δε δικαιούται να βρίσκεται σε αυτό το φόρουμ περισσότερο από τον 'αργό', ή τον 'ταξιδιάρη', ή τον 'χομπίστα' ή όπως αλλίως θέλεις να το πεις.
Ελπίζω να μην απογοητεύτηκες εντελώς. Αν δώσεις λίγο καιρό στην παρέα αυτή, ίσως και να σου αρέσει
Εγώ δεν έχω ούτε καν δίπλωμα..
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Εγώ δεν έχω ούτε καν δίπλωμα..
Φαντάσου να είχες δηλαδή τι θα γινόταν εδώ μέσα!
(πλάκα κάνω, μη με φας)Πάντως Γεωργία, όπως ήδη ειπώθηκε, μην απογοητεύεσαι. Κάποιους όρους ή τεχνικές είναι δύσκολο να τις αντιληφθείς αν δεν έχεις ήδη από αρκετή έως πολύ επαφή με τα θέματα του αυτοκινήτου. Αυτό όμως δε σημαίνει τίποτα. Γι' αυτό το λόγο μαζευόμαστε όλοι εδώ και συζητάμε. Πάντοτε κάποιος/α ξέρει περισσότερα από εμάς. Συζητώντας και κρίνοντας καταλαβαίνεις πράγματα χρήσιμα, τα οποία μπορεί να αφορούν τόσο εξειδικευμένα θέματα (π.χ. προτοποθέτηση πριν από στροφή, ένας θεός ξέρει πως γίνεται) μέχρι χρήσιμες καθημερινές συμβουλές (π.χ. να βάζω ανακύκλωση στον κλιματισμό του αυτοκινήτου; Τι πρέπει να ελέγχω πριν από ένα ταξίδι; ). Αφιέρωσε λίγο χρόνο, διάβασε παλαιότερα θέματα που σε ενδιαφέρουν (η λειτουργία της 'αναζήτησης' και των 'ευρετηρίων θεμάτων' βοηθάει πολύ) και κάποια στιγμή θα έρθει μόνο του!
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΤΟ ΤΟΡ GEAR ΣΤΟΝ ALPHA (ΜΑΛΛΟΝ!)